INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelinka3673 wrote:Macierzyństwo w Krakowie. Nie polecam, nawet jeżeli nam się uda.
Też wierzę, że będzie lepiej. Chciałabym tego dla nas wszystkich.
ewelinka3673 a u kogo się leczysz? Ja również miałam IUI w Macierzyństwie, ale z podejścia mojego lekarza jestem zadowolona. Pierwszy który od 2,5 roku konkretnie mnie zdiagnozował, co prawda na co dzień przyjmuje w Tarnowie a w Macierzyństwie jest tylko 2-3x w tygodniu.starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ? -
hey dziewczyny! dolaczam do Was, razem z mezem staramy sie juz 1,5 roku wyniki wyszly dobre i u Niego i u mnie ostatnio mialam HSG i jajowody drozne.. a dzidzi dalej brak , wiec rozwazamy inseminacje , przebywamy za granica ale przyjezdzamy w pazdzierniku na miesieczny urlop mam nadzieje, ze ze wszystkim sie wyrobimy , pozdrawiamLili_87
-
Landryneczka wrote:Dziewczyny mam pytanie jak jest z
przed IUI?
Na zaleceniach mam wstrzemięźliwość 2-5 dni przed iui.
U nas nasienie po 4 dniach było lepsze niż po 2 dniach abstynencji
Ale to bywa różnie, niektóre pary przy krótszej przerwie mają lepsze nasienie, a niektóre odwrotnie...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Karolina jednak się uda tobie z iui w tym cyklu, super
APS trzymam jutro kciuki!
Lily witam i powodzenia. Tylko zróbcie na początku urlopu wymagane badania, żebyś zdążyła mieć wyniki ;)U nas też przyczyna jeszcze nieznana, oprócz niskiego amh co może powodować kiepskie komórki, ale na pewno 4-5 lat było dużo lepsze a i tak niepowodzenia...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny melduję, że dziś jest 4t6d ciąży, pęcherzyk 5,3 mm w macicy, czyli na swoim miejscu
Trochę odetchnęłam, bo już się pozamacicznej bałam
Teraz 2 tyg. czekania na serducho.
Płatek szkarłatny, Ania_84, ewelinka3673, zapałka, Alcea, ania8306, bizona lubią tę wiadomość
-
Moja pierwsza
dzięki za kciukasy ! Ja już po 2 zastrzykach i mam nadzieje ze jajko pęknie jutro
ania8306 lubi tę wiadomość
Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Mari
a gdzie w Czechach robilas iui? Bardzo tanio as sie zdziwilam, a nie wiesz jak wyglada iui aid?
Platek
trzymam kciuki zeby jednak nie przylazla!
APS
za Twoje pecherzyki oczywiscie tez trzymam!!!Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
bizona wrote:To mnie pocieszylas:) bede z pozytywnymi myslami podchodzic za miesiac do iui;)
Jak u Ciebie?dziś mieliśmy usg
Alien rośnie
ma prawie 4 cm / serduch 166/min
12 sierpnia prenatarne
Elfku sper :0 już nieługo i bedzie seduszkoewelinka3673, ania8306, bizona, Landryneczka, APS, Elf lubią tę wiadomość
-
Elf wrote:Dziewczyny melduję, że dziś jest 4t6d ciąży, pęcherzyk 5,3 mm w macicy, czyli na swoim miejscu
Trochę odetchnęłam, bo już się pozamacicznej bałam
Teraz 2 tyg. czekania na serducho.
Swietne wiadomosci! Oby wiecej takich!zapałka lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
GdzieśPoDrigiejStronieTęczy wrote:ewelinka3673 a u kogo się leczysz? Ja również miałam IUI w Macierzyństwie, ale z podejścia mojego lekarza jestem zadowolona. Pierwszy który od 2,5 roku konkretnie mnie zdiagnozował, co prawda na co dzień przyjmuje w Tarnowie a w Macierzyństwie jest tylko 2-3x w tygodniu.
Dr SZ. Nie podoba mi się podejście jego jak i całej kliniki. Straszne zamieszanie zawsze, przynajmniej my mamy takie "szczęście" że zawsze coś. A to lekarz się spóźni a to jakiś tzw. nagły przypadek itp. itd. Brakuje już nam cierpliwości do nich. Owszem, obsługa jest miła i uśmiechnięta - tego nie można im zarzucić, ale po każdej wizycie coraz bardziej się w tym utwierdzamy..PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
Ewelinka3673 a skąd jesteś jeśli można zapytać?
Ja z okolic Krakowa i z mężem jesteśmy w ARTVIMEDZIE, choć tylko oficjalnie, tam będziemy poddawać się zabiegom, ale jeśli chodzi o wszelkie badania, konsultacje i opiekę to prywatnie u Pani Doktor z Limanowej.
Cudowna kobieta którą każdej z Was mogę polecić z serca.04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
09.2015 - koniec naszych marzeń
Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami..