INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
PolaMinka wrote:Dziewczyny prolaktyna w normie...211,32 mIU/l 108,78-557,13N.
Już nic nie rozumiem...czy na prawdę stres mógł spowodować, że mam mleko? Miała któraś tak bez powodu?
Pola, ja mam podobnie. No może to nie jest mlekotok ale po naciśnięciu piersi mam wyciek. Czasami mleczny, czasami przeźroczysty.
Prolaktynę i TSH mam w normie. Jakiś czas temu robiłam USG sutków i wyszło, że w każdej piersi mam małą torbiel (ok. 3 -5mm) wypełnioną płynem. Podobno nic się z tym nie robi, tylko obserwuje czy się nie powiększają. A jak się powiększają, to pod USG odciąga się ten płyn. Lekarz mówił mi, że po karmieniu zwykle się te torbiele wchłaniają.
Zrób więc sobie może USG - w sumie to w ramach profilaktyki powinno się robić 1/rok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 11:43
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Dzieki dziewczyny. Wlasnie nie wiedzialam jak to wyglada jak by sie okazalo ze sie udalo;) ehh..marzenia;) ale ja lubie sobie wyobrazac co by bylo gdyby:)
Teraz w myslach mam powoli ivf.. zastanawia mnie, jaki jest calkowity koszt. Wiem ze to zalezy od wielu rzeczy..ale czy to jest 10 000 czy 20 000. Poszperam w necie;) i wez tu sie czlowieku wyluzuj i zajmij myśli czyms innym..wiecznie cos rozkiminiam;)
Milej soboty mamusie i przyszle mamusie!
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Lady In Red wrote:Dziewczyny, można robić 3 IUI pod rząd? Ja jestem okazem kruchego zdrowia, wiec nie chciałabym sobie narobić jakiegoś spustoszenia w organizmie. A mój lekarz ma dość agresywne podejście i stymuluje mocno.
Pytam, bo zrobiłam dzisiaj test, który naturalnie pokazał (-), ale Platku nie oznaczaj jeszcze bo ostateczna powtórka w poniedziałek. -
Proszę mnie dopisać do listy dzisiaj pierwsze podejście do iui czekamy na efekty
bizona, niedoświadczona 32 lubią tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
asiak1985 wrote:Proszę mnie dopisać do listy dzisiaj pierwsze podejście do iui czekamy na efekty
-
bizona wrote:Dzieki dziewczyny. Wlasnie nie wiedzialam jak to wyglada jak by sie okazalo ze sie udalo;) ehh..marzenia;) ale ja lubie sobie wyobrazac co by bylo gdyby:)
Teraz w myslach mam powoli ivf.. zastanawia mnie, jaki jest calkowity koszt. Wiem ze to zalezy od wielu rzeczy..ale czy to jest 10 000 czy 20 000. Poszperam w necie;) i wez tu sie czlowieku wyluzuj i zajmij myśli czyms innym..wiecznie cos rozkiminiam;)
Milej soboty mamusie i przyszle mamusie! -
A ja dopiero co dziwiłam się niedoswiadczonej że u niej w klinice taki tłok a już mnie spotkało to samo...Nie mogłam się zapisać wcześniej bo nie miałam pojęcia kiedy przyjdzie @ po luteinie. Przyszła dzisiaj więc od razu telefon a tu cały tydzień zajęty u mojej dr. Mam w d*** cały miesiąc a miał być istotny bo miałam mieć włączone nowe leczenie. I ta nadzieja ze lewy jajnik ruszy...jestem tak przybita że nie mogę sobie znaleźć miejsca w domu...ale przemyślałam sobie i w poniedziałek zadzwonię i spróbuję się umówić do innego lekarza może na dobre mi to wyjdzie ostatecznie.
Płatku ja bym na Twoim miejscu podeszła do 3 IUI jeśli czujesz się fizycznie i psychicznie na tyle dobrze że kardiologicznie nie masz nasilonych objawów to wydaje mi się że tak poza tym to nie jest jakieś duże obciążenie...ja mam sporadyczne arytmie na tle nerwowym. Niestety zaczęły mi się w ostatnim czasie uaktywniac. Ale co się dziwić jak jestem kłębkiem nerw...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 22:02
-
PolaMinka wrote:A ja dopiero co dziwiłam się niedoswiadczonej że u niej w klinice taki tłok a już mnie spotkało to samo...Nie mogłam się zapisać wcześniej bo nie miałam pojęcia kiedy przyjdzie @ po luteinie. Przyszła dzisiaj więc od razu telefon a tu cały tydzień zajęty u mojej dr. Mam w d*** cały miesiąc a miał być istotny bo miałam mieć włączone nowe leczenie. I ta nadzieja ze lewy jajnik ruszy...jestem tak przybita że nie mogę sobie znaleźć miejsca w domu...ale przemyślałam sobie i w poniedziałek zadzwonię i spróbuję się umówić do innego lekarza może na dobre mi to wyjdzie ostatecznie.
Płatku ja bym na Twoim miejscu podeszła do 3 IUI jeśli czujesz się fizycznie i psychicznie na tyle dobrze że kardiologicznie nie masz nasilonych objawów to wydaje mi się że tak poza tym to nie jest jakieś duże obciążenie...ja mam sporadyczne arytmie na tle nerwowym. Niestety zaczęły mi się w ostatnim czasie uaktywniac. Ale co się dziwić jak jestem kłębkiem nerw... -
PolaMinka wrote:A ja dopiero co dziwiłam się niedoswiadczonej że u niej w klinice taki tłok a już mnie spotkało to samo...Nie mogłam się zapisać wcześniej bo nie miałam pojęcia kiedy przyjdzie @ po luteinie. Przyszła dzisiaj więc od razu telefon a tu cały tydzień zajęty u mojej dr. Mam w d*** cały miesiąc a miał być istotny bo miałam mieć włączone nowe leczenie. I ta nadzieja ze lewy jajnik ruszy...jestem tak przybita że nie mogę sobie znaleźć miejsca w domu...ale przemyślałam sobie i w poniedziałek zadzwonię i spróbuję się umówić do innego lekarza może na dobre mi to wyjdzie ostatecznie.
Płatku ja bym na Twoim miejscu podeszła do 3 IUI jeśli czujesz się fizycznie i psychicznie na tyle dobrze że kardiologicznie nie masz nasilonych objawów to wydaje mi się że tak poza tym to nie jest jakieś duże obciążenie...ja mam sporadyczne arytmie na tle nerwowym. Niestety zaczęły mi się w ostatnim czasie uaktywniac. Ale co się dziwić jak jestem kłębkiem nerw...
To może dobrze ci zrobi miesiąc oddechu.. ja tak do tego podeszłam:)
niedoświadczona 32 -
Lady In Red wrote:Dostałam okres, Płatek, mozesz zaznaczać smutasa
Swoją droga dziwne - dostałam w 12 dpo mimo zażywania progesteronu. Ostatnio miałam w 15 dpo przy progesteronie.
TZN jak ma być @ to przyjdzie.. ulotka dupka też tak zaleca, brać do 1 dnia kolejnego cyklu.. u mnie dziś 17 dzień na dupku, 16 po iui i cisza.. ale rano brzuch zaciągnął mnie już jak na @.niedoświadczona 32 -
No na mnie niestety tak to nie podziałało. Każdy miesiąc to dla mnie miesiąc stracony. A jak mam jakiś plan to chociaż na coś czekam i dzięki temu jakoś się trzymam.
Ja biorąc progesteron nie dostałam @ i po odstawieniu musiałam czekam 3 dni. -
asiak1985 wrote:Proszę mnie dopisać do listy dzisiaj pierwsze podejście do iui czekamy na efekty
I mnie też proszę dopisać. Jutro (13ego czerwca) moje trzecie podejście.
Nadzieje większe niż przy ostatnich próbach, bo przy dwóch pierwszych miałam tylko jeden dominujący pęcherzyk, a teraz mam CZTERY!
ewelinka3673 lubi tę wiadomość
-
A ja pojutrze mogę chyba testować, kiedy to zlecialo? Z każdym dniem moje nadzieje rosly ale patrząc na tempie z dzis, trochę się zawiodlam. Miałam się nie nakrecac a tu masz, co ma być to będzie. Wielkich nadziei nie mam ale zawsze cos. Miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 08:33
PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
Hej Dziewczyny, dolaczam do Was.
Jestem wlasnie po 1 nieudanym IUI no i ten cykl walczymy dalej, podchodzimy do kolejnego
U mnie Hasimoto, Pcos, no i mutacja jakas tam, nawet nie czytalam bo nie chce sobie łba juz bardziej obciazac , wyniki M ok, ale byly kiepskie na poczatku leczenia. tsh mi skacze jak chce wiec kontroluje co miesiac, czasem dwa. Owulacje mam praktycznie zawsze, nawet bez stymulacji, jajeczka pekaja a ciszy nadal brak...obstawiam glowe, ale to najciezej wyleczyc -
Mee wrote:I mnie też proszę dopisać. Jutro (13ego czerwca) moje trzecie podejście.
Nadzieje większe niż przy ostatnich próbach, bo przy dwóch pierwszych miałam tylko jeden dominujący pęcherzyk, a teraz mam CZTERY!
To ladny wynik, oby teraz wszystkie pekly!!! Szanse na ciaze mnoga tez sa, hihi -
nick nieaktualnyMee wrote:I mnie też proszę dopisać. Jutro (13ego czerwca) moje trzecie podejście.
Powodzenia! w invimed nie robią iui przy takiej ilości.
-
Mee wrote:I mnie też proszę dopisać. Jutro (13ego czerwca) moje trzecie podejście.
Powodzenia! W mojej klinice też przy 4 nie zrobią. Max.To 3 pęcherzyki.Podejście do drugiej ciaży:
4 IUI nieudane... -
maggar wrote:Ja sobie tak zawsze po cichu mowie bo tez mam zawsze wiecej niz 1 pecherz po stymulacji ze jak sie uda to prosze od razu o dwojke...chyba za duzo wymagam
Moj mąż od początku małżeństwa mówił że on zrobi Raz a porządnie i będą bliźniaki hahaha jak widać nie taka to prosta sprawa ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 10:28
PCOS
02.06.2016r. - IUI -