INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaśka28 wrote:sprobujemy ale dopiero we wrzesniu bo jedziemy na wakascje i akurat w plodniaki:D no ale co sie odwlecze to nie uciecze napewno pedejmiemy probe w PL tym bardziej ze w czechach bardzo podrozalo wiec zadnych plusow juz tam nie ma oprocz odleglosci ale to juz nie wazne...teraz sie zastanawiamy gdzie myslimy i katowicach i wawie ale warszawa 400km od nas lezy wiec troche daleko
ale nie załuje zreszta kazda wizyte traktowalismy jak wycieczke , maczek, kawka, ciastko -
nick nieaktualny
-
Ania_84 wrote:Kasiu z tego co wwiem to okolice Czech bardzo chwalą sobie IUI AID dziewczyny w Gyncentrum KatowiceAnia_84 wrote:my do Wawy 200 wiec troche blizej
ale nie załuje zreszta kazda wizyte traktowalismy jak wycieczke , maczek, kawka, ciastko
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Landryneczka wrote:Dziewczyny jakie badania miałyście przed IUI?
Ja musiałam mieć:
- z krwi: różyczka IgG i IgM, toxoplazma IgG i IgM, CMW IgG i IgM, Wirus zapalenia wątroby HCV, HBs, HBc, HIV, kiła
- wymaz z kanału szyjki macicy
- cytologia
- chlamydia.
Mąż musiał wykonać: Wirus zapalenia wątroby HCV, HBs, HBc, HIV, kiła i jak chciał, ale nie musiał chlamydia.
Wszystkie badania ważne pół roku, cytologia chyba rok.
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:Niedoświadczona 32 trzymam kciuki do poniedziałku
Ania 8306 sił mu brakuje i widzę, że coraz bardziej to przeżywa. To już będzie 37 cykl starań, oboje jesteśmy po operacjach (mi usuwali torbiel, jemu żylaki powrózka nasiennego) i dalej nic....
Wierzę, że brakuje sił... Ale jeszcze trochę powalczcie My staramy się już prawie 5 lat, a badania raczej wszystkie (oprócz niskiego amh) w normie...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
PolaMinka wrote:Nie do końca mogę, bo jestem uczulona na nikiel a wino czerwone i orzechy mają b. wysoką zawartość. Zresztą jak powiedziałam swojej dr, to uśmiechnęła się pod nosem i powiedziała "no w coś trzeba wierzyć" więc chyba w środowisku medycznym to nie ma poparcia.
Niestety w ostatnich czasach nie pomagam sobie z tą PRL bo non stop nerwy i stres a to zwiększa jej produkcję, zresztą mleko pokazało mi się po śmierci brata, a wczoraj moja chrześnica (10 miesięcy) zachłysnęła się wymiocinami i są w szpitalu....Brak słów.
Jakie miałaś przykre przeżycia... Współczuję i wspieram Z malutką już dobrze? Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy, że "skutkiem ubocznym" jakiegoś leku jest ładne endo. Muszę to odszukać.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziękuje. Z maleństwem jest już ok, wypuścili ich ze szpitala po 3 dobach, obyło się bez zapalenia zachłystowego płuc na całe szczęście. Otarliśmy się o ogromną tragedie. To moja chrześnica, moje najkochańsze serduszko za które oddałabym swoje życie. Na córki mojej siostry przelewam całą miłość, którą tak bardzo chciałabym obdarzyć własne dziecko...jak my wszystkie zresztą
Ta prolaktyna dała mi nadzieję, że to może będzie przełom w sytuacji. We wtorek wizyta w Invicie i początek leczenia prl. Mam nadzieję, że jej unormowanie pozwoli mi uzyskać wartościową owu z chociaż dwoma dominującymi.
Niedoświadczona normalnie niecierpliwie się na Twoją betę. Trzymam za Cb kciuki. I za całą resztę na każdym etapie. Uda nam się dziewczyny, musi! -
Martoszka wrote:My mamy zawsze napisane podano 3ml i jest podana liczba plemników w jednym ml i ruch a+b. Ale ile bylo ml nasienia to już nie.
A czy któraś z Was badała chromatyne plemników?
To chyba to samo co badanie fragmentacji DNA plemników. My robiliśmy7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Kaśka28 wrote:a ja jeszze mam pytanko? czy wy wiecie jaka dawke plemniczow dostawalyscie zawsze podczas IUI? bo cos mi sie wydaje ze u mnie bylo ich zdecysowanie za malo no ale nie wiem czy juz nie szukam czegos byleby sie tylko czepic
My mieliśmy info ile było przed preparatyką, i po tylko takie dane:
Plemniki o ruchu postępowym po preparatyce 65%
Liczba plemników po preparatyce 3.6 mln/300 ul
Chyba można to jakoś obliczyć...
A tak z ciekawostek to lekarz podczas iui aż dwa razy pokazywał mi probówkę, żebym zobaczyła nasze nazwiska, że to na pewno nasienie mojego męża Wam też tak pokazuje?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
PolaMinka to dobrze, że wszystko dobrze się skończyło...
To teraz popraw prolaktynę i na pewno się uda
A czy któraś z was chodzi do Invicty we Wrocławiu?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:My mieliśmy info ile było przed preparatyką, i po tylko takie dane:
A tak z ciekawostek to lekarz podczas iui aż dwa razy pokazywał mi probówkę, żebym zobaczyła nasze nazwiska, że to na pewno nasienie mojego męża Wam też tak pokazuje? -
Kaska
ja bralam przez 2 lata eutyrox 50, ale wynik skakal i lekarz mi zmienil na letrox 50 i jest ok
Ania
Oczywiscie trzymam kciuki za dwa serduszka!
Ja dzisiaj 12 dpi...nie wytrzymalam i zrobilam bobo test strumieniowy, niby czulosc 10 a u mnie negatyw, wiec pewnie nic z tego troche sie podlamalam, no ale trudno ; ( najgorsze jest to, co piszecie, czyli praca... spoznienie, wyjscie wczesniej a dzien wolny to katastrofa ehh ;(
tak szczerze mowiac, jakos w glebi myslalam ze sie udalo, inne odczucia niz w kazdym cyklu, ale pewnie to wina clo, pregnylu, luteiny...
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
ania8306 wrote:My mieliśmy info ile było przed preparatyką, i po tylko takie dane:
A tak z ciekawostek to lekarz podczas iui aż dwa razy pokazywał mi probówkę, żebym zobaczyła nasze nazwiska, że to na pewno nasienie mojego męża Wam też tak pokazuje?Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
ania8306 wrote:PolaMinka to dobrze, że wszystko dobrze się skończyło...
To teraz popraw prolaktynę i na pewno się uda
A czy któraś z was chodzi do Invicty we Wrocławiu?Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
KarolinaSeven wrote:Kaska
ja bralam przez 2 lata eutyrox 50, ale wynik skakal i lekarz mi zmienil na letrox 50 i jest ok
Ania
Oczywiscie trzymam kciuki za dwa serduszka!
Ja dzisiaj 12 dpi...nie wytrzymalam i zrobilam bobo test strumieniowy, niby czulosc 10 a u mnie negatyw, wiec pewnie nic z tego troche sie podlamalam, no ale trudno ; ( najgorsze jest to, co piszecie, czyli praca... spoznienie, wyjscie wczesniej a dzien wolny to katastrofa ehh ;(
tak szczerze mowiac, jakos w glebi myslalam ze sie udalo, inne odczucia niz w kazdym cyklu, ale pewnie to wina clo, pregnylu, luteiny...
moze mimo wszytko za wzesnie test zrobilas? jesli zagniezdzenie bylo 10dc to za wczesnie no ale trzymam kciuki zeby wam sie udaloDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
KarolinaSeven jeszcze nic nie jest przesądzone. Nadal trzymam kciuki
Kaśka28 może tam w Czechach nie pokazują, no nie wiem... Czytałam że zachowali się nie fair, łakomi na kasę. Spróbuj gdzieś indziej. Myślę że teraz cena będzie porównywalna...
Ja chodzę właśnie do tej kliniki, mieszkam we Wro
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziekuje dziewczyny :* zawsze mozna tu liczyc na Wasze duchowe wsparcie!
Kaska
aaa ja myslalam ze juz dluzszy czas sie leczysz, bo ja to mialam urwanie glowy z ta tarczyca :p
Ania8306
My dzialamy i Invikcie i jestem b. Zadowolona
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka!