X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej kochane u mnie raczej g z tego tak czuje jeszcze wczirajsze stresy plus dźwiganie do 23 chyba przekresli ta probe moj maz w szpitalu mial wypadek w pracy przygniotly go plyty wczoraj od 11 myslalam ze zejde na zawal :-(
    Aktualnie jedna noga w gipsie do bioder staw skokowy prawy w gipsue szwy na glowie za 2 tyg kontrola czy sue zrasta jak nie to operacja :-(
    Tak wiec nastemne 2 miesiace będę miala szpital w domu czekam na decyzje czy dzis go wypisza
    Powodzenia kochane trzymam zacwszystkie kciukaski
    Trzymaj się Aniu!!! Opiekuj się mężem,biedny:(

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • bizona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo mi przykro ze to Was spotkalo:( mam nadzieje, ze maz szybko wroci do zdrowia! I mam nadzieje..ze ten caly stres jednak tak na Ciebie nie wplynal i okaze sie ze sie udalo!

Ja zaczelam dzis plamic czyli dupa...co prawda nie mialam w tym cyklu iui, a HSG i naczytalam sie glupia ze sa duze szanse na naturalne poczecie i iskierka nadzieji sie zapalila...eh. No w kazdym badz razie...w nowym cyklu iui;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, przykro mi, życzenia zdrowia dla męża. Nie stresuj sie, mam nadzieje, ze niedługo przyjdą do Was same radosne wiadomości, które zrekompensują obecne problemy.

f2w3o7esakw6aknm.png

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Aniu bardzo mi przykro ze to Was spotkalo:( mam nadzieje, ze maz szybko wroci do zdrowia! I mam nadzieje..ze ten caly stres jednak tak na Ciebie nie wplynal i okaze sie ze sie udalo!

Ja zaczelam dzis plamic czyli dupa...co prawda nie mialam w tym cyklu iui, a HSG i naczytalam sie glupia ze sa duze szanse na naturalne poczecie i iskierka nadzieji sie zapalila...eh. No w kazdym badz razie...w nowym cyklu iui;)
    Pamiętaj ze pierwszy dzień cyklu to defacto pierwszy dzień ciazy hahaha,na watku CLO zawsze jak któraś dostaje @ to mowi-witam was w pierwszym dniu ciazy :)))

bizona lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

A ja czytałam, że zwiększone szanse są przez trzy następne cykle :) Więc nie przezywaj tylko się szykuj do iui :)plemniki będą miały wiele łatwiej dolecieć:) nowy cykl będzie strzałem w dziesiątkę!

niedoświadczona 32
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduję,że i z trzeciej IUI dupa... :-( beta w 14dpo ujemna...

I minimum na miesiąc zawieszamy próby,bo w czasie owu będę daleko od domu. Niestety lipiec i sierpień też mam bardzo dużo roboty i wyjazdów, i coś czuję,że podejście nr 4 będzie dopiero we wrześniu... :-(

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcea wrote:

I minimum na miesiąc zawieszamy próby,bo w czasie owu będę daleko od domu. Niestety lipiec i sierpień też mam bardzo dużo roboty i wyjazdów, i coś czuję,że podejście nr 4 będzie dopiero we wrześniu... :-(

Przykro mi, ale cóż poradzić. W każdej takiej sytuacji trzeba szukać plusów chociaż wiem że to trudne. Odpoczniecie sobie i psychicznie i fizycznie i na pewno Wam się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 15:15

PCOS
    02.06.2016r. - IUI - :(
  • bizona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny!!!:)
    Alcea przykro mi...kurcze tak bym chciała żeby nam sie wszystkim udalo..kiedys sie uda na bank..tylko moglybysmy krocej czekac;)

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję już w środę ale nie wiem czy doczekam. Zmiana klimatu chyba zrobiła swoje. Dawno nie miałam takiego PMS brzuch ciągnie już 3 dzień jakbym lada chwila miała dostać a cycki mało nie pękną ale to pewnie przez te zaburzenie z mlekiem...Nadal jestem w szoku mam nadzieję cały czas ze to nie prolaktyna. Mnie to same g. się trzymają.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcea wrote:

Przykro mi:((( wiem jaki to zawód
    ...:((( zobaczysz że wreszcie się uda!trzymam kciuki,albo przyjezdzaj do Krk do naszego z Lily doktora:))

lily3030 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Ja testuję już w środę ale nie wiem czy doczekam. Zmiana klimatu chyba zrobiła swoje. Dawno nie miałam takiego PMS brzuch ciągnie już 3 dzień jakbym lada chwila miała dostać a cycki mało nie pękną ale to pewnie przez te zaburzenie z mlekiem...Nadal jestem w szoku mam nadzieję cały czas ze to nie prolaktyna. Mnie to same g. się trzymają.
    Trzymam mocno kciuki!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    ...:((( zobaczysz że wreszcie się uda!trzymam kciuki,albo przyjezdzaj do Krk do naszego z Lily doktora:))

Dzięki dziewczyny. Też mam nadzieję,że kiedyś się uda tylko dlaczego to "kiedyś" tyle trwa? Ech... taki już nas los niestety...

A Kraków niestety odpada,bo dojazdy po 320km to jednak za daleko. Z racji różnych godzin pracy i tak ciężko nam jest zgrać wizyty z naszą kliniką (do której mamy tylko ok.10km).

Choć na razie pauzuję to będę mocno trzymać kciuki za wszystkie staraczki! Oby u Was "kiedyś" było już teraz :-)

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

A cóż to za dr? Ja też jestem w Krakowie :)

PCOS
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Płatuszku, a może stresujesz się bardzo.. mi od stresu zawsze się opóźniało wszystko..
    No stresuję się :( A jeszcze od wczoraj doszły mi nowe problemy rodzinne. Nasza IUI stoi pod znakiem zapytania. Jednak dziś byłam na monitoringu i termin mam na poniedziałek. Pęcherzyk 18 mm i dwa po 13. Ja myślę, że z tych mniejszych już nic nie będzie ale doktor mówi, że nigdy nic nie wiadomo.
    Zapisał mi antybiotyk przed inseminacją. Wy też brałyście? Ja przed pierwszą nie brałam.

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Ja cierpliwie czekam tym razem...ale ciężko jest udawać, że nie czuję nadciagajacego okresu. Rozmawialiśmy z M.że teraz robimy przerwę dopóki w drugim jajniku nie będzie pęcherzyka dominującego. Chyba że to będzie nie możliwe to wrócimy do Iui z prawego. Dziewczyny a czy można pobrać komórkę jajowa do dokładnego badania czy to jest nie ma takiego badania (poza procedura do invitro)?
    Chyba tylko in vitro...za dużo zachodu, żeby tylko do badania pobierać i usypiać...

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI w czerwcu:

02.06 Elf 1/
    02.06 Ewelinka 3673 1/
    06.06 Płatek szkarłatny 2/

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI w maju

04.05 LadyinRed 1/:(
    05.05 Torunianka 1/ :)
    07.05 bajka 2/:(
    07.05 monika9966 4/ :(
    12.05 słomka 2/ :(
    13.05 Małe Słonko 2/
    14.05 Mari123 8/ :)
    14.05 Pazyfae 3/
    17.05 AniaStaraczka85 1/ :)
    17.05 Mee 2/ :(
    19.05 sylejd 2/
    21.05 Alcea 3/:(
    24.05 Ania 84 2/
    25.05 PolaMinka 2/
    27.05 niedoświadczona 32 1/
    30.05 Lady in Red 2/

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka3673 wrote:
    A cóż to za dr? Ja też jestem w Krakowie :)
    Parens dr janeczko,razem nam się z Lily udało w jednym czasie prawie za pierwszym razem:)polecamy:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Parens dr janeczko,razem nam się z Lily udało w jednym czasie prawie za pierwszym razem:)polecamy:)

Rozważałam dwóch lekarzy ale wybrałam tego drugiego w innej klinice. Zobaczymy co z tego będzie :) Klinikę zawsze można zmienić :) a jaki jest u Was problem? U mnie tylko ze mna. Pcos jak cholera. Udalo sie wyhodować 2 pecherzyki ale mam wrazenie ze nie pekly. Maz ma super wyniki na szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 20:06

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej...co to za wieści :(
    Oby Twój mąż szybko wyzdrowiał Aniu i oby los Wam to zaraz wynagrodził.

Alcea tak mi przykro :( wyobrażam sobie jak Ci ciężko :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 20:19

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ