X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Na mnie clo dobrze działa,teraz miałam 3 pęcherzyki di inseminacji1, tylko wcześniej straciłam parę Miesięcy u beznadziejnego gina który popełnił kilka kardynalnych błędów i wtedy juz u niego brałam clo
    aaa bo myslalam ze caly czas na clo masz po 1 :)

trzymam kciuki i mamnadzieje ze juz ten gin jest tym najlepszym :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są tu może dziewczyny już po aid ???

majka23
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majka23 wrote:
    A czy są tu może dziewczyny już po aid ???
    Ja pierwsza mialam w grudniu jutro druga ;-)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    U nas był 1% prawidłowej budowy, 15% w ruchu postępowym i ilośc przy dolnej granicy normy, a udało sie przy pierwszej UIU- jestem w 7 tyg ciąży. Pamiętajcie ze przed UIU nasienie jest odpowiednio preparowane i ruchliwość znacząco sie podwyższa, głowa do gory, trzeba próbować!!

QUOTE=niedoświadczona 32]To przy naszych wynikach Wy macie armię :) W całości 1,7 mln, o ile dobrze pamiętam, ale na pewno poniżej 2 mln, a morfologia 1%. Ruch też nie dochodził do 20 %. Moje badania wyszły dobrze, oprócz nadczynności tarczycy, która po miesiącu leków weszła w normę:) to nas zmotywowało, bo w takiej sytuacji gdy nawala tylko czynnik męski AID ma dobre efekty. Mój M. dziś powiedział, że nie może się doczekać kiedy będzie ojcem:) Daleka jestem od namawiania, bo decyzja musi być Wasza. Może spróbujcie podejść ze 3 razy na własnym nasieniu..nie wiadomo co komu pisane:) My robiliśmy wszystko na prawdę na spokojnie w związku z AID, to nie była decyzja jednej chwili. Chcieliśmy pożyć z tą decyzją i zobaczyć czy z upływem miesięcy nie rozmyślimy się.. Po 4 mc jesteśmy już pewni na 100%.[/QUOTE]

niedoświadczona 32, Lady In Red lubią tę wiadomość

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    To życzę aby to była już ostatnia,my dopiero do tego etapu dochodzimyi mnóstwo wątpliwości.

Ania_84 lubi tę wiadomość

majka23
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Dziewczyny,
    U nas był 1% prawidłowej budowy, 15% w ruchu postępowym i ilośc przy dolnej granicy normy, a udało sie przy pierwszej UIU- jestem w 7 tyg ciąży. Pamiętajcie ze przed UIU nasienie jest odpowiednio preparowane i ruchliwość znacząco sie podwyższa, głowa do gory, trzeba próbować!!

QUOTE=niedoświadczona 32]To przy naszych wynikach Wy macie armię :) W całości 1,7 mln, o ile dobrze pamiętam, ale na pewno poniżej 2 mln, a morfologia 1%. Ruch też nie dochodził do 20 %. Moje badania wyszły dobrze, oprócz nadczynności tarczycy, która po miesiącu leków weszła w normę:) to nas zmotywowało, bo w takiej sytuacji gdy nawala tylko czynnik męski AID ma dobre efekty. Mój M. dziś powiedział, że nie może się doczekać kiedy będzie ojcem:) Daleka jestem od namawiania, bo decyzja musi być Wasza. Może spróbujcie podejść ze 3 razy na własnym nasieniu..nie wiadomo co komu pisane:) My robiliśmy wszystko na prawdę na spokojnie w związku z AID, to nie była decyzja jednej chwili. Chcieliśmy pożyć z tą decyzją i zobaczyć czy z upływem miesięcy nie rozmyślimy się.. Po 4 mc jesteśmy już pewni na 100%.
    [/QUOTE]
    Ale czad:)) dajesz nadzieje:))) ja czekam na efekty pierwszej

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie!!! Służę radą i wysylam wiruski :) Maj dla mnie był zawsze pozytywnym miesiącem ;) bedzie dobrze!!!

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie!!! Służę radą i wysylam wiruski :) Maj dla mnie był zawsze pozytywnym miesiącem ;) bedzie dobrze!!!
    Gratulacje!!!będziemy walczyć dalej,czytając to aż serce się uśmiecha

majka23

Wysłany: 23 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    A w jakim.mieście robiłaś to iui?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 23 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily omg!!!! Czytałam Twoje wpisy i robilysmy IUI u tego samego lekarza:))) aaaaa oszaleje,trzymaj teraz mocno kciuki za mnie:)boże co za emocje aż mi gorąco :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majka23 wrote:
    To życzę aby to była już ostatnia,my dopiero do tego etapu dochodzimyi mnóstwo wątpliwości.
    wątpliwości są naprawde normalne - wiadomo ze nie jest to decyzja oczywsta i wymaga sporo naprawde nie raz trudnych rrozmów i przeanalizowania paru kwesti - gorzej jak ich nie ma a pózenij sa klopoty, jak cos polecam w moim pamiętniku przeodsttani wpis chyba jest opisane co mielismy na warsztatach psychologicznych jesi chodzi o aspekt dawcy :)

jakby co to pisz smiało :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:

Ania, trzymam kciuki za Ciebie, niech się w końcu uda, a najlepiej aby oba na raz się zapłodniły :-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Dziewczyny,

QUOTE=niedoświadczona 32]To przy naszych wynikach Wy macie armię :) W całości 1,7 mln, o ile dobrze pamiętam, ale na pewno poniżej 2 mln, a morfologia 1%. Ruch też nie dochodził do 20 %. Moje badania wyszły dobrze, oprócz nadczynności tarczycy, która po miesiącu leków weszła w normę:) to nas zmotywowało, bo w takiej sytuacji gdy nawala tylko czynnik męski AID ma dobre efekty. Mój M. dziś powiedział, że nie może się doczekać kiedy będzie ojcem:) Daleka jestem od namawiania, bo decyzja musi być Wasza. Może spróbujcie podejść ze 3 razy na własnym nasieniu..nie wiadomo co komu pisane:) My robiliśmy wszystko na prawdę na spokojnie w związku z AID, to nie była decyzja jednej chwili. Chcieliśmy pożyć z tą decyzją i zobaczyć czy z upływem miesięcy nie rozmyślimy się.. Po 4 mc jesteśmy już pewni na 100%.
    [/QUOTE]

Gratuluję:) ale niestety przy naszych wynikach nawet inseminacji się nie podjęli w żadnej z 3 klinik.. i powiedzieli, że tego nasienia nie wyprowadzi się raczej do normy do inseminacji..że byłoby to wyrzucenie pieniędzy, więc nie mieliśmy już wątpliwości.

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Ania, trzymam kciuki za Ciebie, niech się w końcu uda, a najlepiej aby oba na raz się zapłodniły :-)
    heheh noo obym choc jedno dowiozła jajo :D bo juz po zastrzyku jestem :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was.
    Czy któraś z Was miała inseminacje przy niepękających pęcherzykach Graffa?
    Pregnyl nic nie dawał przed laparoskopią, zobaczymy, jak teraz, ale chcę się zapobiegawczo zorientować. Czytałam, że przy inseminacji jest większa stymulacja i użycie gonadotropin. (może to w końcu zadziała)
    (Nasienie męża w porządku)

I jeszcze jedno? Ile czasu dzieli od podjęcia decyzji o inseminacji do realizacji w klinice?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    IUI w maju

04.05 LadyinRed 1/:(
    05.05 Torunianka :)
    07.05 bajka 2/:(
    07.05 monika9966 4/
    12.05 słomka 2/
    13.05 Małe Słonko 2/
    14.05 Mari123 8/
    14.05 Pazyfae 3/
    17.05 AniaStaraczka85 1/
    17.05 Mee 2/
    19.05 sylejd 2/
    21.05 Alcea 3/

Monika, jak u Ciebie? Ja czuję się jak przed @ :(, a miałam tak wielką nadzieję :(

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:00

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Witam Was.
    Pregnyl nic nie dawał przed laparoskopią, zobaczymy, jak teraz, ale chcę się zapobiegawczo zorientować. Czytałam, że przy inseminacji jest większa stymulacja i użycie gonadotropin. (może to w końcu zadziała)

I jeszcze jedno? Ile czasu dzieli od podjęcia decyzji o inseminacji do realizacji w klinice?
    My się pojaiwlismy w klinice pod koniec marca,zrobiliśmy badania i okazało się ze jak najbardziej jest wskazanie do IUI.Tak się niestety złożyło ze okazało się ze z poprzedniego cyklu nie pekly pęcherzyki i zrobiła się cysta,wiec przez 21.dni musiałam brać antyki żeby się wchlonela.no i się wchlonela i tydzień temu miałam IUI,stymulacja clo od 5 do 9 dc.pregnyl 10000 jedn.na pękniecie i teraz luteina podjezykowa.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 23 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Witam Was.

Tego samego dnia jak trafiliśmy do kliniki. Lekarz zlecił listę badań, czesc miałam. Zrobionych wcześniej,wyniki były praktycznie na drugi dzień i za jakieś kilka dni spotkaliśmy się u lekarza który nam.pow ze że poczęcie naturalne jest u nas utrudnione i ze jest wskazanie do iui

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Dziewczyny,

[/QUOTE]

Lily, naprawdę dajesz nadzieje. U nas tez 1% morfologia, koncentracja odrobine za niska, ruchliwość raz jest w normie, raz nie. Wszyscy lekarze, z którymi sie zetknęłam, twierdza, ze należy dać szanse IUI. Czasem wydaje mi sie, ze to nierealne, a czasem czytam historie takie jak Twoja i znowu chce mi sie chcieć ;)

f2w3o7esakw6aknm.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ