INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny. Na poczatku sierpnia planujemy podejść do pierwszej iui. Będę przyjmować merional w 3, 5 i 7 dc a 10 dc mam zgłosić sie na monitoring. Napiszcie mi proszę jak to jest z badaniami potrzebnymi do iui (posiew z szyjki, chlamydia itp) kiedy trzeba je wykonać? i jeszcze jedno - mój mąż ma problemy z nawracającymi bakteriami w nasieniu. Kiedy on i czy w ogóle będzie musiał robić jakiś posiew przed inseminacja?Amh 0,9 - marzec 2016
1 IUI 19.08.2016
2 IUI 1.03.2017
AMH 0,69 - kwiecień 2017
3 IUI 15.05.2017
24.08.2017 laparoskopia diagnostyczna -
ewela88 wrote:cześć dziewczyny. Na poczatku sierpnia planujemy podejść do pierwszej iui. Będę przyjmować merional w 3, 5 i 7 dc a 10 dc mam zgłosić sie na monitoring. Napiszcie mi proszę jak to jest z badaniami potrzebnymi do iui (posiew z szyjki, chlamydia itp) kiedy trzeba je wykonać? i jeszcze jedno - mój mąż ma problemy z nawracającymi bakteriami w nasieniu. Kiedy on i czy w ogóle będzie musiał robić jakiś posiew przed inseminacja?
Badania te zazwyczaj maja waznosc 60 dni. Trzeba ja miec przed iui..pamietaj ze na posiewy troche sie czeka..nie rob na ostatnia chwile.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Hej dziewczyny... a wiec wrocilam z CZech i mowie dosc tej klinice...W czwartek lekarz mnie nie sluchal i ustalil IUI na piatek (wyblagana wizyta bo on chcia w poniedzialek dopiero) ja mu powiedzialamm z jesli w piatek nie bedzie pecherzyka IUI nie chce...nie sluchal byl pewien ze bedzie ustalil iui na piatek - powinien ustalis usg a potem ewentualnie rozmrazac ... i wielkie zdziwienie jak pecherzyka nie bylo i odmowilam IUI- nie dalam sie i nie zaplacilam za IUI z AID zaplacilam tylko za wizyte...skoro nie sluchaja trudno...
Tylko jestem wsciekla bo lekarz nie sluchal mnie i na dodatek chcial IUI w POnedziałek-to bez szan przeciez by bylo...czyli jaki wniosek sie nasunal? doili mnie z kasiory jak chcieli...pol roku tam zmarnwalam...jestem zla...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
KarolinaSeven wrote:Kaska
powodzenia! A co bierzesz na tarczyce i jaka dawke?promyczek 39 wrote:DZiewczyny ,moze Wy mi pomozecie? bo dzis sie mega zestresowałam ..
otóz mialam miec usg,monitoring pęcherzyków 10 dc ,ale przez prace jednak nie moge pojechać, i przełozyłam na 12 dc rano,a cykle mam 27 ,28 dni regularne.
jak myślicie zdąze przed owulacją i iui?ewela88 wrote:cześć dziewczyny. Na poczatku sierpnia planujemy podejść do pierwszej iui. Będę przyjmować merional w 3, 5 i 7 dc a 10 dc mam zgłosić sie na monitoring. Napiszcie mi proszę jak to jest z badaniami potrzebnymi do iui (posiew z szyjki, chlamydia itp) kiedy trzeba je wykonać? i jeszcze jedno - mój mąż ma problemy z nawracającymi bakteriami w nasieniu. Kiedy on i czy w ogóle będzie musiał robić jakiś posiew przed inseminacja?Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
W Polsce te badania są związane z wprowadzoną ustawą niestety...
Posiew nasienia - to zależy jakie bakterie wychodzą w nasieniu. Czasami można podejść do IUI w osłonie antybiotykowej. Ale posiewy u kobiety powinny być czyste. Jak będą niejałowe, to odchodzi się od IUI.
Przynajmniej w mojej klinice tak jest.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
A ja dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza, z zamiarem podejścia do kolejnej IUI.
Niestety okazało się, że po poronieniu na jajnikach porobiły się jakieś torbiele, więc wylądowałam z antykoncepcją na miesiąc i będę mogła podchodzić dopiero w sierpniu.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Hej kochane
Kasieńko przykro mi ze takie miałaś przejścia z tymi Czechami - może spróbj u nas w Pl a następnym cyklu - trzymam kciuki
Katarzynko oby szybko znikneły te torbiele
co do posiewu mi wyszło przed IUI w posiewei ale dr kazała tylko od zakończenia @ do IUI brać dodatkowo płeczki kawsu mlekowego bo te bakterie normalnie bytuja a ja po leczeniu antybiotykiem prawie nie miałam pałeczek kwasu mlekowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 17:00
ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
Madre babeczki jestescie to mi podpowiedzcie..
Jesli naturalnie mam owu zazwyczaj 14 dnia, to czy jak wczesniej pecherzyk bedzie juz dojrzaly i zapodam ovitrelle..to bede miec wczesniej owu? Wiem ze od zastrzyku to ilusm tam godzin..ale chodzi mi wlasnie o to, czy moze tak byc ze wezme ovitrelle a owu i tak bede miec w tym czasie co bez wspomagaczy?
Kurcze jak to pisze to wydaje mi sie bezsensowne, ale nie zapytalam lekarki i teraz mi po głowie chodzi.
Moj lekarz jest na zwolnieniu i bylam Ania u twojej lekarki dr.L:)
I wlasnie ona chce zebym przyszla 10dc i wtedy zobaczymy czy iui zrobimy 11 czy 13 dc. Mowila wlasnie cos ze mozna wczesniej zrobic zastrzyk..bo zawsze na podglad szlam 11dc, w 12dc robilam zastrzyk a w 13dc iui.
-
Zastrzyk ma za zadanie spowodowc dojrzenie komórki wiec może być tak że szybciej dojrzeje
Mi jak zobaczyla w 1 IUI że jeszcze im brakuje to dodała menopur i dopieo r po nim zastrzykja byłam zadowolona z jej stymulacji miała inny pomysł niż CLO
i się sprawdził
-
No u mnie tez myslala zeby zmienic na lamette albo zastrzyki, ale ze jeszcze zostalo mi Clo na jeden cykl zostalysmy przy nim.
Ogolnie fajnie ja odebralam..moze na dobre nam to wyjdzie;) jeden minus..przyjmuje w takich godzinach kiedy pracuje..ale bede kombinowac;)
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
bizona wrote:No u mnie tez myslala zeby zmienic na lamette albo zastrzyki, ale ze jeszcze zostalo mi Clo na jeden cykl zostalysmy przy nim.
Ogolnie fajnie ja odebralam..moze na dobre nam to wyjdzie;) jeden minus..przyjmuje w takich godzinach kiedy pracuje..ale bede kombinowac;)bo zanim dojechaliśmy to jednak 2-3 h musielismy miec
-
Ja w tym roku nie byl na urlopie..specjalnie trzymalam te dni, bo wiedzialam ze bede mogla brac duzo pojedynczych;) na szczęście u mnie w pracy ok z jakimis wczesniejszymi wyjsciami i odrabianiem kiedys tam;) gorzej u mojego.
Jakies mam nowe tyci nadzieje:)
A Ty daj znac w pon bo bedziesz po wizycie w szpitalu tak?Ania_84 lubi tę wiadomość
-
dam znać ..choć zaczyna mnie dopadać stres zeby choc to jedno serducho dalej biło .. ale jeszcze dwa dni i bede wiedziec
-
Kaska
DZIEKI za odpowiedz:) i przykro mi za tamtych lekarzy co tylko jedno im w glowie ;kasa: i dobrze ze zrezygnowałas,teraz tylko zycze Ci bys trafiła na takiego z prawdziwego zdarzenia:)
za Anie tez trzymam kciuki:*
Ania_84 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyMi lekarka powiedziała że pregnyl przyblokuje pęknięcie. Ja się obawiałam ze wezmę zastrzyk i pecherzyk pęknie za szybko. Okazało się ze lekarka miała rację. Pecherzyk w 15 dc był nadal gdzie normalnie jestem już po owu. Zatem u mnie się sprawdziła jej teoria. Ale nie wiem czy to norma czy u mnie akurat tak się złożyło.
Co do dni wolnych w pracy to u mnie jest z tym mega problem. Każde wcześniejsze wyjście albo dzień wolny muszę grubo tłumaczyć... irytuje mnie to ale nic nie poradzę
Ania powodzenia na usg!Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Bizona, też mi się wydaje, że może być wcześniej. Ważne, żeby tak na prawdę robić monitoring regularnie i patrzeć jak przyrasta pęcherzyk. Wtedy na bieżąco możesz zdecydować o terminie IUI.
Ja byłam raz u tej lekarki i mam z niej pozytywne wrażenie
bizona wrote:No u mnie tez myslala zeby zmienic na lamette albo zastrzyki, ale ze jeszcze zostalo mi Clo na jeden cykl zostalysmy przy nim.
Ogolnie fajnie ja odebralam..moze na dobre nam to wyjdzie;) jeden minus..przyjmuje w takich godzinach kiedy pracuje..ale bede kombinowac;)
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%