INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała Mi a która by to była inseminacja?
-
To miała być dopiero druga.
Amh u mnie to 6, 38.
No i moje nieszczęsne 36 lat.
Jak się już dzisiaj wyryczałam to stwierdziłam do męża, że lekarz po prostu powiedzial że jestem "stara" Oczywiście nie wprost.On już na 1 wizycie stwierdził że mówi otwarcie jak jest żeby nie budzić złudnych nadzei... -
Kaśka28, bardzo mi przykro, że się nie udało w tym miesiącu, ale idzie wiosna i kto wie, może również nasze układy rozrodcze się wkrótce obudzą...
Mała Mi 80, moja równolatko, ja Ci zakazuję sie dołować wiekiem! Przyznam szczerze, że kiedy czekam w poczekalni w swojej klinice (Belgia) na monitoring i tak się wkoło po pozostałych czekających rozglądam, to czuję się jakbym studia dopiero skończyła
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
Chciałabym poprzec Galline! Ja niby jestem rocznik '84 ale w poczekalni (tez Belgia) czuję się jak nastolatka. Moj gin w ogole twierdzi, ze sredni wiek pierwszej ciazy jego pacjentek to 35 lat, takze nie dołuj się, lekarz się nie zna
-
Mała Mi 80 wrote:Gallina wiem, że to nie koniec świata;-)My po prostu musimy jednak bardziej iść w stronę in vitro niż inseminacji. A ty ile razy chcesz podchodzić do iui? Ja chciałam 3 razy, ale to chyba nie ma sensu...
Na początek na pewno 3 razy, bo tyle zalecił mój lekarz. W tej sprawie postanowiłam odpuścić wrodzony sceptycyzm i zaufać temu lekarzowi (choc i tak mam tysiąc wątpliwości )
Jeżeli 3 inseminacja będzie nieudana, mamy radzić co dalej...
pcos + teratospermia
4 IUI
I ICSI VI 2016
crio wrzesień 2016 r.
II ICSI I 2017 -
nick nieaktualnyDziewczyny u mnie właśnie miesiączka przyszła jak zwykle- bardzo terminowo. Spodziewałam się, że zaskocznienia nie będzie więc obyło się bez płaczu
Przykro mi że ten luty taki kiespski ;(
MałaMi, ja rocznik 85 i to moja 1 IUI u nowego lekarza ( w zeszłym roku miałam 2 )i nastawiałam się na 4 a później in vitro ale mam podobne dylematy bo chyba ograniczę się do jeszcze jednego podejścia...
Dziewczyny, mi lekarz przed in vitro bedzie chciał prawdopodobnie zrobić histeroskopię. Orientuje się któraś z Was czy po histero trzeba odczekać zanim rozpocznie sie podejście do IVf i jeśli tak to jak długo? -
nick nieaktualny
-
Mała Mi 80 wrote:Niestety morfologia tylko 1% :'(
Test DNA plemników 29%
U mnie raczej ok.Mam podwyższone p-ciała p/peroksydazie tarczycowej, ale nie mogę się wybrać do endokrynologa.
Zrób 3 iui. A potem jak będzie potrzeba ivf. Ja miałam iui na jednym pęcherzyku. Jedna taka i jedna udana:-)