INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:Na mnie clo dobrze działa,teraz miałam 3 pęcherzyki di inseminacji1, tylko wcześniej straciłam parę Miesięcy u beznadziejnego gina który popełnił kilka kardynalnych błędów i wtedy juz u niego brałam clo
trzymam kciuki i mamnadzieje ze juz ten gin jest tym najlepszym -
Dziewczyny,
U nas był 1% prawidłowej budowy, 15% w ruchu postępowym i ilośc przy dolnej granicy normy, a udało sie przy pierwszej UIU- jestem w 7 tyg ciąży. Pamiętajcie ze przed UIU nasienie jest odpowiednio preparowane i ruchliwość znacząco sie podwyższa, głowa do gory, trzeba próbować!!
QUOTE=niedoświadczona 32]To przy naszych wynikach Wy macie armię W całości 1,7 mln, o ile dobrze pamiętam, ale na pewno poniżej 2 mln, a morfologia 1%. Ruch też nie dochodził do 20 %. Moje badania wyszły dobrze, oprócz nadczynności tarczycy, która po miesiącu leków weszła w normę to nas zmotywowało, bo w takiej sytuacji gdy nawala tylko czynnik męski AID ma dobre efekty. Mój M. dziś powiedział, że nie może się doczekać kiedy będzie ojcem:) Daleka jestem od namawiania, bo decyzja musi być Wasza. Może spróbujcie podejść ze 3 razy na własnym nasieniu..nie wiadomo co komu pisane:) My robiliśmy wszystko na prawdę na spokojnie w związku z AID, to nie była decyzja jednej chwili. Chcieliśmy pożyć z tą decyzją i zobaczyć czy z upływem miesięcy nie rozmyślimy się.. Po 4 mc jesteśmy już pewni na 100%.[/QUOTE]
niedoświadczona 32, Lady In Red lubią tę wiadomość
Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
lily3030 wrote:Dziewczyny,
U nas był 1% prawidłowej budowy, 15% w ruchu postępowym i ilośc przy dolnej granicy normy, a udało sie przy pierwszej UIU- jestem w 7 tyg ciąży. Pamiętajcie ze przed UIU nasienie jest odpowiednio preparowane i ruchliwość znacząco sie podwyższa, głowa do gory, trzeba próbować!!
QUOTE=niedoświadczona 32]To przy naszych wynikach Wy macie armię W całości 1,7 mln, o ile dobrze pamiętam, ale na pewno poniżej 2 mln, a morfologia 1%. Ruch też nie dochodził do 20 %. Moje badania wyszły dobrze, oprócz nadczynności tarczycy, która po miesiącu leków weszła w normę to nas zmotywowało, bo w takiej sytuacji gdy nawala tylko czynnik męski AID ma dobre efekty. Mój M. dziś powiedział, że nie może się doczekać kiedy będzie ojcem:) Daleka jestem od namawiania, bo decyzja musi być Wasza. Może spróbujcie podejść ze 3 razy na własnym nasieniu..nie wiadomo co komu pisane:) My robiliśmy wszystko na prawdę na spokojnie w związku z AID, to nie była decyzja jednej chwili. Chcieliśmy pożyć z tą decyzją i zobaczyć czy z upływem miesięcy nie rozmyślimy się.. Po 4 mc jesteśmy już pewni na 100%.
Ale czad:)) dajesz nadzieje:))) ja czekam na efekty pierwszej -
lily3030 wrote:Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie!!! Służę radą i wysylam wiruski Maj dla mnie był zawsze pozytywnym miesiącem bedzie dobrze!!!
-
Lily omg!!!! Czytałam Twoje wpisy i robilysmy IUI u tego samego lekarza:))) aaaaa oszaleje,trzymaj teraz mocno kciuki za mnie:)boże co za emocje aż mi gorąco
-
majka23 wrote:To życzę aby to była już ostatnia,my dopiero do tego etapu dochodzimyi mnóstwo wątpliwości.
jakby co to pisz smiało -
Ania_84 wrote:Ja pierwsza mialam w grudniu jutro druga
Ania, trzymam kciuki za Ciebie, niech się w końcu uda, a najlepiej aby oba na raz się zapłodniłyAnia_84 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
QUOTE=niedoświadczona 32]To przy naszych wynikach Wy macie armię W całości 1,7 mln, o ile dobrze pamiętam, ale na pewno poniżej 2 mln, a morfologia 1%. Ruch też nie dochodził do 20 %. Moje badania wyszły dobrze, oprócz nadczynności tarczycy, która po miesiącu leków weszła w normę to nas zmotywowało, bo w takiej sytuacji gdy nawala tylko czynnik męski AID ma dobre efekty. Mój M. dziś powiedział, że nie może się doczekać kiedy będzie ojcem:) Daleka jestem od namawiania, bo decyzja musi być Wasza. Może spróbujcie podejść ze 3 razy na własnym nasieniu..nie wiadomo co komu pisane:) My robiliśmy wszystko na prawdę na spokojnie w związku z AID, to nie była decyzja jednej chwili. Chcieliśmy pożyć z tą decyzją i zobaczyć czy z upływem miesięcy nie rozmyślimy się.. Po 4 mc jesteśmy już pewni na 100%.
Gratuluję ale niestety przy naszych wynikach nawet inseminacji się nie podjęli w żadnej z 3 klinik.. i powiedzieli, że tego nasienia nie wyprowadzi się raczej do normy do inseminacji..że byłoby to wyrzucenie pieniędzy, więc nie mieliśmy już wątpliwości.
niedoświadczona 32 -
ka_tarzyna wrote:Ania, trzymam kciuki za Ciebie, niech się w końcu uda, a najlepiej aby oba na raz się zapłodniły
-
Witam Was.
Czy któraś z Was miała inseminacje przy niepękających pęcherzykach Graffa?
Pregnyl nic nie dawał przed laparoskopią, zobaczymy, jak teraz, ale chcę się zapobiegawczo zorientować. Czytałam, że przy inseminacji jest większa stymulacja i użycie gonadotropin. (może to w końcu zadziała)
(Nasienie męża w porządku)
I jeszcze jedno? Ile czasu dzieli od podjęcia decyzji o inseminacji do realizacji w klinice? -
Płatek szkarłatny wrote:IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
17.05 Mee 2/
19.05 sylejd 2/
21.05 Alcea 3/
Monika, jak u Ciebie? Ja czuję się jak przed @ , a miałam tak wielką nadzieję -
nick nieaktualny
-
rodzynka66 wrote:Witam Was.
Pregnyl nic nie dawał przed laparoskopią, zobaczymy, jak teraz, ale chcę się zapobiegawczo zorientować. Czytałam, że przy inseminacji jest większa stymulacja i użycie gonadotropin. (może to w końcu zadziała)
I jeszcze jedno? Ile czasu dzieli od podjęcia decyzji o inseminacji do realizacji w klinice? -
rodzynka66 wrote:Witam Was.
Lily, naprawdę dajesz nadzieje. U nas tez 1% morfologia, koncentracja odrobine za niska, ruchliwość raz jest w normie, raz nie. Wszyscy lekarze, z którymi sie zetknęłam, twierdza, ze należy dać szanse IUI. Czasem wydaje mi sie, ze to nierealne, a czasem czytam historie takie jak Twoja i znowu chce mi sie chcieć