INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny czy jak bierzecie luteinę i przychodzi dzień okresu to dostajecie okres czy dopiero po potwierdzeniu negatywnego testu i odstawieniu dostajecie za kilka dni? Bo mi dr powiedziała, że mimo brania luteiny i tak okres jak ma przyjść to przyjdzie...
-
Tak,to się zdarza jak spada poziom estrogenu,progesteron sam nie utrzyma endometrium.mnie raczej lekarz zawsze kazał jednak w 12 dni po owu robić hcg,bo sikaniec może wyjść zafalszowany.PolaMinka wrote:Dziewczyny czy jak bierzecie luteinę i przychodzi dzień okresu to dostajecie okres czy dopiero po potwierdzeniu negatywnego testu i odstawieniu dostajecie za kilka dni? Bo mi dr powiedziała, że mimo brania luteiny i tak okres jak ma przyjść to przyjdzie...
-
No mi kazała w 14dpo zrobić betę a normalnie w 13 dpo dostaję już okresu bo mam cykle 28 dniowe i owu w 16dc. Dlatego poczekam jutro zrobię betę i jeśli jest negatywna to odstawie najwyżej dostanę ciut później okresu niż normalnie ale tym razem nie mam ciśnienia bo i tak zmieniamy leczenie i na rozkręcenie drugiego jajnika pewnie będzie trzeba trochę czasu więc zrobimy przerwę w IUI.
-
PolaMinka wrote:No mi kazała w 14dpo zrobić betę a normalnie w 13 dpo dostaję już okresu bo mam cykle 28 dniowe i owu w 16dc. Dlatego poczekam jutro zrobię betę i jeśli jest negatywna to odstawie najwyżej dostanę ciut później okresu niż normalnie ale tym razem nie mam ciśnienia bo i tak zmieniamy leczenie i na rozkręcenie drugiego jajnika pewnie będzie trzeba trochę czasu więc zrobimy przerwę w IUI.
Ja brałam progesteron, ale zasada chyba ta sama. Normalnie mam @ 11 dpo, ale przez progesteron faza lutealna mi sie wydłużyła. 14 dpo zaczęłam plamić, a test wyszedł negatywny. Tego samego dnia odstawiłam progesteron, a kolejnego dnia rano dostałam @

-
Kochane melduje ze dzis po raz pierwszy w życiu zobaczylam cien na tescie
Beta 66,72 progesteron 51,50
Chyba sie udało..
Alcea, PolaMinka, niedoświadczona 32, bizona, ewelinka3673, ChudaRuda, Elf, Płatek szkarłatny, Bella93, KasicaLisica, Gallina, Holly, MARTIII, urocza lubią tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Kochane melduje ze dzis po raz pierwszy w życiu zobaczylam cien na tescie
Chyba sie udało..
Nie "chyba" a "na pewno"
gratulacje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2016, 16:47
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane...
-
Dokładnie! Ja również gratuluję
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Serdeczne gratulacje!!tydzień temu przwzywałam dokładnie to samo wiec wiem co czujesz!!! Czad!!!Ania_84 wrote:Kochane melduje ze dzis po raz pierwszy w życiu zobaczylam cien na tescie
Chyba sie udało..
-
Aaaaaaaaa wiedzialam !!!Ania_84 wrote:Kochane melduje ze dzis po raz pierwszy w życiu zobaczylam cien na tescie
Chyba sie udało..
cudownie! A dodatkowo w tym trudnym dla Was czasie. Ciesze sie bardzo i mocno trzymam kciuki za zdrowa nudna ciaze

9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!
Dziewczynka i chlopiec 
-
nick nieaktualnyWitam, dołączam i ja do tego wątku, jeśli oczywiście można

Aniu gratuluję, to musiało być niesamowite zobaczyć dwie kreseczki i ciążową betę
A my przymierzamy się do IUI już niedługo. Dziś mam ostatni dzień 2 cyklu po hsg, więc jeszcze jeden mamy starać się naturalnie, a potem wracam do swojej gin i kieruje nas do IUI.
Ania_84, Płatek szkarłatny, PolaMinka lubią tę wiadomość
-
Dzieki dziewczynki

choć ja odetchne chyba dopeiro jak wszytsko sie potwierzi jak beta zacznie przyrastac , zobacze cos w macicy i zobacze serducho wtedy odetcne
niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
-
Na pewno będzie dobrze:) Niech dobra passa trwa. Może mi tez się uda za 2 podejściem! Dajesz nadzieje, bo teraz niestety nie czuję się ani trochę w ciąży. Nawet szkoda mi 30 zł na hcg
i nawet przestało mi się dłużyć,postanowiłam, że czekam na @
niedoświadczona 32 -
Ania_84 wrote:Dzieki dziewczynki

choć ja odetchne chyba dopeiro jak wszytsko sie potwierzi jak beta zacznie przyrastac , zobacze cos w macicy i zobacze serducho wtedy odetcne
Gratulacje
Bądź dobrej myśli, jesteśmy z Tobą
PCOS
02.06.2016r. - IUI -
-
niedoświadczona 32 wrote:Na pewno będzie dobrze:) Niech dobra passa trwa. Może mi tez się uda za 2 podejściem! Dajesz nadzieje, bo teraz niestety nie czuję się ani trochę w ciąży. Nawet szkoda mi 30 zł na hcg
i nawet przestało mi się dłużyć,postanowiłam, że czekam na @ 
Hehe ja też jakoś przestałam świrować. Wiem że w tym cyklu mi się nie uda, ale dziewczyny dajecie nadzieje
PCOS
02.06.2016r. - IUI -
-
Ponawiam

Tak sie zastanawiam czy to przypadkiem nie podchodzi pod łagodny przebieg hiperstymulacji? Od swojego lekarza nic się nie dowiedziałam, w ogóle miałam wrażenie że mnie zbył i nie bardzo wie o czym mówi.
Wrzucam zdjęcie z USG, może Któraś z Was coś takiego przechodziła?
http://www.fotosik.pl/zdjecie/8af6debaca7c9877[/QUOTE]
PCOS
02.06.2016r. - IUI -
-
nick nieaktualny