INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:Ewelinko kurcze a zastrzyk i profesteron bralas co nie??
Trzymam kciuki zeby szybko zeszly dostalas vos na torbiele u nas w klinice daja orgametrill i faktycznie ladnie po nim sie wchlaniaja
Tak, mialam zastrzyki i progesteron ale jak widac nie podzialalo. Na torbiele dostalam wlasnie ten orgametril. Kolejna wizyta dopiero 12 lipca woec troche odetchne i zarobie kasyPCOS
02.06.2016r. - IUI - -
PolaMinka wrote:Islanegra sprawiasz, że ta resztka nadziei we mnie nie umiera...Jest jakaś szansa, że reakcja będzie ciut lepsza, bo jest 7 dc, czyli 5 i ostatni dzień Aromka i zaczął mnie pobolewać brzuch na dole. Zawsze cokolwiek zaczynam czuć troch później koło 12 dc. A 14 dc piłuje mnie ostro i mój pęcherzyk ma wtedy ok 27mm. Mam późne ovu- 16dc.
No właśnie tak jak normalnie bez stymulacji (nigdy wcześniej nie robiłam) jajniki bolały mnie podczas cyklu incydentalnie, tak teraz podczas i po braniu Lametty codziennie coś pobolewało (co ja sobie tłumaczę właśnie zwiększoną produkcją). Nie chcę Cię za bardzo nakręcić, żeby później ew. nie było rozczarowania, ale jest jednak szansa, że pobolewa Cię, bo również zaczęło się prędzej\produkcja idzie lepiej niż dotychczas:) Eh, obawiam się, że brzmię jak cyganka wróżąca nad szklaną kulą!
Drżę na myśl, że Ewelince te torbiele zrobiły się pomimo zastrzyku:( Dobrze, że słyszałyście o lekach po których wszystko szybko wraca do normy, bo bym tu gryzła pazury z nerwów. Ja mam brać Duphaston po IUI i liczę, że cholerka zadziała jak należy - torbieli nie uświadczę. Trochę tych pęcherzyków jest i gwarancji, że wszystkie pękną nie mam...3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc -
No i spełniły się czarne prognozy:( Czyli jednak progesteron nie zawsze zabezpiecza:(3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
PolaMinka wrote:Ło matko Ewelinka a brałaś zastrzyk na pękniecie przed IUI? Jaka teraz procedura?
Tak, bralam ovitrelle ale jak widac za mala dawkę bo chyba nie pekly, albo pekly a pozostale zaczely rosnac i stad te torbiele. Ja jednak obstawiam opcję ze nie pekly. Teraz dostalam wlasnie orgametril od 5 dc i mam sie zglosic 27dc do kontroli. Lekarz mowi ze idziemy pod konten IVF ale ja chce IUI jeszcze sprobowac.PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
nick nieaktualny
-
Elf wrote:Dziewczyny u mnie @, Płatku zaznacz smutną buzię.
Jakoś się nie łamię, już to zaakceptowałam. Chyba z marszu podejdziemy do 2iui, zatem mam szansę jeszcze poprawić wynik czerwcowy
Zdążycie jeszcze w czerwcu? Czy czegoś nie zrozumiałam?PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
dlatego przy duzej ilosci pecherzyków lepszy jest jednak pregnyl i esli po 2 dniach nie pekna to nie raznawet powtarzaja zastrzyk
Ewelinka to trzyam kciuki orgametril bardzo ładnie działaewelinka3673 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewelinka3673 wrote:Tak, bralam ovitrelle ale jak widac za mala dawkę bo chyba nie pekly, albo pekly a pozostale zaczely rosnac i stad te torbiele. Ja jednak obstawiam opcję ze nie pekly. Teraz dostalam wlasnie orgametril od 5 dc i mam sie zglosic 27dc do kontroli. Lekarz mowi ze idziemy pod konten IVF ale ja chce IUI jeszcze sprobowac.
A ile mniej więcej miały pęcherzyki w momencie, gdy robiłaś zastrzyk? Wiesz może? Dlaczego lekarz chce już iść w stronę IVF?3x IUI - 2016 👎👎👎
2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
1 ET - 2017 👎
2,3 FET - 2018 👎👎
islanegra wrote:A ile mniej więcej miały pęcherzyki w momencie, gdy robiłaś zastrzyk? Wiesz może? Dlaczego lekarz chce już iść w stronę IVF?
Wydaje mi się że z tym IVF chodzi najzwyczajniej o kasę, widać po nim że wszystko kręci się wokół pieniądza. Najnormalniej w świecie bardziej im się to opłaca.
IUI - 600 zł
IVF - w sumie ok 10 000
Widać różnicę, nie?
Niestety nas nie stać a nawet jeśli to nie wiem czy chciałabym, jakoś nie mogę się przekonać. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba.
Pęcherzyki miały coś ok 22mm były 2 dominujące w dniu IUI ale pod wpływem leków zaczęły rosnąć te mniejsze i dlatego jest tego tak dużo.
Chyba dobrze zrozumiałamWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 21:52
PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
Dziewczyny a tak czysto teoretycznie. Czy jezeli pecherzyki by nie pekly to czy np mozna to jeszcze ocenic robiac USG krotko przed miesiaczka? Bo zastanawiam sie czy nie mam niepeknietych po tym cyklu a jakos tak przespalam moment po owulacji.PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
3 lata starań
4x IUI nieudane
I IVF - beta <1
II IVF -
Obecnie 26 tydz ciąży -
I Tu rodzi się moje pytanie do Was dziewczyny.
Słyszałam o przypadku kiedy kobieta dostała zastrzyki na wywołanie owulki i normalnie się mogli starać. Mi zaś lekarz powiedział że może mi przepisać te zastrzyki tylko w przypadku kiedy cała procedura zakończy się inseminacją.
Czy to faktycznie tak wygląda że po tych gonadotropinach nie można normalnie próbować jak np przy CLO?
Czy inseminacja jest konieczna? Czy to zwykłe naciąganie?niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość
PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
Pazyfae wrote:Dziewczyny a tak czysto teoretycznie. Czy jezeli pecherzyki by nie pekly to czy np mozna to jeszcze ocenic robiac USG krotko przed miesiaczka? Bo zastanawiam sie czy nie mam niepeknietych po tym cyklu a jakos tak przespalam moment po owulacji.M&M
-
ewelinka3673 wrote:Wydaje mi się że z tym IVF chodzi najzwyczajniej o kasę, widać po nim że wszystko kręci się wokół pieniądza. Najnormalniej w świecie bardziej im się to opłaca.
IUI - 600 zł
IVF - w sumie ok 10 000
Widać różnicę, nie?
Niestety nas nie stać a nawet jeśli to nie wiem czy chciałabym, jakoś nie mogę się przekonać. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba.
Pęcherzyki miały coś ok 22mm były 2 dominujące w dniu IUI ale pod wpływem leków zaczęły rosnąć te mniejsze i dlatego jest tego tak dużo.
Chyba dobrze zrozumiałam -
Nie wiem, ja sie nie znam na tym. Bralam jak kazali ale z tego co czytalam to chyba przy takich mozna juz aplikować zastrzyk. Ale to jest tak jak pisałaś, zalezy od lekarza. Mam nadzieję ze wie co robić i faktycznie chce nam pomóc.PCOS
02.06.2016r. - IUI -