INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mari123 wrote:Pewnie ten brak ciazy....jexeli masz owu i nasienie w normie. Ale to i my mamy wsxystko w normie i jajniki byly ok. A obie ciaze musialam sobie "wybiegac"
Nasienie mamy w normie ale u mnie nie stwierdzono owulacji. Mam PCOS i ciezko bylo wyhodowac jakies pecherzyki. Dopiero gonadotropiny zadzialaly ale za mala dawka na pekniecie byla moim zdaniem i stad te torbiele.PCOS
02.06.2016r. - IUI - -
ewelinka3673 wrote:A ja właśnie czytam że przez tydzień moja klinika będzie zamknięta przez ŚDM...
Moja z tego samego powodu jest zamknięta cały miesiąc..04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
09.2015 - koniec naszych marzeń
Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami.. -
promyczek 39 wrote:Tez mi mówil lekarz ze po hsg 3 cykle,i laski tak zachodza..
Boże niedośc ze zabrali nam kasę na leczenie to jeszcze zamykają kliniki..a jak kpmuś wtedy wypada iui
Mi powiedziała Pani Doktor jeszcze w czerwcu, że lipiec mam sobie odpocząć, bo i tak nic nie zrobimy pomimo wielkich nadziei że może w końcu jak już wszystko wyleczyłam będziemy mogli spróbować..
Nic z tego. Sierpień. Mam nadzieję że dla wszystkich z nas będzie on szczęśliwy.04.2014 - najpiękniejszy dzień w naszym życiu
09.2015 - koniec naszych marzeń
Najciekawsze pytania wciąż pozostają pytaniami.. -
Promyczku mnie wlasnie wypada w przyszlym tyg IUI.... niestety pecherzyk nie urosl tak szybko jak powinien po stymulacji i termin by mi wypadal na poniedzialek/wtorek. Lekarz powiedzial ze sprobujemy w piatek na mniejszym pecherzyku ale nie wiem co z tego bedzie.Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Dziś miałam monitoring (pierwszy cykl ze stymulacją CLO).
10 dzień cyklu - liczne małe pęcherzyki i jeden 11mm.
Lekarz mówił, że w 10. dniu powinien być już większy
W piątek jeszcze raz monitoring, ale małe szanse, że coś ruszy tak jak powinno.
Może to i lepiej...?
Przy moim wysokim TSH pewnie i tak nic by w tym cyklu nie wyszło...
W następnym cyklu lekarz zapowiedział "ostrzejszą" stymulację.1989
PCOS/IO
Euthyrox 75/Glucophage 750 XR
22.06.2016 Sono HSG (Invimed Poznań) - jajowody drożne
21.02.2017 laparoskopia (elektrokauteryzacja jajników)
28.04.2017 IUI
26.05.2017 IUI -
SZpitale różnie podchodzą do znieczulenia.
W WIM-ie w Wawie robią HSG i histeroskopię bez znieczulenia.
Ania_84 wrote:ja miałam na NFZ i odtsałam konska dawke przeciwbolowych rozkurczowych plus głupiego jasia
bol..a raczej ból małpowy czułam moze kilkanaści sekund .. do przeżyciaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2016, 21:20
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Ja bym odwołała.
Jakoś nie wierzę w IUI na pękniętym, zwłaszcza, że nie wiadomo ile godzin temu pękł.
bizona wrote:No i dupa..wlasnie wracam z usg..juz nie ma pecherzyka..ch..wie kiedy byla owu..czy wczoraj czy dzis. Sadze ze dzis bo czolam jajnik..zadzwonie do kliniki i odwolam iui bo to raczej bez sensu podchodzic na peknietym. Mialam miec o 11 ale watpie by tyle jajeczko czekalo. Jak myslicie? Ehhhhh
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
pyatii wrote:Dziewczyny byłam dzisiaj z wynikami i na monitoringu, w czwartek IUI, możecie mnie wpisać na listę, podejście pierwsze. Dzisiaj o 8 rano pęcherzyk mial 16,5 mm i drugi 14 mm. Jeśli w czwartek będzie chociaż ten jeden powyżej 18 to robimy. Podejrzewam że tak wypadnie właśnie w czwartek owu, bo dzisiaj mi się zaczął piękny śluz. Zobaczymy.
Jak się nie uda to chyba też zroimy ten test wiązania plemników.
Płatek gdzie w bdg robiliście? -
pyatii wrote:Dziewczyny byłam dzisiaj z wynikami i na monitoringu, w czwartek IUI, możecie mnie wpisać na listę, podejście pierwsze. Dzisiaj o 8 rano pęcherzyk mial 16,5 mm i drugi 14 mm. Jeśli w czwartek będzie chociaż ten jeden powyżej 18 to robimy. Podejrzewam że tak wypadnie właśnie w czwartek owu, bo dzisiaj mi się zaczął piękny śluz. Zobaczymy.
Jak się nie uda to chyba też zroimy ten test wiązania plemników.
Płatek gdzie w bdg robiliście? -
bizona wrote:Laska z recepcji gadala z lekarzem i powiedzial ze jutro juz bedzie za pozno. Moge dzis podjechac.. tylko ze moj w pracy do nocy..klin8ka na str ma ze do 20 jest. Nawet jak by wyszedl z pracy i taxowka dojechal i zaraz wrocil do pracy to sie nie wyrobimy..na wariackich papierach tez nie chce za duzy stres. No trudno...ale mam ochote sie napic teraz..
mowie sobie ze od poczatku chyba tak mialo byc..pecherzyk byl mniejszy..wiecie musze sobie humor poprawic;)
Na dodatek nie bzykalismy sie wcześniej bo przeciez trzeba zrobic odstep czasu..dzis spróbujemy naturalnie..ale by byla jazda jak by sie udalo;)
Co do hsg...mi lekarz w klinice mowil ze z moich badan, wywiaru hsg zrobimy po 2 nieudanej probie iui. Inni lekarze nie z kliniki mowili zeby od razu robic przed pierwsza iui. Ja osobiscie uwazam ze lepiej zrobic od razu.
Robilam na nfz zeby nie placic..nic sie nie czeka, rzadne kolejki..dzwonisz do szpitala w 1dc i umawiasz sie na hsg. Nie mozna miec juz plamienia. Gdyby trzeba bylo czekac miesiacami to zrobilabym prywatnie..a ze nie trzeba czekac no to wiadomo nfz.
Mi dali tylko zastrzyk rozkurczajacy. Jesli ktoras z Was chce koniecznie pod na4koza to wtedy prywatnie robcie hsg. Osobiscie uwazam to bez sensu...ale jesli wygralabym w totka i miala duzo kasy to kto wie.. -
Płatek szkarłatny wrote:07.07 Płatek szkarłatny 3/
08.07 klara_bella 1/
13.07 Promyczek_39 1/
20.07 Pyatii/
Płatek a ty kiedy testujesz?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zrobilam wczoraj tsh i wynik 1.5!!! Nie wiem o co chodzi...
AniaZenobia
moze tez powtorz tsg.ja zwiekszylam letrox na wlasne reke 75 mg... nie wiem czy dobrze zrobilam ale czas oczekiwania na wizyte jest dlugi...
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
to ja sie jednak dopisuje
podchodzimy jutro.
optymalnie byloby u nas IUI we wtorek bo u mnie jajka pekaja przy 30 mm, a teraz jedno ma 16 a drugie 18, ale sprobujemy, moze akurat sie udaGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników