INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
majka23 wrote:Wiem że są różne opinie o polnej ale czy nie jest tak że każda klinika ma plusy i minusy?niestety ze względów finansowych musimy tam narazie jeździć,jak sytuacja się poprawi to napewno spróbujemy gdzie indziej,
Wg wytycznych powinni dobierać na podstawie gr krwi w pierwszej kolejności, następnie i tu zależy od lekarza który albo wybiera wedle siebie patrząc na was albo się was pyta czy chcecie kolor oczu dawcy taki czy taki czy chcecie mężczyznę który już ma dzieci czy nie, tak naprawdę dane które nam podają są suchymi danymi nam dr mówiła że najlepiej dobierać wg koloru oczu tłumaczyła nam to ale już nie pamiętam
Generowanie procedura taka sama jak normalna iui tyle że to nie partner oddaje nasienie ,
Jedyne co to będziecie musieli kilka dokumentów dodatkowych podpisać zgody itp i nie wiem jak tam się praktykuje ale np u nas mąż,parter musi być w dniu iui -
hej dziewczyny mam pytanie w nastepnym cyklu mamy podejsc do iui iestety nabawilam sie anginy i jestem na antybiotyku (do 2-06) czy to ma jakis wpływ bo ok 10-06 mamy podejsć do iuiniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
AniaStaraczka85 wrote:Oczywiście masz racje-ja o swojej klinice słyszałam zarówno świetne opinie jak i beznadziejne,a tu proszę-Lily się udała pierwsza IUI u mojego pana doktora,także komu się uda to daje dobre opinie a komu nie to negatywne.
Ja np uważam że u nas iui traktowane jest po macoszemu ale ufam im bo dobrze mnie zdiagnozowali -
asiak1985 wrote:hej dziewczyny mam pytanie w nastepnym cyklu mamy podejsc do iui iestety nabawilam sie anginy i jestem na antybiotyku (do 2-06) czy to ma jakis wpływ bo ok 10-06 mamy podejsć do iui
-
asiak1985 wrote:hej dziewczyny mam pytanie w nastepnym cyklu mamy podejsc do iui iestety nabawilam sie anginy i jestem na antybiotyku (do 2-06) czy to ma jakis wpływ bo ok 10-06 mamy podejsć do iui
-
Ania_84 wrote:Jak w każdej klinice czy to NFZ czy nie
Ja np uważam że u nas iui traktowane jest po macoszemu ale ufam im bo dobrze mnie zdiagnozowali -
AniaStaraczka85 wrote:AA ja ostatnio słyszałam bardzo dobre opinie o Twojej klinice,komuś nie wyszło w mojej 3 IUI i podeszli do IVF w novum i zachwyceni ) to w novum podchodzą tak źle do IUI??oglądałam program o nich dokumentalny to wydawało się że się znają na rzeczy?
Choc ja oba podejścia wspominam bardzo miło w sumie udało się za 1 razem ale na krótko dziś dr się mną śmiała bo mówię jej taka zafiksowana że wyszedł mi pozytywny test owulacyjny a ona do mnie hmm tzn że dobrze pani zrobiła zastrzyk z pregnylu
Pokazała nam jakich pływaków mi podają generalie lubię tą klinikę i trudno mi jak będę zmuszona do ivf podchodzić w Czechach -
Ania_84 wrote:To jeszcze się dopytaj wiadomo ja jakbym miała możliwość na NFZ pewnie etez bym próbowała bo jednak to idzie sporo kasy
Wg wytycznych powinni dobierać na podstawie gr krwi w pierwszej kolejności, następnie i tu zależy od lekarza który albo wybiera wedle siebie patrząc na was albo się was pyta czy chcecie kolor oczu dawcy taki czy taki czy chcecie mężczyznę który już ma dzieci czy nie, tak naprawdę dane które nam podają są suchymi danymi nam dr mówiła że najlepiej dobierać wg koloru oczu tłumaczyła nam to ale już nie pamiętam
Generowanie procedura taka sama jak normalna iui tyle że to nie partner oddaje nasienie ,
Jedyne co to będziecie musieli kilka dokumentów dodatkowych podpisać zgody itp i nie wiem jak tam się praktykuje ale np u nas mąż,parter musi być w dniu iuimajka23
-
majka23 wrote:Napewno się dopytam dziękuję za wyczerpującą odpowiedź,nigdy bym się niespodziewala ze coś takiego nas spotka ale czulam ze cos bedzie nie tak bo mężowi tydzień po ślubie pękła obrączka i tylko czekalam jakie nieszczęście nas spotka no i mam!!!
my jadac na IUI juz nawet zapominamy ze to nie moj mz jest dawca spermy
razem siedzimy w gab inseminacyjnym patrzac na wyscig kijanek na monitorze i sie smiejemy ze alieny atakuja
wiadomo jest o trudne ale sa w zyciu o wiele gorsze sytuacje/ choroby
trzymm kciuki i mam nadzieje ze niebedziecie musili dlugo czekac na wasz cud -
majka23 wrote:A czy rodzina wie że korzystacie z tej metody??
Czesc znajomych tych dpbrych tez wie
Została nam grupa osob ktora jest trudno reformowalna ale tu jesli nie zaakceptuja to jestesmy gotowi zerwac badz ograniczyc do min z nimi kontakt -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Potwierdzam - IUI tam jest traktowane po macoszemu.
Ja jestem ogólnie zadowolona, ale są tam też rzeczy, które mi przeszkadzają...
Ania_84 wrote:Jak w każdej klinice czy to NFZ czy nie
Ja np uważam że u nas iui traktowane jest po macoszemu ale ufam im bo dobrze mnie zdiagnozowali
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:Potwierdzam - IUI tam jest traktowane po macoszemu.
Ja jestem ogólnie zadowolona, ale są tam też rzeczy, które mi przeszkadzają... -
DO mojej ostatniej IUI też poprowadziła mnie moja ale sam zabieg wykonała inna, bo moja jest ciągle na jakiś szkoleniach.
Ale byłam zadowolona z tej, która mi robiła IUI, profesjonalność od niej biła . Chociaż na początku zaliczyliśmy z nią małą sprzeczkę, to później zachowała poziom
A jeszcze jeżeli chodzi o pokazywanie tych plemników na ekranie to nie do końca uważam to za trafiony pomysł.
Bo jak facet ma słabe parametry (my tak mieliśmy przy pierwszej IUI), to tylko się dołuje tym, że na ekranie trzy plemniki na krzyż się poruszają
Myślę, że powinni to pokazywać, jak nasienie osiąga normy do IUI, czyli ok. 10mln/ml, a poniżej powinni rezygnować...
Mój po drugiej IUI kompletnie stracił tym zainteresowanie. Pytał się tylko o parametry i wychodził.
Ania_84 wrote:choc o zdziwko cały mój cykl i IUI robiła mi moja dr
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%