INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
niedoświadczona 32 wrote:Jestem po zastrzyku pregnylu.. w Boże Ciało musiałam iść na 7.00 do kliniki:( a tak mi się dobrze spało!! Ale sama bym się bała zrobić Jutro o 7 AID! Módlcie się dziś proszę żeby się udało!
Ale jakby trzeba było wstalabym o każdej porze!!!
Trzymam mocno kciuki na pękające pęcherzem i za jutrzejsza IUI -
niedoświadczona 32 wrote:Jestem po zastrzyku pregnylu.. w Boże Ciało musiałam iść na 7.00 do kliniki:( a tak mi się dobrze spało!! Ale sama bym się bała zrobić Jutro o 7 AID! Módlcie się dziś proszę żeby się udało!
Anka_skakanka lubi tę wiadomość
majka23
-
PolaMinka z tym sportem to różnie bywa, ja od prawie dwóch lat systematycznie na siłkę chodzę (przy iui przestałam - biegam, jeżdżę na rowerze) i mój gin nie widzi przeciwwskazań. Mam koleżankę w 7 m-cu ciąży i też biega trucht, interwały ale też ćwiczyła przed ciążą także nie ma reguły.
Niedoświadczona32 zaciskamy kciuki !!!!
Miłego dnia dziewczyny Mam nadzieję, że kolejny Dzień Matki będziemy świętowały również i my
bizona, niedoświadczona 32, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
Niedoświadczona trzymam kciuki
u mnie juz lepiej jakos wczoraj mnie dopadł dołek ale juz jest ok
bedzie co ma byc
Alcea - endo urosło miało 12 przed IUI a teraz miało 14 mm
ale cos mi sie widzi ze chyba pekł bo jeszzcze kilka godzin po usg mnie bolaa prawa strona a dzis juz nic..no ale zobaczymy
progesteronu jeszcze nie biore bo dr kazała od momentu jak pekna wiec jesli potwierdzi sie w piatek to zaczne biore duphaston a on nie wplywa na wynik proga w krwiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 16:28
-
Witam.
Na ostatniej wizycie w klinice dowiedziałam się że po zastrzykach z Puregonu czeka mnie inseminacja. Trochę się zdziwiłam bo liczyłam że najpierw bedzie próba naturalna a tu masz... U Was jak to wygląda?
Pozdrawiam i trzymam kciukiPCOS
02.06.2016r. - IUI - -
U mnie to inna historia, bo korzystam z dawcy więc wiadomo było, że naturalnie się nie będziemy starać ale faktem jest ze koncepcja inseminacji wyszła od nas.. a profesor mówił, że póki są jakiekolwiek plemniki nie można zaprzeczyć że się nie uda.. a u nas są baaaaaaardzo nieliczne! A Wy nic nie mieliście do powiedzenia w kwestii od czego zaczynacie?
A teraz pytanie do dziewczyn - ile żyją plemniki po rozmrożeniu?
Ania_84 lubi tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
Niedoswiadczona mi dr powiedziała ze staraja sie podawac 24h przed peknieciem najpózniej bo wtedy sa najbardziej ruchliwe pozniej to juz moga nieliczne przetrwac ale nie mowi ze nieprzetrwaja
Ewelinka byc moze uznał ze to zwiekszy wasze szanseniedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Niedoswiadczona mi dr powiedziała ze staraja sie podawac 24h przed peknieciem najpózniej bo wtedy sa najbardziej ruchliwe pozniej to juz moga nieliczne przetrwac ale nie mowi ze nieprzetrwaja
Ewelinka byc moze uznał ze to zwiekszy wasze szanse
To chyba będą u mnie dobrze podane..dziś o 7 rano pregnyl.. jutro o 7 zabieg.. więc minie 24 godziny od zastrzyku.. podobno pęka tak 36 godzin po pregnylu więc spokojnie 24 godziny mogą tam śmigać do jajeczka:) i się zaczaić dobrze to jednak profesor wymyślił!niedoświadczona 32 -
Ania_84,
Jak endo dalej rosło i w dodatku jest całkiem grube to nie powinno Ci zablokować cyklu i wszystko może jeszcze się udać
Ewelinka3673,
To dziwne,że dopiero teraz Wam powiedzieli. U nas najpierw zapadła decyzja lekarza o inseminacji,a dopiero potem zastanawiał się jakie leki dać. Może to podejscie wynika z przyczyny niepłodności? U nas przyczyną są plemniki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 20:13
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Płatek szkarłatny wrote:A dlaczego podejrzewacie, że pęcherzyki puste? To da się zobaczyć???
-
nick nieaktualny
-
U nas jest problem ze mna. Mam jajniki policystyczne jak jasna cholera (slowa lekarza) męża wyniki poznamy w poniedziałek. Zdziwilo mnie bo nic nie mowil o inseminacji a teraz podobno inaczej sie nie da. Powiedzial ze moze przepisac zastrzyki tylko wtedy gdy konczy sie wszystko wlasnie inseminacja. A czy mielismy cos do powiedzenia? Pytal czy wyrażamy zgode.jako ze bardzo ufam lekarzom(wkoncu po to sa zeby pomoc) to sie zgodzilismy chociaz oboje odnieslismy wrazenie ze chodzi tylko o kase.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2016, 22:53
PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
Mari123 wrote:Dziewczyny,
12 dzien po ovu, zrobilam sobie wieczorem test i.... lapie duchy....moze byc falesznie pozytywny...a moze sie mi tylko wydaje, ten drugi paseczek, ale nie umiem wlozyc zdjecie....
Rano test powtorze. Nie wiem czy uda sie mi dzis zasnac.
Ja miałam IUI 3 dni po Tobie i nie mam odwagi robić testu:)))
Trzymam mocno kciuki!!! Daj znać jak będziesz coś wiedzieć,a jak wogole się czujesz???Czujesz coś specjalnie? -
nick nieaktualny
-
bajka_ wrote:PolaMinka z tym sportem to różnie bywa, ja od prawie dwóch lat systematycznie na siłkę chodzę (przy iui przestałam - biegam, jeżdżę na rowerze) i mój gin nie widzi przeciwwskazań. Mam koleżankę w 7 m-cu ciąży i też biega trucht, interwały ale też ćwiczyła przed ciążą także nie ma reguły.
Niedoświadczona32 zaciskamy kciuki !!!!
Miłego dnia dziewczyny Mam nadzieję, że kolejny Dzień Matki będziemy świętowały również i my
Ja to zrozumiałam tak, że przez te pierwsze 14 dni od IUI za nim będziemy wiedzieć na czym stoimy to absolutnie nie wolno a potem jak np. ewentualna ciąża będzie przebiegać poprawnie to będzie można pomału wrócić do aktywności...Przynajmniej taką mam nadzieję Pozostały mi długie spacery po plaży w czasie urlopu i pływanie -
Marii, u mnie była taka blada krecha ze trudno ja było zobaczyć, jak widzisz cokolwiek to na pewno ciąża, testy bardzo zadko sie myła w ta stronę,a zdjęcie możesz wrzucić na fotosik.pl i wkleić link tutaj:))
Ale fajnie!!!!!!
Mari123 wrote:9 i 1O dzien po iui mialam "lekkie brudzenie".
krecha jest bardzo blada. zrobie jutro z rannego sikanca- mialby byc silniejszy, albo test jest poprostu falszywy....
Mam obawy ze to tylko "duch"....Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
Mari123 wrote:9 i 1O dzien po iui mialam "lekkie brudzenie".
krecha jest bardzo blada. zrobie jutro z rannego sikanca- mialby byc silniejszy, albo test jest poprostu falszywy....
Mam obawy ze to tylko "duch"....
Jaki tam duch! Dziecko
Jestem już po Zgroza Boga - żeby za takie coś 900 zł płacić:)spodziewałam się nie wiadomo czego a tu rachu ciachu i po wszystkim! Teraz czekać 15 dni i test! A na prawym jajniku jeszcze jeden pęcherzyk się pojawił rokujący! Tylko kiedy to popęka...A myślicie ze teraz lepiej siedzieć czy leżeć czy chodzić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 08:17
niedoświadczona 32