INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ka_tarzyna wrote:DO mojej ostatniej IUI też poprowadziła mnie moja ale sam zabieg wykonała inna, bo moja jest ciągle na jakiś szkoleniach.
Ale byłam zadowolona z tej, która mi robiła IUI, profesjonalność od niej biła . Chociaż na początku zaliczyliśmy z nią małą sprzeczkę, to później zachowała poziom
A jeszcze jeżeli chodzi o pokazywanie tych plemników na ekranie to nie do końca uważam to za trafiony pomysł.
Bo jak facet ma słabe parametry (my tak mieliśmy przy pierwszej IUI), to tylko się dołuje tym, że na ekranie trzy plemniki na krzyż się poruszają
Myślę, że powinni to pokazywać, jak nasienie osiąga normy do IUI, czyli ok. 10mln/ml, a poniżej powinni rezygnować...
Mój po drugiej IUI kompletnie stracił tym zainteresowanie. Pytał się tylko o parametry i wychodził.
generanie moj maz lubi ten moment bo zawsze mnie wtedy rozluznia i zawsze cos opwiesmiesznego wczoraj stał obok mnie i mowi zobacz ten sie chyba poddał bo go nie wybrlismy a reszta gna bo jeszcze sie nie zjarnela ze biegna do nikad
a;e fakt przy słabych paramterach to mogli by odpuscic ..ale ak jak u bezplemnikowców to jednak daje takie przyblizenie ze o sie własnie dzieje -
Kaśka28 wrote:Aiu trzymamy mocno kciuki:D oby sie wam udalo!!!
a wtym czasie pojdziemy do OA i zoabczymy czy mamy szanse na adopcjeMARTIII lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MałeSłonko wrote:Nowy cykl nowa szansa! Zgadza się, trzeba iść dalej do przodu
-
Ania_84 wrote:bedzie co ma byc jak sie nie uda to sie zapisuje na fitness i odkładamy na IVF
a wtym czasie pojdziemy do OA i zoabczymy czy mamy szanse na adopcjeAnia_84 lubi tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Ja jak oglądałam ten program o novum o in vitro to pamiętam była taka para co gość miał kilka plemników dosłownie i udało się, to daje dużą nadzieje!!!
włsne ostatnio jak bylismy u niego to powiedizal ze za rok widzimy sie albo z noworodkiem albo z brzuchem
bajka_ lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:dlaego po diagnozie skierowalismy sie do nich i dr Wolskiego i faktycznie tylko on dał nam kilka procent nadziei i wlaczył o plemniki przez pół roku niestety pewnych rzeczy sie nie przeskoczy ale do tej pory jezdzimy do niego na kontrole meza
włsne ostatnio jak bylismy u niego to powiedizal ze za rok widzimy sie albo z noworodkiem albo z brzuchem -
AniaStaraczka85 wrote:No to trzymam kciuki widzę ze miałaś udana iui,tylko ze się nie powiodło, no to nie jest tak źle skoro pierwsza była udana
ale i tak ich uwielbiam i bedzie miich brakowało jak juz się uda -
Ania_84 wrote:nieno zle nie jest ale z czystym sumieniem mówie że traktuja IUI po macoszemu .. do IVF bardziej sie przykładaja moim zdaniem i to opinia wielu kobiet z Novum nawet tych ktorym się udało
ale i tak ich uwielbiam i bedzie miich brakowało jak juz się uda -
AniaStaraczka85 wrote:Ale chodziło mi o plemniki ze skoro IUI się udało i to pierwsze to nie jest chyba tragicznie z nimi:)
-
AniaStaraczka85 wrote:Aaaa przepraszam,nie skojarzyłam zupełnie. .. mam nadzieje ze się nie gniewasz
-
majka23 wrote:A mam pytanko czy po inseminacji dostałas sperminogramm nasienia uzytego do iui???i jakie to są mniej więcej wyniki dawcy??
nam nasz androlog powedział zew Novum kazdy dawca musi spełniac miniuimum norm WHO , sa przebadani pod koatem wrusologicznym i genetycznym nasienie ktore oddaje jesli nie spełnia norm nie jest przyjmowane ze tak powiem .. zreszta jak namopowiedzial cala proedure jaa przechoda dawcy to mi oczy z niedowierzania wychodziły na wierzch
jedno co wiem to to ze nasz dawce oddaje nasienie systematycznie - bo wczoraj sie pytałam o mozliwosc rezerwacji w razie gdyby nam sie udało -
zreszta nawet w cyrosie jesdyne co podaja toze np jest 5 mln plemnikow spełniajacych normy WHO po rozmrozeniu i takie same dane mamy chyba w protkole
-
majka23 wrote:Tod obrze ze są badane pod każdym kątem,lepiej niz badane męża nigdy nie robilismy genetyki
-
Kochane jestem po wizycie..w piątek pierwsze podejście. Bardzo was proszę skomentujcie moją sytuację. Cykle mam ostatnio 28 -29 dni. Dziś 10 dc- pęcherzyk 19,5 mm! Profesor powiedział, że jest podwójny w środku:) taki pęcherzyk to takie znalezisko jak 4 listna koniczynka :)W obecnej sytuacji zastrzyk menopur został odwołany, za to jutro rano pregnyl na pęknięcie.. a w piątek rano zabieg... czyli w 12 dc..Mam zaufanie do profesora i nie kwestionuję żadnych jego zamysłów.. a długo się zastanawiał jak to rozegrać..! I potem mam brać dupka 2x1 tabletka. Myślicie że dobrze to zaplanował?niedoświadczona 32
-
Ania_84 wrote:u nas własni genetyka jest powodem braku plemników a robiliście biosje ?? czy nie ma plemników w jadrach ??majka23