X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, dr nie kazał mi odstawiać luteinę, dał receptę na kolejne dwa opakowania i mam kontynuować :) na usg wszystko super jest serduszko i czuje sie dobrze :)
    Alcea wrote:
    Ja nie jestem Lily,ale mogę odpowiedzieć :-) jeśli test lub beta jest pozytywny nie odstawia się Luteiny/Duphastonu. Bierze się je dalej w ciąży.

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam mega sluzu w dniu iui dzien po juz byl bialawy ale lekko rozciagliwy 2 dzien po iui juz lepki
    Przy poprzedniej iui tez tak mialam jak w tym miesiacu
    Chyba zalezy od organizmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:02

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co jak znam swój organizm to owulacja będzie w poniedziałek 15 dc. Idę rano w pn na usg żeby zobaczyć na przyszłość i mieć pewność.. Jak na moje oko to ten cykl jest zupełnie jak poprzedni (tylko że tamten był bez stymulacji). Na mnie to po prostu nie podziałało. Dziś mam 13dc i początek śluzu. Przed inseminacją nie miałam właściwie wcale śluzu, ale myślałam, że to po clo. A teraz widzę, ze pojawił się normalnie jak zawsze w 13 dc. Ten raz już stracony.. najważniejsze żeby wyciągnąć wnioski na następny raz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 09:55

niedoświadczona 32
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciąganie wniosków jest bardzo ważne. Ale nie zawsze takie proste jak np.u mnie. Ja już przerabiałam wszystkie złe scenariusze.

Pierwsze dwie IUI były po stymulacji Menopurem.
    Pierwsza była zrobiona zdecydowanie za późno (wg moich odczuć 27h po owu),ale mój lekarz był nieobecny i inny decydował o terminie,choć mówiłam od początku że to będzie za późno i miałam rację.

Druga IUI z kolei była za wcześnie,ale tu wszystko wskazywało,że owu będzie lada chwila. Dostałam nawet Pregnyl (39h przed IUI),ale to nie zadziałało i wg mnie owu była 4 dni po IUI (i @ równo 14 dni po moim odczuciu owu). Tu wyniki męża były całkiem ok (jak na niego),aż się lekarz zdziwił. Ale co z tego jak za wcześnie...

Teraz,przy trzeciej IUI na cyklu naturalnym trafione w czas-IUI na pękniętym pecherzyku,ale na usg 19h wcześniej jeszcze był i nie pękał. Tym razem nie czułam owu,więc nie wiem dokładnie. Tylko na nieszczęście wyniki męża najgorsze w historii... aż zastanawiam się czy był sens przy takiej liczbie plemników robić. Choć dla odmiany morfologia ekstra,ruch też i brak aglutynacji. Chyba coś za coś...

Tak więc nie nastawiam się zbytnio i może przy 4 podejsciu będą lepsze wyniki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 10:55

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    Jeszcze mnie tam nic nie pisz :) Wytrzymaj do jutra. Napisze okolo 12, jak beda wyniki.
    A co biochemiczne ciaze, robisz tez smajlika?

Trzymam kciuki! To nie będzie biochemiczna-zobaczysz wkrótce śliczny pęcherzyk ciążowy:-)

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(

Wysłany: 28 maja 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz po pierwszej już wiem jak to jest i będę po prostu bardziej się awanturować w klinice:)Mój mąż powiedział, ze chce być ojcem,ale żebym nabrała dystansu do tego bo jak ma być 6 podejść to jak będę taka spięta to zwariuję :) trudno się nie zgodzić:) po prostu najbardziej nie lubię jak coś mi przelatuje koło nosa :)Najgorsze, ze zaczęłam duphaston od wczoraj, ale to mnie chyba nie zabije :) tylko tak sobie myślę do kiedy go brać żeby mi cyklu nie wydłużył bez sensu..
    A tak na marginesie to uważam, że za takie pieniądze to powinni być dokładniejsi.. to przecież jest prosty zabieg..a wychodzi na to, że i tak trzeba samemu pilnować :(

niedoświadczona 32
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Wiecie co jak znam swój organizm to owulacja będzie w poniedziałek 15 dc. Idę rano w pn na usg żeby zobaczyć na przyszłość i mieć pewność.. Jak na moje oko to ten cykl jest zupełnie jak poprzedni (tylko że tamten był bez stymulacji). Na mnie to po prostu nie podziałało. Dziś mam 13dc i początek śluzu. Przed inseminacją nie miałam właściwie wcale śluzu, ale myślałam, że to po clo. A teraz widzę, ze pojawił się normalnie jak zawsze w 13 dc. Ten raz już stracony.. najważniejsze żeby wyciągnąć wnioski na następny raz.
    Ale wiesz nie denerwuj się na zapas,jeszcze nic nie wiadomo,nie chce mi się wierzyć żeby profesor specjalizujący się w niepłodności aż tak dał dupy...

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 28 maja 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mojej klinice tendencja jest do Iui na niepeknietym pęcherzyku, ja miałam jakieś 39 h po zastrzyku dokładnie podczas bólu po pregnylu,mam nadieje ze trafił.
    IUI w 15 dc,w 16 juz było widać ze pekly,męża wyniki po preparatyce chyba fajne,tak twierdził lekarz,no zobaczymy

niedoświadczona 32, Alcea lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 28 maja 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Ale wiesz nie denerwuj się na zapas,jeszcze nic nie wiadomo,nie chce mi się wierzyć żeby profesor specjalizujący się w niepłodności aż tak dał dupy...

Może nie do końca on dał dupy.. ale ja po swoim organizmie mogę się wszystkiego spodziewać;) miałam już takie choroby i takie objawy w życiu, że aż się lekarze kłócili kiedyś:) dlatego między innymi nie podchodzę do in vitro bo mam obciążenia zdrowotne i nie zdecyduję się na poddawanie takim procedurom. Dla mnie to był po prostu eksperyment. W pn idę na usg i się okaże, ale mówię Wam, ze jest tak jak mówię. Nawet już się nie denerwuję :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 11:56

niedoświadczona 32
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też robią na niepękniętym. Przy tej IUI dr określiła, że zaczął pękać więc w nocy będzie po wszystkim. Ale mi w głowie tylko te puste pęcherzyki. Chyba już żyje kolejnym cyklem i nowym leczeniem. U mnie po IUI od 19 do 23 godziny ostro ból prawej strony albo po IUI albo to była owulka. Zawsze bolał mnie bardzo brzuch przed owulką a tym razem myślałam że nawet nie będzie dominującego pęcherzyka bo cisza. Także niedoświadczona tu nie ma żadnej reguły. Za każdym razem może być inaczej.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny prawda jest taka ze jedyym potierdzenia owulaji jest ciąża ;) kiedys bylam zla na mojego znajomego gin jak mi to mowil ;) ale taka prawda.. u nie np byl bol owulacyjny rzy pierwszym pecherzyku a ten drugi jajnik mnie bolal nawet rzy chodzenu i bylam pewna ze pekl a on sie obkurczal i stad bol :)
    na poczatku bylam zle a teraz to juz leje na to ;) wpierdzielam swiezego ananaska najlepszy jest schłodzony :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 28 maja 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To akurat prawda - reguła jest taka, że nie ma reguły :)A czemu mówisz, że u Ciebie są puste? Został mi już tylko Św. Juda w tym cyklu:)

niedoświadczona 32

Wysłany: 28 maja 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Dziewczyny prawda jest taka ze jedyym potierdzenia owulaji jest ciąża ;) kiedys bylam zla na mojego znajomego gin jak mi to mowil ;) ale taka prawda.. u nie np byl bol owulacyjny rzy pierwszym pecherzyku a ten drugi jajnik mnie bolal nawet rzy chodzenu i bylam pewna ze pekl a on sie obkurczal i stad bol :)
    na poczatku bylam zle a teraz to juz leje na to ;) wpierdzielam swiezego ananaska najlepszy jest schłodzony :D

Ania Twoja teoria bardzo mi się podoba:) niech będzie, że zawsze pękają mi bezobjawowo dominujące pęcherzyki, a ból w 15-tych dc to jest obkurczanie jakiegoś innego mniejszego :)a ten śluz co spływa od 13dc to macica wydala po odbytej owulacji to co było w środku:)Ładnie sobie wytłumaczyłam :) a na koniec rzucam zaklęcie - niech każde AID w maju zakończy się buźką :) jak to dobrze że was mam! Z puszki ten ananas? Bo mam ochotę na z puszki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 12:25

Ania_84 lubi tę wiadomość

niedoświadczona 32

Wysłany: 28 maja 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za AIH tez proszę trzymać kciuki:))

Ania_84, niedoświadczona 32 lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ananas taki swiezy :) najbardziej podobno pomgal ten srodek ananasa :P
    ja juz dzis drugiego napoczynam :D ale stwierdzam ze najlepszy est z lodóweczki :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Trzymamy :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa

Wysłany: 28 maja 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

Te z AIH to już zaszły :) tylko boją się testować :) To już nie ma co kciuków nawet trzymać!

niedoświadczona 32

Wysłany: 28 maja 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Nie ananas taki swiezy :) najbardziej podobno pomgal ten srodek ananasa :P
    ja juz dzis drugiego napoczynam :D ale stwierdzam ze najlepszy est z lodóweczki :D

To idę do Lewiatana po ananas!

niedoświadczona 32
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 84-a po czym poznac ze pecherzyki sie obkurczaja? Kurcze ja nigdy nie mialam usg po IUI..a w ostatnim cyklu mialam tak ze pecherzyki byly na lewym a mega bolal mnie prawy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2016, 12:59

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam usg dzien po IUi i jednego pecherzyka nie bylo juz a drug mial 22,5 mm w piatek mialam przyjsc zobaczyc czy tez pekła a juz był mały 11 widac bylo ze juz nie jest taki regularny tylko taki sflaczały na USG :)

ja czułam w okolicy prawego jajnika takie kłucie , ciagniecie bylam pewna ze pekł a tu masz ci los :/ ale to jest dla mojego gina wazna info

choc mogło byc tak ze jak pekł jeden zaczal sie wydzielac prog i zablokowal pekniecie drugego podobno odwoja owulacja moze byc mozliwe tylko w ciagu 24 h od pierwszej

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ