INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
TIMBULINA wrote:AniaStaraczka jestem przekonana,że ty w tej chwili cierpisz po stokroć bardziej.Mam nadzieję, że może jeszcze się u ciebie jakoś to wszystko wyjaśni.My może za 2miesiące spróbujemy.W tej chwili nie mam ani siły myśleć ani siły walczyć.
-
nick nieaktualny
-
IUI w maju
04.05 LadyinRed 1/
05.05 Torunianka 1/
07.05 bajka 2/
07.05 monika9966 4/
12.05 słomka 2/
13.05 Małe Słonko 2/
14.05 Mari123 8/
14.05 Pazyfae 3/
17.05 AniaStaraczka85 1/
17.05 Mee 2/
19.05 sylejd 2/
21.05 Alcea 3/
24.05 Ania 84 2/
25.05 PolaMinka 2/
26.05 MARTIII /
26.05 Timbulina 2/
27.05 niedoświadczona 32 1/
30.05 Lady in Red 2/Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 17:06
-
PolaMinka wrote:A nie szkoda Ci wydłużać sobie cykl? Okres niby jak ma przyjść to przyjdzie a w rzeczywistości miałam mieć we wtorek w środę odstawiłam luteinę mamy piątek a śluz nadal czyściutki. Brzuch niby boli ale coś tam się ten okres nie może przebić.
Nie szkoda.. i tak mam w pracy taki zap. że pewnie nie zdążę podejść... najbliższy termin na 20 tego czerwca na wizytę to i tak nie zdążę ze stymulacją !niedoświadczona 32 -
Jak to to takie długie terminy są u Was w klinice?
-
Niedoświadczona a nie masz jeszcze CLO ?? u nas jest tak ze dr tylko kazała mi zrobić USG miedzy 2-4 dc obojetnie gdzie i jak jest ok nie ma torbieli nic.. to miałam brac leki i pojawić sie w 10-12dc
-
Mam ale nie wiem czy brać tak jak poprzednio..może trzeba coś zmienić. .nic niestety nie ustaliliśmy na wypadek porażki.. boję się sama decydować. . Już wolę poczekać chyba na @ i pójść 20tego na wizytę żeby ustalić następny cykl.. testu nie chce mi się robić nawet zwyklego bo czuję że nic z tego. Może i Dupek mi wydłuża cykl..ale dziś dopiero 26 dc więc jeszcze biorę..jak do pn nie popłynie to coś zdecyduję, ale mam nadzieję że się samo wyjaśni..szkoda mi nerwów na robienie hcg i czekanie na wynik jutro 15 dni od owu, więc już długo to nie potrwa..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 07:30
niedoświadczona 32 -
Niedoswiadczona a masz możliwość zadzwonić do kliniki zeby sie spytac lekarza jak masz przyjmowac? Troche to dziwne ze nie maja miejsca zeby cie gdzies wcisnac..przeciez powinni sprawdzic czy nie masz torbieli.
Nie wiem do jakiej klinjki chodzisz..ale jesli masz mozliwosc pogadania z lekarzem do spróbuj. Szkoda marnowac cykl.. Oczywiscie mam nadzieje, ze @ nie przyjdzie!
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Niedoswiadczona po porstukup test w rossmeanie i siknij całe 6,45
bizona, niedoświadczona 32 lubią tę wiadomość
-
Ania a powiedz mi czy jak jestes w ciazy to idziesz jeszcze do novum na jakies wizyty? Czy poprostu i formujesz lekarza telefonicznie i chodzisz gdzies indziej prywatnie? Wiesz...marze sobie teraz co to bedzie jak by nam sie udalo;)
Ania_84 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Znaczy ja postanowiłam ze na jedna wizyte potwierdzającą ciąże - jest ona miesiac po IUI ide do Novum u mnie bedzie to 6/7 tydz
oraz na genetyczne też bede chiała jechac do Novum im wierze ..
tu w pon ide do lekarza na NFZ zeby zobaczyl czy w dobrym miejscu jest urwis i czesciowo bede chodzic na NFZ bo mam taka możliwosc co ktoras wizyte pojde do prywatnej bo znam kika osob ktore ta dr prowadzila i wiem jak dobrze w szpitalu sie opiekuje
choc poki co mofdle sie zeby sie uwis utrzymał .. bo jakos objawów nie mam oprocz sennosci ni eraz UU mnie zabola i tyle
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 22:44
bizona lubi tę wiadomość
-
Ania_84 wrote:Niedoswiadczona po porstukup test w rossmeanie i siknij całe 6,45
Nie chce mi się czuję okres w kościach poczekam do pn. Cykle były 28 dniowe to pewnie w pn @.. wasze historie mi dały do myślenia. Nawet pozytywny test nie oznacza jeszcze dziecka.. nie da rady się wcisnąć na wizytę.. dzwoniłam 3 razy i maltretowałam wszystkie babki w rejestracji chyba za późno się obejrzałam.. ale miałam dużo pracy i zupełnie nie pomyślałam, że może tak wyjść. Jakby nawet udało mi się porozmawiać z lekarzem to dziś miał być test, którego zdecydowałam nie robić :)i co mu powiem chyba, że czuję okres w kościach ))))))))))))) czekam....ewelinka3673 lubi tę wiadomość
niedoświadczona 32 -
Dziewczyny, można robić 3 IUI pod rząd? Ja jestem okazem kruchego zdrowia, wiec nie chciałabym sobie narobić jakiegoś spustoszenia w organizmie. A mój lekarz ma dość agresywne podejście i stymuluje mocno.
Pytam, bo zrobiłam dzisiaj test, który naturalnie pokazał (-), ale Platku nie oznaczaj jeszcze bo ostateczna powtórka w poniedziałek.
-
Wiesz to wszystko zależy czym jestes stymulowana, jak długo i na czym polegają Twoje problemy ze zdrowiem? Ja biorę CLO od 6msc gdzie chyba zaleca się 3 miesiące i żyję. Teraz zmieniam leki bo po prostu nic nie daję to. Ale ja jestem zdrowa w sensie nie mam problemów ani z wątrobą ani z trzustką etc.
Samo IUI to można robić do woli tylko kwestia jak wpływają na Cb leki które bierzesz. Ja mam tylko wyprysk na plecach bo tych wszystkich cudach i teraz mleko w piersiach przy prolaktynie w normie więc zastanawiam się czy to nie polekowe. -
PolaMinka, ja brałam CLO w pierwszym cyklu, a w drugim zastrzyki - Gonal F. Mieszkam za granicą, tutaj normą jest stymulowanie dość dużą dawką, w Polsce widzę, że stosuje się mniejsze dawki.
Zapytam oczywiście lekarza (on pewnie powie, że można robić trzecie IUI).
Mam problemy kardiologiczne i skłonności do torbieli i włókniaków w piersiach. Biorę dość dużo leków, więc z obawą patrzę na każdy kolejny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 09:48
-
Ania_84 wrote:Znaczy ja postanowiłam ze na jedna wizyte potwierdzającą ciąże - jest ona miesiac po IUI ide do Novum u mnie bedzie to 6/7 tydz
oraz na genetyczne też bede chiała jechac do Novum im wierze ..
tu w pon ide do lekarza na NFZ zeby zobaczyl czy w dobrym miejscu jest urwis i czesciowo bede chodzic na NFZ bo mam taka możliwosc co ktoras wizyte pojde do prywatnej bo znam kika osob ktore ta dr prowadzila i wiem jak dobrze w szpitalu sie opiekuje
choc poki co mofdle sie zeby sie uwis utrzymał .. bo jakos objawów nie mam oprocz sennosci ni eraz UU mnie zabola i tyle
Trzymam mocno kciuki!!!będzie dobrze -
bizona wrote:Ania a powiedz mi czy jak jestes w ciazy to idziesz jeszcze do novum na jakies wizyty? Czy poprostu i formujesz lekarza telefonicznie i chodzisz gdzies indziej prywatnie? Wiesz...marze sobie teraz co to bedzie jak by nam sie udalo;)
Bizona wtrącę się
Ja chodziłam po potwierdzeniu ciąży do Novum do momentu, aż serce będzie widoczne, aby lekarka założyła kartę ciąży.
A, że nie było widoczne to byłam tam na około trzech wizytach jeszcze w ciąży i na jednej po poronieniu. Reszta to kontakt telefoniczny lub wizyty w szpitalu.
Jak ciąża by się utrzymała to planowałam prowadzić ją prywatnie u tej samej lekarki, bo pracuje blisko mojego mieszkania i zawszę mogłabym sobie pójść tam na piechotę.
Mają tam też bardzo zaawansowaną diagnostykę prenatalną.
W novum ciąże prowadzi tylko jeden lekarz - prof. Jakimiuk.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%