INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie, dr nie kazał mi odstawiać luteinę, dał receptę na kolejne dwa opakowania i mam kontynuować
na usg wszystko super jest serduszko i czuje sie dobrze
Alcea wrote:Ja nie jestem Lily,ale mogę odpowiedziećjeśli test lub beta jest pozytywny nie odstawia się Luteiny/Duphastonu. Bierze się je dalej w ciąży.
Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
Ja mialam mega sluzu w dniu iui dzien po juz byl bialawy ale lekko rozciagliwy 2 dzien po iui juz lepki
Przy poprzedniej iui tez tak mialam jak w tym miesiacu
Chyba zalezy od organizmuWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:02
-
Wiecie co jak znam swój organizm to owulacja będzie w poniedziałek 15 dc. Idę rano w pn na usg żeby zobaczyć na przyszłość i mieć pewność.. Jak na moje oko to ten cykl jest zupełnie jak poprzedni (tylko że tamten był bez stymulacji). Na mnie to po prostu nie podziałało. Dziś mam 13dc i początek śluzu. Przed inseminacją nie miałam właściwie wcale śluzu, ale myślałam, że to po clo. A teraz widzę, ze pojawił się normalnie jak zawsze w 13 dc. Ten raz już stracony.. najważniejsze żeby wyciągnąć wnioski na następny raz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:55
niedoświadczona 32 -
Wyciąganie wniosków jest bardzo ważne. Ale nie zawsze takie proste jak np.u mnie. Ja już przerabiałam wszystkie złe scenariusze.
Pierwsze dwie IUI były po stymulacji Menopurem.
Pierwsza była zrobiona zdecydowanie za późno (wg moich odczuć 27h po owu),ale mój lekarz był nieobecny i inny decydował o terminie,choć mówiłam od początku że to będzie za późno i miałam rację.
Druga IUI z kolei była za wcześnie,ale tu wszystko wskazywało,że owu będzie lada chwila. Dostałam nawet Pregnyl (39h przed IUI),ale to nie zadziałało i wg mnie owu była 4 dni po IUI (i @ równo 14 dni po moim odczuciu owu). Tu wyniki męża były całkiem ok (jak na niego),aż się lekarz zdziwił. Ale co z tego jak za wcześnie...
Teraz,przy trzeciej IUI na cyklu naturalnym trafione w czas-IUI na pękniętym pecherzyku,ale na usg 19h wcześniej jeszcze był i nie pękał. Tym razem nie czułam owu,więc nie wiem dokładnie. Tylko na nieszczęście wyniki męża najgorsze w historii... aż zastanawiam się czy był sens przy takiej liczbie plemników robić. Choć dla odmiany morfologia ekstra,ruch też i brak aglutynacji. Chyba coś za coś...
Tak więc nie nastawiam się zbytnio i może przy 4 podejsciu będą lepsze wyniki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 10:55
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Mari123 wrote:Jeszcze mnie tam nic nie pisz
Wytrzymaj do jutra. Napisze okolo 12, jak beda wyniki.
A co biochemiczne ciaze, robisz tez smajlika?
Trzymam kciuki! To nie będzie biochemiczna-zobaczysz wkrótce śliczny pęcherzyk ciążowy:-)Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Teraz po pierwszej już wiem jak to jest i będę po prostu bardziej się awanturować w klinice:)Mój mąż powiedział, ze chce być ojcem,ale żebym nabrała dystansu do tego bo jak ma być 6 podejść to jak będę taka spięta to zwariuję
trudno się nie zgodzić
po prostu najbardziej nie lubię jak coś mi przelatuje koło nosa :)Najgorsze, ze zaczęłam duphaston od wczoraj, ale to mnie chyba nie zabije
tylko tak sobie myślę do kiedy go brać żeby mi cyklu nie wydłużył bez sensu..
A tak na marginesie to uważam, że za takie pieniądze to powinni być dokładniejsi.. to przecież jest prosty zabieg..a wychodzi na to, że i tak trzeba samemu pilnowaćniedoświadczona 32 -
niedoświadczona 32 wrote:Wiecie co jak znam swój organizm to owulacja będzie w poniedziałek 15 dc. Idę rano w pn na usg żeby zobaczyć na przyszłość i mieć pewność.. Jak na moje oko to ten cykl jest zupełnie jak poprzedni (tylko że tamten był bez stymulacji). Na mnie to po prostu nie podziałało. Dziś mam 13dc i początek śluzu. Przed inseminacją nie miałam właściwie wcale śluzu, ale myślałam, że to po clo. A teraz widzę, ze pojawił się normalnie jak zawsze w 13 dc. Ten raz już stracony.. najważniejsze żeby wyciągnąć wnioski na następny raz.
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
W mojej klinice tendencja jest do Iui na niepeknietym pęcherzyku, ja miałam jakieś 39 h po zastrzyku dokładnie podczas bólu po pregnylu,mam nadieje ze trafił.
IUI w 15 dc,w 16 juz było widać ze pekly,męża wyniki po preparatyce chyba fajne,tak twierdził lekarz,no zobaczymyniedoświadczona 32, Alcea lubią tę wiadomość
-
AniaStaraczka85 wrote:Ale wiesz nie denerwuj się na zapas,jeszcze nic nie wiadomo,nie chce mi się wierzyć żeby profesor specjalizujący się w niepłodności aż tak dał dupy...
Może nie do końca on dał dupy.. ale ja po swoim organizmie mogę się wszystkiego spodziewaćmiałam już takie choroby i takie objawy w życiu, że aż się lekarze kłócili kiedyś
dlatego między innymi nie podchodzę do in vitro bo mam obciążenia zdrowotne i nie zdecyduję się na poddawanie takim procedurom. Dla mnie to był po prostu eksperyment. W pn idę na usg i się okaże, ale mówię Wam, ze jest tak jak mówię. Nawet już się nie denerwuję
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 11:56
niedoświadczona 32 -
U mnie też robią na niepękniętym. Przy tej IUI dr określiła, że zaczął pękać więc w nocy będzie po wszystkim. Ale mi w głowie tylko te puste pęcherzyki. Chyba już żyje kolejnym cyklem i nowym leczeniem. U mnie po IUI od 19 do 23 godziny ostro ból prawej strony albo po IUI albo to była owulka. Zawsze bolał mnie bardzo brzuch przed owulką a tym razem myślałam że nawet nie będzie dominującego pęcherzyka bo cisza. Także niedoświadczona tu nie ma żadnej reguły. Za każdym razem może być inaczej.
-
Dziewczyny prawda jest taka ze jedyym potierdzenia owulaji jest ciąża
kiedys bylam zla na mojego znajomego gin jak mi to mowil
ale taka prawda.. u nie np byl bol owulacyjny rzy pierwszym pecherzyku a ten drugi jajnik mnie bolal nawet rzy chodzenu i bylam pewna ze pekl a on sie obkurczal i stad bol
na poczatku bylam zle a teraz to juz leje na towpierdzielam swiezego ananaska najlepszy jest schłodzony
-
Ania_84 wrote:Dziewczyny prawda jest taka ze jedyym potierdzenia owulaji jest ciąża
kiedys bylam zla na mojego znajomego gin jak mi to mowil
ale taka prawda.. u nie np byl bol owulacyjny rzy pierwszym pecherzyku a ten drugi jajnik mnie bolal nawet rzy chodzenu i bylam pewna ze pekl a on sie obkurczal i stad bol
na poczatku bylam zle a teraz to juz leje na towpierdzielam swiezego ananaska najlepszy jest schłodzony
Ania Twoja teoria bardzo mi się podoba:) niech będzie, że zawsze pękają mi bezobjawowo dominujące pęcherzyki, a ból w 15-tych dc to jest obkurczanie jakiegoś innego mniejszego :)a ten śluz co spływa od 13dc to macica wydala po odbytej owulacji to co było w środku:)Ładnie sobie wytłumaczyłama na koniec rzucam zaklęcie - niech każde AID w maju zakończy się buźką
jak to dobrze że was mam! Z puszki ten ananas? Bo mam ochotę na z puszki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 12:25
Ania_84 lubi tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
Nie ananas taki swiezy
najbardziej podobno pomgal ten srodek ananasa
ja juz dzis drugiego napoczynamale stwierdzam ze najlepszy est z lodóweczki
-
Ania 84-a po czym poznac ze pecherzyki sie obkurczaja? Kurcze ja nigdy nie mialam usg po IUI..a w ostatnim cyklu mialam tak ze pecherzyki byly na lewym a mega bolal mnie prawy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 12:59
Ania_84 lubi tę wiadomość
PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
ja miałam usg dzien po IUi i jednego pecherzyka nie bylo juz a drug mial 22,5 mm w piatek mialam przyjsc zobaczyc czy tez pekła a juz był mały 11 widac bylo ze juz nie jest taki regularny tylko taki sflaczały na USG
ja czułam w okolicy prawego jajnika takie kłucie , ciagniecie bylam pewna ze pekł a tu masz ci losale to jest dla mojego gina wazna info
choc mogło byc tak ze jak pekł jeden zaczal sie wydzielac prog i zablokowal pekniecie drugego podobno odwoja owulacja moze byc mozliwe tylko w ciagu 24 h od pierwszej