X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 26 maja 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po zastrzyku pregnylu.. w Boże Ciało musiałam iść na 7.00 do kliniki:( a tak mi się dobrze spało!! Ale sama bym się bała zrobić:( Jutro o 7 AID! Módlcie się dziś proszę żeby się udało!

niedoświadczona 32
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Jestem po zastrzyku pregnylu.. w Boże Ciało musiałam iść na 7.00 do kliniki:( a tak mi się dobrze spało!! Ale sama bym się bała zrobić:( Jutro o 7 AID! Módlcie się dziś proszę żeby się udało!
    Ja 3 maja czekałam w klinice w mega kolejce między ludźmi na IUI na usg:)
    Ale jakby trzeba było wstalabym o każdej porze!!!
    Trzymam mocno kciuki na pękające pęcherzem i za jutrzejsza IUI

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Trzymam mocno kciukasy!!!

Anka_skakanka lubi tę wiadomość

majka23
  • bajka_ Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka z tym sportem to różnie bywa, ja od prawie dwóch lat systematycznie na siłkę chodzę (przy iui przestałam - biegam, jeżdżę na rowerze) i mój gin nie widzi przeciwwskazań. Mam koleżankę w 7 m-cu ciąży i też biega :) trucht, interwały ale też ćwiczyła przed ciążą także nie ma reguły.

Niedoświadczona32 zaciskamy kciuki !!!!

Miłego dnia dziewczyny <3 Mam nadzieję, że kolejny Dzień Matki będziemy świętowały również i my :)

bizona, niedoświadczona 32, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

bajka_
    28.05 punkcja
    28.06 transfer
    7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836 :)
    26.07 pięknie bije serduszko :)

p19u3e3k86t2qusv.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoświadczona trzymam kciuki :)

u mnie juz lepiej jakos wczoraj mnie dopadł dołek ale juz jest ok :D
    bedzie co ma byc :D

Alcea - endo urosło miało 12 przed IUI a teraz miało 14 mm
    ale cos mi sie widzi ze chyba pekł bo jeszzcze kilka godzin po usg mnie bolaa prawa strona a dzis juz nic..no ale zobaczymy :)
    progesteronu jeszcze nie biore bo dr kazała od momentu jak pekna wiec jesli potwierdzi sie w piatek to zaczne biore duphaston a on nie wplywa na wynik proga w krwi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 16:28

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Na ostatniej wizycie w klinice dowiedziałam się że po zastrzykach z Puregonu czeka mnie inseminacja. Trochę się zdziwiłam bo liczyłam że najpierw bedzie próba naturalna a tu masz... U Was jak to wygląda?

Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

PCOS
    02.06.2016r. - IUI - :(

Wysłany: 26 maja 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to inna historia, bo korzystam z dawcy więc wiadomo było, że naturalnie się nie będziemy starać ;) ale faktem jest ze koncepcja inseminacji wyszła od nas.. a profesor mówił, że póki są jakiekolwiek plemniki nie można zaprzeczyć że się nie uda.. a u nas są baaaaaaardzo nieliczne! A Wy nic nie mieliście do powiedzenia w kwestii od czego zaczynacie?

A teraz pytanie do dziewczyn - ile żyją plemniki po rozmrożeniu?

Ania_84 lubi tę wiadomość

niedoświadczona 32
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoswiadczona mi dr powiedziała ze staraja sie podawac 24h przed peknieciem najpózniej bo wtedy sa najbardziej ruchliwe pozniej to juz moga nieliczne przetrwac ale nie mowi ze nieprzetrwaja :)

Ewelinka byc moze uznał ze to zwiekszy wasze szanse :)

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 26 maja 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Niedoswiadczona mi dr powiedziała ze staraja sie podawac 24h przed peknieciem najpózniej bo wtedy sa najbardziej ruchliwe pozniej to juz moga nieliczne przetrwac ale nie mowi ze nieprzetrwaja :)

Ewelinka byc moze uznał ze to zwiekszy wasze szanse :)

To chyba będą u mnie dobrze podane..dziś o 7 rano pregnyl.. jutro o 7 zabieg.. więc minie 24 godziny od zastrzyku.. podobno pęka tak 36 godzin po pregnylu więc spokojnie 24 godziny mogą tam śmigać do jajeczka:) i się zaczaić ;) dobrze to jednak profesor wymyślił!

niedoświadczona 32
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 26 maja 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84,
    Jak endo dalej rosło i w dodatku jest całkiem grube to nie powinno Ci zablokować cyklu i wszystko może jeszcze się udać :-)

Ewelinka3673,
    To dziwne,że dopiero teraz Wam powiedzieli. U nas najpierw zapadła decyzja lekarza o inseminacji,a dopiero potem zastanawiał się jakie leki dać. Może to podejscie wynika z przyczyny niepłodności? U nas przyczyną są plemniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 20:13

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek szkarłatny wrote:
    A dlaczego podejrzewacie, że pęcherzyki puste? To da się zobaczyć???
    Nie da się tego zobaczyć. Tylko pod mikroskopem. Póki co to hipoteza. Po prostu mamy tak dobre wyniki i nasienia i amh i inhibiny, że dr powiedział, że jeśli pęcherzyki są pełne to nie ma podstaw żeby się nie udało. Dlatego po drugiej nie udanej będziemy próbować uruchomić lewy jajnik żeby sprawdzić czy wtedy się uda. Ale nie wiem czy ten jajnik się bujnie.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:01

niedoświadczona 32, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość

• ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest problem ze mna. Mam jajniki policystyczne jak jasna cholera (slowa lekarza) męża wyniki poznamy w poniedziałek. Zdziwilo mnie bo nic nie mowil o inseminacji a teraz podobno inaczej sie nie da. Powiedzial ze moze przepisac zastrzyki tylko wtedy gdy konczy sie wszystko wlasnie inseminacja. A czy mielismy cos do powiedzenia? Pytal czy wyrażamy zgode.jako ze bardzo ufam lekarzom(wkoncu po to sa zeby pomoc) to sie zgodzilismy chociaz oboje odnieslismy wrazenie ze chodzi tylko o kase.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:53

PCOS
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 26 maja 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari oby Ci sie poszczescilo

PCOS
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    Dziewczyny,
    12 dzien po ovu, zrobilam sobie wieczorem test i.... lapie duchy....moze byc falesznie pozytywny...a moze sie mi tylko wydaje, ten drugi paseczek, ale nie umiem wlozyc zdjecie....

Rano test powtorze. Nie wiem czy uda sie mi dzis zasnac.
    Ale czadowo:)))
    Ja miałam IUI 3 dni po Tobie i nie mam odwagi robić testu:)))
    Trzymam mocno kciuki!!! Daj znać jak będziesz coś wiedzieć,a jak wogole się czujesz???Czujesz coś specjalnie?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 maja 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:01

PolaMinka lubi tę wiadomość

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bajka_ wrote:
    PolaMinka z tym sportem to różnie bywa, ja od prawie dwóch lat systematycznie na siłkę chodzę (przy iui przestałam - biegam, jeżdżę na rowerze) i mój gin nie widzi przeciwwskazań. Mam koleżankę w 7 m-cu ciąży i też biega :) trucht, interwały ale też ćwiczyła przed ciążą także nie ma reguły.

Niedoświadczona32 zaciskamy kciuki !!!!

Miłego dnia dziewczyny <3 Mam nadzieję, że kolejny Dzień Matki będziemy świętowały również i my :)

Ja to zrozumiałam tak, że przez te pierwsze 14 dni od IUI za nim będziemy wiedzieć na czym stoimy to absolutnie nie wolno a potem jak np. ewentualna ciąża będzie przebiegać poprawnie to będzie można pomału wrócić do aktywności...Przynajmniej taką mam nadzieję ;) Pozostały mi długie spacery po plaży w czasie urlopu i pływanie :)

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • słomka :) Autorytet

Wysłany: 27 maja 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii jak sytuacja?

3i49krhmsotex3vt.png

16.04.2016- I iui :(
    12.05.2016- II iui :(
    02.07.2016- III iui :(
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 27 maja 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marii, u mnie była taka blada krecha ze trudno ja było zobaczyć, jak widzisz cokolwiek to na pewno ciąża, testy bardzo zadko sie myła w ta stronę,a zdjęcie możesz wrzucić na fotosik.pl i wkleić link tutaj:))
    Ale fajnie!!!!!!
    Mari123 wrote:
    9 i 1O dzien po iui mialam "lekkie brudzenie".
    krecha jest bardzo blada. zrobie jutro z rannego sikanca- mialby byc silniejszy, albo test jest poprostu falszywy....
    Mam obawy ze to tylko "duch"....

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)

Wysłany: 27 maja 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    9 i 1O dzien po iui mialam "lekkie brudzenie".
    krecha jest bardzo blada. zrobie jutro z rannego sikanca- mialby byc silniejszy, albo test jest poprostu falszywy....
    Mam obawy ze to tylko "duch"....

Jaki tam duch! Dziecko :)

Jestem już po :) Zgroza Boga - żeby za takie coś 900 zł płacić:)spodziewałam się nie wiadomo czego a tu rachu ciachu i po wszystkim! Teraz czekać 15 dni i test! A na prawym jajniku jeszcze jeden pęcherzyk się pojawił rokujący! Tylko kiedy to popęka...A myślicie ze teraz lepiej siedzieć czy leżeć czy chodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 08:17

niedoświadczona 32
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ