INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Mogę się włączyć do dyskusji?
20.06 podchodzimy do pierwszej IUI i jestem trochę zestresowana. PolaMinka interesowała się wynikami stymulowania letrazolem. Ja brałam Lamettę przez 5 dni, 2x1 i wyhodowałam 3 pęcherzyki dominujące (ok. 15mm w 8dc). Trochę się obawiam, że nie wszystkie z pęcherzyków pękną i utworzy się torbiel:( Jakie macie doświadczenia? Druga sprawa, czy letrazol również wpływa negatywnie na endometrium??
3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
Booooże 3 dominujące- to moje marzenie! Ja po CLO tylko jeden i to tylko jeden jajnik pracujący. Letrozol w przeciwieństwie do CLO nie powinien wpływać źle na endometrium ale nie wiem jak się przedstawia rzeczywistość. Jeśli będziesz brała progesteron po IUI jest szansa, że torbiel się nie zrobi...A nie dostaniesz żadnego zastrzyku na pęknięcie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 16:49
-
nick nieaktualny
-
Ja kilka godzin po IUI poszłam na bardzo długi spacer, generalnie robic to co wczesniej, normalnie pracować ruszać się i trzeba myślec pozytywnie o tak jak Marii pisze- w koncu sie uda, nawet jesli nie za pierwszym razem
U mnie juz 10 tydzień ale dostałam strasznej grupy zaladkowej i ledwo zyje, ale juz mi sie poprawia
Trzymam kciuki za Was wszystkie, tutaj na wątku jest super atmosfera, bez porównania do fioletowyc, czytam na bieżąco!Płatek szkarłatny, MARTIII lubią tę wiadomość
Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
Dobrze, że jest Was kilka, którym się udało bo chyba bym zwątpiła...Ja w końcu przestałam czekać. Od kilku miesięcy mój miesiąc dzieli się na dwa- 2 tygodnie przed IUI i 2 tyg do okresu. I w kółko na coś czekam. A teraz stwierdziłam, że Aromek na pewno cudu nie sprawi za pierwszym razem, czyli nie ruszy lewego jajnika a tym bardziej nie przyczyni się do kilku dominujących a więc przestałam czekać. I co więcej nawet nie chcę mi się tej kolejnej IUI. Nie dość, że to dla mnie bolesne bo mam jakąś małą szyjkę to na nic to się zdaje. Tylko wykończa mnie nerwowo.
A co więcej zewsząd zalewają mnie info o ciążach. Wszystkie znajome w ciąży! I szwagierka 20 letnia też wpadła i jest w ciąży. Tylko człowiek odpowiedzialny, który zaplanował, który się przygotował....nie może.
Ehh to chyba deprecha.
Lilly a Ty długo się starałaś? Z jakich względów IUI?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 19:32
-
Tabletek anty nie brałam juz prawie 5 lat, ale tak na poważnie staraliśmy sie dwa lata, okazało sie ze nasienie jest bardzo słabe, szybka decyzja o IUI, a jak by nie szło to IV, ale jakimś cudem wyszło mimo kiepskich wyników, po preparacji nasienia było 7 mln plemników i 44% ruchliwości, co ponoć jest niewiele, ale wystarczyło...widziałam ze niektóre dziewczyny maja nawet 70-90% w ruchu postępowym.Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
My mieliśmy 35mln i 96% ruch postępowy i tez się nie udało więc w naszym przypadku to nie nasienie. Na razie nie mamy pojęcia co...bo wszystko jest ok.
-
My mieliśmy ostatnio najgorsze wyniki w historii - po preparatyce podali tylko 600 tysięcy. Choć morfologia i ruch były w normie to i tak się nie udało. Nie znalazł się żaden wariat wśród tych 600tys. Przy poprzednich 5 IUI ilość była w zaresie 2-5mln (ruch i morfologia ok). Raz jak się udało to było chyba te 2mln.
U nas problemem jest liczba i aglutynacja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 11:08
Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
Dziewczyny, chyba nie ma reguły, u nas nasienie jak ta lala a 1 nie udana...;/
wczoraj 3 pęcherzyki po 12mm...w niedziele ovitrelle i liczę na cud nad cudami!
tym razem podchodzę, że musi się udać- poprzednio nie wierzyłam..! 3majcie kciuki!!
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PolaMinka wrote:Booooże 3 dominujące- to moje marzenie! Ja po CLO tylko jeden i to tylko jeden jajnik pracujący. Letrozol w przeciwieństwie do CLO nie powinien wpływać źle na endometrium ale nie wiem jak się przedstawia rzeczywistość. Jeśli będziesz brała progesteron po IUI jest szansa, że torbiel się nie zrobi...A nie dostaniesz żadnego zastrzyku na pęknięcie?
Dzisiaj byłam na kolejnym USG przed IUI i okazało się, że te 3 dominujące pęcherzyki podrosły, a w pogoń za nimi udał się 4 pęcherzyk, choć nadal traci 3mm. Ciekawe co z tego będzie w poniedziałek... Może Aromek u Ciebie też rozkręci fabrykę?Przecież na wiele dziewczyn clo nie działało, a letrazol jednak pomagał. Trzeba być dobrej myśli, choć wiem, że nie jest to łatwe... Endometrium u mnie na szczęście podrosło i już jest ok. Czyli faktycznie letrazol jakoś bardzo nie szkodzi na nie. Zastrzyk będę brała w sobotnią noc. Już kupiłam Ovitrelle.
3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
Ło matko Ewelinka a brałaś zastrzyk na pękniecie przed IUI? Jaka teraz procedura?
Islanegra sprawiasz, że ta resztka nadziei we mnie nie umiera...Jest jakaś szansa, że reakcja będzie ciut lepsza, bo jest 7 dc, czyli 5 i ostatni dzień Aromka i zaczął mnie pobolewać brzuch na dole. Zawsze cokolwiek zaczynam czuć troch później koło 12 dc. A 14 dc piłuje mnie ostro i mój pęcherzyk ma wtedy ok 27mm. Mam późne ovu- 16dc. -
Ewelinko kurcze a zastrzyk i profesteron bralas co nie??
Trzymam kciuki zeby szybko zeszly dostalas vos na torbiele u nas w klinice daja orgametrill i faktycznie ladnie po nim sie wchlaniaja -
Hej dziewczynki
Ja dzisiaj 3dc bylam u lekarza. Dala mi Clostilbegyt od dzisiaj na 5 dni a w piatek za tydzien monitoring i jesli wszystko ladnie urosnie to w sobote czyli 25.06, pierwsza IUIniedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka!