X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Na mnie clo dobrze działa,teraz miałam 3 pęcherzyki di inseminacji1, tylko wcześniej straciłam parę Miesięcy u beznadziejnego gina który popełnił kilka kardynalnych błędów i wtedy juz u niego brałam clo
    aaa bo myslalam ze caly czas na clo masz po 1 :)

trzymam kciuki i mamnadzieje ze juz ten gin jest tym najlepszym :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy są tu może dziewczyny już po aid ???

majka23
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majka23 wrote:
    A czy są tu może dziewczyny już po aid ???
    Ja pierwsza mialam w grudniu jutro druga ;-)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    U nas był 1% prawidłowej budowy, 15% w ruchu postępowym i ilośc przy dolnej granicy normy, a udało sie przy pierwszej UIU- jestem w 7 tyg ciąży. Pamiętajcie ze przed UIU nasienie jest odpowiednio preparowane i ruchliwość znacząco sie podwyższa, głowa do gory, trzeba próbować!!

QUOTE=niedoświadczona 32]To przy naszych wynikach Wy macie armię :) W całości 1,7 mln, o ile dobrze pamiętam, ale na pewno poniżej 2 mln, a morfologia 1%. Ruch też nie dochodził do 20 %. Moje badania wyszły dobrze, oprócz nadczynności tarczycy, która po miesiącu leków weszła w normę:) to nas zmotywowało, bo w takiej sytuacji gdy nawala tylko czynnik męski AID ma dobre efekty. Mój M. dziś powiedział, że nie może się doczekać kiedy będzie ojcem:) Daleka jestem od namawiania, bo decyzja musi być Wasza. Może spróbujcie podejść ze 3 razy na własnym nasieniu..nie wiadomo co komu pisane:) My robiliśmy wszystko na prawdę na spokojnie w związku z AID, to nie była decyzja jednej chwili. Chcieliśmy pożyć z tą decyzją i zobaczyć czy z upływem miesięcy nie rozmyślimy się.. Po 4 mc jesteśmy już pewni na 100%.[/QUOTE]

niedoświadczona 32, Lady In Red lubią tę wiadomość

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    To życzę aby to była już ostatnia,my dopiero do tego etapu dochodzimyi mnóstwo wątpliwości.

Ania_84 lubi tę wiadomość

majka23
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Dziewczyny,
    U nas był 1% prawidłowej budowy, 15% w ruchu postępowym i ilośc przy dolnej granicy normy, a udało sie przy pierwszej UIU- jestem w 7 tyg ciąży. Pamiętajcie ze przed UIU nasienie jest odpowiednio preparowane i ruchliwość znacząco sie podwyższa, głowa do gory, trzeba próbować!!

QUOTE=niedoświadczona 32]To przy naszych wynikach Wy macie armię :) W całości 1,7 mln, o ile dobrze pamiętam, ale na pewno poniżej 2 mln, a morfologia 1%. Ruch też nie dochodził do 20 %. Moje badania wyszły dobrze, oprócz nadczynności tarczycy, która po miesiącu leków weszła w normę:) to nas zmotywowało, bo w takiej sytuacji gdy nawala tylko czynnik męski AID ma dobre efekty. Mój M. dziś powiedział, że nie może się doczekać kiedy będzie ojcem:) Daleka jestem od namawiania, bo decyzja musi być Wasza. Może spróbujcie podejść ze 3 razy na własnym nasieniu..nie wiadomo co komu pisane:) My robiliśmy wszystko na prawdę na spokojnie w związku z AID, to nie była decyzja jednej chwili. Chcieliśmy pożyć z tą decyzją i zobaczyć czy z upływem miesięcy nie rozmyślimy się.. Po 4 mc jesteśmy już pewni na 100%.
    [/QUOTE]
    Ale czad:)) dajesz nadzieje:))) ja czekam na efekty pierwszej

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie!!! Służę radą i wysylam wiruski :) Maj dla mnie był zawsze pozytywnym miesiącem ;) bedzie dobrze!!!

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie!!! Służę radą i wysylam wiruski :) Maj dla mnie był zawsze pozytywnym miesiącem ;) bedzie dobrze!!!
    Gratulacje!!!będziemy walczyć dalej,czytając to aż serce się uśmiecha

majka23

Wysłany: 23 maja 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    A w jakim.mieście robiłaś to iui?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 23 maja 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily omg!!!! Czytałam Twoje wpisy i robilysmy IUI u tego samego lekarza:))) aaaaa oszaleje,trzymaj teraz mocno kciuki za mnie:)boże co za emocje aż mi gorąco :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majka23 wrote:
    To życzę aby to była już ostatnia,my dopiero do tego etapu dochodzimyi mnóstwo wątpliwości.
    wątpliwości są naprawde normalne - wiadomo ze nie jest to decyzja oczywsta i wymaga sporo naprawde nie raz trudnych rrozmów i przeanalizowania paru kwesti - gorzej jak ich nie ma a pózenij sa klopoty, jak cos polecam w moim pamiętniku przeodsttani wpis chyba jest opisane co mielismy na warsztatach psychologicznych jesi chodzi o aspekt dawcy :)

jakby co to pisz smiało :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:

Ania, trzymam kciuki za Ciebie, niech się w końcu uda, a najlepiej aby oba na raz się zapłodniły :-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Dziewczyny,

QUOTE=niedoświadczona 32]To przy naszych wynikach Wy macie armię :) W całości 1,7 mln, o ile dobrze pamiętam, ale na pewno poniżej 2 mln, a morfologia 1%. Ruch też nie dochodził do 20 %. Moje badania wyszły dobrze, oprócz nadczynności tarczycy, która po miesiącu leków weszła w normę:) to nas zmotywowało, bo w takiej sytuacji gdy nawala tylko czynnik męski AID ma dobre efekty. Mój M. dziś powiedział, że nie może się doczekać kiedy będzie ojcem:) Daleka jestem od namawiania, bo decyzja musi być Wasza. Może spróbujcie podejść ze 3 razy na własnym nasieniu..nie wiadomo co komu pisane:) My robiliśmy wszystko na prawdę na spokojnie w związku z AID, to nie była decyzja jednej chwili. Chcieliśmy pożyć z tą decyzją i zobaczyć czy z upływem miesięcy nie rozmyślimy się.. Po 4 mc jesteśmy już pewni na 100%.
    [/QUOTE]

Gratuluję:) ale niestety przy naszych wynikach nawet inseminacji się nie podjęli w żadnej z 3 klinik.. i powiedzieli, że tego nasienia nie wyprowadzi się raczej do normy do inseminacji..że byłoby to wyrzucenie pieniędzy, więc nie mieliśmy już wątpliwości.

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Ania, trzymam kciuki za Ciebie, niech się w końcu uda, a najlepiej aby oba na raz się zapłodniły :-)
    heheh noo obym choc jedno dowiozła jajo :D bo juz po zastrzyku jestem :)

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was.
    Czy któraś z Was miała inseminacje przy niepękających pęcherzykach Graffa?
    Pregnyl nic nie dawał przed laparoskopią, zobaczymy, jak teraz, ale chcę się zapobiegawczo zorientować. Czytałam, że przy inseminacji jest większa stymulacja i użycie gonadotropin. (może to w końcu zadziała)
    (Nasienie męża w porządku)

I jeszcze jedno? Ile czasu dzieli od podjęcia decyzji o inseminacji do realizacji w klinice?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    IUI w maju

04.05 LadyinRed 1/:(
    05.05 Torunianka :)
    07.05 bajka 2/:(
    07.05 monika9966 4/
    12.05 słomka 2/
    13.05 Małe Słonko 2/
    14.05 Mari123 8/
    14.05 Pazyfae 3/
    17.05 AniaStaraczka85 1/
    17.05 Mee 2/
    19.05 sylejd 2/
    21.05 Alcea 3/

Monika, jak u Ciebie? Ja czuję się jak przed @ :(, a miałam tak wielką nadzieję :(

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:00

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

Wysłany: 23 maja 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Witam Was.
    Pregnyl nic nie dawał przed laparoskopią, zobaczymy, jak teraz, ale chcę się zapobiegawczo zorientować. Czytałam, że przy inseminacji jest większa stymulacja i użycie gonadotropin. (może to w końcu zadziała)

I jeszcze jedno? Ile czasu dzieli od podjęcia decyzji o inseminacji do realizacji w klinice?
    My się pojaiwlismy w klinice pod koniec marca,zrobiliśmy badania i okazało się ze jak najbardziej jest wskazanie do IUI.Tak się niestety złożyło ze okazało się ze z poprzedniego cyklu nie pekly pęcherzyki i zrobiła się cysta,wiec przez 21.dni musiałam brać antyki żeby się wchlonela.no i się wchlonela i tydzień temu miałam IUI,stymulacja clo od 5 do 9 dc.pregnyl 10000 jedn.na pękniecie i teraz luteina podjezykowa.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 23 maja 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Witam Was.

Tego samego dnia jak trafiliśmy do kliniki. Lekarz zlecił listę badań, czesc miałam. Zrobionych wcześniej,wyniki były praktycznie na drugi dzień i za jakieś kilka dni spotkaliśmy się u lekarza który nam.pow ze że poczęcie naturalne jest u nas utrudnione i ze jest wskazanie do iui

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Dziewczyny,

[/QUOTE]

Lily, naprawdę dajesz nadzieje. U nas tez 1% morfologia, koncentracja odrobine za niska, ruchliwość raz jest w normie, raz nie. Wszyscy lekarze, z którymi sie zetknęłam, twierdza, ze należy dać szanse IUI. Czasem wydaje mi sie, ze to nierealne, a czasem czytam historie takie jak Twoja i znowu chce mi sie chcieć ;)

f2w3o7esakw6aknm.png
‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ