INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:I odpowiem, jeśli nie ma wyraźnej przyczyny, która zaprzecza zasadności inseminacji, limitu nie ma.
Jeśli nie prowadzimy wysokodawkowej stymulacji lub nawet mamy cykle naturalne, można robic iui do skutku.
Jedynie nasza cierpliwość i oczekiwania na przyszlosc są wyznacznikiem.
Bardzo, bardzo ładnie napisane.
Popieram!7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Aha, tak, biorę suplementy ale bardziej na zwiększenie jakości komórek
Dzięki za radę, zrobię jutro, połowa cyklu
A ty robiłaś to badanie? Widzę że masz endozołzę, jaki miałaś wynik?
Ca 125 w 2dc 81, w 13 dc 36 - po pierwszym badaniu lekarz mnie oswiecil aby go nie robić w czasie @. Mam torbiel endometrialna w jajniku, stąd endo II st.Jak robiłam laparoskopie diagnostyczna w tamtym roku, to wyszły mi niewielkie ogniska endo na otrzewnej, które skoagulowali, a amh mam 7,1
I Jeszcze jedno - jeśli przymierzasz się do ivf, to odpuść laparo. Do niczego ci się nie przyda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 23:31
ania8306 lubi tę wiadomość
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
migotkaaa_83 wrote:Amh mówi nie tylko o ilości komórek ale też świadczy o jakości także bardzo dobrze ze coś bierzesz.
Ca 125 w 2dc 81, w 13 dc 36 - po pierwszym badaniu lekarz mnie oswiecil aby go nie robić w czasie @. Mam torbiel endometrialna w jajniku, stąd endo II st.Jak robiłam laparoskopie diagnostyczna w tamtym roku, to wyszły mi niewielkie ogniska endo na otrzewnej, które skoagulowali, a amh mam 7,1
I Jeszcze jedno - jeśli przymierzasz się do ivf, to odpuść laparo. Do niczego ci się nie przyda.
Jakie suplementy polecacie na poprawe jakości kom jajowych?
Oczywiście maz tez bierze na plemniki, ale jakbym chciała podawać mu wszystko co jest polecane to jadłby same tabtelki Mamy zestaw kilku
Zamaist laparo, jeśli in vitro w planach-histeroskopia. Wtedyjest zasadna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 06:39
-
Jeśli chodzi o odżywianie trzymam się tego :
http://dobrzebozdrowo.blogspot.com/2013/07/odzywianie-przy-ivf-i-nie-tylko.html?m=1ania8306 lubi tę wiadomość
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
migotkaaa_83 wrote:I Jeszcze jedno - jeśli przymierzasz się do ivf, to odpuść laparo. Do niczego ci się nie przyda.
Migotkaaa ty moja mądra głowo No przecież masz rację. Jeżeli zdecyduję się na 100% na ivf (a właściwie uzbieramy kasę) to nie robię laparoskopii.
Mam już dzisiejszy wynik amh - nadal porażka, ale trochę wyższy Trzeba się cieszyć z drobnych rzeczy
Jeżeli kogoś interesuje to tak: amh kwiecień: 0,38 maj: 0,74 październik: 0,98. Dobrze że jakość mam dobrą...
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Lunk_a wrote:Jakie suplementy polecacie na poprawe jakości kom jajowych?
Oczywiście maz tez bierze na plemniki, ale jakbym chciała podawać mu wszystko co jest polecane to jadłby same tabtelki Mamy zestaw kilku
Zamaist laparo, jeśli in vitro w planach-histeroskopia. Wtedyjest zasadna.
Histeroskopię miałam dwa razy, ale warto pewnie zrobić też przed in vitro.
Dziękuję dziewczyny
Ja biorę takie suplementy: dhea eljot, witamina d, witamina b, inofolic. Dodatkowo kwas foliowy 5 mg.
A dzisiaj drugi dzień antybiotyku. Mam nadzieję że pozbędziemy się tego świństwa.
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, mojemu mężowi zrobiły się jakieś dziwne czerwone zmiany na prąciu, tak na szybko udało mi się go zapisać tylko do rodzinnego lekarza, który przepisał mu maść clotrimazolum. Ja nie mam żadnych objawów, ale martwię się ża nasz gin powie, że wobec tego w tym m-cu z IUI nici
miałyście podobną sytuację? co robić? -
nick nieaktualny
-
Nie urolog a dermatolog wenerolog.
Mogą być zmiany kontaktowe- z uczulenia , infekcja jakimś drobnoustrojem.
Lekarz po zebraniu wywiadu, od kiedy są zmiany czy dają objawy itd na pewno postawi diagnozęWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 09:52
-
nick nieaktualnyA u mnie Dziewczyny, co miesiąc ta sama heca.
Znowu czuję że coś mi się robi...no chyba że przewrażliwiona jestem.
We wtorek mam usg,a IUI obstawiam na czwartek . Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.
I planuję męża wysłać do androloga, jeśli ta IUI nie wyjdzie, bo straszycie tymi żylakami . Te żyłki na jajkach są ? Bo zdaje mi się , że mój ma jakieś , ale On twierdzi że to normalne..
Nigdy nie był u urologa czy androloga, więc chyba czas go wysłać . -
Wyniki hcg o 15.00 Ciekawe czy dołączy do tabeli mój plusik?
Mysza1986, ania8306, KarolinaSeven, efta lubią tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
nick nieaktualnyBridget wrote:A u mnie Dziewczyny, co miesiąc ta sama heca.
Znowu czuję że coś mi się robi...no chyba że przewrażliwiona jestem.
We wtorek mam usg,a IUI obstawiam na czwartek . Mam nadzieję,że wszystko będzie ok.
I planuję męża wysłać do androloga, jeśli ta IUI nie wyjdzie, bo straszycie tymi żylakami . Te żyłki na jajkach są ? Bo zdaje mi się , że mój ma jakieś , ale On twierdzi że to normalne..
Nigdy nie był u urologa czy androloga, więc chyba czas go wysłać .
Widzę, że u Ciebie ten sam problem co u mnie.
Mąż morfologia 2 %, I IUI nie udana, czekam na testowanie drugiej (20.10), u mojego M. też są żyłki, są małe tak nam powiedział androlog, ale warto jednak pomóc im, może to zmieni jakość nasienia, więc na 8.11 mamy zabieg w Poznaniu na NFZ. Dodatkowo mąż bierze tabletki PROFERTIL i juz widzimy, ze jest poprawa do pierwszej IUI było 12 mln prawidłowych plemników, a już do drugiej 24 mln .
@Bikini31 - czekamy pozytywny wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2016, 11:16
-
nick nieaktualnybabel_2016 , mój mąż ma zaniżone parametry przez wnętrostwo obustronne w dzieciństwie.
Może któregoś dnia dokładnie sprawdzę jego jajka
Kiedyś oglądałam, ale On nie lubi jak mu tam zaglądam
nie wiem jak się zachowa u androloga. Chyba da nogę z gabinetubabel_2016 lubi tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Ania
Sporo to amh wzrosło. Wow!
A maz coś lyka?
Mało wzrosło, jest mega niskie, ale ważne że coś rośnie
Mąż nic nie łyka, u niego nasienie jest dobre, wiadomo że można coś poprawić, ale on jest z tych ciężkich pod względem lekarstw...
U mnie też nic jeszcze nie wykryto, mimo tylu badań. Jedynie niskie amh, ale staramy się od wielu lat, wtedy na pewno było lepsze... No i teraz wyszła mi ureaplazma. Szukam dalej przyczyny...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
AgnieszkaH wrote:Aniu ja robiłam całą subpopulację limfocytów i tylko NK podwyższone bo 18,1% . Dobrze że u Ciebie immunologia w porządku. A antybiotyk napewno pomoże. Dobrze że pęcherzykiem się nie przejmujesz. Byle urośnie jak będzie potrzebny:)
Ważne że reszta limfocytów ok, komórki NK można zbijać Trzymam mocno kciuki!7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.