INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, pytanie o sluz i owu: bo wiem ze wiele z was prowadzi takie obserwacje.
Normalnei u mnie owu jest 14tego dnia, raz jak bylam na symulacji to 16tego. Dzis u mnie 13ty dzien cyklu i nagle z rana mega sluz. Czy myslicie ze taki sluz pojawia sie tuz przed owulacja, czy mozliwe ze dzien przed?
Nie chce panikowac, ale mam lekarza dopiero na jutro i glowkuje czy nie jechac juz dzis.... Co myslicie?Kaśka28 lubi tę wiadomość
-
Opium mnie czeka to samo jutro...wczoraj tez nic test nie wykazal dawno tak zle sie nie czulam...mysslalam zee juz przyzwyczaajona jestem do porazek a to tak zabolalo....aale musimy sie trzymac musimy walczycc do ostatnich chwili dopoki bedzie chociaz jeden promil szansy...musimy sie uzbroic w cierpliwosc I walczyc!!!Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Opium mnie czeka to samo jutro...wczoraj tez nic test nie wykazal dawno tak zle sie nie czulam...mysslalam zee juz przyzwyczaajona jestem do porazek a to tak zabolalo....aale musimy sie trzymac musimy walczycc do ostatnich chwili dopoki bedzie chociaz jeden promil szansy...musimy sie uzbroic w cierpliwosc I walczyc!!!
-
Ania M wrote:Dziewczyny, pytanie o sluz i owu: bo wiem ze wiele z was prowadzi takie obserwacje.
Normalnei u mnie owu jest 14tego dnia, raz jak bylam na symulacji to 16tego. Dzis u mnie 13ty dzien cyklu i nagle z rana mega sluz. Czy myslicie ze taki sluz pojawia sie tuz przed owulacja, czy mozliwe ze dzien przed?
Nie chce panikowac, ale mam lekarza dopiero na jutro i glowkuje czy nie jechac juz dzis.... Co myslicie? -
Opium wrote:Dzieki za dobre słowo. Musi nam się udać, ale ten tydzien bedzie kompletnym zjazdem emocjonalnymDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Ania M wrote:Dziewczyny, pytanie o sluz i owu: bo wiem ze wiele z was prowadzi takie obserwacje.
Nie chce panikowac, ale mam lekarza dopiero na jutro i glowkuje czy nie jechac juz dzis.... Co myslicie?
Kochana z tego co mi wiadomo taki sluz oznacz dni plodne ale ovulacje potwierdzisz tylko monitoringiem wiec rownie dobrze moze byc przed sama owulacja albo na kilka dni przed ale moge sie mylic..chyba nie pomoglam
Ajka wrote:Ja też idę dziś tak pro forma na krew... Bez sensu to wszystko.
Przykro mi bardzo i rozumiem i to samo co pisalam do opium powyzej...musimy sie trzymac...
Martoszka wrote:Ile dni abstynecji mają zalecane Wasi panowie przed iui?
Wiele dziewczyn pisalo ze 2-3 dni abstynencji...u nas takiego problemu niema bo my musimy korzystac z dawcy...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny
Lunko pytałaś jak to u nas było - już kiedyś o tym pisałam (na poprzednim wątku).
Mogę już trochę nie pamiętać ale....
1 IUI czerwiec 2015 - IUI przed owulacją, tej już nie pamietam - ale około doba przed pęknięciem, ok 20mln plemników w podanej próbce - ciąża biochemiczna.
2 IUI - lipiec '15 - na peknietym - ok 4-5 h po bólach owulacyjnych, ok 20mln plemników - nieudane.
3 IUI - sierpień '15 - na niepękniętym - pęknięcie do doby po iui, ok 20mln plemników, bez zastrzyku - ciąża i łyżeczkowanie w 10tc.
4 IUI - grudzień '15 - iui jakieś 10h przed bólami owulacyjnymi, na niepękniętym, ok 20mln plemników, bez zastrzyku - ciąża póki co 11 tc ale w środę się okaże czy żywa czy historia się powtórzy.
Więc widzicie... co z tego że u mnie niemalże każda IUI jest udana.... jak organizm za słaby na utrzymanie ciąży
27.03.2013 - Bartuś - naturalny cud
2015 - 3 x poronienie
2016 - -
A ja się zastanawiam czy rzeczywiście stymulacja zwiększa skuteczność IUI przy prawidłowych cyklach owulacyjnych. W 1 IUI brałam pół tab CLO przez 5 dni a potem pregnyl. Teraz brałam 1 tab, urosły 2 pęcherzyki ale niestety IUI nie mogłam wykonać bo wyszła mi bakteria w wymazie 9stramy się więc naturalnie). Jednak czuję że mam po CLO w tym cyklu gorszy śluz i też czuję bóle przez cały cykl (w pierwszym cyklu z CLO też tak było) i tracę zdolność czytania swojego organizmu (nie wiem czy była owulacja). Mi lekarz kazał zrobić progesteron w 16 dni cyklu i jeżeli będzie bliski 10 tzn że była owulacja i wziąć luteinę. Martwię się że te hormony i wspomagacze rozregulują moje regularne cykle...Novum od września 2015
40 lat, wysokie FSH (10,7), spadające AMH (1,7), mąż nasienie w dolnej granicy normy
27.01.2016 1 IUI
18.03.2016 2 IUI
10.02.2017 1 iVf cb
7.04.2017 crio
29.05.2017 crio jest mały człowiek z wielkim sercem...TP 16.02.18
-
Martoszka wrote:Rozumiem 2-3 dni przed iui,.a jak mamy podgląd w piątek i nie wiemy czy bedzie iui w sobotę czy poniedziałek, to wtedy jak?
-
anouk11 wrote:A ja się zastanawiam czy rzeczywiście stymulacja zwiększa skuteczność IUI przy prawidłowych cyklach owulacyjnych. W 1 IUI brałam pół tab CLO przez 5 dni a potem pregnyl. Teraz brałam 1 tab, urosły 2 pęcherzyki ale niestety IUI nie mogłam wykonać bo wyszła mi bakteria w wymazie 9stramy się więc naturalnie). Jednak czuję że mam po CLO w tym cyklu gorszy śluz i też czuję bóle przez cały cykl (w pierwszym cyklu z CLO też tak było) i tracę zdolność czytania swojego organizmu (nie wiem czy była owulacja). Mi lekarz kazał zrobić progesteron w 16 dni cyklu i jeżeli będzie bliski 10 tzn że była owulacja i wziąć luteinę. Martwię się że te hormony i wspomagacze rozregulują moje regularne cykle...
co do clo, to u mnie nikt w szpitalu tego nie stosuje bo uposledza endo i sluz, ja biore letrozol tylko dlatego ze nie stac mnie na gonadotropiny- one sa najlepsze do stymulacji
tez niby mam wlasna owu,ale dopiero teraz uzyskalam 2 ladne pecherze- zawsze byl 1anouk11 lubi tę wiadomość
-
olencja wrote:robisz na wlasne ryzyko;) u nas w 2 IUI bylo 5 dni bo tak wyszlo, no ale i tak nie wyszlo:D nie marwt sie na zapas
No tylko nie wiem co powiedzieć facetowi. Chyba zrobimy ostatni raz w czwartek, a jak nie to powtórzymy w piątek i jużM&M