INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
AniaStaraczka85 wrote:Lily jak tak na usg pierwszym???mam.do Ciebie pytanie-czy jak się okazało ze się udało to doktor Ci kazał luteine kontynuować?
Ja nie jestem Lily,ale mogę odpowiedzieć jeśli test lub beta jest pozytywny nie odstawia się Luteiny/Duphastonu. Bierze się je dalej w ciąży.Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Dzięki za słowa otuchy, ale nie chodzi tu o pesymizm, ale raczej o racjonalizm.. coś jest nie halo ewidentnie.. wcześniej nie brałam żadnych ulepszaczy i zawsze czułam owulację. Taki charakterystyczny ból, zwłaszcza przy zginaniu nogi a potem zawsze po ok 13 dniach @. Nawet jak miałam zaburzony cykl przez stres czy chorobę, to póki nie było tego bólu wiedziałam, ze jeszcze do @ daleko a po tym bólu to już zawsze 2 tygodnie i @..jak amen w pacierzu.
chyba że symulacja zaburzyła mi odczuwanie owulacji..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 20:45
niedoświadczona 32 -
niedoświadczona 32 wrote:Dzięki za słowa otuchy, ale nie chodzi tu o pesymizm, ale raczej o racjonalizm.. coś jest nie halo ewidentnie.. wcześniej nie brałam żadnych ulepszaczy i zawsze czułam owulację. Taki charakterystyczny ból, zwłaszcza przy zginaniu nogi a potem zawsze po ok 13 dniach @. Nawet jak miałam zaburzony cykl przez stres czy chorobę, to póki nie było tego bólu wiedziałam, ze jeszcze do @ daleko a po tym bólu to już zawsze 2 tygodnie i @..jak amen w pacierzu.
chyba że symulacja zaburzyła mi odczuwanie owulacji..
A może owu była w nocy i nie poczułaś? Ból owulacyjny teoretycznie nie trwa długo,więc łatwo go przegapić. Ja czuję ból przy owu przez ok.1h,ale nie w każdym cyklu (bez różnicy ze stymulacją czy bez). Jak czułam to zawsze po 14 dniach była @.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 20:54
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Niedoświadczona spokojnie jedne czuja jedne nie .. ja czuje.. ale tez czuje jak mi sie wchłania .. bylam pewna ze drugi pecherzyk pekł bo mialam podbny ol a tu sie okazuje ze se wchlanial
niestety rozumiem twój racjonalizm o niestety przy aid nie ma coliczyc na poprawienie w naturalnych jednak istnieje wieksza szansa ..niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Alcea wrote:A może owu była w nocy i nie poczułaś? Ból owulacyjny teoretycznie nie trwa długo,więc łatwo go przegapić. Ja czuję ból przy owu przez ok.1h,ale nie w każdym cyklu (bez różnicy ze stymulacją czy bez). Jak czułam to zawsze po 14 dniach była @.
w nocy nie było bo AID dziś rano o 7 i przed zabiegiem było usg - był pęcherzyk
Poprawić się nie poprawi, chociaż muszę przyznać sama, że libido mi dziś tak skoczyło że szok:)ale niestety mąż w delegacji:) więc nawet przyjemności z tego wszystkiego żadnej nie mam:)
Z drugiej jednak strony kazał mi brać dupka od dziś i na nic już nie czekać.. to zupełnie tak jakby było już tuż tuż..
Ale obstawiam, ze jest pozamiatane:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2016, 21:04
niedoświadczona 32 -
PolaMinka wrote:Nie da się tego zobaczyć. Tylko pod mikroskopem. Póki co to hipoteza. Po prostu mamy tak dobre wyniki i nasienia i amh i inhibiny, że dr powiedział, że jeśli pęcherzyki są pełne to nie ma podstaw żeby się nie udało. Dlatego po drugiej nie udanej będziemy próbować uruchomić lewy jajnik żeby sprawdzić czy wtedy się uda. Ale nie wiem czy ten jajnik się bujnie.
-
Płatek szkarłatny wrote:Jakby tak na to spojrzeć, to u mnie też moga być puste . Lekarz mówi, że to sie bardzo rzadko zdarza.
Mamy przekichane z tym wszystkim.. jak u mnie niby pełne to na czas nie pękną..a jak pękają to mogą być puste.. gdzieś czytałam i mi się spodobało, że jedynym niepodważalnym potwierdzeniem owulki jest ciąża..Ale co ma być to będzie.. łykam dupka i piję kwas
śpijcie dobrze:)niedoświadczona 32 -
IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka 1/
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
17.05 Mee 2/
19.05 sylejd 2/
21.05 Alcea 3/
24.05 Ania 84 2/
25.05 PolaMinka 2/
27.05 niedoświadczona 32 1/
30.05 Lady in Red 2/
Mee bardzo mi przykro...Jak ja nie cierpię zaznaczać tych smutnych buziek.
-
nick nieaktualny
-
Alcea wrote:Ja nie jestem Lily,ale mogę odpowiedzieć jeśli test lub beta jest pozytywny nie odstawia się Luteiny/Duphastonu. Bierze się je dalej w ciąży.
-
niedoświadczona 32 wrote:Dziewczyny czy to możliwe żeby dopiero dziś zalało mnie płodnym śluzem, czy to jakaś pozostałość po inseminacji? Wstaje rano a tu masakra.. po prostu jakbym rozbiła jajko i białko się wylało!
A może to co opisujesz to jakaś nadprodukacja przez właśnie ingerencję z tym.całym wziernikiem?kiedy miałaś IUI? -
Dokładnie, dr nie kazał mi odstawiać luteinę, dał receptę na kolejne dwa opakowania i mam kontynuować na usg wszystko super jest serduszko i czuje sie dobrze
Alcea wrote:Ja nie jestem Lily,ale mogę odpowiedzieć jeśli test lub beta jest pozytywny nie odstawia się Luteiny/Duphastonu. Bierze się je dalej w ciąży.Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016