INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
madlenka wrote:Właśnie tego się obawiałam trudno. Dopytaj dokładnie o wszystko w pon i wystartuje w kolejnym cyklu. Dzieki
-
Ostatnio cytologię miałam chyba w czerwcu czy lipcu wiec średnio. Zobaczymy co mi powie w poniedziałek. Lepiej na spokojnie wszystkie badania porobić. Ale wiecie co mnie wkur.... Byłam w klinice tydz temu, leków nie dostałam bo wiadomo torbiele i trzeba przyjść 5sc sprawdzić to dlatego mi nie powiedział żebym na wszelki wypadek zrobiła takie i takie badania. A on mowi robimy inseminacje a o badaniach ani słowa a pytałam go jak to wszystko wyglada. To powiedział tylko ze facet przychodzi 2 godz wczesniej. A ja głupia juz taka zestresowana jestem ze zawsze przed wizyta tam boli mnie brzuch z nerwów
-
Madlenka powiem tobie że ja pierwszą iui robiłam bez żadnych wcześniejszych badań. Dopiero w Invikcie wymagali.
Więc twój lekarz też tak do tego podchodzi, albo z góry założył że inseminacja będzie w kolejnym cyklu...
Daj nam znać7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Alimak, ovitrelle to najlepszy zastrzyk do robienia samemu ever wszystko w nim gotowe, wyciągasz i dajesz, igielka to malizna, już chyba mniejszych nie ma, wogole nic nie piecze przy podaniu,dasz rade sama, spokojnie Oglądnij sobie na YouTube jak to ogarnąć
Powodzenia na iuiania8306, Alimak lubią tę wiadomość
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Alimak powodzenia z zastrzykiem. Dobrze że masz męża który pomoże My obydwoje nie dalibyśmy rady zrobić mi zastrzyku
Madlenka jak jesteś w Invikcie to raczej wymagają tych badań... W jakim mieście?Alimak lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
madlenka wrote:Oczywiście, że dam znać. Chodzę do invicta ale ostatnio myśle o zmianie kliniki. Czesto mam innego lekarza, wczoraj dziwnie zeby zapisać sie na 9dc i od razu 12dc to maja jakieś chore godziny.
Badanie drogie.
Kiedys nie było w zaleceniach.
Cytologia tsh zakaźne musowo. dla samej siebie i maz tez niech zrobi te badania.
posiew nasienia zrobiłabym.
-
madlenka,
dziwne troszkę podejście lekarza. My dostaliśmy umowę do domu do zapoznania się, skierownie na komplet badań (i ja i mąż)i rozmowa przed cyklem z IUI. Ja na chlamydie czekałam chyba za 3 dni. Musiałam godzinę przed wizytą zrobić badania hormonów, potem była wizyta z monitoringiem i zapadła decyzja, że to ten dzień, wtedy oddanie nasienia i po 2 godzinach inseminacja.
Ja sobie oviterelle podawałam chyba z 30 min. I nie byłam w stanie przekłuć skóry. Igła raczej jest cienka, ale za to dłuuuga Ale jak mus to mus, musiałam się przemócWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 22:39
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Ovi, jak i każdy zastrzyk, trzeba dać zdecydowanie, raz dwa i po krzyku jednym ruchem najlepiej wprowadzić cała igielke.
Dacie radę jestem pewna !
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Ja w ogóle nie poczułam zastrzyku... sama sobie zrobiłam. Nawet nie poczułam jak igła wchodziła nic a nic. Absolutnie nie ma sie czego bać. wystarczy złapać fałdek ma brzuchu i wbić szybko igiełkę, ona jest naprawdę maleńka
Co do badań to my robiliśmy ich kilka ale to jeszcze w cyklu przed IUI, nie robiliśmy chlamydii ani czystości pochwy także to chyba różnie bywa i troche zależy od lekarza. Nawet przed sama iui zapytałam lekarza czy to nie błąd ze tych badań nie mam robionych bo w papierach które podpisywaliśmy przed zabiegiem była o nich mowa a lekarz tylko na to machnął ręka -
Trzymajcie kciuki, dzisiaj o 11 planowana IUI, denerwuje się strasznie, wydaje mi się że pęcherzyk pękł w nocy ;/;/ rano miałam piękny rozciągliwy śluz, ale lekko podbarwiony, a tak mam zazwyczaj jak pęka. Zobaczymy ...
ania8306, Domili lubią tę wiadomość
-
Lunk_a wrote:Efta a ile czasu minęło od oddania nasienia do wykonania iui ?
Aż 4 godziny. Martwiło mnie to ale jak widać niepotrzebnie.6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Dziewczyny co do zastrzyków. dacie rade wszytko kwestia praktyki. No i psychiki
mi pierwsze zastrzyki mąż robił, teraz kuje się codziennie sama, Codziennie bo oprócz zastrzyków na pęknięcie robie sobie zastrzyki clexane - na krzepnięcie krwi.
Niestety będę się kuła w brzuch całą ciążę potem jak brzuszek bedzie większy to pewnie w inną część ciała.
Wszytko jest do przejścia.
Mam jeszcze pytanie odnośnie bety. Skoro w piątek beta była 10,5 to w poniedziałek jakiego wyniku powinnam się spodziewać ? Poproszę jakąś mądrą głowę o wyliczenie i podanie ilości.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 08:40
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
olciabios
nie denerwuj się. Jaki masz na to wpływ jeśli pęcherzyk pekl?
Podejdz z pozytywnym nastawieniem, znam z tego forum kilka ciąż na peknietych pęcherzykach.
efta
4 godziny to dość długo, ale jak widać - nie ma to większego znaczenia
A maz ma dobre wyniki? Pewnie pisalas, ale przeoczyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 08:50
olciabos lubi tę wiadomość