X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko, lekarz mi powiedział że jest ich dużo, nie że kilka:( bo pytalam, nie był w stanie podać mi liczby :(. Ale mam nadzieję, ze właśnie stanie się tak, jak mówisz. ciekawe czy w ogóle lekarz dopuści mnie do Insemki...nastepna wizyte mam w 12-13 dc

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 4 maja 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nic nie boli..w poprzednim stymulowanym cyklu też tak miałam, myślę że to kwestia hormonów, ale ty masz jeszcze trochę do @, mnie normalnie tak kilka dni przed @ zaczynały boleć.
    TIMBULINA wrote:
    Mnie znowu piersi nic nie bolą.Ani trochę.Momentami dół pleców.Nie mam dobrych przeczuc.Okres powinnam mieć ok 15 wiec w sumie jeszcze 11 dni.

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Migotko, lekarz mi powiedział że jest ich dużo, nie że kilka:( bo pytalam, nie był w stanie podać mi liczby :(. Ale mam nadzieję, ze właśnie stanie się tak, jak mówisz. ciekawe czy w ogóle lekarz dopuści mnie do Insemki...nastepna wizyte mam w 12-13 dc
    Spokojnie, następne usg powinno już coś wyjaśnić ;) a jakie dawki leków brałas? Która to twoja stymulacja? Czasami rzeczywiście dochodzi do hiperstymulacji, gdzie jeśli jest dużo pęcherzyków to konieczne jest wyciszenie jajnikow, ale póki nie wiesz tak naprawdę co tam jest grane, to się nie zamartwiaj.
    Ja bym poszła wcześniej na monitoring, tak w 10-11 dc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2016, 21:57

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    moja druga iui, beta z dzisiaj 777:)
    pierwsza iui ze stycznia też była pozytywna ale poroniłam w 6tc, mam nadzieje ze te trzy siodemki to dobry znak;)

Teraz wszystko będzie ok! Zobaczysz! kolejna pozytywna inseminacja :)aż miło!

niedoświadczona 32
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam dość sporą dawkę bo 2x1 tabletkę. Taką samą stymulacje mialam w styczniu i wtedy wyhodowałam 3 pecherzyki do IUI. Teraz wlasnie ta mnogość i nie wiem czy lepiej przerwac stymulacje CLO (dzis wzielam narazie 1 tabl i jutro powinnam teoretycznie 2)czy brac do konca. Lekarz mowil ze moze sposrod tak duzej liczby pecherzykow da sie wyodrebnic dominujący, ale wiadomo, szanse maleją :(

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 4 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae, szkoda ze dzisiaj nie trafiłaś na kompetentnego lekarza, bo tylko on mogłby zdecydować co dalej ze stymulacja. Trudno powiedzieć, nie wiem jak reagujesz na leki,choć 2x1 to taka standardowa dawka.

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    05.2019 Naturalsik ❤
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy PCOS biorę 1x1 i wg mojej dr jak na to schorzenie to spora dawka bo często przy policystycznych zaczyna się od 1x0,5 bo łatwo o przestymulowanie. Spójrz w ulotce nawet jest do tego odniesienie.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Agnieszka GreenApple Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadrabianie zaległości to szaleństwo....ale mega pozytywne!

cieszę się, że iskrzy zielonymi strzałami, liczę na więcej! dla mnie to najlepsza energia :D

nie nastawiam się jakoś bardzo, ale rzeczywiście cykl wygląda obiecująco.

zastanawiam się, bo testowanie wypada w sobotę, czy zrobić sikacza i w pn krew, czy od razu na krew w sb?

czytając o wrogim śluzie u was, zastanawiam się, czy u nas nie ma podobnego problemu. diagnozowanie mnie nic nie wykazało-wzorowa Matka Polka. U mojego R. bardzo niskie parametry, poniżej 1%, ale trudno oszacować, bo na ostatnich badanach było 6% i nawet lekarz był zdziwiony, że tak labilnie. a nic nie brał.

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

od początku 2014 starania z pomocą med
    23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
    09.17 IVF 9tc [*]
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. No zobaczymy jak to będzie. A przestymulowanie jajnikow po CLO oznacza ze pecherzyki rosna za szybko czy jest ich za duzo i brak tego dominujacego?na czym w ogole pokega takie przestymulowanie?

3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może narazie nie czytaj o hiperce bo tylko niepotrzebnie się wystraszysz. Jeśli możesz idź do lekarza szybciej, to się wszystko wyjaśni.

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    05.2019 Naturalsik ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolala wrote:
    moja druga iui, beta z dzisiaj 777:)
    pierwsza iui ze stycznia też była pozytywna ale poroniłam w 6tc, mam nadzieje ze te trzy siodemki to dobry znak;)

Paolala, moje gratulacje!!! Nareszcie pozytywne wieści- oby teraz był cały wysyp pozytywnych testów!!

Ja dziś wieczorem mam wizytę - 12 dc i zobaczymy kiedy IUI. To będzie moja 4 i ostatnia. Myślami jestem juz przy IVf a słysząc to co się dzieje w rządzie, chyba trzeba sie spieszyć.

• lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika głowa do góry ;) zobaczysz uda się!! Kiedy testujesz?

Dwa lata strań
  • bizona Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis 11dpo. Siknelam na allegrowy i dupa. Tak myslalam. No coz..jutro ide i tak zrobic bete zeby wiedziec czy na bank moge w weekend popic. Bede robila tsh, to zrobie przy okazji. Nadziei zero.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Jolcia1985 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna i Paolala wielkie gratulacje :)
    Życzę Wam spokojnej, zdrowej ciąży :) zobaczycie, szybko zleci :)

A my powoli szykujemy się do badań prenatalnych (11.05), także na prawdę mimo, że początek ciąży bardzo mi się dłużył to teraz mam wrażenie że czas przyspieszył :)

Tak dla przypomnienia dla dziewczyn, które mnie nie znają lub nie pamiętają: 2 nieudane IUI, laparoskopia i histeroskopia diagnostyczna, udało się prawie naturalnie w drugim cyklu po zabiegu (cykl lekko wspomagany clo pół tabletki i syropek guajazyl).

1 IUI X.2015 - :(, 2 IUI XI.2015 :(
    I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
    05.11.2016 Antoś ❤
    20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
    10.11.2018 jest ❤️😃 bracik

• lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona, musisz sprawdzić betę, moze lepiej dzisiaj zeby mieć to za sobą ...
    Mi zostały trzy dni i coraz bardziej martwię sie testowaniem, wynik 4% prawidłowych u Ciebie to nie jest zle!!! Na pewni Wam sie uda! U nas jest 1%
    bizona wrote:
    U mnie dzis 11dpo. Siknelam na allegrowy i dupa. Tak myslalam. No coz..jutro ide i tak zrobic bete zeby wiedziec czy na bank moge w weekend popic. Bede robila tsh, to zrobie przy okazji. Nadziei zero.

Dwa lata strań
  • sylejd Znajoma

Wysłany: 5 maja 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Bizona
    Zrób betę bo te testy to podobno wychodzą jak im się chce, a zawsze będziesz miała jasność jak do grilla podejść :)
    Ja chyba podzielę los większości kwietniowych inseminaczek:( No ale cóż... walka trwać będzie dalej z tym ,że teraz postaram się nie napalać na ciąże jak szczerbaty na suchary ... bo już czuję wielki zawód a jeszcze nie dostałam @.
    Trzymam kciuki mocno za Was wszystkie. Oby było więcej pododów do gratulacji

32 lata
    3 lata starań
    AMH 0,80
    1 IUI 25.04 :( 2 IUI 19.05 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Monika głowa do góry ;) zobaczysz uda się!! Kiedy testujesz?
    Lily3030, ja dopiero dzis idę na monitoring, IUI prawdopodobnie jutro więc do testowania jeszcze sporo czasu :)

Bizona, zrób dziś lub jutro betę- ona nie pozostawia złudzeń....ale dopiero powoli zaczynają pojawiać sie dobre wieści i kto wie- może i u Ciebie pojawi się uśmiechnięta buźka. Brak objawów to też objaw. Ja trzymam kciuki!!!

• bizona Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobie jutro bo tsh robie z rana. Albo ciaza, albo jutro opije smutki;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzanna wrote:
    Mialysmy podobnie IUI- ja testuje dzień po Tobie. A jak na razie to nie mam dobrych przeczuć. A u Ciebie tez zadnych oznak odmiennych?

Nic. Zreszta ja się juz nie doszukuję bo to bez sensu. Raz mnie bola piersi raz nie, raz brzuch raz nie, raz ciagnie raz nie. Takze już odpuściłam, Co bedzie to będzie.

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolcia1985 wrote:
    Katarzyna i Paolala wielkie gratulacje :)
    Życzę Wam spokojnej, zdrowej ciąży :) zobaczycie, szybko zleci :)

A my powoli szykujemy się do badań prenatalnych (11.05), także na prawdę mimo, że początek ciąży bardzo mi się dłużył to teraz mam wrażenie że czas przyspieszył :)

Tak dla przypomnienia dla dziewczyn, które mnie nie znają lub nie pamiętają: 2 nieudane IUI, laparoskopia i histeroskopia diagnostyczna, udało się prawie naturalnie w drugim cyklu po zabiegu (cykl lekko wspomagany clo pół tabletki i syropek guajazyl).

Cześć Jolcia, miałam Cię wywoływać :) Co u Ciebie? Badania prenatalne to moc wzruszeń i może dowiecie się, co siedzi w brzuchu. My się właśnie dowiedzieliśmy w 12. tygodniu. Pozdrawiam!

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ