X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Link do fotki
    https://zapodaj.net/c41b7757ab58f.jpg.html
    no cóż kobieto :D raczej to nie pregnyl :P
    szczególnie z wieczornego moczu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 21:25

niedoświadczona 32 lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona 32 wrote:
    Dziewczyny doświadczone w testach i pregnylu bardzo proszę i pomoc.. ponieważ dziś się wściekłam i postanowiłam się upić zdecydowaliśmy z mężem o zrobieniu testu sikanego.. chciałam poszaleć w weekend, a @ spodziewam się w poniedziałek..W trakcie przepisowych 5 min wyszła bardzo blada kreska..która ciemniała z czasem jeszcze bardziej.. na ulotce napisano, żeby nie odczytywać po 20 min.. ale 20 min nie minęło.. jak mi powiecie jak wrzucić fotkę to wam wrzucę..
    i moje pytanie brzmi czy to jest pregnyl? Dostałam go w 12 dc o 9 rano, jutro o 9 minie więc 14 dni..
    Mi dziś lekarz kazał robić test po 14 dniach. To nie pregnyl :)

• niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za szybki odzew.. pewnie te które mają takie przejścia za sobą wiedzą, że w to nie wierzę.... ani mój mąż i jemy czereśnie i nie wiemy co dalej zrobić.. mąż chce seks :) a ja nie wiem! Generalnie nie wierzę w te testy.. był o czułości 20...no i jak się już nieraz przekonałyśmy od kreski jeszcze daleka droga do dziecka.. biorę dalej dupka i czekam.. do terminu @.. jak nie będzie to wtedy hcg.. dobry mam plan? i picia nie będzie ... ;)

niedoświadczona 32
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka oby sprawcą kiepskiej stymulacji była ta prolaktyna. A co do endo to dziwne... A próbowałaś te internetowe metody typu czerwone wino i migdały?

Też myślę żeby pójść do lekarza rodzinnego po skierowanie do poradni genetycznej i zrobić sobie badania kariotypów itp na nfz. Ciekawe czy mi da... Ale dzięki za info że ma obowiązek ;)

Bridget witam i trzymam kciuki żeby udało się za pierwszym podejściem :)

GdzieśPoDrigiejStronieTęczy przykro mi :( Nie poddawaj się, dlaczego zastanawiacie się czy podchodzić?

KarolinaSeven trzymam kciuki jutro :) Rzeczywiście trochę szybko, ale doskonale ciebie rozumiem :P

Płatek to jeszcze miałaś akcje. Ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło i miałaś iui. Trzymam kciuki :)

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • bizona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoswiadczona. ..ja pierdziu :)
    Bete mozesz robic i jutro;) moooocno trzymam kciuki i po cichu gratuluję! :)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoświadczona ja też pierdziu:) Trzymam kciuki za betę:)

niedoświadczona 32, islanegra lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja byłam na usg w lewym pechearzyk 23mm w prawym 20, endometrium 18,4 -czyli dobrze ?
    niedoświadczona-trzymam kciuki żeby to było to :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    Dziewczyny, niedługo do Was dołączę :) . Pierwszą inseminację planujemy na sierpień, raczej pod koniec miesiąca.

Staramy się 3,5 roku. Ja lat 24, mąż skończy 29 w listopadzie.
    Mamy słabe nasienie z powodu obustronnego wnętrostwa w dzieciństwie.
    U mnie wszystko ok,tylko lekko podwyższona prolaktyna.
    To witam w wiekowym klubie. Ja mam 24, a maz 29 i tez wnetrostwo tylko jednostronne.

M&M
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny robię badania przed iui, bo może jeszcze w tym cyklu podejdę (o ile owu się nie przesunie) i mam pytanko, moge zrobić w różnych labach? Nie będą się czepiać? Bo chcę zrobic po prostu jak najtaniej :P chodzi mi o to szczególnie że fsh i estradiol beda z innego labu (3dc).

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą się czepiać. Tym bardziej, ze z jednego dnia a dwa laboratoria. I moga byc tez rozne jednostki co utrudnia interpretację wzajemną.A te badania nie sa na tylw drogie by nie móc zrobic obu w jednym miejscu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 22:26

M&M
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chodzi tylko o te dwa :P mam ich więcej do powtórzenia dlatego chciałam częściowo w jednym miejscu i częściowo w drugim. Bo miałam robione te wszystkie badania przez mojego gina we wrześniu, ale tutaj chca "nowe" bo tamte juz są przestarzałe, i średnio mi się uśmiecha znowu za wszystko płacic, bo mase tego jest, łącznie z chlamydią itp

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Invikcie nie czepiali się. Wirusowe miałam zrobione w innym laboratorium, hormony u nich, chlamydię jeszcze gdzie indziej. Fakt że badania były z różnych dni.

pyatii lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bizona wrote:
    Niedoswiadczona. ..ja pierdziu :)
    Bete mozesz robic i jutro;) moooocno trzymam kciuki i po cichu gratuluję! :)
    Tylko że jutro nie pójdę na hcg bo mam pracę od świtu a potem z mężem jedziemy się odciąć od cywilizacji. ..dlatego testowalam. .po prostu nie napije się na wyjeździe. ..A hcg w pn jak @ nie będzie. ..zresztą jak nie dostanę to będę pewna bo mam regularne. Dupka mam zapasową paczkę to będę lękać..A wizytę mam umowiona na środę....

niedoświadczona 32
  • bizona Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie wypoczywajcie :) moze i na dobre wyjdzie ze bety nie bedziesz robic wczesniej..mniej stresow i rozkminek czy mala czy ok itp.
    Poprawilas mi dzis humor:)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko się boję że się okaże fałszywy alarm...ale co tam ;) jak zaszlam to zaszlam a jak nie trudno !

niedoświadczona 32
  • KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoswiadczona
    Widze ze moge juz skladac gratulacje! :) super! Jeszcze wyjazd przed Wami :) idealnie ;)
    A jak dlugie masz cykle?

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)

Wysłany: 8 lipca 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy zaczęłam o siebie dbać 28dni..

niedoświadczona 32
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedoświadczona- ja miałam takiego bladziocha po pregnylu ale w 10 dc. 14 dc to już raczej nie zastrzyk! :)
    Ja się szykuję na moją pierwszą iui, trzymać kciuki, żeby był pęcherzyk, albo jeśli już ma być pęknięty to żeby był świeży :P

ania8306 lubi tę wiadomość

• majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nuedoswiadczona-po cichu gratuluje i trzymam kciukasy!!!!

majka23

Wysłany: 8 lipca 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. dziś jak wyszłam z bloku zwymiotowałam na trawnik.. nie czułam żadnych mdłości po prostu mnie zerwało.. nie wiem czy nie wyleciał duphaston, który rano wzięłam.. ale nie nastawiam się na objawy.. bo może to przez to, że wzięłam rano leki na pusty żołądek.. nie zdążyłam ze śniadaniem.

niedoświadczona 32
‹‹ 250 251 252 253 254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ