INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelinka3673 wrote:80mg/g
tak max do 5 dni tak mi sie wydajeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 16:51
ewelinka3673 lubi tę wiadomość
-
PolaMinka wrote:Moje sfrustrowanie nie zna granic ...W całej Invikcie nie ma ani jednego miejsca do żadnego lekarza! Człowiek zostawi im kilka tysięcy a oni i tak mają go głęboko w d... Nawet nie wiem co mam robić... zmienić klinikę i zacząć wszystko od nowa, przetrwać miesiąc bez stymulacji bez IUI (szkoda bo to 3 miesiąc po hsg) czy w ogóle sobie odpuścić wszystko bo to widać nie na moje nerwy i pogodzić się z pewnymi faktami.
-
Przykro mi niedoświadczona32. chyba przyszedł czas na podsumowanie maja.
IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka 1/
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
17.05 Mee 2/
19.05 sylejd 2/
21.05 Alcea 3/
24.05 Ania 84 2/
25.05 PolaMinka 2/
26.05 MARTIII /
26.05 Timbulina 2/
27.05 niedoświadczona 32 1/
30.05 Lady in Red 2/ -
2015 rok:
KWIECIEŃ 3 IUI/1 udane=33%
MAJ 20 IUI/5 udane=25%
CZERWIEC 15 IUI/4 udane=26%
LIPIEC 22 IUI/3 udane=13%
SIERPIEŃ 12 IUI/2 udane=16%
WRZESIEŃ 10 IUI/1 udana=10%
PAŹDZIERNIK 6 IUI/2 udane=33%
LISTOPAD 17 IUI/4 udane=24%
GRUDZIEŃ 13 IUI/2 udane=16%
2016 ROK:
STYCZEŃ 21 IUI/2 udane=9,5%
LUTY 12 IUI/1 udane=8,4%
MARZEC 0 udanych
KWIECIEŃ 26 IUI/4 udane= 15,38%
MAJ 18 IUI/ 4 udane= 22% -
Płatek w Warszawie takie cuda. Wszystko było pięknie dopóki znałam swój cykl na tyle, że potrafiłam się rozpisać w przód a jak okres mi się opóźnij to już wszystko się posypało...Ostatnio jak u nich byłam to tam były dzikie tłumy- są dwie rejestracje po dwa stanowiska do każdej gigant kolejka stałam 15 minut jak nie dłuzej żeby opłacić wizytę.
Wracając do mojej sytuacji poradziłam sobie ale tylko dlatego, że sama pracuje w służbie zdrowia. Zrobiłam sobie USG u siebie w przychodni, wysłałam swojej dr a ona mi odesłała przyzwolenie na branie nowego leku Aromek 2x1 przez 5 dni. Oczywiście juz zapisałam się na monitoring na 12 dc (zawsze chodziłam 14 dc ale podobno Aromek mocniej działa niż clo i mam dawkę większą niż clo bo clo brałam 1x1 więc boję się nie pójść za późno). I z mężem postanowiliśmy że do 3 IUI podejdę tylko wtedy, kiedy w prawym będzie więcej niż 1 pęcherzyk dominujący lub i to dla nas o na co czekamy pęcherzyk dominujący będzie w lewym jajniku.
Tyle u mnie. Po sprawie czuję niesmak. Gdyby nie to, że tak daleko zaszłam chyba poszłabym do kliniki mniej obleganej... -
Cześć Dziewczyny:)
U mnie już brAK złudzeń,beta spada na łeb na szyję, choc wolno,lekarz mówi ze nawet do 6 tygodni może spadać. W sumie dobrze ze miałam taką niska,może nie będę tyle czekać.
Trzymam za Was kciuki,w środę idziemy do kliniki i zobaczymy co dalej,ciesze się ze pierwszy raz się udało zajść w ciążę, a ze mieliśmy pecha tym razem...cóż. .ważne się się da!i mam nadzieje następnym razem ze się uda:)
Dam znać -
Dzielna z Ciebie dziewczyna Aniu. Teh marzę o tym, żeby przekonać się, że da się.
-
Hej dziewczyny, wiem ze sama musze podjac decyzje ale mozesz chociaz troche mnie naprowadzicie co robic. Wlasnie mija nam rok od kiedy probujemy zajsc. U meza tylko troche lepkosc podwyzszona (daje mu ACC Optima na rozrzedzenie), u mnie PRL I TSH (biore leki i spadly). Owulacje mam naturalne, cykle regularne. Jestem swiezo po HSG, wszystko hula z wyjatkiem tego, ze kanal szyjkowy mialam strasznie waski i lekarz nie mogl zalozyc cewnika. Poszerzyl kanal i powiedzial, ze to mogla byc przyczyna niepowodzen. Niestety nie znalazlam w necie zadnych opinii na ten temat. JAk sie domyslacie, stracilam juz cierpliwosc i nadzieje na naturalne poczecie i rozwazam inseminacje, tym bardziej ze mloda nie jestem wiec czekac juz nie moge. Zdecydowalam, ze sprobujemy jeszcze jeden cykl, a pozniej klinika, tylko ktora wybrac? Najblizej mam do 3miasta. Jak to wogole wyglada? Czy trzeba najpierw jechac na jakas wizyte orientacyjna? Kiedy wogole sie do nich zglosic i ile cykli wczesniej? Chcialabym podejsc pod koniec lipca, myslicie ze zdaze? No i jakie mniej wiecej badania musze zrobic przed (wiem, ze to zalezy od kliniki), Dzieki za wszelkie wskazowki:)
-
Lago wrote:Hej dziewczyny, wiem ze sama musze podjac decyzje ale mozesz chociaz troche mnie naprowadzicie co robic. Wlasnie mija nam rok od kiedy probujemy zajsc. U meza tylko troche lepkosc podwyzszona (daje mu ACC Optima na rozrzedzenie), u mnie PRL I TSH (biore leki i spadly). Owulacje mam naturalne, cykle regularne. Jestem swiezo po HSG, wszystko hula z wyjatkiem tego, ze kanal szyjkowy mialam strasznie waski i lekarz nie mogl zalozyc cewnika. Poszerzyl kanal i powiedzial, ze to mogla byc przyczyna niepowodzen. Niestety nie znalazlam w necie zadnych opinii na ten temat. JAk sie domyslacie, stracilam juz cierpliwosc i nadzieje na naturalne poczecie i rozwazam inseminacje, tym bardziej ze mloda nie jestem wiec czekac juz nie moge. Zdecydowalam, ze sprobujemy jeszcze jeden cykl, a pozniej klinika, tylko ktora wybrac? Najblizej mam do 3miasta. Jak to wogole wyglada? Czy trzeba najpierw jechac na jakas wizyte orientacyjna? Kiedy wogole sie do nich zglosic i ile cykli wczesniej? Chcialabym podejsc pod koniec lipca, myslicie ze zdaze? No i jakie mniej wiecej badania musze zrobic przed (wiem, ze to zalezy od kliniki), Dzieki za wszelkie wskazowki:)
Ale trafiłam do kliniki w marcu pod koniec i pierwsza IUI miałam 17.05 udana,lecz ciąża zakończyła się na bardzo wczesnym etapie niestety,w zasadzie beta spada w dalszym.ciągu. na pierwszej wizycie miałam usg,przeglądnięte wszystkie podstawowe badania jak hormony itp,u mnie zlecili na dzień dobry amh czyli rezerwę jajnikowa i badania wirusologiczne typu toxoplazmoza itp,musiałam zrobić nowe badania na mycoplazme, ureaplazme i chlamydie.ogólnie powiedziano mi ze badania mają ważność. Pół roku wiec dlatego cześć musiałam dorobić.Dodatkowo mężowi zlecili test na przeciwciała przeciwplemnikowe i test HBA wiązania z kwasem hialuronowym,zrobiliśmy, okazało się ze jest wskazanie do IUI i podesLismy w pierwszym kolejnym cyklu,oczywiście jeździłam na monitoringi,w klinice pracują światek piątek i niedziela wiec była potrzeba usg 3 maja to tez bylam:) także ja polecam klinikę nieplodnosxi i trochę żałuję że tyle czasu straciłam u zwykłego lekarza,jednak w klinice są nastawieni na niepłodność, robia badania konkretne które szybko mogą określić problem,powodzenia! ! Teraz grunt to znaleźć w Twoim mieście dobra klinikę -
AniaStaraczka85 wrote:Hej,ja akurat zupełnie w druga stronę od Trójmiasta, bo Krakow:)
Ale trafiłam do kliniki w marcu pod koniec i pierwsza IUI miałam 17.05 udana,lecz ciąża zakończyła się na bardzo wczesnym etapie niestety,w zasadzie beta spada w dalszym.ciągu. na pierwszej wizycie miałam usg,przeglądnięte wszystkie podstawowe badania jak hormony itp,u mnie zlecili na dzień dobry amh czyli rezerwę jajnikowa i badania wirusologiczne typu toxoplazmoza itp,musiałam zrobić nowe badania na mycoplazme, ureaplazme i chlamydie.ogólnie powiedziano mi ze badania mają ważność. Pół roku wiec dlatego cześć musiałam dorobić.Dodatkowo mężowi zlecili test na przeciwciała przeciwplemnikowe i test HBA wiązania z kwasem hialuronowym,zrobiliśmy, okazało się ze jest wskazanie do IUI i podesLismy w pierwszym kolejnym cyklu,oczywiście jeździłam na monitoringi,w klinice pracują światek piątek i niedziela wiec była potrzeba usg 3 maja to tez bylam:) także ja polecam klinikę nieplodnosxi i trochę żałuję że tyle czasu straciłam u zwykłego lekarza,jednak w klinice są nastawieni na niepłodność, robia badania konkretne które szybko mogą określić problem,powodzenia! ! Teraz grunt to znaleźć w Twoim mieście dobra klinikę
dzieki wielkie za odzew i bardzo mi przykro:(
Rozumiem, ze na pierwszej wizycie dali Wam liste badan? A robiliscie je u siebie czy w tej klinice? No i jeszcze pi razy drzwi koszt. Wiem, ze inseminacja okolo 800 zeta kosztuje (zalezy gdzie), a te wszystkie dodatkowe badania, sa oddzielnie platne jak sie domyslam? Moj gin tez naciska na AMH, a ja troche nie rozumiem po co to, bo pzreciez inseminacja to ostatni krok przed in vitro, no nic, trzeba bedzie zrobic co kaza....
Dziewczyny a czy myslicie ze inseminacja to dobre rozwiazanie, jesli brak ciazy spowodowany jest czynnikiem psychologicznym? Tak sobie dedukuje, ze skoro mam blokade i nie dochodzi do zaplodnienia naturalnie, to inseminacja tez chyba ma male szanse co? Ju zaczynam wariowac chyba... -
Ja wszystkie badania moglam robic poza klinika bo mam pakiet ubezpieczenjowy z pracy. Wiekszosc badan mialam aktualnych..na pierwszej startowej wizycie dostalam rozpiske i robilam to czego nie mam: amh, wirusologie i wymazy swieze. Jedyna rzecza jaka zawsze robimy w klinice jest nasienie partnera.
Co do zasadnosci iui w Twoim przypadku to nie wiem, lekarz bedzie najlepiej wiedziec po wszystkich Waszych wynikach badan. U nas tez niby wszystko ok juz, powinnismy zaskoczyc a nie udaje sie..ale do iui na bank bedziemy podchodzic. Z czasem ten stres i oczekiwania pozytywnego rezultatu maleja..wiec bardziej podchodzimy na luzie. Niebo a ziemia z pierwsza iui.
Jesli chcesz przyspieszyc iui, poczytaj jakie badania sa wymagane u Ciebie w klinice i zgloscie sie do lelarza ze swiezymi wynikami Twoimi i meza.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Lago wrote:dzieki wielkie za odzew i bardzo mi przykro:(
Rozumiem, ze na pierwszej wizycie dali Wam liste badan? A robiliscie je u siebie czy w tej klinice? No i jeszcze pi razy drzwi koszt. Wiem, ze inseminacja okolo 800 zeta kosztuje (zalezy gdzie), a te wszystkie dodatkowe badania, sa oddzielnie platne jak sie domyslam? Moj gin tez naciska na AMH, a ja troche nie rozumiem po co to, bo pzreciez inseminacja to ostatni krok przed in vitro, no nic, trzeba bedzie zrobic co kaza....
Dziewczyny a czy myslicie ze inseminacja to dobre rozwiazanie, jesli brak ciazy spowodowany jest czynnikiem psychologicznym? Tak sobie dedukuje, ze skoro mam blokade i nie dochodzi do zaplodnienia naturalnie, to inseminacja tez chyba ma male szanse co? Ju zaczynam wariowac chyba...
. U mnie inseminacja 600 zł plus usg kilka razy w monitoringu 70 zł, leki. -
nick nieaktualny
-
Elf wrote:AniaStaraczka85 przykro mi Jesteś mega dzielna, ja bym się posypała...
JJ witamy
Ewelinka 3673 jak tam u Ciebie? kiedy beta? Ja mam niby iść 16, ale dzisiaj śluz podbarwiony krwią, nastawiam się już na @ -
Elf wrote:AniaStaraczka85 przykro mi Jesteś mega dzielna, ja bym się posypała...
JJ witamy
Ewelinka 3673 jak tam u Ciebie? kiedy beta? Ja mam niby iść 16, ale dzisiaj śluz podbarwiony krwią, nastawiam się już na @
Ja dziś zakupiłam test w rossmanie a kiedy i czy w ogóle go zrobię? Nie wiem. Na betę też się boję iść Chociaż się nie nastawiam szczególnie na pozytyw to i tak ciężko będzie znieść ewentualną porażkę. poczekam jeszcze kilka dni i zobaczymy co czas pokaże.
Jak na razie objawów ciażowych nie mam, czuję się tylko taka opuchnięta i wzdęta No i piersi bolą jak cholera, ale tak dziwnie z boku Od czasu do czasu odczówam ból brzucha jak na @ ale mija szybko i jest ok. Tak jak pisałam wyżej, czas pokaże
Powodzenia dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 18:23
maggar lubi tę wiadomość
PCOS
02.06.2016r. - IUI -