INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane, jest nas więcej, inseminacje miałam 23.04 na cyklu bez stymulacji tylko z pregnylem. Niestety nie mam dobrego przeczucia. Byłam w ciąży już kiedyś, że mna nie ma problemu. Przy inseminacji Pani embriolog powiedziała, że slaba Morfologia - 1,5% co to znaczy? Poprawialismy jeszcze 2 razy po inseminacji..
-
Cześć Colla O ile dobrze mi się wydaje to 1,5% plemników prawidłowej budowy ( norma z tego co pamiętam >4%)Może nie będzie tak źle! Jak długie masz cykle?
Colla wrote:Hej kochane, jest nas więcej, inseminacje miałam 23.04 na cyklu bez stymulacji tylko z pregnylem. Niestety nie mam dobrego przeczucia. Byłam w ciąży już kiedyś, że mna nie ma problemu. Przy inseminacji Pani embriolog powiedziała, że slaba Morfologia - 1,5% co to znaczy? Poprawialismy jeszcze 2 razy po inseminacji..Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
Agnieszka GreenApple wrote:nadrabianie zaległości to szaleństwo....ale mega pozytywne!
cieszę się, że iskrzy zielonymi strzałami, liczę na więcej! dla mnie to najlepsza energia
nie nastawiam się jakoś bardzo, ale rzeczywiście cykl wygląda obiecująco.
zastanawiam się, bo testowanie wypada w sobotę, czy zrobić sikacza i w pn krew, czy od razu na krew w sb?
czytając o wrogim śluzie u was, zastanawiam się, czy u nas nie ma podobnego problemu. diagnozowanie mnie nic nie wykazało-wzorowa Matka Polka. U mojego R. bardzo niskie parametry, poniżej 1%, ale trudno oszacować, bo na ostatnich badanach było 6% i nawet lekarz był zdziwiony, że tak labilnie. a nic nie brał.
Aga Ty na hcg jutro z samego rana startuj! Przecież TY najwyraźniej jesteś w ciąży.. wiem, że pewnie trudno Ci uwierzyć po długich staraniach ale ....Agnieszka GreenApple lubi tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
lily3030 wrote:Cześć Colla O ile dobrze mi się wydaje to 1,5% plemników prawidłowej budowy ( norma z tego co pamiętam >4%)Może nie będzie tak źle! Jak długie masz cykle?
Sama nie wiem czy to wszystko przebiegło poprawnie, cykle średnio co 29/30 dni. Inseminacja była na pęcherzyku 18mm. Ogólnie u mnie przy 20mm już pękają. Inseminacja była 23.04, spadek temp 24.04. Sadze, że pęcherzyk pękł maksymalnie w pon. Czy plemniki są zdolne przeżyć 2doby? Poprawialismy w nd dwa razy.. Nie wiem może pęcherzyk był wadliwy.. Skok temp był, odczuwalam dziwne reakcje ale mysle, że to było po pregnylu. Na dziś dzień, czasem delikatnie zakluje jajnik, z którego była owulka. Piersi bez zmian, sutek jeden mnie bolał przez ostatnie dwa dni. Wiem, że w ciąży miałam piersi takie jak kamienie.. Od czego w ogóle zależy ból piersi? Jeszcze rok temu przy każdej miesiączce były bardzo bolące, teraz od kilkunastu cykli prawie ich nie czuję.
A teraz co do przebiegu samej inseminacji w Artvimed przez Panią ginekolog.. Materiał przywieźlismy sami ze względu na stres ukochanego, średnio 20min byliśmy w klinice od wytrysku. Później materiał był zbadany, następnie wstrzykniety.. Żałuję że w sobote, a nie w pon. Pani ginekolog na monitoringu mowila mi na początku że pęcherzyk ma 18mm, endo 7mm.. Na karcie wpisała 19,5mm endo 9,5mm. Rozumiem, ze nie spełniałam norm, a ona mimo to zrobiła mi inseminacje? Skoro nasienie ok, ja jestem zdrowa, nie mam objawów to chyba coś poszło nie tak? Rozumiem, że klinika musi się utrzymac. Nasienia bylo 1,5mm. Miałam skurcze macicy parę dni po. Jak to wszystko rozumieć? -
Colla wrote:Sama nie wiem czy to wszystko przebiegło poprawnie, cykle średnio co 29/30 dni. Inseminacja była na pęcherzyku 18mm. Ogólnie u mnie przy 20mm już pękają. Inseminacja była 23.04, spadek temp 24.04. Sadze, że pęcherzyk pękł maksymalnie w pon. Czy plemniki są zdolne przeżyć 2doby? Poprawialismy w nd dwa razy.. Nie wiem może pęcherzyk był wadliwy.. Skok temp był, odczuwalam dziwne reakcje ale mysle, że to było po pregnylu. Na dziś dzień, czasem delikatnie zakluje jajnik, z którego była owulka. Piersi bez zmian, sutek jeden mnie bolał przez ostatnie dwa dni. Wiem, że w ciąży miałam piersi takie jak kamienie.. Od czego w ogóle zależy ból piersi? Jeszcze rok temu przy każdej miesiączce były bardzo bolące, teraz od kilkunastu cykli prawie ich nie czuję.
A teraz co do przebiegu samej inseminacji w Artvimed przez Panią ginekolog.. Materiał przywieźlismy sami ze względu na stres ukochanego, średnio 20min byliśmy w klinice od wytrysku. Później materiał był zbadany, następnie wstrzykniety.. Żałuję że w sobote, a nie w pon. Pani ginekolog na monitoringu mowila mi na początku że pęcherzyk ma 18mm, endo 7mm.. Na karcie wpisała 19,5mm endo 9,5mm. Rozumiem, ze nie spełniałam norm, a ona mimo to zrobiła mi inseminacje? Skoro nasienie ok, ja jestem zdrowa, nie mam objawów to chyba coś poszło nie tak? Rozumiem, że klinika musi się utrzymac. Nasienia bylo 1,5mm. Miałam skurcze macicy parę dni po. Jak to wszystko rozumieć?
Bardzo się zamartwiasz kochana:) postaraj se trochę oderwać od tych analiz.. i nie martw się na zapas. Co było to było i obecnie nie masz już na to większego wpływu. Ściskam Cię mocno i życzę cierpliwości w oczekiwaniu. Naprawdę zrób wszystko aby nie myśleć o wyniku..niedoświadczona 32 -
nick nieaktualnypowiedzcie co myślicie bo ja już się pogubiłam. Chciałam podejsc w tym cyklu do inseminacji ale wczoraj mi wyszlo ze mam za wysoką prolaktynę. napewno dostane tabletki i wynik wroci do normy. Tylko czy rezygnowac z inseminacji? Może to że nie zachodzę w ciąże to wina tej prolaktyny? miałam z nią problemy 3 lata temu. ostatni raz sprawdzalam ja 2 lata temu i wtedy juz bylo dobrze ale od 2 lat juz nie badalam, dopiero wczoraj.
-
gosia89 wrote:powiedzcie co myślicie bo ja już się pogubiłam. Chciałam podejsc w tym cyklu do inseminacji ale wczoraj mi wyszlo ze mam za wysoką prolaktynę. napewno dostane tabletki i wynik wroci do normy. Tylko czy rezygnowac z inseminacji? Może to że nie zachodzę w ciąże to wina tej prolaktyny? miałam z nią problemy 3 lata temu. ostatni raz sprawdzalam ja 2 lata temu i wtedy juz bylo dobrze ale od 2 lat juz nie badalam, dopiero wczoraj.
zależy jak bardzo jest wysoka, moja była trochę ponad normę i trzech lekarzy stwierdziło że nie muszę jej zbijać, jeden że muszę, biorę Bromocorn raz wieczorem, ale przyznam że czasem zapominam. Nie zauważyłam żadnych zmian w owulacjach czy też cyklach jeśli chodzi o to czy biorę czy nie... owulację mam zawsze, miałam kilkanaście monitoringów -
U mnie tez dupa. Beta 0,00...takze teraz Hsg i miesiac przerwy od iui. Tak mysle ze jak wyjdzie dobrze hsg to zrobimy z 2 kolejne podejcia do iui i podejdziemy do in vitro...zobaczymy jeszcze co lekarz nam doradzi.
Jestem bardziej wkur..iona niz mi przykro..jedyny plus jest taki, ze z cyklu na cykl coraz mniej sie napalam, wiec troche latwiej pod tym wzgledem psychicznie. Ale ogolnie to jak zapewne kazda z nas mam juz tego dosyc i moglo by sie w koncu udac!
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
niedoświadczona 32 wrote:Aga Ty na hcg jutro z samego rana startuj! Przecież TY najwyraźniej jesteś w ciąży.. wiem, że pewnie trudno Ci uwierzyć po długich staraniach ale ....
cóż za entuzjazm...
planowałam jutro, ale może rzeczywiście lepiej dzisiaj - przy sobocie jeszcze z wynikiem będzie problem i do poniedziałku zwariuję z niewiedzyod początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
bizona wrote:U mnie tez dupa. Beta 0,00...takze teraz Hsg i miesiac przerwy od iui. Tak mysle ze jak wyjdzie dobrze hsg to zrobimy z 2 kolejne podejcia do iui i podejdziemy do in vitro...zobaczymy jeszcze co lekarz nam doradzi.
Jestem bardziej wkur..iona niz mi przykro..jedyny plus jest taki, ze z cyklu na cykl coraz mniej sie napalam, wiec troche latwiej pod tym wzgledem psychicznie. Ale ogolnie to jak zapewne kazda z nas mam juz tego dosyc i moglo by sie w koncu udac!
w końcu się uda...chwile zwątpienia i złości dopadają nas wszystkie...
comiesięczna walka bardzo obciąża. my przeszliśmy kryzys w pakiecie i moje stany depresyjne - teraz wiem, że nie ma co się fiksować.
wkoorwić, wykrzyczeć, jak trzeba - pobeczeć i do przodu!
trzymam kciuki i wysyłam pozytywną energię!
Buziaki!bizona lubi tę wiadomość
od początku 2014 starania z pomocą med
23.04.16 IUI/18.06.16 IUI/12.07.16 IUI/ 07.09.16 IUI
09.17 IVF 9tc [*]
-
nick nieaktualny
-
bizona wrote:U mnie tez dupa. Beta 0,00...takze teraz Hsg i miesiac przerwy od iui. Tak mysle ze jak wyjdzie dobrze hsg to zrobimy z 2 kolejne podejcia do iui i podejdziemy do in vitro...zobaczymy jeszcze co lekarz nam doradzi.
Już robiłaś betę? Pytam bo miałyśmy inseminację tego samego dnia. Ja idę jutro, ale wczoraj dostałam jakiś dziwne plamienia i zastanawiam się czy to czasem nie początek okresu.
-
Juz robilam bo mam wyjazd na ktorym bede duzo alko pila. Ja tez mam juz plamienia, ale u mnie to standard..zawsze 3 dni przed @.
Dobra nie ma juz o mnie...teraz czekam na pozytywne wiesci od innych!
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona wrote:Juz robilam bo mam wyjazd na ktorym bede duzo alko pila. Ja tez mam juz plamienia, ale u mnie to standard..zawsze 3 dni przed @.
Dobra nie ma juz o mnie...teraz czekam na pozytywne wiesci od innych!
Głowa do góry, choć i ja na nic w tym cyklu już nie liczę. Udanego weekendu (mimo wszystko)!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2016, 08:37
-
nick nieaktualnymkl wrote:zależy jak bardzo jest wysoka, moja była trochę ponad normę i trzech lekarzy stwierdziło że nie muszę jej zbijać, jeden że muszę, biorę Bromocorn raz wieczorem, ale przyznam że czasem zapominam. Nie zauważyłam żadnych zmian w owulacjach czy też cyklach jeśli chodzi o to czy biorę czy nie... owulację mam zawsze, miałam kilkanaście monitoringów
wynik to 53 a norma jest do 23
Myślę, że owulacji mi nie blokuje ale mam problemy z druga faza. cykl raz ma 25 dni a raz 34. niby cykle reguralne ale ja mysle ze cos jest nie tak. -
gosia89 wrote:wynik to 53 a norma jest do 23
Myślę, że owulacji mi nie blokuje ale mam problemy z druga faza. cykl raz ma 25 dni a raz 34. niby cykle reguralne ale ja mysle ze cos jest nie tak.
u mnie wynik był 32...hmm nie wiem co Ci doradzić, a co na to lekarz?? Kazał zbijać?