INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa chodzę do invimedu w Gdyni.
Badania z krwi robiłam tam gdzie znalazłam najtaniej.
Preparatyka i sprawdzenie nasienia trwa godzinę, ponoć jak nasienie "dłużej czeka" to jest niekorzystnie dla plemników. Z tym, że mówię co słyszałam, niestety zbadać sama tego nie potrafię, a szkoda ;/ -
nick nieaktualny
-
efta wrote:witam was dziewczyny
kilka dni temu po teście po stosunku (PTC) dowiedziałam się , że unieruchamiam i zabijam wszystkie plemniki męża. Mam tzw wrogi śluz. Praktycznie zero szans na naturalne zajscie.
Jedyna szansa (opróćz IVF) to inseminacja, bo trzeba ominąć szyjkowy śluz.
Zaczęłam czytać o tym zabiegu. Zainteresowało mnie to że można go wykonac na NFZ. Czy orientujecie się czy gdzieś w województwach pomorskim, warmińsko mazurskiem lub kujawsko pomorskim można je wykonać? Chodzi mi o namiary na placówki na nfz w tych woj.
Pytanie drugie dość banalne. czy inseminacja boli?
Hej a z Jasiem nie mieliście tej wrogości i poczęty był naturalnie? Bo zastanawiam się jak z tą wrogością jest- czy jak jest z partnerem to od zawsze i na zawsze czy różnie to bywa? -
monika*** jaki miałaś wynik PCT i ile godzin po stosunku była pobierana próbka?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
PolaMinka wrote:Hej a z Jasiem nie mieliście tej wrogości i poczęty był naturalnie? Bo zastanawiam się jak z tą wrogością jest- czy jak jest z partnerem to od zawsze i na zawsze czy różnie to bywa?
O jasia staralismy sie 6 lat, wtedy tez był wykonany test PCT w 11 dniu cyklu (czyli nie w dzien płody, bo owu wtedy miałam około 22 dnia cyklu) wynik był świetny 16 plemników w polu widzenia 90% żywych.
Jas ma teraz 2,2 lata. Od 7 stymulowanych cykli nie możemy zajsc- decyzja o powtórzeniu PCT i szok. 8 godzin po stosunku 3 palemniki w polu widzenia wszytkie 3 martwe. Podejrzenie żle pobranej próbki. Test powtórzony 10 godzin po stosunku. 4 plemniki w polu widzenia - wszytkie martwe. Tym razem test wykonany w dzień pęknięcia pęcherzyka.
Skąd się u nas wziął wrogi śluz nie wiem. Jaśka zrobilismy naturalnie w 3 stymulowanym cyklu.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
My zawsze czekamy 1godz na iui po oddaniu nasienia. Czasem 40min..ogolnie lekarz dostaje cynk z laboratorium ze nasienie jest juz gotowe.
Jutro moj 25dc (cykle29), 11d po iui i 12d po pregnylu. Jutro robie bete..chce wiedziec czy moge sie zresetować w weekend:)
Sadze ze jak by sie udalo, to cos juz by wyszlo.
Nawet sie tym nie stresuje...po takum czasie nie mam nadziei ze sie uda, a moze to i lepiej, bo lepiej znosze porazki. Jak sie uda to milo sie zaskocze;)
Dziewczyny z 11.09 a Wy kiedy testujecie?
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
efta wrote:O jasia staralismy sie 6 lat, wtedy tez był wykonany test PCT w 11 dniu cyklu (czyli nie w dzien płody, bo owu wtedy miałam około 22 dnia cyklu) wynik był świetny 16 plemników w polu widzenia 90% żywych.
Jas ma teraz 2,2 lata. Od 7 stymulowanych cykli nie możemy zajsc- decyzja o powtórzeniu PCT i szok. 8 godzin po stosunku 3 palemniki w polu widzenia wszytkie 3 martwe. Podejrzenie żle pobranej próbki. Test powtórzony 10 godzin po stosunku. 4 plemniki w polu widzenia - wszytkie martwe. Tym razem test wykonany w dzień pęknięcia pęcherzyka.
Skąd się u nas wziął wrogi śluz nie wiem. Jaśka zrobilismy naturalnie w 3 stymulowanym cyklu.
Wnioskuje na Twoim przykładzie, że wrogość jest zmienna lub może być zmienna. Na pewno może pojawić się w czasie...ciekawe czy po tym czasie może zniknąć tak samo jak się pojawiła Dla mnie wiadomość o wrogości a dokładnie o tym, że nie mogę począć swojego dziecka naturalnie akurat z mężem była bardzo szoująca i trudna do pogodzenia. Wylałam morze łez. Nie chciałam żadnego wspomaganego zapładniania- IUI ( nie ze względów religijnych bo takie nie sa mi bliskie, po prostu chciała dziecko poczęte normalnie w łóżku lub nie ale wspólnie z mężem drogą wiadomą ). Potem pogodziłam się z tym i podeszliśmy do IUI- miało być u nas prosto i przyjemnie 1IUI lub 2 IUI i po wszystkim piękna ciąża. Niestety problemy dopiero się zaczęły ujawniać po 2IUI i dzisiaj się modle o możliwość podejścia do kolejnej IUI i jej skuteczność. -
Bridget wrote:Lago, już jesteś po ?
Trzymam kciuki żeby plemniory zrobiły co trzeba
Ja teraz schizuję z tym,że pęcherzyki nie dotrwają do poniedziałku i tyle będzie z IUI
W poprzednim cyklu schizowałam że pęcherzyki za małe . Ehh
Jestem po, teraz najgoszy czas oczekiwania, a Pregnyl bierzesz?
Dzieki dziewczyny, troche sie uspokoilam, ze niektore z Was tez czekaja po 2 godziny, chociaz pewnie im krocej tym lepiej
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLago wrote:Dziewczyny a z takie pytanie techniczne mam...ile czasuc zekacie na sam zabieg po oddaniu nasienia? Tzn ile u Was trwa jego preparatyka?
-
Hej mam do Was pytanie,
Jako ze wszystkie przechodzilyscie raczej badanie HSG przed IUI to moze podzielicie sie ze mną swoim doświadczeniem.
Czy przedłużył Wam sie cykl w miesiącu kiedy miałyście robione HSG?
Ja miałam badanie robione w 6 dc , normalnie mam cykle ok 29dniowe czyli owu ok 14-16 dnia. W tym miesiącu mam robiony monitoring i zapowiada sie ze owu będę miała ok 19-21dc to bedzie chyba mój najdłuższy cykl w życiu ... Czy miałyście podobnie? -
Sadze ze jak by sie udalo, to cos juz by wyszlo.
Nawet sie tym nie stresuje...po takum czasie nie mam nadziei ze sie uda, a moze to i lepiej, bo lepiej znosze porazki. Jak sie uda to milo sie zaskocze;)
Dziewczyny z 11.09 a Wy kiedy testujecie?[/QUOTE]
Wiesz żę mam podobnie??...po takim czasie człowiek już generalnie nie myśli...nastawiałam się różnie przed iui...teraz włączył mi się sceptycyzm...czy kiedyś mi się w ogole uda? testuje jutro ale nie liczę na + oby chociaż Tobie się udalostarania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
Dzieki. No wlasnie po takim czasie to czlowiek tego nie przezywa az tak jak za pierwszym razem...mnie bardziej stresuje czy pecherzyk rosnie..czy nie peknie przed iui..a pozniej to juz bedzie jak ma byc i nie mamy na to wpływu.
Jutro będziesz mieć wyniki? Daj znac koniecznie. Mocno trzymam kciuki!
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
nick nieaktualny
-
Ja jutro monitoring i wtedy dowiemy się kiedy IUI...
MARTIII lubi tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
ania8306 wrote:2015 rok:
KWIECIEŃ 3 IUI / 1 udane = 33%
MAJ 20 IUI / 5 udane = 25%
CZERWIEC 15 IUI / 4 udane = 26%
LIPIEC 22 IUI / 3 udane = 13%
SIERPIEŃ 12 IUI / 2 udane = 16%
WRZESIEŃ 10 IUI / 1 udana = 10%
PAŹDZIERNIK 6 IUI / 2 udane = 33%
LISTOPAD 17 IUI / 4 udane = 24%
GRUDZIEŃ 13 IUI / 2 udane = 16%
2016 rok:
STYCZEŃ 21 IUI / 2 udane = 9,5%
LUTY 12 IUI / 1 udana = 8,4%
MARZEC 0 udanych
KWIECIEŃ 26 IUI / 4 udane = 15,38%
MAJ 18 IUI / 4 udane = 22%
CZERWIEC 19 IUI / 2 udane = 10,53%
LIPIEC 13 IUI / 3 udane = 23,08%
SIERPIEŃ 15 IUI / 2 udane = 13,33%
02.09 AgnieszkaH 1/
03.09 Kaśka28 3/
09.09 Monika*** 1/
09.09 Agupsica 2/
11.09 MARTIII 3/
11.09 natia 1/
12.09 bizona 4/
19.09 Viszka 1/
Trzymam za was kciuki dziewczyny
ania8306 możesz mnie dopisać, wczoraj podeszłam do 3 IUI na 2 pęcherzykach. We wcześniejszym cyklu nie daliśmy rady, a szkoda bo urosło aż 5 pęcherzyków na prawym jajniku - lewy niestety pusty Lekarz był w szoku, że przy tak niskim AMH aż tak dobrze zareagowałam na leki. U mojego męża również parametry się poprawiły z morfologii 1% na 4%, więc zabieg był słuszną decyzją. Teraz pozostaje tylko czekać...MARTIII lubi tę wiadomość
starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
AMH 0,18
1 IUI 23.06
2 IUI 05.08
3 IUI 22.09 ?