INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
TIMBULINA wrote:PolaMinka doskonale ciebie rozumiem.My juz z mężem ustaliliśmy, że jeśli ta inseminacja się nie uda to na jakiś czas odpuszczamy, a tak będzie,bo przy tej było tylko 4mln plemników.Powiedzieli, że zrobią, bo już jesteśmy przygotowani.Piękne wsparcie nie ma co
Mój przykład tylko pokazuję, że do tego procesu trzeba wiele czynników i to, że mamy idealne nasienie i niby pękające pęcherzyki to i tam za mało, coś nadal jest nie tak.
A tak swoją drogą to czy wierzycie w blokadę psychiczną? -
Endometrium było 6 jak zwykle, przez clo bo bardzo szybko rosną mi pęcherzyki.Pęcherzyk pękł i dostałam duphaston w pt kończę brać w sobotę robie test.wiem ze jeden plemnik wystarczy, ale uwierz mi po tym co usłyszałam w klinice nie mam w sobie żadnej wiary.4 lata starań
Słabe nasienie
29.04.2016 PIERWSZA IUI Nieudana ((
26.05.20160 DRUGA IUI .... Nieudana (( -
My teraz skoncentrujemy się na dokładnej diagnostyce mojego męża.Zrobimy wszystkie badania i zobaczymy co dalej czy jest sens jechać na 3 próbę czy nie.4 lata starań
Słabe nasienie
Przykro jestem mi bardzo dziewczyny jak czytam, że czy tak czy tak to i tak nie znaczy, że będzie dobrze. Timbulina wiem, że to może głupota ale czy suplementuje się mąż? Błaha rzecz a u mojego męża baaaaardzo poprawiła nasienie. Druga sprawa miesiąc bez grama alkoholu sprawił, że z 7mln mieliśmy 35mln i z 85% na 96% ruch postępowy. Lekarz był w szoku. Kolejna rzecz to czytałam artykuł w magazynie medycznym w Invikcie że długa abstynencja pogarsza nasienie. Badania wykazały że wszyscy Panowie mieli lepsze nasienie oddając dzień po dniu niż po 3 dniowej abstynencji, więc nie wiem czemu tak karzą. My drugi raz zrobiliśmy po 2,5 doby. W styczniu mąż robił po długim czasie i były poniżej normy.
-
Cześć dziewczyny,trzymajcie za mnie kciuki,zaczęłam plamic wczoraj wieczorem, coś mnie tknelo wczoraj w ciągu dnia i zrobiłam jeszcze raz betę, z wczoraj jest 329,w sobotę była 92,86.przypomniałam sovie ze podczas IUI gin mówił ze mam małego polipka który w ciąży może dawać objawy poronienia,mam wielką nadzieję że to jest to.mój drugi lekarz ten spoza kliniki kazał mi leżeć i pow,ze na tak wczesnym etapie na usg nie będzie nic widać i ze musze czekać. Martwię się bardzo,jutro znów zrobię betę i zobaczymy czy urośnie znów. W przyszłą środę dopiero wizyta
PolaMinka lubi tę wiadomość
-
Tylko, że mój mąż ma bardziej problem z ruchem.W zeszłym miesiącu było całkiem nieźle i było 14 dni abstynencji.Mój mąż jako dziecko miał wnętrostwo i w związku z tym zabieg.Lekarze i to nie jeden ale trzech powiedzieli, że na witaminy jak chce to mogę sobie wydawać pieniądze przy takim nasieniu będą efekty nikłe.Gdzieś jest przyczyna musimy ją znalezdz4 lata starań
Słabe nasienie
TIMBULINA wrote:Gdzie!po płukaniu 0,25.Całkowita w ejalkulacie 10 mln po 5 dniach abstynencji.Dramat
My przy pierwszej mieliśmy 0,5 po płukaniu, ale tez zrobili i tak. Mój gin powtarzał, ze bywalcy dzieci i przy takich wynikach.
Przy drugiej ilośc wzrosła do prawie 2 mln po płukaniu. Za pierwszym razem maz miał 3 dni abstynencji, za drugim 2. Wiec w naszym przypadku krótsza abstynencja = lepszy wynik.
PS. Suplementuje sie cały czas.
-
No mój mąż też miał problem z ruchem a nie z ilością ich. Bym musiała wyciągnąć te badania żeby co zobaczyć jakie były parametry. A ja wierzę w witaminy, ja np po clo miałam 6mm czy 9mm endometrium na 1 dzień przed okresem! A teraz mam tyle w owu. A nic nazwyczajnego nie zrobiłam jak wyczytałam że witamina D3 odpowiada za to a że my Polacy mamy w większości niedobory z racji kąta padania promieni to zaczęłam przyjmować 4000 jednostek. Wiadomo nie od razu Kraków zbudowali trzeba czasu ale wydaję mi się, że podniesienie nawet o trochę to już postęp. Tym bardziej że nie są te witaminy drogie-mój bierze cynk, selen, magnez, witamine D3, androvit plus, kwas foliowy (to ważne!), omega 3-6-9. Kiedyś brał Fertilman plus (tylko w necie) i to jest drogawe ale też dało ekstra poprawę (androlog pytał jaki lek mu przepisał że taka poprawa, a prawda była taka, że mu nic nie dał kazał tylko nie dzwigać i mieć luźne spodnie - mąż ma żylaki powrózka).
Reasumując na Waszym miejscu w pierwszej kolejności poszłabym do dobrego androloga. -
Mój mąż teraz miał tylko tak fatalny wynik.nie wiem czy to wina stresu czy zmęczenia.W zeszłym miesiącu było 3 po płukaniu i 85 ruch.Teraz ruch 70.w zeszłym miesiącu nie brałam duphastonu a szkoda bo na 7 dzień po IUI miałam rano okropny ból brzuch jak na @ i nie wiem może sobie wkręcam ale myślę że mogło to być próba zagnieżdżenia.W pierwszej ciąży (mam 12 letnią córeczkę tylko z pierwszym mężem)tez miałam problem z zagnieżdżeniem i wtedy pomogła luteina.Tez po 2 latach starań.Mój mąż trochę się podłamał teraz.Musze troszkę pomyśleć o nim też.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 11:41
4 lata starań
Słabe nasienie
Byliśmy u androloga.Tak jak mówię powiedział,że to dużej poprawy nie będzie.idziemy teraz do urologa by wykluczyć żylaki powrózka właśnie. Ale lekarze twierdzą że u niego to to jądro ściągane jest osłabione(faktycznie jest mniejsze)4 lata starań
Słabe nasienie
Żeby wykluczyć żylaki zróbcie USG jąder i może dopiero z tym do urologa oszczędzicie sobie jednej wizyty. Żylaki też da się wyczuć ręką. To takie skupiska czegoś poskręcanego między jądrami w mosznie. Mąż się nie łamie będzie dobrze Wiem, że to ciężkie chwile.
A co do bólu w 7 dniu nie zadręczaj się tą myślą, tym razem dokładnie od 7 dnia po IUI też miałam ból w macicy. W czwartek bardzo sile skurcze jakbym miała za chwilę dostać @ albo jak czasami boli pierwszego dnia. I tak bolała, ciągnęła i kuła mnie ta macica do niedzieli. W niedzielę jak ręką odjął wszystko przeszło. We wtorek powinnam mieć okres nie przyszedł ale miał prawo bo biorę luteinę. Dzisiaj test sikany negatywny a na prawdę gdzieś w środku miałam nadzieję, czułam że się udało. Te mleko w piersiach też czytałam że zdarza się już w 4 tyg u kobiet wrazliwych na zmiany w hormonach. I co i znowu nic! Prolaktyna pobrana zobaczymy, chociaż czuję że to stres bo miałam ciężki maj.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2016, 11:58
-
Masz rację z tym usg.Będę w pt w przychodni to zapytam ile kosztuje.Do urologa idziemy prywatnie.Nie będzie miał usg???W zeszłym miesiącu to cały miesiąc brzuch mnie bolał.Teraz jakby nic.A czy orientujecie się czy w trakcie brania duphastonu można dostać@czy dopiero po odstawieniu?
4 lata starań
Słabe nasienie
Nie każdy urolog ma kurs USG zrobiony. Niektórzy tylko konsultują. Zadzwoń dopytaj lepiej.
Moja dr powiedziała, że jak okres ma przyjść to przyjdzie. Ale Z tego co z dziewczynami tu pisałyśmy to owszem ale jest to trochę zaburzone. Tu któraś z dziewczyn dostawała normalnie bez progesterony 11 dni od owu a z 14 dnia od owu zaczęla plamić i odstawiła to rozkręcił jej się na drugi dzień. Więc wydłuża to cykl. Ja tak samo powinnam dostać wczoraj i też dzisiaj prawie połowa dnia a śluz czyściutki (zawsze brudzę przed), więc pewnie dostane bliżej piątku. Tym bardziej że przy stymulacji mam 28 dniowe cykle a moje normalne 33 dniowe. -
Acha no ja do okresu mam 5 dni ale mnie brzuch boli jak na okres bardzo i dlatego się zastanawiam.w pt ostatni dzień biorę duphaston.a w sobotę test.Pewnie dostane planowo albo nawet kilka dni po, nawet do 15 dni po odstawieniu można dostać.Cały cykl mi się rozwali.A mam piękne 29 dniowe.4 lata starań
Słabe nasienie
Narazie nie plamię.Mam dużo białego śluzu.Gładkiego dość rzadkiego bez grudek.Wiec śluzówka się jeszcze nie złuszcza nawet.5 dni to jeszcze czasu a czasu.4 lata starań
Słabe nasienie
No właśnie my też.dlatego może lepiej trochę odpuścić.Żyć swoim życiem.Często jest tak, że psychika szwankuje.Trzeba wyluzować.Jak po 2 latach nie będzie efektów to zbieramy kasę na in vitro.A może po drodze się zdarzy cud???
Lady In Red lubi tę wiadomość
4 lata starań
Słabe nasienie
Dziewczyny prolaktyna w normie...211,32 mIU/l 108,78-557,13N.
Już nic nie rozumiem...czy na prawdę stres mógł spowodować, że mam mleko? Miała któraś tak bez powodu?