X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Hej kochane u mnie raczej g z tego tak czuje jeszcze wczirajsze stresy plus dźwiganie do 23 chyba przekresli ta probe moj maz w szpitalu mial wypadek w pracy przygniotly go plyty wczoraj od 11 myslalam ze zejde na zawal :-(
    Aktualnie jedna noga w gipsie do bioder staw skokowy prawy w gipsue szwy na glowie za 2 tyg kontrola czy sue zrasta jak nie to operacja :-(
    Tak wiec nastemne 2 miesiace będę miala szpital w domu czekam na decyzje czy dzis go wypisza
    Powodzenia kochane trzymam zacwszystkie kciukaski
    Trzymaj się Aniu!!! Opiekuj się mężem,biedny:(

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • bizona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu bardzo mi przykro ze to Was spotkalo:( mam nadzieje, ze maz szybko wroci do zdrowia! I mam nadzieje..ze ten caly stres jednak tak na Ciebie nie wplynal i okaze sie ze sie udalo!

Ja zaczelam dzis plamic czyli dupa...co prawda nie mialam w tym cyklu iui, a HSG i naczytalam sie glupia ze sa duze szanse na naturalne poczecie i iskierka nadzieji sie zapalila...eh. No w kazdym badz razie...w nowym cyklu iui;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, przykro mi, życzenia zdrowia dla męża. Nie stresuj sie, mam nadzieje, ze niedługo przyjdą do Was same radosne wiadomości, które zrekompensują obecne problemy.

f2w3o7esakw6aknm.png

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Aniu bardzo mi przykro ze to Was spotkalo:( mam nadzieje, ze maz szybko wroci do zdrowia! I mam nadzieje..ze ten caly stres jednak tak na Ciebie nie wplynal i okaze sie ze sie udalo!

Ja zaczelam dzis plamic czyli dupa...co prawda nie mialam w tym cyklu iui, a HSG i naczytalam sie glupia ze sa duze szanse na naturalne poczecie i iskierka nadzieji sie zapalila...eh. No w kazdym badz razie...w nowym cyklu iui;)
    Pamiętaj ze pierwszy dzień cyklu to defacto pierwszy dzień ciazy hahaha,na watku CLO zawsze jak któraś dostaje @ to mowi-witam was w pierwszym dniu ciazy :)))

bizona lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:

A ja czytałam, że zwiększone szanse są przez trzy następne cykle :) Więc nie przezywaj tylko się szykuj do iui :)plemniki będą miały wiele łatwiej dolecieć:) nowy cykl będzie strzałem w dziesiątkę!

niedoświadczona 32
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja melduję,że i z trzeciej IUI dupa... :-( beta w 14dpo ujemna...

I minimum na miesiąc zawieszamy próby,bo w czasie owu będę daleko od domu. Niestety lipiec i sierpień też mam bardzo dużo roboty i wyjazdów, i coś czuję,że podejście nr 4 będzie dopiero we wrześniu... :-(

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcea wrote:

I minimum na miesiąc zawieszamy próby,bo w czasie owu będę daleko od domu. Niestety lipiec i sierpień też mam bardzo dużo roboty i wyjazdów, i coś czuję,że podejście nr 4 będzie dopiero we wrześniu... :-(

Przykro mi, ale cóż poradzić. W każdej takiej sytuacji trzeba szukać plusów chociaż wiem że to trudne. Odpoczniecie sobie i psychicznie i fizycznie i na pewno Wam się uda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 15:15

PCOS
    02.06.2016r. - IUI - :(
  • bizona Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny!!!:)
    Alcea przykro mi...kurcze tak bym chciała żeby nam sie wszystkim udalo..kiedys sie uda na bank..tylko moglybysmy krocej czekac;)

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję już w środę ale nie wiem czy doczekam. Zmiana klimatu chyba zrobiła swoje. Dawno nie miałam takiego PMS brzuch ciągnie już 3 dzień jakbym lada chwila miała dostać a cycki mało nie pękną ale to pewnie przez te zaburzenie z mlekiem...Nadal jestem w szoku mam nadzieję cały czas ze to nie prolaktyna. Mnie to same g. się trzymają.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alcea wrote:

Przykro mi:((( wiem jaki to zawód
    ...:((( zobaczysz że wreszcie się uda!trzymam kciuki,albo przyjezdzaj do Krk do naszego z Lily doktora:))

lily3030 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Ja testuję już w środę ale nie wiem czy doczekam. Zmiana klimatu chyba zrobiła swoje. Dawno nie miałam takiego PMS brzuch ciągnie już 3 dzień jakbym lada chwila miała dostać a cycki mało nie pękną ale to pewnie przez te zaburzenie z mlekiem...Nadal jestem w szoku mam nadzieję cały czas ze to nie prolaktyna. Mnie to same g. się trzymają.
    Trzymam mocno kciuki!!!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    ...:((( zobaczysz że wreszcie się uda!trzymam kciuki,albo przyjezdzaj do Krk do naszego z Lily doktora:))

Dzięki dziewczyny. Też mam nadzieję,że kiedyś się uda tylko dlaczego to "kiedyś" tyle trwa? Ech... taki już nas los niestety...

A Kraków niestety odpada,bo dojazdy po 320km to jednak za daleko. Z racji różnych godzin pracy i tak ciężko nam jest zgrać wizyty z naszą kliniką (do której mamy tylko ok.10km).

Choć na razie pauzuję to będę mocno trzymać kciuki za wszystkie staraczki! Oby u Was "kiedyś" było już teraz :-)

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:

A cóż to za dr? Ja też jestem w Krakowie :)

PCOS
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Płatuszku, a może stresujesz się bardzo.. mi od stresu zawsze się opóźniało wszystko..
    No stresuję się :( A jeszcze od wczoraj doszły mi nowe problemy rodzinne. Nasza IUI stoi pod znakiem zapytania. Jednak dziś byłam na monitoringu i termin mam na poniedziałek. Pęcherzyk 18 mm i dwa po 13. Ja myślę, że z tych mniejszych już nic nie będzie ale doktor mówi, że nigdy nic nie wiadomo.
    Zapisał mi antybiotyk przed inseminacją. Wy też brałyście? Ja przed pierwszą nie brałam.

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Ja cierpliwie czekam tym razem...ale ciężko jest udawać, że nie czuję nadciagajacego okresu. Rozmawialiśmy z M.że teraz robimy przerwę dopóki w drugim jajniku nie będzie pęcherzyka dominującego. Chyba że to będzie nie możliwe to wrócimy do Iui z prawego. Dziewczyny a czy można pobrać komórkę jajowa do dokładnego badania czy to jest nie ma takiego badania (poza procedura do invitro)?
    Chyba tylko in vitro...za dużo zachodu, żeby tylko do badania pobierać i usypiać...

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI w czerwcu:

02.06 Elf 1/
    02.06 Ewelinka 3673 1/
    06.06 Płatek szkarłatny 2/

Wysłany: 4 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI w maju

04.05 LadyinRed 1/:(
    05.05 Torunianka 1/ :)
    07.05 bajka 2/:(
    07.05 monika9966 4/ :(
    12.05 słomka 2/ :(
    13.05 Małe Słonko 2/
    14.05 Mari123 8/ :)
    14.05 Pazyfae 3/
    17.05 AniaStaraczka85 1/ :)
    17.05 Mee 2/ :(
    19.05 sylejd 2/
    21.05 Alcea 3/:(
    24.05 Ania 84 2/
    25.05 PolaMinka 2/
    27.05 niedoświadczona 32 1/
    30.05 Lady in Red 2/

Wysłany: 4 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka3673 wrote:
    A cóż to za dr? Ja też jestem w Krakowie :)
    Parens dr janeczko,razem nam się z Lily udało w jednym czasie prawie za pierwszym razem:)polecamy:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Parens dr janeczko,razem nam się z Lily udało w jednym czasie prawie za pierwszym razem:)polecamy:)

Rozważałam dwóch lekarzy ale wybrałam tego drugiego w innej klinice. Zobaczymy co z tego będzie :) Klinikę zawsze można zmienić :) a jaki jest u Was problem? U mnie tylko ze mna. Pcos jak cholera. Udalo sie wyhodować 2 pecherzyki ale mam wrazenie ze nie pekly. Maz ma super wyniki na szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 20:06

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej...co to za wieści :(
    Oby Twój mąż szybko wyzdrowiał Aniu i oby los Wam to zaraz wynagrodził.

Alcea tak mi przykro :( wyobrażam sobie jak Ci ciężko :( :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2016, 20:19

‹‹ 210 211 212 213 214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ