X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    I odpowiem, jeśli nie ma wyraźnej przyczyny, która zaprzecza zasadności inseminacji, limitu nie ma.
    Jeśli nie prowadzimy wysokodawkowej stymulacji lub nawet mamy cykle naturalne, można robic iui do skutku.
    Jedynie nasza cierpliwość i oczekiwania na przyszlosc są wyznacznikiem.

Bardzo, bardzo ładnie napisane.
    Popieram!

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Aha, tak, biorę suplementy ale bardziej na zwiększenie jakości komórek ;)

Dzięki za radę, zrobię jutro, połowa cyklu ;)

A ty robiłaś to badanie? Widzę że masz endozołzę, jaki miałaś wynik?
    Amh mówi nie tylko o ilości komórek ale też świadczy o jakości :) także bardzo dobrze ze coś bierzesz.
    Ca 125 w 2dc 81, w 13 dc 36 - po pierwszym badaniu lekarz mnie oswiecil aby go nie robić w czasie @. Mam torbiel endometrialna w jajniku, stąd endo II st.Jak robiłam laparoskopie diagnostyczna w tamtym roku, to wyszły mi niewielkie ogniska endo na otrzewnej, które skoagulowali, a amh mam 7,1
    I Jeszcze jedno - jeśli przymierzasz się do ivf, to odpuść laparo. Do niczego ci się nie przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 23:31

ania8306 lubi tę wiadomość

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Bardzo, bardzo ładnie napisane.
    Popieram!
    BO taka prawda kochana :*

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaaa_83 wrote:
    Amh mówi nie tylko o ilości komórek ale też świadczy o jakości :) także bardzo dobrze ze coś bierzesz.
    Ca 125 w 2dc 81, w 13 dc 36 - po pierwszym badaniu lekarz mnie oswiecil aby go nie robić w czasie @. Mam torbiel endometrialna w jajniku, stąd endo II st.Jak robiłam laparoskopie diagnostyczna w tamtym roku, to wyszły mi niewielkie ogniska endo na otrzewnej, które skoagulowali, a amh mam 7,1
    I Jeszcze jedno - jeśli przymierzasz się do ivf, to odpuść laparo. Do niczego ci się nie przyda.

Jakie suplementy polecacie na poprawe jakości kom jajowych?
    Oczywiście maz tez bierze na plemniki, ale jakbym chciała podawać mu wszystko co jest polecane to jadłby same tabtelki :P Mamy zestaw kilku :)

Zamaist laparo, jeśli in vitro w planach-histeroskopia. Wtedyjest zasadna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 06:39

iv09i09katk65tr1.png
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o odżywianie trzymam się tego :
    http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html?m=1

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaaa_83 wrote:

Migotkaaa ty moja mądra głowo <3 No przecież masz rację. Jeżeli zdecyduję się na 100% na ivf (a właściwie uzbieramy kasę) to nie robię laparoskopii.

Mam już dzisiejszy wynik amh - nadal porażka, ale trochę wyższy :P Trzeba się cieszyć z drobnych rzeczy :P
    Jeżeli kogoś interesuje to tak: amh kwiecień: 0,38 maj: 0,74 październik: 0,98. Dobrze że jakość mam dobrą...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jakie suplementy polecacie na poprawe jakości kom jajowych?
    Oczywiście maz tez bierze na plemniki, ale jakbym chciała podawać mu wszystko co jest polecane to jadłby same tabtelki :P Mamy zestaw kilku :)

Zamaist laparo, jeśli in vitro w planach-histeroskopia. Wtedyjest zasadna.

Histeroskopię miałam dwa razy, ale warto pewnie zrobić też przed in vitro.
    Dziękuję dziewczyny <3

Ja biorę takie suplementy: dhea eljot, witamina d, witamina b, inofolic. Dodatkowo kwas foliowy 5 mg.

A dzisiaj drugi dzień antybiotyku. Mam nadzieję że pozbędziemy się tego świństwa.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania
    Sporo to amh wzrosło. Wow!
    A maz coś lyka?

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja robiłam całą subpopulację limfocytów i tylko NK podwyższone bo 18,1% . Dobrze że u Ciebie immunologia w porządku. A antybiotyk napewno pomoże. Dobrze że pęcherzykiem się nie przejmujesz. Byle urośnie jak będzie potrzebny:)

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mojemu mężowi zrobiły się jakieś dziwne czerwone zmiany na prąciu, tak na szybko udało mi się go zapisać tylko do rodzinnego lekarza, który przepisał mu maść clotrimazolum. Ja nie mam żadnych objawów, ale martwię się ża nasz gin powie, że wobec tego w tym m-cu z IUI nici :(

miałyście podobną sytuację? co robić?

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że jeżeli te plamki znikną to do IUI można spokojnie podchodzić:) gorzej jak to coś innego niż grzybica. Najlepiej jakby zobaczył to urolog.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie urolog a dermatolog wenerolog.
    Mogą być zmiany kontaktowe- z uczulenia , infekcja jakimś drobnoustrojem.
    Lekarz po zebraniu wywiadu, od kiedy są zmiany czy dają objawy itd na pewno postawi diagnozę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 09:52

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie Dziewczyny, co miesiąc ta sama heca.
    Znowu czuję że coś mi się robi...no chyba że przewrażliwiona jestem.

We wtorek mam usg,a IUI obstawiam na czwartek . Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.

I planuję męża wysłać do androloga, jeśli ta IUI nie wyjdzie, bo straszycie tymi żylakami :) . Te żyłki na jajkach są ? Bo zdaje mi się , że mój ma jakieś :/ , ale On twierdzi że to normalne..
    Nigdy nie był u urologa czy androloga, więc chyba czas go wysłać .

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, wiem wiem że specjalista byłby konieczny ale tak "od ręki" cięzko coś załatwić i jeszcze zgrać wizytę, zobaczymy co będzie.

Życzę Wam udanych cykli :)

bv5tg9v.png
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 12 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki hcg o 15.00 :) Ciekawe czy dołączy do tabeli mój plusik? :)

Mysza1986, ania8306, KarolinaSeven, efta lubią tę wiadomość

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    A u mnie Dziewczyny, co miesiąc ta sama heca.
    Znowu czuję że coś mi się robi...no chyba że przewrażliwiona jestem.

We wtorek mam usg,a IUI obstawiam na czwartek . Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.

I planuję męża wysłać do androloga, jeśli ta IUI nie wyjdzie, bo straszycie tymi żylakami :) . Te żyłki na jajkach są ? Bo zdaje mi się , że mój ma jakieś :/ , ale On twierdzi że to normalne..
    Nigdy nie był u urologa czy androloga, więc chyba czas go wysłać .

Widzę, że u Ciebie ten sam problem co u mnie.
    Mąż morfologia 2 %, I IUI nie udana, czekam na testowanie drugiej (20.10), u mojego M. też są żyłki, są małe tak nam powiedział androlog, ale warto jednak pomóc im, może to zmieni jakość nasienia, więc na 8.11 mamy zabieg w Poznaniu na NFZ. Dodatkowo mąż bierze tabletki PROFERTIL i juz widzimy, ze jest poprawa do pierwszej IUI było 12 mln prawidłowych plemników, a już do drugiej 24 mln :).

@Bikini31 - czekamy pozytywny wynik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 11:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babel_2016 , mój mąż ma zaniżone parametry przez wnętrostwo obustronne w dzieciństwie.
    Może któregoś dnia dokładnie sprawdzę jego jajka :D
    Kiedyś oglądałam, ale On nie lubi jak mu tam zaglądam

nie wiem jak się zachowa u androloga. Chyba da nogę z gabinetu :D

babel_2016 lubi tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ania
    Sporo to amh wzrosło. Wow!
    A maz coś lyka?

Mało wzrosło, jest mega niskie, ale ważne że coś rośnie :)

Mąż nic nie łyka, u niego nasienie jest dobre, wiadomo że można coś poprawić, ale on jest z tych ciężkich pod względem lekarstw...

U mnie też nic jeszcze nie wykryto, mimo tylu badań. Jedynie niskie amh, ale staramy się od wielu lat, wtedy na pewno było lepsze... No i teraz wyszła mi ureaplazma. Szukam dalej przyczyny...

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Aniu ja robiłam całą subpopulację limfocytów i tylko NK podwyższone bo 18,1% . Dobrze że u Ciebie immunologia w porządku. A antybiotyk napewno pomoże. Dobrze że pęcherzykiem się nie przejmujesz. Byle urośnie jak będzie potrzebny:)

Ważne że reszta limfocytów ok, komórki NK można zbijać <3 Trzymam mocno kciuki!

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od żylaków jest urolog, nie androlog.

Ania
    Mój na szczęście chce łykac witaminy :P

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ