INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Niedoswiadczona32 moim zdaniem lekarz dobrze to zaplanował. Trzymam kciuki bo przy takim pecherzyku musi się udać ♡ nawet nie wiedziałam, że takie pęcherzyki bywają trzymam mocno kciuki!
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
bajka_ wrote:Niedoswiadczona32 moim zdaniem lekarz dobrze to zaplanował. Trzymam kciuki bo przy takim pecherzyku musi się udać ♡ nawet nie wiedziałam, że takie pęcherzyki bywają trzymam mocno kciuki!
Też nie wiedziałam i od razu zapytałam czy to czasem nie jest coś złego.. ale powiedział, że absolutnie:)po prostu takie zjawisko! Bardzo rzadko się zdarza:)
Dzięki za słowa wsparcia:) a ja do środy urlop wzięłam, bo myślałam że to się pociągnie na przyszły tydzień ))))) a tu szok!niedoświadczona 32 -
niedoświadczona 32 wrote:Kochane jestem po wizycie..w piątek pierwsze podejście. Bardzo was proszę skomentujcie moją sytuację. Cykle mam ostatnio 28 -29 dni. Dziś 10 dc- pęcherzyk 19,5 mm! Profesor powiedział, że jest podwójny w środku:) taki pęcherzyk to takie znalezisko jak 4 listna koniczynka :)W obecnej sytuacji zastrzyk menopur został odwołany, za to jutro rano pregnyl na pęknięcie.. a w piątek rano zabieg... czyli w 12 dc..Mam zaufanie do profesora i nie kwestionuję żadnych jego zamysłów.. a długo się zastanawiał jak to rozegrać..! I potem mam brać dupka 2x1 tabletka. Myślicie że dobrze to zaplanował?
-
AniaStaraczka85 wrote:Myślę że super zaplanowane, ja miałam pęcherzyki dwa 22 i jeden 27 mm i miałam tego samego dnia wieczorem zrobić zastrzyk,wiec chyba podobne wielkosci:)teraz czekam na efekty i biorę luteine
Trzymam kciuki Oby nam wszystkim się udało!! i będziemy dalej się kumplować na fioletowych stronach:))))Pazyfae, bajka_, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
niedoświadczona 32 wrote:Kochane jestem po wizycie..w piątek pierwsze podejście. Bardzo was proszę skomentujcie moją sytuację. Cykle mam ostatnio 28 -29 dni. Dziś 10 dc- pęcherzyk 19,5 mm! Profesor powiedział, że jest podwójny w środku:) taki pęcherzyk to takie znalezisko jak 4 listna koniczynka :)W obecnej sytuacji zastrzyk menopur został odwołany, za to jutro rano pregnyl na pęknięcie.. a w piątek rano zabieg... czyli w 12 dc..Mam zaufanie do profesora i nie kwestionuję żadnych jego zamysłów.. a długo się zastanawiał jak to rozegrać..! I potem mam brać dupka 2x1 tabletka. Myślicie że dobrze to zaplanował?
Jeżeli rosną normalnie, około 2 mm na dobę to w będzie miał ok. 23,5mm. Wydaje się być taki akurat do IUI. Jak sam nie pęknie, to po pregnylu max 36h
Duphason to standard
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 19:46
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ja sie melduje po usg jest jeszcze z dwoch zostal jeden pecherzyk 23 mm - wiec nie wiem który pekl i czy pekł czy moze sie wchłonał en mniejszy 17 mm a z tego 19 mm zrobil sie 23 .. takze ten tegest twnsow nie bedzie i raczej dupa z tej iUI
-
Niedoświadczona_32,
Myślę,że kto jak kto,ale prof.P.wie co robi. Czy dobrze odgadłam lekarza po Twoich poprzednich wpisach? Jeśli tak to wiem co mówię.
Choć czasem tak bywa,że natura płata filge i np.owu będzie wcześniej niż wyliczy i tego się niestety nie uniknie.niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Ania_84 wrote:ja sie melduje po usg jest jeszcze z dwoch zostal jeden pecherzyk 23 mm - wiec nie wiem który pekl i czy pekł czy moze sie wchłonał en mniejszy 17 mm a z tego 19 mm zrobil sie 23 .. takze ten tegest twnsow nie bedzie i raczej dupa z tej iUI
Ania a nie da się jakoś sprawdzić czy pękł? np badaniem progesteronu? Nie wiem jak to jest.. ale jak dla mnie jakby jeden pękł to drugi już by nie rósł dalej tylko się wchłaniał..chyba że się mylę i to tak nie działa...niedoświadczona 32 -
Alcea wrote:Niedoświadczona_32,
Myślę,że kto jak kto,ale prof.P.wie co robi. Czy dobrze odgadłam lekarza po Twoich poprzednich wpisach? Jeśli tak to wiem co mówię.
Choć czasem tak bywa,że natura płata filge i np.owu będzie wcześniej niż wyliczy i tego się niestety nie uniknie.
wiesz to fakt, że niczego się nie przewidzi.. a prawda jest taka, że ostatnio cykle mi się nakręciły i wszystko bardzo dynamicznie przebiegało.. Miałam bardzo wyraźne objawy płodności itd. Właściwie od stycznia pracuje nad zdrowym stylem życia i uzupełnianiem wszelakich niedoborówniedoświadczona 32 -
Co do nakręcania cykli to po 1 zastrzyku z Menopuru w 9dc tak się nakręcił mój organizm,że 10dc mialam już pęcherzyk 21mm, endo ładne i IUI teoretycznie powinna być robiona "na już" a tu mąż przez 2 dni niedostępny:-) na szczęście pęcherzyk doczekał do IUI (choć i tak wtedy nie zaciążyliśmy).
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Pazyfae wrote:Płatku-podchodzicie w Gdańsku?u jakiego lekarza jesteście?
-
IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka 1/
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
17.05 Mee 2/
19.05 sylejd 2/
21.05 Alcea 3/
24.05 Ania 84 2/
25.05 PolaMinka 2/
27.05 niedoświadczona 32 1/
30.05 Lady in Red 2/Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 23:20
-
-
Lady In Red wrote:Dziewczyny, jaka długa była abstynencja Waszych facetów przed IUI?
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Zgłaszam drugie podejście do IUI 25.05. Cykl jak zawsze stymulowany, 36h przed 2x gonapeptyl( już wiem czemu go dostaję- profesor Invikty przebadał 4 preparaty- pregnyl, ovitrelle, gonapeptyl i coś na "h" i wyszło, że po gonapeptylu jest najmniejszy odsetek poronień stąd lekarze mają zalecone stosowanie tego). Pęcherzyk tylko jeden był, w momencie IUI był "w trakcie" pękania. IUI pierwszy raz bolesna, podobno zrobił mi się jakiś zrost w szyjce prawdopodobnie po HSG. Nawet sporo krwi było, do teraz cały czas jeszcze plamie dosyć obficie. Wyniki nasienia rewelacja podane 35 mln z czego 96% o ruchu postępowym A. Podejrzewamy z dr, że niestety pęcherzyki z prawego jajnika są puste. Lewy nie pracuje od dawna. Naszym celem jest przyszłym cyklu pobudzić do owu lewy jajnik. Mam dostać zupełnie inne leki. Clo chyba przestaje na mnie działać.
Pytałam o sport czy mogę biegać- powiedziała, że absolutnie nie. Więc widać co lekarz to inne podejście. -
PolaMinka wrote:Zgłaszam drugie podejście do IUI 25.05. Cykl jak zawsze stymulowany, 36h przed 2x gonapeptyl( już wiem czemu go dostaję- profesor Invikty przebadał 4 preparaty- pregnyl, ovitrelle, gonapeptyl i coś na "h" i wyszło, że po gonapeptylu jest najmniejszy odsetek poronień stąd lekarze mają zalecone stosowanie tego). Pęcherzyk tylko jeden był, w momencie IUI był "w trakcie" pękania. IUI pierwszy raz bolesna, podobno zrobił mi się jakiś zrost w szyjce prawdopodobnie po HSG. Nawet sporo krwi było, do teraz cały czas jeszcze plamie dosyć obficie. Wyniki nasienia rewelacja podane 35 mln z czego 96% o ruchu postępowym A. Podejrzewamy z dr, że niestety pęcherzyki z prawego jajnika są puste. Lewy nie pracuje od dawna. Naszym celem jest przyszłym cyklu pobudzić do owu lewy jajnik. Mam dostać zupełnie inne leki. Clo chyba przestaje na mnie działać.
Pytałam o sport czy mogę biegać- powiedziała, że absolutnie nie. Więc widać co lekarz to inne podejście.