X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Dziewczyny prolaktyna w normie...211,32 mIU/l 108,78-557,13N.
    Już nic nie rozumiem...czy na prawdę stres mógł spowodować, że mam mleko? Miała któraś tak bez powodu?

Pola, ja mam podobnie. No może to nie jest mlekotok :-) ale po naciśnięciu piersi mam wyciek. Czasami mleczny, czasami przeźroczysty.

Prolaktynę i TSH mam w normie. Jakiś czas temu robiłam USG sutków i wyszło, że w każdej piersi mam małą torbiel (ok. 3 -5mm) wypełnioną płynem. Podobno nic się z tym nie robi, tylko obserwuje czy się nie powiększają. A jak się powiększają, to pod USG odciąga się ten płyn. Lekarz mówił mi, że po karmieniu zwykle się te torbiele wchłaniają.

Zrób więc sobie może USG - w sumie to w ramach profilaktyki powinno się robić 1/rok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 11:43

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • bizona Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Wlasnie nie wiedzialam jak to wyglada jak by sie okazalo ze sie udalo;) ehh..marzenia;) ale ja lubie sobie wyobrazac co by bylo gdyby:)
    Teraz w myslach mam powoli ivf.. zastanawia mnie, jaki jest calkowity koszt. Wiem ze to zalezy od wielu rzeczy..ale czy to jest 10 000 czy 20 000. Poszperam w necie;) i wez tu sie czlowieku wyluzuj i zajmij myśli czyms innym..wiecznie cos rozkiminiam;)
    Milej soboty mamusie i przyszle mamusie!

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady In Red wrote:
    Dziewczyny, można robić 3 IUI pod rząd? Ja jestem okazem kruchego zdrowia, wiec nie chciałabym sobie narobić jakiegoś spustoszenia w organizmie. A mój lekarz ma dość agresywne podejście i stymuluje mocno.
    Pytam, bo zrobiłam dzisiaj test, który naturalnie pokazał (-), ale Platku nie oznaczaj jeszcze :( bo ostateczna powtórka w poniedziałek.
    Chciałbym oznaczyć uśmiechniętą buźkę więc czekam. Tak się dobrze zapowiadał ten maj a tu tyle smutnych wieści ostatnio. Musimy to przełamać.

• asiak1985 Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie dopisać do listy dzisiaj pierwsze podejście do iui czekamy na efekty

bizona, niedoświadczona 32 lubią tę wiadomość

niedoczynnosc tarczycy
    amh 0,68
    11.06.16 iui :(
    25.10.16 iui :(
    23.11.16 iui stymulacja :(
    30.06.17 iui stymulacja :(
    04/2019 brak komórek jajowych
    01/2020 przerwany długi protokół
    07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiak1985 wrote:
    Proszę mnie dopisać do listy dzisiaj pierwsze podejście do iui czekamy na efekty
    Trzymam mocno kciuki! Powodzenia! !!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Dzieki dziewczyny. Wlasnie nie wiedzialam jak to wyglada jak by sie okazalo ze sie udalo;) ehh..marzenia;) ale ja lubie sobie wyobrazac co by bylo gdyby:)
    Teraz w myslach mam powoli ivf.. zastanawia mnie, jaki jest calkowity koszt. Wiem ze to zalezy od wielu rzeczy..ale czy to jest 10 000 czy 20 000. Poszperam w necie;) i wez tu sie czlowieku wyluzuj i zajmij myśli czyms innym..wiecznie cos rozkiminiam;)
    Milej soboty mamusie i przyszle mamusie!
    W mojej klinice jest tak,ze zgłosiłam się przy pozytywnej becie,lekarz zalecił leki i potem miałam się zgłosić w 7 tc a potem już do swojego lekarza lub oni rekomendują jakichś swoich ale to też nie w klinice.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dopiero co dziwiłam się niedoswiadczonej że u niej w klinice taki tłok a już mnie spotkało to samo...Nie mogłam się zapisać wcześniej bo nie miałam pojęcia kiedy przyjdzie @ po luteinie. Przyszła dzisiaj więc od razu telefon a tu cały tydzień zajęty u mojej dr. Mam w d*** cały miesiąc a miał być istotny bo miałam mieć włączone nowe leczenie. I ta nadzieja ze lewy jajnik ruszy...jestem tak przybita że nie mogę sobie znaleźć miejsca w domu...ale przemyślałam sobie i w poniedziałek zadzwonię i spróbuję się umówić do innego lekarza może na dobre mi to wyjdzie ostatecznie.
    Płatku ja bym na Twoim miejscu podeszła do 3 IUI jeśli czujesz się fizycznie i psychicznie na tyle dobrze że kardiologicznie nie masz nasilonych objawów to wydaje mi się że tak poza tym to nie jest jakieś duże obciążenie...ja mam sporadyczne arytmie na tle nerwowym. Niestety zaczęły mi się w ostatnim czasie uaktywniac. Ale co się dziwić jak jestem kłębkiem nerw...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 22:02

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam okres, Płatek, mozesz zaznaczać smutasa :(
    Swoją droga dziwne - dostałam w 12 dpo mimo zażywania progesteronu. Ostatnio miałam w 15 dpo przy progesteronie.

:(

f2w3o7esakw6aknm.png

Wysłany: 11 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    A ja dopiero co dziwiłam się niedoswiadczonej że u niej w klinice taki tłok a już mnie spotkało to samo...Nie mogłam się zapisać wcześniej bo nie miałam pojęcia kiedy przyjdzie @ po luteinie. Przyszła dzisiaj więc od razu telefon a tu cały tydzień zajęty u mojej dr. Mam w d*** cały miesiąc a miał być istotny bo miałam mieć włączone nowe leczenie. I ta nadzieja ze lewy jajnik ruszy...jestem tak przybita że nie mogę sobie znaleźć miejsca w domu...ale przemyślałam sobie i w poniedziałek zadzwonię i spróbuję się umówić do innego lekarza może na dobre mi to wyjdzie ostatecznie.
    Płatku ja bym na Twoim miejscu podeszła do 3 IUI jeśli czujesz się fizycznie i psychicznie na tyle dobrze że kardiologicznie nie masz nasilonych objawów to wydaje mi się że tak poza tym to nie jest jakieś duże obciążenie...ja mam sporadyczne arytmie na tle nerwowym. Niestety zaczęły mi się w ostatnim czasie uaktywniac. Ale co się dziwić jak jestem kłębkiem nerw...
    Wiesz co mnie 3 maja wypadł okres a miałam być w klinice w pierwszym dniu cyklu na usg i tez dzwonie a babka mnie zbywa ze juz mają komplet i dużo zabiegów, a ja wtedy ze doktor kazał przyjść w tym dniu i odrazu znalazło się miejsce,ja zawsze tak mówię, z godnie z prawdą w sumie.

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:

To może dobrze ci zrobi miesiąc oddechu.. ja tak do tego podeszłam:)

niedoświadczona 32
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady In Red wrote:
    Dostałam okres, Płatek, mozesz zaznaczać smutasa :(
    Swoją droga dziwne - dostałam w 12 dpo mimo zażywania progesteronu. Ostatnio miałam w 15 dpo przy progesteronie.

:(

TZN jak ma być @ to przyjdzie.. ulotka dupka też tak zaleca, brać do 1 dnia kolejnego cyklu.. u mnie dziś 17 dzień na dupku, 16 po iui i cisza.. ale rano brzuch zaciągnął mnie już jak na @.

niedoświadczona 32
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na mnie niestety tak to nie podziałało. Każdy miesiąc to dla mnie miesiąc stracony. A jak mam jakiś plan to chociaż na coś czekam i dzięki temu jakoś się trzymam.
    Ja biorąc progesteron nie dostałam @ i po odstawieniu musiałam czekam 3 dni.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mee Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiak1985 wrote:

I mnie też proszę dopisać. Jutro (13ego czerwca) moje trzecie podejście.

Nadzieje większe niż przy ostatnich próbach, bo przy dwóch pierwszych miałam tylko jeden dominujący pęcherzyk, a teraz mam CZTERY!

ewelinka3673 lubi tę wiadomość

80f9ae3ba5e22e38dd0e65f9baaf4230.png
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojutrze mogę chyba testować, kiedy to zlecialo? Z każdym dniem moje nadzieje rosly ale patrząc na tempie z dzis, trochę się zawiodlam. Miałam się nie nakrecac a tu masz, co ma być to będzie. Wielkich nadziei nie mam ale zawsze cos. Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 08:33

PCOS
    02.06.2016r. - IUI - :(
  • maggar Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, dolaczam do Was.

Jestem wlasnie po 1 nieudanym IUI no i ten cykl walczymy dalej, podchodzimy do kolejnego

U mnie Hasimoto, Pcos, no i mutacja jakas tam, nawet nie czytalam bo nie chce sobie łba juz bardziej obciazac :), wyniki M ok, ale byly kiepskie na poczatku leczenia. tsh mi skacze jak chce wiec kontroluje co miesiac, czasem dwa. Owulacje mam praktycznie zawsze, nawet bez stymulacji, jajeczka pekaja a ciszy nadal brak...obstawiam glowe, ale to najciezej wyleczyc

• maggar Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mee wrote:

Nadzieje większe niż przy ostatnich próbach, bo przy dwóch pierwszych miałam tylko jeden dominujący pęcherzyk, a teraz mam CZTERY!

To ladny wynik, oby teraz wszystkie pekly!!! Szanse na ciaze mnoga tez sa, hihi

• maggar Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tak zawsze po cichu mowie bo tez mam zawsze wiecej niz 1 pecherz po stymulacji ze jak sie uda to prosze od razu o dwojke...chyba za duzo wymagam

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mee wrote:

Powodzenia! w invimed nie robią iui przy takiej ilości.

• Alcea Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mee wrote:

Powodzenia! W mojej klinice też przy 4 nie zrobią. Max.To 3 pęcherzyki.

Podejście do drugiej ciaży:
    4 IUI nieudane... :-(
  • ewelinka3673 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggar wrote:
    Ja sobie tak zawsze po cichu mowie bo tez mam zawsze wiecej niz 1 pecherz po stymulacji ze jak sie uda to prosze od razu o dwojke...chyba za duzo wymagam

Moj mąż od początku małżeństwa mówił że on zrobi Raz a porządnie i będą bliźniaki hahaha jak widać nie taka to prosta sprawa ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 10:28

PCOS
    02.06.2016r. - IUI - :(
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ