X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gęsią skórkę mam jak to wszystko czytam... Dziewczyny jestem całym serduchem z Wami! Czas łagodzi ból.

Tak się zastanawiam co jest z tym światem nie tak....Dookoła poronienia ale wydawało by się wśród zdrowych kobiet (moje dwie koleżanki poroniły obie dbające o siebie, ćwiczące, dobrze się odżywiające)....a półświatek wszystko do końca idealnie pomimo alko i narkotyków...Wiem, że moje rozgoryczenie nic nie wniesie ale chociaż sobie pomarudziłam. W ogóle po tej nieudanej IUI uszło ze mnie całe powietrze, czuję się tak jakbym zgubiła swój plan, cel, sens...Zagubiłam się chyba w tym wszystkim.

MARTIII lubi tę wiadomość

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Przykro mi bardzo:(((
    A ja właśnie wrocalam z izby przyjęć, bo ból ten jednostronny jest nie do wytrzymania,mój gin zalecił jechać żeby sprawdzili czy nie ma ciąży pozamacicznej.
    Wykluczyli ta ewentualność, zarodka nie było nigdzie wiec doktor mówił ze może juz się poronilo,mam czekac na krwawienie,jutro rano i tak jeszcze idę do swojego gina na 9 tak jak się umawialiśmy.mam sprawdzać betę co jakiś czas

Wspieram, nawet nie wiem co Ci napisać.. może to po prostu falstart i 2 iui się uda.. bo jak widać możesz zajść!

niedoświadczona 32

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    Dziewczyny kochane, będę do Was po woli wracała. Niestety poroniłam w 9tyg. Ciąża nie rozwijała się już od 5t6d, nie było akcji serca.
    Powoli dochodzę do siebie, czekam na @ i podejdziemy pewnie jeszcze do dwóch IUI

Przykro, że musisz wracać..ale jeszcze się uda i będzie ok. zobaczysz!

niedoświadczona 32

Wysłany: 10 czerwca 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki tym wieściom moje emocje opadły.. jutro powinnam iść na hcg, bo będzie 15 dni od iui.. ale nie idę.. biorę dalej dupka i czekam.. co ma być to będzie jak widać. Żadne testowanie nie pomoże, jak ma z tego nic nie być, to nie będzie.. Trzymajcie się.

niedoświadczona 32
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie szkoda Ci wydłużać sobie cykl? Okres niby jak ma przyjść to przyjdzie a w rzeczywistości miałam mieć we wtorek w środę odstawiłam luteinę mamy piątek a śluz nadal czyściutki. Brzuch niby boli ale coś tam się ten okres nie może przebić.

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

• MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Gęsią skórkę mam jak to wszystko czytam... Dziewczyny jestem całym serduchem z Wami! Czas łagodzi ból.

Tak się zastanawiam co jest z tym światem nie tak....Dookoła poronienia ale wydawało by się wśród zdrowych kobiet (moje dwie koleżanki poroniły obie dbające o siebie, ćwiczące, dobrze się odżywiające)....a półświatek wszystko do końca idealnie pomimo alko i narkotyków...Wiem, że moje rozgoryczenie nic nie wniesie ale chociaż sobie pomarudziłam. W ogóle po tej nieudanej IUI uszło ze mnie całe powietrze, czuję się tak jakbym zgubiła swój plan, cel, sens...Zagubiłam się chyba w tym wszystkim.

Pola nie poddajemy się! Miałam iui dzień po tobie i dzisiaj dostałam @...ale wiem że muszę walczyć!! nikt nie zrobi tego za mnie! Też jestem straasznie sfrustrowana i rozgoryczona ale mamy swój PLAN i musimy się go trzymać! CHCEMY BYĆ MAMAMI I BĘDZIEMY POMIMO WSZYSTKO!!!

DO BOJU LASKI!!!

ewelinka3673 lubi tę wiadomość

starania od września 2013.....
    4 IUI
    Czerwiec 2017- naturalny CUD <3

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo Was wspieram dziewczyny - Ania, Kasia, Martiii. Bądźmy dzielne.

f2w3o7esakw6aknm.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że Was mam i w ogóle, że siebie mamy. W domu nie chcę mi się z nikim o tym rozmawiać. Mąż też widzę nie porusza tematu. Milczymy wszyscy. Ale wspieramy się chociażby w drobnych gestach. Mąż objawia to w trosce...Może zrobić Ci herbatkę, kanapeczkę, przyniosłem Ci umyte truskaweczki, pogłaszczę Cię po plecach w łóżku...itd. Tak się cieszę, że go mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 08:34

• bizona Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bardzo mi przykro ze Was to spotkalo. Prosze nie traćcie nadziei...kiedys uda sie na pewno! Zycze Wam, zeby smutne chwile szybko minely, a negatywne mysli zamienily w optymizm.Coz moge wiecej napisac..jestesmy tu, wspieramy Was i walczymy dalej !!!!

Krotko co u nas. Wczoraj w 2dc mialam wizyte w Novum i bedziemy podchodzic do 3 IUI. Prawdopodobnie 20.06. Wyniki mojego sie poprawily..znowu morfologia podskoczyla. Teraz mamy 6%. Koncentracja 70 mln, calkowita ilosc 230 mln, ruch postepowy nie pamietam..ale calkowity ruch 48%. Ogolnie wyniki sa w normie. Powinno nam sie udac bez problemu iui, a sie nie udaje. Lekarz powiedzial ze jeszcze 2 iui i robimy przygotowania do IVF. My jednak bedziemy chcieli zrobic 3 i we wrzesniu jak sie nie uda ivf. Ja mam 32 moj 35..goni nas czas..a marzymy o dwojce;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jest przykre wyniki dobre, IUI się powinno udać a się nie udaję...Mamy to samo- nasienie lepsze już nie może być, ja pęcherzyk jeden bo jeden ale zawsze mam z prawego jajnika, pęka, jajowody drożne, endometrium względnie dobre...A nadal nic. Sama dr tym razem widziałam, że się rozczarowała. Teraz czekam na okres, który nie chce nadejść jak na złość i zmieniamy zupełnie leczenie. Cała nadzieja w lewym jajniku i w tym, że da wartościowe komórki. Bizona my na koniec roku lub wiosne 2017 zaczynamy się budować, projekt kupiony z trzema sypialniami dla dzieci...Coraz częściej zastanawiam się czy aby się nie rozpędziłam...Ja jestem młodsza mam 25 lat mój mąż 32. Ale zawsze marzyłam o wczesnym macierzyństwie. Gniecie mnie to.

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania czekamy na wieści? Daj znać jak będziesz coś wiedziała. Trzymaj się tam nam dzielnie.

• lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak mi przykro....ale nawet nie jestem w stanie zrozumieć jak cieżko musi Wam być. Jeżeli mozna w tej sytuacji szukać jakis pozytywów to na pewno jest nimi to ze IUI sie udała i doszło do zapłodnienia, to dobrze wróży na przyszłość! Trzymam za Was mocno kciuki, trzymajcie się jakoś!

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec juz przyjechałam od swojego lekarza,faktycznie nic nie widzi nigdzie, zastanawia go tylko skąd ten ból po jednej stronie,kazał zrobić hcg w pon i we wtorek na usg przyjść, luteine mam brać dalej,nie wiem czemu ale biorę. Powiedział ze wygląda to trochę na poronienie kompletne,ale że zobaczymy we wtorek jeszcze

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Dziewczyny tak mi przykro....ale nawet nie jestem w stanie zrozumieć jak cieżko musi Wam być. Jeżeli mozna w tej sytuacji szukać jakis pozytywów to na pewno jest nimi to ze IUI sie udała i doszło do zapłodnienia, to dobrze wróży na przyszłość! Trzymam za Was mocno kciuki, trzymajcie się jakoś!
    No właśnie to jest dla mnie pozytyw,ze się da i ze byłam w ciąży! !!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily trzymam za Ciebie kciuki mocno:)byłaś już na usg???co z prowadzeniem ciąży? ??w parensie czy przeszłas do kogo innego?

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 22:33

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari a co to się dzieje u Ciebie? Bo nie mogłam zabardzo tego posta Twojego wczoraj zrozumieć do końca wybacz

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • TIMBULINA Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki u mnie tak jak myślałam test nagatwny.Ja juz poddaje się.Nie mam już sił.Narazie odpuszczam.Życzę wam, aby każdej z was się udało i nie było żadnych komplikacji.Będę mam nadzieje zaglądać, chociaż chciałabym się narazie,odsunąć na jakiś czas od tego wszystkiego.Pozdrawiam i trzymam kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 12:43

4 lata starań
    Słabe nasienie
    29.04.2016 PIERWSZA IUI Nieudana :(((
    26.05.20160 DRUGA IUI .... Nieudana :(((

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TIMBULINA wrote:
    No dziewczynki u mnie tak jak myślałam test nagatwny.Ja juz poddaje się.Nie mam już sił.Narazie odpuszczam.Życzę wam, aby każdej z was się udało i nie było żadnych komplikacji.Będę mam nadzieje zaglądać, chociaż chciałabym się narazie,odsunąć na jakiś czas od tego wszystkiego.Pozdrawiam i trzymam kciuki.
    Przykro mi Kochana,taki rozczarowanie jest bardzo smutne.trzymaj się!

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • TIMBULINA Koleżanka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka jestem przekonana,że ty w tej chwili cierpisz po stokroć bardziej.Mam nadzieję, że może jeszcze się u ciebie jakoś to wszystko wyjaśni.My może za 2miesiące spróbujemy.W tej chwili nie mam ani siły myśleć ani siły walczyć.

4 lata starań
    Słabe nasienie
    29.04.2016 PIERWSZA IUI Nieudana :(((
    26.05.20160 DRUGA IUI .... Nieudana :(((
‹‹ 217 218 219 220 221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ