INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:Mkl
To pewnw ze okres będzie?temp czasem odbija. Czesto odbija! Ktory masz dzień fl?
Jakie teraz plany?
czy pewne? Nic nie jest nigdy pewne, zawsze spada jak mam mieć okres, 12 dzień fazy lutealnej dziś, okrutnie bolą mnie piersi, ale nie mam kompletnie żadnych, nawet najmniejszych skurczy, kłucia, bólu brzucha, dlatego raczej obstawiam zbliżającą się @ niż ciąże ( mam @ bezbolesne)
jakoś nie spieszy mi się do tego testu...jeśli jutro odbije to raczej zrobię test, ale jeśli jutro znów pójdzie w dół to nie ma sensu patrzeć na jedną kreskę na teście i się wkurzać;p -
olencja wrote:z tego co mi wiadomo to posiewy lepiej robic w 1 polowie cyklu bo przed okresem moga wyjsc niepotrzebnie stresujace sprawy
niby tak, ale ja się nie wyrobię jak będę czekac az mi się plamienie skonczy... z reszta, juz 2 razy tak robiłam i zawsze czysto było...2020
2023 -
nick nieaktualnyOpium historia moja jest taka:
1 poronienie ( 5tc), dwie ciąże biochemiczne- dwa lata temu.
Zaczeliśmy leczyć się w klinice, z hormonów wyszła PRL...ale lekarz nas nie diagnozował szczegółowo pod kątem moich strat więc po dwóch IUI, które były bez wcześniejszego hsg a okazało się że miałam 1 niedrożny jajowód u tamtego lekarza- potrzebowałam przerwy.
Wtedy zrobiliśmy kariotypy i u mnie badania na trombofilie- wyszły dwie mutacje genetyczne.
Reszta badań w porządku, nasienie bardzo dobre...więc co mogłam to zrobiłam i dalej już nie szukam...Nie wiem czy decycja o in vitro powinna być u mnie na tym właśnie etapie, ale tego chyba nigdy się nie dowiem...
A teraz to była moja pierwsza IUI u nowego lekarza- na cyklu naturalnym. Kolejna też chyba bedzie na naturalnym a trzecia - stymulowana...bo przed in vitro...
-
Opium przykro mi bardzo ((( Wiem co to za rozczarowanie bo w styczniu na poczatku lutego oplakiwalam swoja pierwsza nieudana IUI.
Teraz mam przerwe, bo znaleziono u mnie dwa polipy w macicy i musze miec usuniete. Trzymam sie nadziei ze to moze byla dotac przyczyna moich niepowodzen, ze poprostu nie zdiagnozowali mnie dobrze do tej pory. W koncu zdiagnozowali no i jednak jest jakis problem...(wczesniej wydawalo sie ze nie ma, ze wszystko u mnie dobrze dziala a maz ma dobre wyniki nasienia).
Po zabiegu usuniecia polipow mam miec gora dwie IUI, jesli nie udane to In Vitro, tak zalecil moj lekarz bo "czas leci", ja mam 37 lat juz.
Nie lam sie Opium, glowa do gory i walczymy dalej.Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Opium wrote:Tak Kasiu, nasze wszystkie wyniki sa dobre.
Leczymy sie w klinice w Belgii.
U nas było tak samo. Wszystko ok a ciąży brak. Ale większość w głowie siedzi. Ten 6 raz był na odpal. Poszłam bo już chciałam mieć to z głowy. Potem tak się złożyło, że nie miałam czasu nawet pomyśleć zastanowić się, do tego byliśmy ponad 1600 od siebie i nie było sexu w dzień IUI miałam samolot do polski kłopoty rodzinne. Wrócilam źle się poczułam pierwsza myśl stres zmęczenie. A tu badanie krwi i beta pozytywna to był szok. Kochana ja podpisalam umowę z klinika w Leuven. Ale w Antwerpi w sint augustinus mnie prowadzili. Jeśli chcesz jakieś szczegóły to na prywatnych wiadomościach -
Anouk dobrze jak bys sprobowala z jakims innym stymulantem (nie CLO) w nastepnym cyklu, jesli bedziesz potrzebowac nastepny cykl, mam nadzieje ze nie.
anouk11 lubi tę wiadomość
Eden, urodzona 26.06.21 , 3270 kg szczescia ❤️
6.2017 Pierwsza IUI *6tc
8. 2017 Druga IUI
1.2018 Pierwsze IVF, ciaza biochemiczna
4. 2018 start druga IVF
8. 2018 Dlugi protokol IVF, ciaza biochemiczna
1. 2019 Kolejna procedura, nowa klinika. Transfer swiezy
2. 2019 Ciaza naturalna, *5tc
9.2019 Transfer Crio, ciaza biochemiczna
9.2020 Ciaza naturalna, naturalny cud
10.2020 siódmy tydzień, jest serduszko ♥️ -
Dzieki za wasze słowa pocieszenia.
Czekam na okres i tyle.
Trzymam za was kciuki dziewczyny!! -
Opium wrote:Dzieki za dobre słowo. Musi nam się udać, ale ten tydzien bedzie kompletnym zjazdem emocjonalnym
Opium, głowa do góry! Ja też myślałam, że się nie pozbieram, ale butelka dobrego wina i leniwy weekend z najukochańszym na świecie chłopakiem zdziałały cuda Poza tym nie ważne jak czujemy się przybite, natura się nie zatrzymuje, nadchodzi nowy cykl i trzeba się ogarnąć, otrząsnąć i ruszyć po raz kolejny na wyprawę w nieznane
Mieszkam w tym samym mieście co Ty, tylko inna klinka!
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
i jeszcze dzisiaj tak się zastanawiam, czy wiedząc, co mi - a w zasadzie, jak się okazało nam - jest, jest mi lepiej? u mnie zdiagnozowane dość zaawansowane PCO, więcej niż 20 pęcherzyków na każdym jajniku, AMH ok. 20, LH:FSH okrąglutkie 2, prawy jajowód wg HSG drożny, ale długi jak tunel gottharda (więc najprawdopodobniej bezużyteczny), u mojego partnera morfologia na poziomie 3-4%;
i myślę sobie, że na pewno czasami lepiej, bo łatwo pozłościć się na te policystyczne jajniki (które z drugiej strony żadnego wrażenia na lekarzach nie robią, bo to teraz banał w gabinetach), ruszyć z dietą niskowęglowodanową, herbatkę z cynamonem zakupić (podobno pomaga), ale czasami to taka bezradność ogarnia, bo czemu to cholerstwo się mnie przytrafiło ...
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Gallina wrote:Opium, głowa do góry! Ja też myślałam, że się nie pozbieram, ale butelka dobrego wina i leniwy weekend z najukochańszym na świecie chłopakiem zdziałały cuda Poza tym nie ważne jak czujemy się przybite, natura się nie zatrzymuje, nadchodzi nowy cykl i trzeba się ogarnąć, otrząsnąć i ruszyć po raz kolejny na wyprawę w nieznane
Mieszkam w tym samym mieście co Ty, tylko inna klinka!
Dzieki!
Jak mam do Ciebie napisac PW? Nie bardzo ogarniam to forum jeszcze
KMB - tez nie wiem jak do Ciebie wyslac PMWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:37
-
Olencja - mozesz na pierwszej stronie dodac smutną buzkę przy mnie
-
Opium wrote:Dzieki!
Jak mam do Ciebie napisac PW? Nie bardzo ogarniam to forum jeszcze
KMB - tez nie wiem jak do Ciebie wyslac PM
Opium musisz w wiadomosciach zaakceptowac moje zaproszenie, chyba ... ja tez tutaj jestem od kilku dni zaledwie
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017