INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka85 wrote:Dziękuję Kochana,jest to bardzo ciężkie ale dla mnie jest tej pozytyw,ze nigdy się nie udało jeszcze zajść w ciążę, a tu proszę da się, choć mieliśmy pecha,ale nie straciliśmy siły do walki,mam nadzieje ze następnym razem się uda:)
Aniu podoba mi się Twoje podejście Z takim nastawieniem na pewno Wam się uda Trzeba wierzyćPCOS
02.06.2016r. - IUI - -
ewelinka3673 wrote:Ja dziś zakupiłam test w rossmanie a kiedy i czy w ogóle go zrobię? Nie wiem. Na betę też się boję iść Chociaż się nie nastawiam szczególnie na pozytyw to i tak ciężko będzie znieść ewentualną porażkę. poczekam jeszcze kilka dni i zobaczymy co czas pokaże.
Jak na razie objawów ciażowych nie mam, czuję się tylko taka opuchnięta i wzdęta No i piersi bolą jak cholera, ale tak dziwnie z boku Od czasu do czasu odczówam ból brzucha jak na @ ale mija szybko i jest ok. Tak jak pisałam wyżej, czas pokaże
Powodzenia dziewczyny!ewelinka3673 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewelinka3673 wrote:Chcialam oglosic ze nam sie niestety nie udalo, na tescie ani nawet cienia cienia nie ma. Próbujemy dalej.
ewelinka3673 lubi tę wiadomość
-
Słaby był ten mai może czerwiec będzie lepszy.
Dziewczyny była któraś stymulowana Aromkiem? Jak efekty? Biorę pierwszy raz bo po clo miałam tylko jeden dojrzewający i chudziutkie endometrium. Przeraża mnie cała lista skutków ubocznych. Zaczęłam trzecią dobę ale czuję, że mnie mdli od niego. Oby tylko tyle to da się to przetrwać. -
Mee wrote:Dziś miałam monitoring po poniedziałkowej IUI.
Jeden pęcherzyk pękł na pewno.
No więc odezwę się za 10 dni jak będę miała jakieś wieści.
To moja ostatnia inseminacja przed IVF, więc musi się udać!
Trzymam kciuki!PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
AniaStaraczka85
Przykro mi, ale masz zdrowe fajne podejscie do tego wiec przy nastepnej probie musi sie udac! :*
Kiedy zaczynasz znowu?
Mee
Trzymamy kciuki !
ewelinka3673
Przykro mi trzymam kciuki za powodzenie nastepnej !
U mnie w piatek wizyta odnosnie stymulacji mam nadzieje ze szybko zleci, bo ten czas od HSG do teraz to jakby wiecznosc... niby czas ucieka, ale jak sie na cos tak upragnionego czeka to te dni ciagna sie niemilosiernie
AniaStaraczka85 lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
KarolinaSeven wrote:AniaStaraczka85
Przykro mi, ale masz zdrowe fajne podejscie do tego wiec przy nastepnej probie musi sie udac! :*
Kiedy zaczynasz znowu?
Mee
Trzymamy kciuki !
ewelinka3673
Przykro mi trzymam kciuki za powodzenie nastepnej !
U mnie w piatek wizyta odnosnie stymulacji mam nadzieje ze szybko zleci, bo ten czas od HSG do teraz to jakby wiecznosc... niby czas ucieka, ale jak sie na cos tak upragnionego czeka to te dni ciagna sie niemilosiernie -
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym monitoringiem cyklu do iui. Ja mam przyjmować merional w 3, 5 i 7 dc i na monitoring dopiero 10 dc. Czy to nie za późno? czy nie trzeba usg w pierwszych dniach cyklu?Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
nick nieaktualny
-
Ooo Elf widzę, że Ty jesteś stymulowana letrozolem (a to to samo co Aromek) jakie miałas po tym pęcherzyki? Jeden czy więcej?
-
PolaMinka wrote:Ooo Elf widzę, że Ty jesteś stymulowana letrozolem (a to to samo co Aromek) jakie miałas po tym pęcherzyki? Jeden czy więcej?
Ja co prawda nie miałam styczności z tym lekiem ale wydaje mi się że wszystko zależy od organizmu. Każdy reaguje inaczej. Zresztą może być tak że co cykl to inna reakcja. Ja np nie reagowałam w ogóle na CLO a inne reagują. Sama musisz sprawdzić jaka będzie odpowiedź na ten konkretny lek.PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
Na pewno masz rację. Aczkolwiek uważany jest za lepszy od CLO więc chciałabym się wywiedzieć czy faktycznie część dziewczyn ma super efekty po nim. Co nie oznacza, że ja je będę miała i odwrotnie. Żałuje tylko, że ten beznadziejny CLO tyle czasu brałam skoro jest jeszcze wiele innych. W przyszłą środę będę wiedziała czy podchodzimy w tym miesiącu do IUI czy odpuszczamy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:16
-
nick nieaktualnyPolaMinka wrote:Ooo Elf widzę, że Ty jesteś stymulowana letrozolem (a to to samo co Aromek) jakie miałas po tym pęcherzyki? Jeden czy więcej?
Po letrozolu mam ładne endometrium (7/8mmw 10 dc), bo po clo to było bardzo biedne (5/6mm w 10dc i z tego względu właśnie przerzuciłam się na letrozol. Przy clo miałam zawsze więcej pęcherzyków (ok. 3), przy letrozolu mniej, max. 2.
Poza tym ogólnie stymulacja przyspiesza mi owulkę z ok 16/17 dc na 12/13 dc.