X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari123 wrote:
    Evelinko, a to masz po clostiku?

Nie. CLO na mnie nie działało, stosowałam puregon, merional, ovitrelle na pęknięcie a później progesteron Crinone żel.

PCOS
    02.06.2016r. - IUI - :(
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Ewelinko kurcze a zastrzyk i profesteron bralas co nie??
    Trzymam kciuki zeby szybko zeszly dostalas vos na torbiele u nas w klinice daja orgametrill i faktycznie ladnie po nim sie wchlaniaja

Tak, mialam zastrzyki i progesteron ale jak widac nie podzialalo. Na torbiele dostalam wlasnie ten orgametril. Kolejna wizyta dopiero 12 lipca woec troche odetchne i zarobie kasy

PCOS
  • islanegra Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Islanegra sprawiasz, że ta resztka nadziei we mnie nie umiera...Jest jakaś szansa, że reakcja będzie ciut lepsza, bo jest 7 dc, czyli 5 i ostatni dzień Aromka i zaczął mnie pobolewać brzuch na dole. Zawsze cokolwiek zaczynam czuć troch później koło 12 dc. A 14 dc piłuje mnie ostro i mój pęcherzyk ma wtedy ok 27mm. Mam późne ovu- 16dc.

No właśnie tak jak normalnie bez stymulacji (nigdy wcześniej nie robiłam) jajniki bolały mnie podczas cyklu incydentalnie, tak teraz podczas i po braniu Lametty codziennie coś pobolewało (co ja sobie tłumaczę właśnie zwiększoną produkcją). Nie chcę Cię za bardzo nakręcić, żeby później ew. nie było rozczarowania, ale jest jednak szansa, że pobolewa Cię, bo również zaczęło się prędzej\produkcja idzie lepiej niż dotychczas:) Eh, obawiam się, że brzmię jak cyganka wróżąca nad szklaną kulą!

Drżę na myśl, że Ewelince te torbiele zrobiły się pomimo zastrzyku:( Dobrze, że słyszałyście o lekach po których wszystko szybko wraca do normy, bo bym tu gryzła pazury z nerwów. Ja mam brać Duphaston po IUI i liczę, że cholerka zadziała jak należy - torbieli nie uświadczę. Trochę tych pęcherzyków jest i gwarancji, że wszystkie pękną nie mam...

3x IUI - 2016 👎👎👎
    2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
    1 ET - 2017 👎
    2,3 FET - 2018 👎👎
    3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
    1 AZ pl - FET X 2019 - poronienie 9tc
    allo-mlr 0%, szczepienia limfocytami=>allo-mlr 70%-83%
    2 AZ pl - FET 03.02.2023 - poronienie 8tc
  • islanegra Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i spełniły się czarne prognozy:( Czyli jednak progesteron nie zawsze zabezpiecza:(

3x IUI - 2016 👎👎👎
    2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
    1 ET - 2017 👎
    2,3 FET - 2018 👎👎
    3 IMSI - 2019 - 4 ET 3-dniowców 👎, brak blastocyst do mrożenia - wszystkie zarodki padły po 3 dniu 😞
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Ło matko Ewelinka a brałaś zastrzyk na pękniecie przed IUI? Jaka teraz procedura?

Tak, bralam ovitrelle ale jak widac za mala dawkę bo chyba nie pekly, albo pekly a pozostale zaczely rosnac i stad te torbiele. Ja jednak obstawiam opcję ze nie pekly. Teraz dostalam wlasnie orgametril od 5 dc i mam sie zglosic 27dc do kontroli. Lekarz mowi ze idziemy pod konten IVF ale ja chce IUI jeszcze sprobowac.

PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie @, Płatku zaznacz smutną buzię.
    Jakoś się nie łamię, już to zaakceptowałam. Chyba z marszu podejdziemy do 2iui, zatem mam szansę jeszcze poprawić wynik czerwcowy ;)

• ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    Dziewczyny u mnie @, Płatku zaznacz smutną buzię.
    Jakoś się nie łamię, już to zaakceptowałam. Chyba z marszu podejdziemy do 2iui, zatem mam szansę jeszcze poprawić wynik czerwcowy ;)

Zdążycie jeszcze w czerwcu? Czy czegoś nie zrozumiałam? :)

PCOS
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego przy duzej ilosci pecherzyków lepszy jest jednak pregnyl i esli po 2 dniach nie pekna to nie raznawet powtarzaja zastrzyk

Ewelinka to trzyam kciuki orgametril bardzo ładnie działa :)

ewelinka3673 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Magda3232 Przyjaciółka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jakie badania powinien zrobic maz przed przystapeniem do inseminacji pytam bo chcemy miec jak najwiecej badan zrobione zanim pojedzimy do kliniki.

magda
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wejdź sobie na strone jakiejs kliniki i tam powinny byc wymienione.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka3673 wrote:
    Zdążycie jeszcze w czerwcu? Czy czegoś nie zrozumiałam? :)

30 czerwca jest mój 14 dc, a ostatnia iui była w 12 dc, mamy zatem szanse ;)

ewelinka3673 lubi tę wiadomość

• ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elf wrote:
    30 czerwca jest mój 14 dc, a ostatnia iui była w 12 dc, mamy zatem szanse ;)

Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się że już mamy końcówkę czerwca więc stąd to niezrozumienie :)

Powodzenia życzę!

PCOS
  • islanegra Ekspertka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka3673 wrote:
    Tak, bralam ovitrelle ale jak widac za mala dawkę bo chyba nie pekly, albo pekly a pozostale zaczely rosnac i stad te torbiele. Ja jednak obstawiam opcję ze nie pekly. Teraz dostalam wlasnie orgametril od 5 dc i mam sie zglosic 27dc do kontroli. Lekarz mowi ze idziemy pod konten IVF ale ja chce IUI jeszcze sprobowac.

A ile mniej więcej miały pęcherzyki w momencie, gdy robiłaś zastrzyk? Wiesz może? Dlaczego lekarz chce już iść w stronę IVF?

3x IUI - 2016 👎👎👎
    2x IMSI - 2017 - ❄❄❄,❄❄
    1 ET - 2017 👎
    2,3 FET - 2018 👎👎
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    islanegra wrote:
    A ile mniej więcej miały pęcherzyki w momencie, gdy robiłaś zastrzyk? Wiesz może? Dlaczego lekarz chce już iść w stronę IVF?

Wydaje mi się że z tym IVF chodzi najzwyczajniej o kasę, widać po nim że wszystko kręci się wokół pieniądza. Najnormalniej w świecie bardziej im się to opłaca.

IUI - 600 zł
    IVF - w sumie ok 10 000

Widać różnicę, nie?
    Niestety nas nie stać a nawet jeśli to nie wiem czy chciałabym, jakoś nie mogę się przekonać. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba.

Pęcherzyki miały coś ok 22mm były 2 dominujące w dniu IUI ale pod wpływem leków zaczęły rosnąć te mniejsze i dlatego jest tego tak dużo.

Chyba dobrze zrozumiałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2016, 21:52

PCOS
  • Pazyfae Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a tak czysto teoretycznie. Czy jezeli pecherzyki by nie pekly to czy np mozna to jeszcze ocenic robiac USG krotko przed miesiaczka? Bo zastanawiam sie czy nie mam niepeknietych po tym cyklu a jakos tak przespalam moment po owulacji.

PCOS?, IO?, niedoczynnosc tarczycy (TSH juz w normie),problem z plemnikami. Walczymy!
    3 lata starań
    4x IUI nieudane
    I IVF - beta <1
    II IVF - <3 <3
    Obecnie 26 tydz ciąży
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I Tu rodzi się moje pytanie do Was dziewczyny.

Słyszałam o przypadku kiedy kobieta dostała zastrzyki na wywołanie owulki i normalnie się mogli starać. Mi zaś lekarz powiedział że może mi przepisać te zastrzyki tylko w przypadku kiedy cała procedura zakończy się inseminacją.

Czy to faktycznie tak wygląda że po tych gonadotropinach nie można normalnie próbować jak np przy CLO?

Czy inseminacja jest konieczna? Czy to zwykłe naciąganie?

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

PCOS
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam u swojej gin clo+ pregnyl i tyle. Iui wtedy nie bylo, dopiero w klinice. Wiec 5 cykli jechalam z ta parą z pierwszego zdania.

M&M
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pazyfae wrote:
    Dziewczyny a tak czysto teoretycznie. Czy jezeli pecherzyki by nie pekly to czy np mozna to jeszcze ocenic robiac USG krotko przed miesiaczka? Bo zastanawiam sie czy nie mam niepeknietych po tym cyklu a jakos tak przespalam moment po owulacji.
    Mozna zrobic usg przed okresem i wtedy widać czy ewentualne torbiele sa i czy jest szansa na wchłoniecie.

M&M
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka3673 wrote:
    Wydaje mi się że z tym IVF chodzi najzwyczajniej o kasę, widać po nim że wszystko kręci się wokół pieniądza. Najnormalniej w świecie bardziej im się to opłaca.

IUI - 600 zł
    IVF - w sumie ok 10 000

Widać różnicę, nie?
    Niestety nas nie stać a nawet jeśli to nie wiem czy chciałabym, jakoś nie mogę się przekonać. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba.

Pęcherzyki miały coś ok 22mm były 2 dominujące w dniu IUI ale pod wpływem leków zaczęły rosnąć te mniejsze i dlatego jest tego tak dużo.

Chyba dobrze zrozumiałam :)
    Czy oby te pęcherzyki nie za małe? Ja już nie wiem każdej z nas lekarze kładą co innego do głowy. Moja dr powtarza, że bez stymulacji pęcherzyk dobry to taki max do 25mm a ze biorąc clo czy cokolwiek innego pęcherzyk potrzebuje więcej czasu na dojrzenie i powinien mieć 30mm i ja dostaje zastrzyk jak ma tak 28mm i po 36h IUI to już zawsze obkurcza się.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ja sie nie znam na tym. Bralam jak kazali ale z tego co czytalam to chyba przy takich mozna juz aplikować zastrzyk. Ale to jest tak jak pisałaś, zalezy od lekarza. Mam nadzieję ze wie co robić i faktycznie chce nam pomóc.

PCOS
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ