INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari123,
Jeśli wszystko z ciążą jest ok to nie ma przeciwwskazań do podróży samochodem pod warunkiem,że nie są to jakieś tysiące kilometrów. Tylko trzeba częściej robić sobie przerwy i trochę pochodzić ze względu na większe ryzyko zakrzepicy w ciąży (szczególnie przy dłuższych trasach).Mari123 lubi tę wiadomość
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Mari a ktory to powinien byc tydzien ciazy?
My z mezem jak planowalismy urlop na styczen to bookowalismy tylko takie hotele gdzie byla mozliwosc rezygnacji bez dodatkowych kosztow, w razie czego stracilibysmy wtedy tylko bilety lotnicze. No ale nie bylo takiej konuecznosci wtedy.1 IUI X.2015 - , 2 IUI XI.2015
I.2016 - laparoskopia, histeroskopia
05.11.2016 Antoś ❤
20.06.2018 [*] 10tc Aniołek Basia 6tc
10.11.2018 jest ❤️😃 bracik
-
A powiedzcie mi jak to jest z tymi gonadotropinami? My puregon dostalismy refundowany. Podobno kosztuje ok 700zl a my zaplacilismy 30. Nie wiem co bedzie jezeli sie teraz nie powiedzie. Za drugim razem tez refunduja? Czy to lekarz decyduje? Nie znam sie na tym kompletnie.PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
ewelinka3673 wrote:Dziewczyny tak czytam ze z ta IUI mozna nie trafic. A czy nie mozna "poprawic" w domu z mezem? Czy jest jakis zakaz po IUI?
-
IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka 1/
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
17.05 Mee 2/
19.05 sylejd 2/
21.05 Alcea 3/
24.05 Ania 84 2/
25.05 PolaMinka 2/
27.05 niedoświadczona 32 1/
30.05 Lady in Red 2/ -
nick nieaktualny
-
Ewelinka skoro przyznal teraz refundacje to raczej teraz tez przyzna jak cos z tym ze te leki poki co sa refundowane do konca czerwca 20 cErwca ukaze sie nowa lista lekow ref i wtedy sie okaze czy MZ zdjal je zvrefundacj a raczej zdejmie
Ja wczoraj w aptece bardzo sie zdziwilam bo za moje leki na padaczke placilam 7 zl wczoraj zaplacilam 23 zl tak się wku... Ze szok lajzy tetaz beda zbierac na 500+
Jak bede na kompie to wysle ci dokladna wykladnie komu przysluguje refundacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2016, 08:40
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Ania dziekuje za odpowiedz. Troche mnie to martwi ale co zrobic. Na szczesciu nie ma co oszczędzać chociaz pieniądze by sie przeznaczylo na co innego. W sumie nie takie pieniadze ludzie placa zeby byc szczesliwym.
Ania_84 lubi tę wiadomość
PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
ewelinka3673 wrote:Ania dziekuje za odpowiedz. Troche mnie to martwi ale co zrobic. Na szczesciu nie ma co oszczędzać chociaz pieniądze by sie przeznaczylo na co innego. W sumie nie takie pieniadze ludzie placa zeby byc szczesliwym.
ewelinka3673 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jutro mam IUI, tymczasem dzisiaj test owu pozytywny (kreska tak ciemna, ze jeszcze takiej nie widziałam), śluz wodnisty, piersi bolesne. Boje sie, ze jutro będzie za późno
Wczoraj o północy podawałam sobie Pregnyl.
Co za stresyniedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Lady In Red wrote:Dziewczyny, jutro mam IUI, tymczasem dzisiaj test owu pozytywny (kreska tak ciemna, ze jeszcze takiej nie widziałam), śluz wodnisty, piersi bolesne. Boje sie, ze jutro będzie za późno
Co za stresyLady In Red lubi tę wiadomość
-
Jak cos Ewelinka możesz sprawdzac po 23 czerwca na tej stronie
http://www.mz.gov.pl/leki/refundacja/lista-lekow-refundowanych-obwieszczenia-ministra-zdrowia/
klikasz w dane obwieszczenie i pobierasz załacznik do obwieszczenia w excelu jak otworzysz to wyszukaj sobie dany lek i tam masz czy jeszcz jest refundowany czy nieewelinka3673 lubi tę wiadomość
-
Lady In Red wrote:Dziewczyny, jutro mam IUI, tymczasem dzisiaj test owu pozytywny (kreska tak ciemna, ze jeszcze takiej nie widziałam), śluz wodnisty, piersi bolesne. Boje sie, ze jutro będzie za późno
Co za stresy
Potwierdzam to co Ania napisała - Pregnyl da pozytywny wynik testu owulacyjnego.
Poza tym u mnie w klinice twierdzą,że IUI po owu ma sens przez ok.12h (choć mówili mi,że niektórzy twierdzą że do 24h bo tyle żyje komórka jajowa).Lady In Red lubi tę wiadomość
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Ja znów gdzieś czytałam, że 24 godziny to maksymalny czas życia komórki, większość krócej żyje..
Naśmiałam się dziś. Z samego rana dzwoni mój mąż i pyta:
co robisz?
ja: kawę piję?
mąż: kawę? Przecież jesteś w ciąży!!!!! Masz nie pic kawy!
Myślałam, że zejdę ze śmiechu :)Inseminacja była w piątek!!!!!I nawet nie wiem czy owulacja była:))))Ania_84, Alcea lubią tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
Co za stresy
Trzymam kciuki z dwojga złego lepiej żeby była odwołana niż ma być bez sensu zrobiona jak u mnie:)Lady In Red lubi tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
niedoświadczona 32 wrote:Ja znów gdzieś czytałam, że 24 godziny to maksymalny czas życia komórki, większość krócej żyje..
co robisz?
Myślałam, że zejdę ze śmiechu :)Inseminacja była w piątek!!!!!I nawet nie wiem czy owulacja była:)))) -
niedoświadczona 32 wrote:Ja znów gdzieś czytałam, że 24 godziny to maksymalny czas życia komórki, większość krócej żyje..
co robisz?
Myślałam, że zejdę ze śmiechu :)Inseminacja była w piątek!!!!!I nawet nie wiem czy owulacja była:))))