INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
aszka wrote:Kasica ale suwaczek Ci leci
Nie mogę się doczekać jak już będzie 9 miesiąc, chociaż mam stracha przed porodem, ale muszę dać radę14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cud Córeczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
Mam pytanie do dziewczyn stymulowanych CLO. Jaka dawke zalecil Wam lekarz i czy lykacie te tabl na czczo?
I w jaki sposob poprawiacie swoje endometrium? Slyszalam o piciu czerwonego wina i migdalach. A co poza tym?slyszalam ze mozna brac suplementy bogate w kwasy omega 3,potwierdzacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 00:11
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
Pazyfae wrote:Mam pytanie do dziewczyn stymulowanych CLO. Jaka dawke zalecil Wam lekarz i czy lykacie te tabl na czczo?
I w jaki sposob poprawiacie swoje endometrium? Slyszalam o piciu czerwonego wina i migdalach. A co poza tym?slyszalam ze mozna brac suplementy bogate w kwasy omega 3,potwierdzacie?
Ja biorę clo 3-7 dc 1 tabletka. Z ulotki wyczytałam, że należy brać po posiłku więc biorę po śniadaniu. Co do endo to nie wiem ale o winie i migdałach również słyszałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 07:06
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Pazyfae wrote:Mam pytanie do dziewczyn stymulowanych CLO. Jaka dawke zalecil Wam lekarz i czy lykacie te tabl na czczo?
I w jaki sposob poprawiacie swoje endometrium? Slyszalam o piciu czerwonego wina i migdalach. A co poza tym?slyszalam ze mozna brac suplementy bogate w kwasy omega 3,potwierdzacie?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Gdzieś czytałam, że ananas jest dobry na endo.. orzechy uwielbiam i jem ciągle, migdały wprowadzę w przyszłym cyklu. Biorę omega 3 i 6, piję Inofem, a od dziś zaczynam koenzym Q10 w trosce o jakość komórek..bo się przestraszyłam, że jak ma 32 lata to już stara jestem:)niedoświadczona 32
-
Kasia, ale ekstra!!!! Bardzo się cieszę i życzę spokojnej ciąży. IUI działa!!!
Lady in red - trzymamy kciuki
Niedoświadczona32 - pięknie nam tu wywróżyłaś ciążę u Kasi, proszę rób tak dalej Ja teraz nie podchodzę do inseminacji, żadnej stymulacji itd., ale przecież zawsze jest szansa, prawda?ka_tarzyna lubi tę wiadomość
04.2016 Napro
3xIUI 2016
HSG - jeden jajowód niedrożny
niepłodność idiopatyczna
starania od początku 2014 -
Wow Kasia gratulacje!!!
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
Witam wszystkie walczące dziewczyny!!!!Jestem nowa tutaj ale często czytam to forum.Od 4 lat staramy się
O dzidziusia.W pt 29.04.16 miałam pierwszą inseminacje na polnej w Poznaniu.Leczę się u dr.Bartkiewicza w Zielonej Górze i prof.Pawelczyka w Poznaniu.IUI miałam na niepęknietym pęcherzyku .Stymulacja Clo od 3do7 dnia cyklu.Potem Ovetrille.Przyczyna słaby ruch plemników.Po prostu słabe nasienie.Teraz czekamy.Nadzieja umiera ostatnia, ale powiem szczerze słabo wierzę w to, że uda się za pierwszym razem.Natomiast mój mąż ma więcej wiary.Mam nadzieję, że wyjdzie na jego4 lata starań
Słabe nasienie
29.04.2016 PIERWSZA IUI Nieudana ((
26.05.20160 DRUGA IUI .... Nieudana (( -
ka_tarzyna wrote:Brałam 1/2 tab. CLO.
Endo 12mm w 16 d.c. (w dniu IUI)
Posyłam Wam wiruski ciążowe
dziękujemy za wiruski. oby każda z nas sie nimi zaraziła
moje gratulacje :* w takim razie szczęśliwego rozwiązania życzę.
mam nadzieje ze bedziesz jeszcze do nas zaglądać.
w którym dniu po IUI robiłaś test?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2016, 14:00
rozpoczęcie starań styczeń 2014
1 IUI 8.12.2015
2 IUI 29.04.2016
Przerwa...
3.07.2016 zmiana lekarza
18.10.2016 Laparo- endometrioza I stopien, Jajowody drożne
-
Ja też staram się podchodzić na chłodno...Wiadomo chciałabym bardzo jak my wszystkie ale statystyki powodują, że nie nastawiam się...Boję się porażki, tego bólu i rozgoryczenia. Po prostu czekam i jak się nie uda to idę dalej aż do skutku.
U nas problem słabego nasienia rozwiązał się po suplementacji...W styczniu nasienie było w dolnej normie i bardzo dużo nieruszających plemników. Teraz wszystko w jak najlepszej normie i chyba już tylko 50% nieruszających się. Ogólnie po preparatyce parametry dr określiła na rewelacyjne. 1ml 7mln pleminków i 85% o ruchu postępowym A. Według mojej dr obstawia max dwie IUI. Ale rzeczywistość jest brutalna i okaże się jak będzie...
Podczas IUI pęcherzyk już pomniejszał się a w środku była widoczna struktura komórki jajowej( o ile tak można to nazwać). Zastanawiam się ile od takiego stanu zajmuje pęcherzykowi żeby pęknąć- kilka godzin, dobę czy dłużej? -
Od stycznia mąż łykał pakiet standard- cynk, selen, androvit plus, kwas foliowy, witamina D3 4000 jednostek, Omega 3 i 6, magnez.
Kiedyś brał http://www.fertilman.pl/fertilman-plus/ i tez efekt był super bo jak poszedł do androloga po 3 miesiącach to ten pytał co mu przepisał, że takie dobre efekty dało...A mój mąż, że nic, bo ten fertilman wyszukałam sama i zamówiłam mu. Wtedy też miał chyba koło 90% nieprawidłowych a po fertilmanie spadło do 51% chyba. -
Też Was po progesteronie kłuje (kłujący ból sekundowy) podbrzusze?
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
Pamietam ze mnie po luteinie tez tak kłuło..wzielam dzis CLO 2 dzien i bola mnie jajniki. Nie wiem czy to normalne ze juz cos sie zaczyna tam dziac?PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
PolaMinka wrote:Też Was po progesteronie kłuje (kłujący ból sekundowy) podbrzusze?ponad 3 lata starań...
01.17 IVF- 10 dpt- beta 80, 13 dpt- beta 394, 15 dpt beta 763.
11.01.16 1 IUI , 28.04.16 2 IUI
-
zuzanna wrote:Mnie nic nie kłuje. Po raz drugi mam luteinę i nic nie czuję. A Ty w jakiej dawce masz ? Ja dwa razy po 1 tabletce. Widze ze mialaysmy podobne IUI - ja dzień po Tobie. Może te kłujące bóle to już jakas pierwsza dobra oznaka?
Wrzućmy na luz mnie tez kłuje a nawet sexu nie było:))) pożyjemy zobaczymy! Witam nowe koleżanki.. nie wiem jak wy, ale ja się staram posłuchać rady kasicy - wizualizuję sobie nas z dzieckiem.. i w ogóle - wyobrażam sobie jak się okazuje że zaszłam podczas tej inseminacji:)że mamy dziecko i kupujemy mu piękny wózek i w ogóle wszystko co jest w sklepach dla dzieci! Uwierzcie że to dużo milsze od wyobrażania sobie objawów:) Spróbujcie!niedoświadczona 32