X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago, już jesteś po ?
    Trzymam kciuki żeby plemniory zrobiły co trzeba :) <3

Ja teraz schizuję z tym,że pęcherzyki nie dotrwają do poniedziałku i tyle będzie z IUI :/
    W poprzednim cyklu schizowałam że pęcherzyki za małe . Ehh

Lago lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do invimedu w Gdyni.

Badania z krwi robiłam tam gdzie znalazłam najtaniej. :)

Preparatyka i sprawdzenie nasienia trwa godzinę, ponoć jak nasienie "dłużej czeka" to jest niekorzystnie dla plemników. Z tym, że mówię co słyszałam, niestety zbadać sama tego nie potrafię, a szkoda ;/

• majka23 Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu jest tak ze ostatnio o 8 mąż oddał a iui byla koło 11.30 to tez dluuuuugo

majka23
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w Gdańsku na Klinicznej można zrobić tanio wyniki, dla porównania: beta, progesteron, lh, estradiol -wszystko po 15zl.
    Ja czekałam na przygotowanie
    nasienia 2,5h

• PolaMinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    witam was dziewczyny
    kilka dni temu po teście po stosunku (PTC) dowiedziałam się , że unieruchamiam i zabijam wszystkie plemniki męża. Mam tzw wrogi śluz. Praktycznie zero szans na naturalne zajscie.
    Jedyna szansa (opróćz IVF) to inseminacja, bo trzeba ominąć szyjkowy śluz.
    Zaczęłam czytać o tym zabiegu. Zainteresowało mnie to że można go wykonac na NFZ. Czy orientujecie się czy gdzieś w województwach pomorskim, warmińsko mazurskiem lub kujawsko pomorskim można je wykonać? Chodzi mi o namiary na placówki na nfz w tych woj.
    Pytanie drugie dość banalne. czy inseminacja boli?

Hej a z Jasiem nie mieliście tej wrogości i poczęty był naturalnie? Bo zastanawiam się jak z tą wrogością jest- czy jak jest z partnerem to od zawsze i na zawsze czy różnie to bywa?

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Eni_gma Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W invimedzie w Poznaniu preparatyka nasienia trwa 2 godziny

https://www.maluchy.pl/li-73053.png

km5shdgexoin43nx.png

• efta Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika*** jaki miałaś wynik PCT i ile godzin po stosunku była pobierana próbka?

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Hej a z Jasiem nie mieliście tej wrogości i poczęty był naturalnie? Bo zastanawiam się jak z tą wrogością jest- czy jak jest z partnerem to od zawsze i na zawsze czy różnie to bywa?

O jasia staralismy sie 6 lat, wtedy tez był wykonany test PCT w 11 dniu cyklu (czyli nie w dzien płody, bo owu wtedy miałam około 22 dnia cyklu) wynik był świetny 16 plemników w polu widzenia 90% żywych.
    Jas ma teraz 2,2 lata. Od 7 stymulowanych cykli nie możemy zajsc- decyzja o powtórzeniu PCT i szok. 8 godzin po stosunku 3 palemniki w polu widzenia wszytkie 3 martwe. Podejrzenie żle pobranej próbki. Test powtórzony 10 godzin po stosunku. 4 plemniki w polu widzenia - wszytkie martwe. Tym razem test wykonany w dzień pęknięcia pęcherzyka.
    Skąd się u nas wziął wrogi śluz nie wiem. Jaśka zrobilismy naturalnie w 3 stymulowanym cyklu.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze czekamy 1godz na iui po oddaniu nasienia. Czasem 40min..ogolnie lekarz dostaje cynk z laboratorium ze nasienie jest juz gotowe.

Jutro moj 25dc (cykle29), 11d po iui i 12d po pregnylu. Jutro robie bete..chce wiedziec czy moge sie zresetować w weekend:)
    Sadze ze jak by sie udalo, to cos juz by wyszlo.
    Nawet sie tym nie stresuje...po takum czasie nie mam nadziei ze sie uda, a moze to i lepiej, bo lepiej znosze porazki. Jak sie uda to milo sie zaskocze;)
    Dziewczyny z 11.09 a Wy kiedy testujecie?

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    efta wrote:
    O jasia staralismy sie 6 lat, wtedy tez był wykonany test PCT w 11 dniu cyklu (czyli nie w dzien płody, bo owu wtedy miałam około 22 dnia cyklu) wynik był świetny 16 plemników w polu widzenia 90% żywych.
    Jas ma teraz 2,2 lata. Od 7 stymulowanych cykli nie możemy zajsc- decyzja o powtórzeniu PCT i szok. 8 godzin po stosunku 3 palemniki w polu widzenia wszytkie 3 martwe. Podejrzenie żle pobranej próbki. Test powtórzony 10 godzin po stosunku. 4 plemniki w polu widzenia - wszytkie martwe. Tym razem test wykonany w dzień pęknięcia pęcherzyka.
    Skąd się u nas wziął wrogi śluz nie wiem. Jaśka zrobilismy naturalnie w 3 stymulowanym cyklu.

Wnioskuje na Twoim przykładzie, że wrogość jest zmienna lub może być zmienna. Na pewno może pojawić się w czasie...ciekawe czy po tym czasie może zniknąć tak samo jak się pojawiła :) Dla mnie wiadomość o wrogości a dokładnie o tym, że nie mogę począć swojego dziecka naturalnie akurat z mężem była bardzo szoująca i trudna do pogodzenia. Wylałam morze łez. Nie chciałam żadnego wspomaganego zapładniania- IUI ( nie ze względów religijnych bo takie nie sa mi bliskie, po prostu chciała dziecko poczęte normalnie w łóżku lub nie ale wspólnie z mężem drogą wiadomą ;) ). Potem pogodziłam się z tym i podeszliśmy do IUI- miało być u nas prosto i przyjemnie 1IUI lub 2 IUI i po wszystkim piękna ciąża. Niestety problemy dopiero się zaczęły ujawniać po 2IUI i dzisiaj się modle o możliwość podejścia do kolejnej IUI i jej skuteczność.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lago Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    Lago, już jesteś po ?
    Trzymam kciuki żeby plemniory zrobiły co trzeba :) <3

Ja teraz schizuję z tym,że pęcherzyki nie dotrwają do poniedziałku i tyle będzie z IUI :/
    W poprzednim cyklu schizowałam że pęcherzyki za małe . Ehh

Jestem po, teraz najgoszy czas oczekiwania, a Pregnyl bierzesz?
    Dzieki dziewczyny, troche sie uspokoilam, ze niektore z Was tez czekaja po 2 godziny, chociaz pewnie im krocej tym lepiej

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę ovitrelle .
    W poprzednim cyklu jakoś szybciej się to działo, ale byłam u innego gina ,bo mój był na urlopie . Do niego mam większe zaufanie, więc mam nadzieję że wie co robi .

Lago lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Dziewczyny a z takie pytanie techniczne mam...ile czasuc zekacie na sam zabieg po oddaniu nasienia? Tzn ile u Was trwa jego preparatyka?
    Ja czekałam 2h i 40 min dokładnie, a moja IUI prawie się udała, także chyba nie ma reguły. Jak plemniki są dobre to moim zdaniem w pożywce sobie poczekają, ile trzeba. W końcu w jajowodach też muszą potem poczekać na komórkę jajową:)

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam do Was pytanie,
    Jako ze wszystkie przechodzilyscie raczej badanie HSG przed IUI to moze podzielicie sie ze mną swoim doświadczeniem.
    Czy przedłużył Wam sie cykl w miesiącu kiedy miałyście robione HSG?
    Ja miałam badanie robione w 6 dc , normalnie mam cykle ok 29dniowe czyli owu ok 14-16 dnia. W tym miesiącu mam robiony monitoring i zapowiada sie ze owu będę miała ok 19-21dc :O to bedzie chyba mój najdłuższy cykl w życiu ... Czy miałyście podobnie?

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm / ryzyka niskie
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    11/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mi sie nie przedluzyl cykl po hsg.

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sadze ze jak by sie udalo, to cos juz by wyszlo.
    Nawet sie tym nie stresuje...po takum czasie nie mam nadziei ze sie uda, a moze to i lepiej, bo lepiej znosze porazki. Jak sie uda to milo sie zaskocze;)
    Dziewczyny z 11.09 a Wy kiedy testujecie?[/QUOTE]

Wiesz żę mam podobnie??...po takim czasie człowiek już generalnie nie myśli...nastawiałam się różnie przed iui...teraz włączył mi się sceptycyzm...czy kiedyś mi się w ogole uda? testuje jutro ale nie liczę na + oby chociaż Tobie się udalo

starania od września 2013.....
    4 IUI
    Czerwiec 2017- naturalny CUD <3

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. No wlasnie po takim czasie to czlowiek tego nie przezywa az tak jak za pierwszym razem...mnie bardziej stresuje czy pecherzyk rosnie..czy nie peknie przed iui..a pozniej to juz bedzie jak ma byc i nie mamy na to wpływu.
    Jutro będziesz mieć wyniki? Daj znac koniecznie. Mocno trzymam kciuki!

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 07:45

bizona, MARTIII lubią tę wiadomość

• Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 23 września 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro monitoring i wtedy dowiemy się kiedy IUI...

MARTIII lubi tę wiadomość

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • GdzieśPoDrigiejStronieTęczy Koleżanka

Wysłany: 23 września 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    2015 rok:
    KWIECIEŃ 3 IUI / 1 udane = 33%
    MAJ 20 IUI / 5 udane = 25%
    CZERWIEC 15 IUI / 4 udane = 26%
    LIPIEC 22 IUI / 3 udane = 13%
    SIERPIEŃ 12 IUI / 2 udane = 16%
    WRZESIEŃ 10 IUI / 1 udana = 10%
    PAŹDZIERNIK 6 IUI / 2 udane = 33%
    LISTOPAD 17 IUI / 4 udane = 24%
    GRUDZIEŃ 13 IUI / 2 udane = 16%

2016 rok:
    STYCZEŃ 21 IUI / 2 udane = 9,5%
    LUTY 12 IUI / 1 udana = 8,4%
    MARZEC 0 udanych
    KWIECIEŃ 26 IUI / 4 udane = 15,38%
    MAJ 18 IUI / 4 udane = 22%
    CZERWIEC 19 IUI / 2 udane = 10,53%
    LIPIEC 13 IUI / 3 udane = 23,08%
    SIERPIEŃ 15 IUI / 2 udane = 13,33%

02.09 AgnieszkaH 1/ :(
    03.09 Kaśka28 3/ :(
    09.09 Monika*** 1/ :(
    09.09 Agupsica 2/
    11.09 MARTIII 3/
    11.09 natia 1/
    12.09 bizona 4/
    19.09 Viszka 1/

Trzymam za was kciuki dziewczyny <3

ania8306 możesz mnie dopisać, wczoraj podeszłam do 3 IUI na 2 pęcherzykach. We wcześniejszym cyklu nie daliśmy rady, a szkoda bo urosło aż 5 pęcherzyków na prawym jajniku - lewy niestety pusty :) Lekarz był w szoku, że przy tak niskim AMH aż tak dobrze zareagowałam na leki. U mojego męża również parametry się poprawiły z morfologii 1% na 4%, więc zabieg był słuszną decyzją. Teraz pozostaje tylko czekać...

MARTIII lubi tę wiadomość

starania od kwietnia 2014, endometrioza, niskie AMH, morfologia 1-2%
    22.02.2016 laparoskopia (usunięcie torbieli, jajowody drożne)
    28.06.2016 laparoskopia męża (usunięcie żylaków powrózka nasiennego)
    AMH 0,18
    1 IUI 23.06 :(
    2 IUI 05.08 :(
    3 IUI 22.09 ?
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ