X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka3673 wrote:
    80mg/g
    to powinna podobnie jak luteina luteine zazwycza dala 2x50 mg wiec mysle ze bedzie podobnie jak cos :)
    tak max do 5 dni tak mi sie wydaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:51

ewelinka3673 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Moje sfrustrowanie nie zna granic ...W całej Invikcie nie ma ani jednego miejsca do żadnego lekarza! Człowiek zostawi im kilka tysięcy a oni i tak mają go głęboko w d... Nawet nie wiem co mam robić... zmienić klinikę i zacząć wszystko od nowa, przetrwać miesiąc bez stymulacji bez IUI (szkoda bo to 3 miesiąc po hsg) czy w ogóle sobie odpuścić wszystko bo to widać nie na moje nerwy i pogodzić się z pewnymi faktami.
    W jakim mieście taka beznadzieja? Boję się, żeby mnie też tak w przyszlym cyklu nie załatwili...

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi niedoświadczona32. chyba przyszedł czas na podsumowanie maja.

IUI w maju

04.05 LadyinRed 1/:(
    05.05 Torunianka 1/ :)
    07.05 bajka 2/:(
    07.05 monika9966 4/ :(
    12.05 słomka 2/ :(
    13.05 Małe Słonko 2/ :(
    14.05 Mari123 8/ :)
    14.05 Pazyfae 3/ :(
    17.05 AniaStaraczka85 1/ :)
    17.05 Mee 2/ :(
    19.05 sylejd 2/ :(
    21.05 Alcea 3/:(
    24.05 Ania 84 2/ :)
    25.05 PolaMinka 2/ :(
    26.05 MARTIII / :(
    26.05 Timbulina 2/ :(
    27.05 niedoświadczona 32 1/:(
    30.05 Lady in Red 2/ :(

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2015 rok:
    KWIECIEŃ 3 IUI/1 udane=33%
    MAJ 20 IUI/5 udane=25%
    CZERWIEC 15 IUI/4 udane=26%
    LIPIEC 22 IUI/3 udane=13%
    SIERPIEŃ 12 IUI/2 udane=16%
    WRZESIEŃ 10 IUI/1 udana=10%
    PAŹDZIERNIK 6 IUI/2 udane=33%
    LISTOPAD 17 IUI/4 udane=24%
    GRUDZIEŃ 13 IUI/2 udane=16%

2016 ROK:
    STYCZEŃ 21 IUI/2 udane=9,5%
    LUTY 12 IUI/1 udane=8,4%
    MARZEC 0 udanych
    KWIECIEŃ 26 IUI/4 udane= 15,38%
    MAJ 18 IUI/ 4 udane= 22%

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po telefonicznej konsultacji z lekarzem bede podchodzić do trzeciej i ostatniej IUI. W poniedziałek za tydzień monitoring, dam znac, kiedy IUI. Czyli dołączam do czerwcowych...

MARTIII, Elf lubią tę wiadomość

f2w3o7esakw6aknm.png

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witamy Lady :). Dobrze, że jesteś. Trzeba popracować na lepsze statystyki:)

Lady In Red lubi tę wiadomość

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatek w Warszawie takie cuda. Wszystko było pięknie dopóki znałam swój cykl na tyle, że potrafiłam się rozpisać w przód a jak okres mi się opóźnij to już wszystko się posypało...Ostatnio jak u nich byłam to tam były dzikie tłumy- są dwie rejestracje po dwa stanowiska do każdej gigant kolejka stałam 15 minut jak nie dłuzej żeby opłacić wizytę.
    Wracając do mojej sytuacji poradziłam sobie ale tylko dlatego, że sama pracuje w służbie zdrowia. Zrobiłam sobie USG u siebie w przychodni, wysłałam swojej dr a ona mi odesłała przyzwolenie na branie nowego leku Aromek 2x1 przez 5 dni. Oczywiście juz zapisałam się na monitoring na 12 dc (zawsze chodziłam 14 dc ale podobno Aromek mocniej działa niż clo i mam dawkę większą niż clo bo clo brałam 1x1 więc boję się nie pójść za późno). I z mężem postanowiliśmy że do 3 IUI podejdę tylko wtedy, kiedy w prawym będzie więcej niż 1 pęcherzyk dominujący lub i to dla nas o na co czekamy pęcherzyk dominujący będzie w lewym jajniku.
    Tyle u mnie. Po sprawie czuję niesmak. Gdyby nie to, że tak daleko zaszłam chyba poszłabym do kliniki mniej obleganej...

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wysłany: 13 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu fatalnie sie tam zachowują! Ja chodzę do Invicty w gdańsku. Tez jest duzo ludzi ale jeszcze mnie nie wystawili. Fakt, że dopiero jedną IUI tam miałam.

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    U mnie już brAK złudzeń,beta spada na łeb na szyję, choc wolno,lekarz mówi ze nawet do 6 tygodni może spadać. W sumie dobrze ze miałam taką niska,może nie będę tyle czekać.
    Trzymam za Was kciuki,w środę idziemy do kliniki i zobaczymy co dalej,ciesze się ze pierwszy raz się udało zajść w ciążę, a ze mieliśmy pecha tym razem...cóż. .ważne się się da!i mam nadzieje następnym razem ze się uda:)
    Dam znać

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielna z Ciebie dziewczyna Aniu. Teh marzę o tym, żeby przekonać się, że da się.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lago Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wiem ze sama musze podjac decyzje ale mozesz chociaz troche mnie naprowadzicie co robic. Wlasnie mija nam rok od kiedy probujemy zajsc. U meza tylko troche lepkosc podwyzszona (daje mu ACC Optima na rozrzedzenie), u mnie PRL I TSH (biore leki i spadly). Owulacje mam naturalne, cykle regularne. Jestem swiezo po HSG, wszystko hula z wyjatkiem tego, ze kanal szyjkowy mialam strasznie waski i lekarz nie mogl zalozyc cewnika. Poszerzyl kanal i powiedzial, ze to mogla byc przyczyna niepowodzen. Niestety nie znalazlam w necie zadnych opinii na ten temat. JAk sie domyslacie, stracilam juz cierpliwosc i nadzieje na naturalne poczecie i rozwazam inseminacje, tym bardziej ze mloda nie jestem wiec czekac juz nie moge. Zdecydowalam, ze sprobujemy jeszcze jeden cykl, a pozniej klinika, tylko ktora wybrac? Najblizej mam do 3miasta. Jak to wogole wyglada? Czy trzeba najpierw jechac na jakas wizyte orientacyjna? Kiedy wogole sie do nich zglosic i ile cykli wczesniej? Chcialabym podejsc pod koniec lipca, myslicie ze zdaze? No i jakie mniej wiecej badania musze zrobic przed (wiem, ze to zalezy od kliniki), Dzieki za wszelkie wskazowki:)

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Hej dziewczyny, wiem ze sama musze podjac decyzje ale mozesz chociaz troche mnie naprowadzicie co robic. Wlasnie mija nam rok od kiedy probujemy zajsc. U meza tylko troche lepkosc podwyzszona (daje mu ACC Optima na rozrzedzenie), u mnie PRL I TSH (biore leki i spadly). Owulacje mam naturalne, cykle regularne. Jestem swiezo po HSG, wszystko hula z wyjatkiem tego, ze kanal szyjkowy mialam strasznie waski i lekarz nie mogl zalozyc cewnika. Poszerzyl kanal i powiedzial, ze to mogla byc przyczyna niepowodzen. Niestety nie znalazlam w necie zadnych opinii na ten temat. JAk sie domyslacie, stracilam juz cierpliwosc i nadzieje na naturalne poczecie i rozwazam inseminacje, tym bardziej ze mloda nie jestem wiec czekac juz nie moge. Zdecydowalam, ze sprobujemy jeszcze jeden cykl, a pozniej klinika, tylko ktora wybrac? Najblizej mam do 3miasta. Jak to wogole wyglada? Czy trzeba najpierw jechac na jakas wizyte orientacyjna? Kiedy wogole sie do nich zglosic i ile cykli wczesniej? Chcialabym podejsc pod koniec lipca, myslicie ze zdaze? No i jakie mniej wiecej badania musze zrobic przed (wiem, ze to zalezy od kliniki), Dzieki za wszelkie wskazowki:)
    Hej,ja akurat zupełnie w druga stronę od Trójmiasta, bo Krakow:)
    Ale trafiłam do kliniki w marcu pod koniec i pierwsza IUI miałam 17.05 udana,lecz ciąża zakończyła się na bardzo wczesnym etapie niestety,w zasadzie beta spada w dalszym.ciągu. na pierwszej wizycie miałam usg,przeglądnięte wszystkie podstawowe badania jak hormony itp,u mnie zlecili na dzień dobry amh czyli rezerwę jajnikowa i badania wirusologiczne typu toxoplazmoza itp,musiałam zrobić nowe badania na mycoplazme, ureaplazme i chlamydie.ogólnie powiedziano mi ze badania mają ważność. Pół roku wiec dlatego cześć musiałam dorobić.Dodatkowo mężowi zlecili test na przeciwciała przeciwplemnikowe i test HBA wiązania z kwasem hialuronowym,zrobiliśmy, okazało się ze jest wskazanie do IUI i podesLismy w pierwszym kolejnym cyklu,oczywiście jeździłam na monitoringi,w klinice pracują światek piątek i niedziela wiec była potrzeba usg 3 maja to tez bylam:) także ja polecam klinikę nieplodnosxi i trochę żałuję że tyle czasu straciłam u zwykłego lekarza,jednak w klinice są nastawieni na niepłodność, robia badania konkretne które szybko mogą określić problem,powodzenia! ! Teraz grunt to znaleźć w Twoim mieście dobra klinikę :)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Lago Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Hej,ja akurat zupełnie w druga stronę od Trójmiasta, bo Krakow:)
    Ale trafiłam do kliniki w marcu pod koniec i pierwsza IUI miałam 17.05 udana,lecz ciąża zakończyła się na bardzo wczesnym etapie niestety,w zasadzie beta spada w dalszym.ciągu. na pierwszej wizycie miałam usg,przeglądnięte wszystkie podstawowe badania jak hormony itp,u mnie zlecili na dzień dobry amh czyli rezerwę jajnikowa i badania wirusologiczne typu toxoplazmoza itp,musiałam zrobić nowe badania na mycoplazme, ureaplazme i chlamydie.ogólnie powiedziano mi ze badania mają ważność. Pół roku wiec dlatego cześć musiałam dorobić.Dodatkowo mężowi zlecili test na przeciwciała przeciwplemnikowe i test HBA wiązania z kwasem hialuronowym,zrobiliśmy, okazało się ze jest wskazanie do IUI i podesLismy w pierwszym kolejnym cyklu,oczywiście jeździłam na monitoringi,w klinice pracują światek piątek i niedziela wiec była potrzeba usg 3 maja to tez bylam:) także ja polecam klinikę nieplodnosxi i trochę żałuję że tyle czasu straciłam u zwykłego lekarza,jednak w klinice są nastawieni na niepłodność, robia badania konkretne które szybko mogą określić problem,powodzenia! ! Teraz grunt to znaleźć w Twoim mieście dobra klinikę :)

dzieki wielkie za odzew i bardzo mi przykro:(
    Rozumiem, ze na pierwszej wizycie dali Wam liste badan? A robiliscie je u siebie czy w tej klinice? No i jeszcze pi razy drzwi koszt. Wiem, ze inseminacja okolo 800 zeta kosztuje (zalezy gdzie), a te wszystkie dodatkowe badania, sa oddzielnie platne jak sie domyslam? Moj gin tez naciska na AMH, a ja troche nie rozumiem po co to, bo pzreciez inseminacja to ostatni krok przed in vitro, no nic, trzeba bedzie zrobic co kaza....
    Dziewczyny a czy myslicie ze inseminacja to dobre rozwiazanie, jesli brak ciazy spowodowany jest czynnikiem psychologicznym? Tak sobie dedukuje, ze skoro mam blokade i nie dochodzi do zaplodnienia naturalnie, to inseminacja tez chyba ma male szanse co? Ju zaczynam wariowac chyba...

• bizona Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wszystkie badania moglam robic poza klinika bo mam pakiet ubezpieczenjowy z pracy. Wiekszosc badan mialam aktualnych..na pierwszej startowej wizycie dostalam rozpiske i robilam to czego nie mam: amh, wirusologie i wymazy swieze. Jedyna rzecza jaka zawsze robimy w klinice jest nasienie partnera.
    Co do zasadnosci iui w Twoim przypadku to nie wiem, lekarz bedzie najlepiej wiedziec po wszystkich Waszych wynikach badan. U nas tez niby wszystko ok juz, powinnismy zaskoczyc a nie udaje sie..ale do iui na bank bedziemy podchodzic. Z czasem ten stres i oczekiwania pozytywnego rezultatu maleja..wiec bardziej podchodzimy na luzie. Niebo a ziemia z pierwsza iui.
    Jesli chcesz przyspieszyc iui, poczytaj jakie badania sa wymagane u Ciebie w klinice i zgloscie sie do lelarza ze swiezymi wynikami Twoimi i meza.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    dzieki wielkie za odzew i bardzo mi przykro:(
    Rozumiem, ze na pierwszej wizycie dali Wam liste badan? A robiliscie je u siebie czy w tej klinice? No i jeszcze pi razy drzwi koszt. Wiem, ze inseminacja okolo 800 zeta kosztuje (zalezy gdzie), a te wszystkie dodatkowe badania, sa oddzielnie platne jak sie domyslam? Moj gin tez naciska na AMH, a ja troche nie rozumiem po co to, bo pzreciez inseminacja to ostatni krok przed in vitro, no nic, trzeba bedzie zrobic co kaza....
    Dziewczyny a czy myslicie ze inseminacja to dobre rozwiazanie, jesli brak ciazy spowodowany jest czynnikiem psychologicznym? Tak sobie dedukuje, ze skoro mam blokade i nie dochodzi do zaplodnienia naturalnie, to inseminacja tez chyba ma male szanse co? Ju zaczynam wariowac chyba...
    Tak na pierwszej wizycie mi powiedział jakie badania,mogłam. Robić gdzie chciałam także przymusu nie było że u nich,ja swoje tez mogłam przepuścić przez przychodnie swoją to zostało mi jakieś 400 zł w kieszeni,180 zł musiałam zapłacić za te chlamydie.l itp z cytologia,mąż chyba kolo 400 zł za te dwa badania o których pisałam
    . U mnie inseminacja 600 zł plus usg kilka razy w monitoringu 70 zł, leki.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • JJ Debiutantka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dołączam do wątku 16.06 podchodzimy do 1 IUI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 12:51

MARTIII lubi tę wiadomość

Wysłany: 14 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IUI w czerwcu:

02.06 Elf 1/
    02.06 Ewelinka 3673 1/
    06.06 Płatek szkarłatny 2/
    11.06 Ewelka87 2/
    11.06 Asiak1985 1/
    13.06 Mee 3/
    16.06 JJ 1/

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 przykro mi :( Jesteś mega dzielna, ja bym się posypała...

JJ witamy ;)

Ewelinka 3673 jak tam u Ciebie? kiedy beta? Ja mam niby iść 16, ale dzisiaj śluz podbarwiony krwią, nastawiam się już na @

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:

JJ witamy ;)

Ewelinka 3673 jak tam u Ciebie? kiedy beta? Ja mam niby iść 16, ale dzisiaj śluz podbarwiony krwią, nastawiam się już na @
    Dziękuję Kochana,jest to bardzo ciężkie ale dla mnie jest tej pozytyw,ze nigdy się nie udało jeszcze zajść w ciążę, a tu proszę da się, choć mieliśmy pecha,ale nie straciliśmy siły do walki,mam nadzieje ze następnym razem się uda:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:

JJ witamy ;)

Ja dziś zakupiłam test w rossmanie a kiedy i czy w ogóle go zrobię? :) Nie wiem. Na betę też się boję iść :) Chociaż się nie nastawiam szczególnie na pozytyw to i tak ciężko będzie znieść ewentualną porażkę. poczekam jeszcze kilka dni i zobaczymy co czas pokaże.

Jak na razie objawów ciażowych nie mam, czuję się tylko taka opuchnięta i wzdęta :) No i piersi bolą jak cholera, ale tak dziwnie z boku ;) Od czasu do czasu odczówam ból brzucha jak na @ ale mija szybko i jest ok. Tak jak pisałam wyżej, czas pokaże :)

Powodzenia dziewczyny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 18:23

maggar lubi tę wiadomość

PCOS
    02.06.2016r. - IUI - :(
‹‹ 221 222 223 224 225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ