INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPłatek szkarłatny wrote:No stresuję się A jeszcze od wczoraj doszły mi nowe problemy rodzinne. Nasza IUI stoi pod znakiem zapytania. Jednak dziś byłam na monitoringu i termin mam na poniedziałek. Pęcherzyk 18 mm i dwa po 13. Ja myślę, że z tych mniejszych już nic nie będzie ale doktor mówi, że nigdy nic nie wiadomo.
Zapisał mi antybiotyk przed inseminacją. Wy też brałyście? Ja przed pierwszą nie brałam.
Płatku powodzenia w poniedziałek, żeby się iui odbyła.
Antybiotyku nie brałam. To przez jakąś infekcję iui pod znakiem zapytania?Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
-
ewelinka3673 wrote:Rozważałam dwóch lekarzy ale wybrałam tego drugiego w innej klinice. Zobaczymy co z tego będzie Klinikę zawsze można zmienić a jaki jest u Was problem? U mnie tylko ze mna. Pcos jak cholera. Udalo sie wyhodować 2 pecherzyki ale mam wrazenie ze nie pekly. Maz ma super wyniki na szczęście.
-
I jak przebiegalo leczenie? Dlugo tam chodzisz? U nas tak wszystko na szybko że pewnie nic z tego nie bedzie. Od tej IUI caly czas czuje jajniki, jakies plamienie i brzuch mi wywalilo. Raz jestem pelna energii ze moglabym gory przenosic a za chwilę padam na twarz, zasypiam na stojaco. Moj organizm jest w takim stanie ze nie ogarniam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 21:17
PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
Elf wrote:Płatku powodzenia w poniedziałek, żeby się iui odbyła.
Antybiotyku nie brałam. To przez jakąś infekcję iui pod znakiem zapytania?ewelinka3673, niedoświadczona 32 lubią tę wiadomość
-
ewelinka3673 wrote:I jak przebiegalo leczenie? Dlugo tam chodzisz? U nas tak wszystko na szybko że pewnie nic z tego nie bedzie. Od tej IUI caly czas czuje jajniki, jakies plamienie i brzuch mi wywalilo. Raz jestem pelna energii ze moglabym gory przenosic a za chwilę padam na twarz, zasypiam na stojaco. Moj organizm jest w takim stanie ze nie ogarniam.
-
Płatek szkarłatny wrote:IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka 1/
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
17.05 Mee 2/
19.05 sylejd 2/
21.05 Alcea 3/
24.05 Ania 84 2/
25.05 PolaMinka 2/
27.05 niedoświadczona 32 1/
30.05 Lady in Red 2/
Płatku, przeglądałam stare posty - Małe Słonko też zgłaszała smutną buźkę (25 maja)
-
AniaStaraczka85 wrote:Najpierw miałam kilka stymulacji bez efektów, potem zmieniłam lekarza,ten zrobił mi laparoskopie,ale po laparo poszliśmy tez do kliniki pod koniec marca,wtedy mąż był bardziej szczegółowo zbadane i wyszło ze trudniej nam będzie naturalnie zajść w ciążę, ale ponieważ nie pekly mi wtedy pęcherzyki i zrobiła się cysta miałam jeden miesiąc z głowy z tabletkami antykoncepcyjnymi,cysta się wchlonela i podeszlismy do IUI:)
I jak widac szczesliwie ☺ szczerze gratuluje. My zobaczymy co sie u nas bedzie dzialo. Jutro postaram sie umowic na wizyte u mojego gin i zobaczymy czy pekly te pecherzyki.PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
ewelinka3673 wrote:I jak widac szczesliwie ☺ szczerze gratuluje. My zobaczymy co sie u nas bedzie dzialo. Jutro postaram sie umowic na wizyte u mojego gin i zobaczymy czy pekly te pecherzyki.
ewelinka3673, niedoświadczona 32 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny moze ktoras z Was miala cos podobnego jak ja. Otóż bola mnie jajniki przy napinaniu brzucha. Nie jest to chwilowe uklucie ale taki dyskomfort odczuwalny podczas wizyty w toalecie. Da sie to wytrzymac ale nie napawa mnie to optymizmem. Mam nadzieje ze uda mi się umowic do mojego lekarzaPCOS
02.06.2016r. - IUI - -
IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka 1/
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
17.05 Mee 2/
19.05 sylejd 2/
21.05 Alcea 3/
24.05 Ania 84 2/
25.05 PolaMinka 2/
27.05 niedoświadczona 32 1/
30.05 Lady in Red 2/
No nie:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2016, 20:01
-
Wczoraj było serduszkowanie, mimo, że nie powinniśmy. Mam nadzieję, że nie będzie tak źle z plemnikami jutro. Nie przestrzegam już tak wszystkiego bo mam wrażenie, że co bym nie robiła i tak się nie udaje. A jak ma się udać to się uda.
niedoświadczona 32, ewelinka3673 lubią tę wiadomość
-
A ja byłam u mojego gin z tymi moimi "dolegliwościami". Nie dowiedziałam się czy pęcherzyki pękły bo ciężko to było stwierdzić... Dlaczego? A dlatego, że urosło dużo pęcherzyków i nie wiadomo które to były te dojrzałe. Dołączam Wam zdjęcie z dzisiejszego USG. A Wy co o tym sądzicie?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/8af6debaca7c9877Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 16:23
PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
Moje drugie IUI nieudane i chyba ostatnie:( teraz planuje IVF we wrześniu chociaz i tak wątpie ze kiedykolwiek sie uda.
Gratuluje Wam wszystkim i trzymam kciuki za to zeby każdej z nas w końcu spełniło sie to marzenie
Pozdrowionka32 lata
3 lata starań
AMH 0,80
1 IUI 25.04 2 IUI 19.05
-
sylejd wrote:Moje drugie IUI nieudane i chyba ostatnie:( teraz planuje IVF we wrześniu chociaz i tak wątpie ze kiedykolwiek sie uda.
Gratuluje Wam wszystkim i trzymam kciuki za to zeby każdej z nas w końcu spełniło sie to marzenie
Pozdrowionka
Sylejd, przykro mi Dlaczego chcesz poprzestać na dwóch IUI? Mnie lekarze namawiają na trzy podejścia do IUI przed IV, choć nie jestem pewna czy to ma sens w naszym przypadku
-
Lady In Red wrote:.
Sylejd, przykro mi Dlaczego chcesz poprzestać na dwóch IUI? Mnie lekarze namawiają na trzy podejścia do IUI przed IV, choć nie jestem pewna czy to ma sens w naszym przypadku
Lady In Red
Po pierwsze moje AMH nie jest za wysokie żebym kolejne cykle łudziła się że IUI przyniesie spektakularny sukces
Po drugie jeśli mam drożne jajniki, stymulacja ovu jest ok (rośnie 4-5 ładnych pęcherzyków) , wyniki nasienia podobno ekstra a tyle czasu nie wychodzi to znak ,że musi się dziać coś, że mimo to nie dochodzi do zapłodnienia.
Dlatego może przy IVF zapłodnienie w warunkach laboratoryjnych przyniesie jakiś cud.
Chociaż na dzień dzisiejszy już w nic nie wierzę. Kolejna nieudana IUI dobiłaby mnie bardziej. Teraz potrzebuję odpocząć i zabrać się we wrześniu za in vitro z nowymi siłami i nadziejami.
Wasze udane IUI na chwilę dodają wiary ale jak widać odsetek udanych IuI jest niewielki i pewnie wszystko zależy też od przyczyny niepowodzeń u każdej indywidualny. Będę na pewno śledzić ten wątek , bo kto wie może jeszcze tu kiedyś zawitam spowrotem.
POWODZENIA:)32 lata
3 lata starań
AMH 0,80
1 IUI 25.04 2 IUI 19.05
-
sylejd wrote:Lady In Red
Po pierwsze moje AMH nie jest za wysokie żebym kolejne cykle łudziła się że IUI przyniesie spektakularny sukces
Po drugie jeśli mam drożne jajniki, stymulacja ovu jest ok (rośnie 4-5 ładnych pęcherzyków) , wyniki nasienia podobno ekstra a tyle czasu nie wychodzi to znak ,że musi się dziać coś, że mimo to nie dochodzi do zapłodnienia.
Dlatego może przy IVF zapłodnienie w warunkach laboratoryjnych przyniesie jakiś cud.
Chociaż na dzień dzisiejszy już w nic nie wierzę. Kolejna nieudana IUI dobiłaby mnie bardziej. Teraz potrzebuję odpocząć i zabrać się we wrześniu za in vitro z nowymi siłami i nadziejami.
Wasze udane IUI na chwilę dodają wiary ale jak widać odsetek udanych IuI jest niewielki i pewnie wszystko zależy też od przyczyny niepowodzeń u każdej indywidualny. Będę na pewno śledzić ten wątek , bo kto wie może jeszcze tu kiedyś zawitam spowrotem.
POWODZENIA:)
Sylejd, dzięki, ze sie podzieliłas. Ja na razie czekam na wynik drugiej IUI, ale niezbyt wierze w powodzenie - przy tak słabym nasieniu jak nasze jest to mega mało prawdopodobne. Jesli nie wyjdzie, to chyba podejdę do trzeciej, bo bardzo chciałabym uniknąć IV. A jesli sie nie uda, to moze we wrześniu spotkamy sie na wątku IV.
Pozdrawiam i głowa do góry - musimy dać radę
-
Hej dziewczyny.Dawno mnie nie było.Druga IUI miałam 26 maja. Do tego cyklu podchodzę bez żadnych nadziei.Żyję absolutnie normalnie.Tym razem biorę duphaston 1 raz dziennie przez 12 dni.Objawy jakie mam wskazują na działanie duphastonu.Nasienie w tym cyklu było słabe stąd mój brak wiary.W pt robię test,żeby móc odstawić duphaston.Kolejny miesiąc robimy przerwę.może nawet na dwa.
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
4 lata starań
Słabe nasienie
29.04.2016 PIERWSZA IUI Nieudana ((
26.05.20160 DRUGA IUI .... Nieudana (( -
TIMBULINA wrote:Hej dziewczyny.Dawno mnie nie było.Druga IUI miałam 26 maja. Do tego cyklu podchodzę bez żadnych nadziei.Żyję absolutnie normalnie.Tym razem biorę duphaston 1 raz dziennie przez 12 dni.Objawy jakie mam wskazują na działanie duphastonu.Nasienie w tym cyklu było słabe stąd mój brak wiary.W pt robię test,żeby móc odstawić duphaston.Kolejny miesiąc robimy przerwę.może nawet na dwa.