INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
O właśnie ja też zastanawiałam się nad akupunkturą. Powiedz, czy moment wbicia igieł jest bolesny?
Wspomagasz akupunkturą płodność, czy na coś innego stosujesz?
BitterSweetSymphony wrote:Dla mnie osobiście gorszy był właśnie zastrzyk w brzuch. W pupę to mąż miał nawet z tego przyjemność Co chwilę na jakieś badania trzeba jeździć to i do igieł już zdążyłam się przyzwyczaić.
Teraz jeżdżę na akupunkturę i nie polecam dla osób które boją się kłucia Nie raz to do 15 igieł idzie.
olciabios trzymam kciuki. Na pewno wszystko pójdzie jak spłatkaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 21:36
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
PolaMinka wrote:Rzuci któraś okiem?
20dc
LH 8,97 mIU/ml
Estradiol 68 pg/ml
Progesteron 3,2 ng/ml
W piątek mam wizytę. Pokaże wyniki z 3dc i 20dc. Plus obejrzymy te endometrium. Chyba na wiele nie liczę, niby to mój 20dc. Możliwe, że owu miałam 2dni temu. Ale z drugiej strony może ta histero wniesie coś nowego do mojej diagnozy.
Chwilami tak dużo piszecie, że ledwo nadążam za Wami
Gratuluje zaciążenia!
A mi się wydaje że jesteś tuż po owu. Estradiol spada właśnie 1-2 dni po owu, żeby później znowu wzrastać. Progesteron przed owu z reguły poniżej 1, ty masz wyższy, a tak jest że rośnie i swój szczyt osiąga ok 7 dni po owu. Lh po owulacji nie ma żadnego znaczenia. Oczywiście mogę się mylić7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Mysza1986 jeszcze nic nie jest pewne. Oby to była ta implementacja
Alimak super sobie poradziliścieMysza1986 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Alimak
noo gratulacje
dobrze ze przekonalas się ze to nic nie boli
Ja podtrzymuje zdanie, jak ania-tuz po owulacji. Na to wskazuje charakterystyczny stosunek hormonow. Prg musi rosnąć tuz po owu i endo się jakby starzeje.
Jak mowie, szkoda ze się nie dowiemy jaki jest stan faktyczny
O akupunkturze tez slyszalam ze pomaga-ktoras rzucila taki temat.
Ale nic więcej o niej nie wiem, jak pomaga, jak działa.Pobudza jakies prady w ciele -
Mysza1986 wrote:to własnie dziwne, przed diagnozą i lekami( lethrox na tarczycę, bromergon na hiperprolaktynemię i duphaston "na wsparcie") cykle miałam ok. 28 dni. po lekach cykle trawają 24-26dni, i rozpoczynaą się plamieniami (2-3dni) - lekarz stwierdził że to są włąsnie moje "normalne" cykle ale coraz częściej zastanawiam się nad konsultacją z innym
raczej nie myślę o implementacji żeby się nie nakręcać - ale gdyby się tak okazało byłoby cudownie -
anemic wrote:Witajcie.
ja szykuję się do inseminacji w listopadzie. Problem niepękające pęcherzyki, czas starań 5 lat.
Jakie badania wymagali od Was przed inseminacją? Za którym razem się udało?
invicta:
kobieta:
* przeciwciała anty HCV
* Antygen HBS
* przeciwciała anty CMV IgG
* przeciwciała anty CMV IgM
* przeciwciała anty HBc
* przeciwciała anty HIV
* przeciwciała anty Różyczka IgG
* przeciwciała anty Różyczka IgM
* przeciwciała anty toksoplazmoza IgG
* przeciwciała anty toksoplazmoza IgM
* odczyn VDRL
wymaz w kierunku chlamydii
Mężczyzna:
* przeciwciała anty HIV
* przeciwciała anty HCV
* przeciwciała anty HBc
* odczyn VDRL
*Antygen HBS
statystki ilu dziewczynom się udało i kiedy prowadzi ania8306 i co jakiś tu podaje. musisz przesledzic kilka ostatnich stron
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Dzięki dziewczyny za opinie bo ja w ogóle nie mam pojęcia jak interpretować te wyniki. Wydaję mi się, że to,że wszystkie znajdują się w granicach normy f.lutealnej wcale nie musi oznaczać że dla mnie ubiegającej się o dziecko muszą być dobre dlatego wolałam Was zapytać. Mi się wydaje, że możliwe, że owu właśnie była 17-18dc ale nie jestem pewna bo tym razem objawy były subtelniejsze. Ja mam tak porąbany organizm jak nie jestem stymulowana, że wszystko jest rozjechane w trzy światy...Dwukrotnie miałam tak, że jedna owu nie zahamowała wzrostu kolejnego pęcherzyka i kolejnej owu. Ale to da się okiełznać stymulacją i zastrzykiem na pęknięcie. Gorzej z tym endo.
Cieszy mnie ogromnie, że jesień daje dobre wyniki. Nawet żałuje, że sama nie mogę dołączyć do Was. U mnie prolaktyna podejrzewam coraz lepiej już mam mikro wyciek z sutka ( w końcu to 17 tyg leczenia). Może nawet z taką mogłabym podejść do IUI. Ale jak nie urok to sraczka teraz mam endo, które nie utrzyma żadnej ciąży. Gdyby nie to moim jedynym problemem był by wrogi śluz jak u koleżanki co teraz zaszła. Ehh. -
Lunk_a wrote:Dlatego nie nakręcaj się w żadną strone i spokojnie czekaj jeszcze 2-3 dni.
dzięki za "głos rozsądku", a Ani za optymizm
Co do akupunktury - też słyszałam bardzo pozytywne opinie o wpływie na płodność, zwłaszcza przy idiopatycznej. -
Mysza1986 wrote:dzięki za "głos rozsądku", a Ani za optymizm
Co do akupunktury - też słyszałam bardzo pozytywne opinie o wpływie na płodność, zwłaszcza przy idiopatycznej.
Żyć normalnie. Nie chuchac nie dmuchać a zyc:)
Za kilka dni będziesz wiedziała jak jest:) -
Dołączam do grupy w listopadzie podchodzę do pierwszego iui po 8 cs. Wiedziałam, że będę miała problem z zajściem w drugą ciążę bo jestem to usunięciu tarczycy, ale okazało się ze dobrze i regularnie owuluje a mój mąż ma teratozoospermie.
ania8306 lubi tę wiadomość
36l, 2010- naturalny cud
starania od 03.2016,
4 inseminacje
Ona:hsg🆗histeroskopia🆗Usunięta tarczyca, era🆗cytokiny ❌
On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
I hbIMSI 10.2018, dł prot, hiperstymulacja, zamrozono 7 oocytow, brak zarodkow
II hbIMSI 01.2019, kr protokół ❄️❄️❄️
01.02.19 2x 3dn zarodków ❌
14.02.20- 1x 4aa- CB
III IMSI- ❄️❄️❄️❄️
26.11.20- transfer 4aa❌
24.01.22 transfer 3AA👍♥️🍀
Udało się warto próbować 👶🏼 -
Polawola wrote:Dołączam do grupy w listopadzie podchodzę do pierwszego iui po 8 cs. Wiedziałam, że będę miała problem z zajściem w drugą ciążę bo jestem to usunięciu tarczycy, ale okazało się ze dobrze i regularnie owuluje a mój mąż ma teratozoospermie.
Polawola lubi tę wiadomość
-
Polawola wrote:Dołączam do grupy w listopadzie podchodzę do pierwszego iui po 8 cs. Wiedziałam, że będę miała problem z zajściem w drugą ciążę bo jestem to usunięciu tarczycy, ale okazało się ze dobrze i regularnie owuluje a mój mąż ma teratozoospermie.
Powodzonka! Oby udało się za pierwszym IUIPolawola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak szybko zaczyna działać dupek? I jak szybko miałyście (jeżeli w ogóle miałyście) jakies objawy z nim związane?
-
Kuchcinka wrote:Dziewczyny jak szybko zaczyna działać dupek? I jak szybko miałyście (jeżeli w ogóle miałyście) jakies objawy z nim związane?
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Jeśli w piątek okaże się, że moje endo ma sensowną grubość jak na 26dc i zrobię ponownie obciążenie prolaktyny i będzie bliskie 700 po obciążeniu to może jest dla mnie szansa na podejście w listopadzie. Ale z moim endo dzieje się coś złego i od lipca w czasie owu ma skrajne wartości np. 4 mm ( w czerwcu przez to nie podeszłam do 3IUI a potem okazało się, że mam dużą hiperprolaktynemie i to przez to są niepowodzenia). Teraz prolaktyna dużo lepsza a endo w zeszłym bardzo długim cyklu 60dniowym w 48dc miało 7,5mm. Dlatego najprawdopodobniej skończy się histeroskopią z ponacinaniem śluzówki. W Invicie robią to na nfz tylko za anastazjologa płaci się 200zł. Miesiąc po można już podchodzić do IUI ale nie wiem w razie czego ile czeka się na to samo histero.
Mysza ściskam kciuki za Ciebie. -
Kuchcinka u mnie żadnych złych dolegliwości z dupkiem. A ja z tych co źle reagują na wszelakie leki (np po luteinie mnie mdliło a estrofem wyciąga ze mnie wszelkie siły witalne, po 10 dniach brania byłam tak zmęczona jakbym tydzień nie spała)
Pola moje endo też słabiutkie. W cyklu niestymulowanym urosło mi max do 4 mm, teraz w 9 dc miało podobnie ale stymuluję się dopiero od 7 dc (u mnie to akurat nie ma większego znaczenia czy to 3 czy 10 dzień bo mój organizm sam z siebie nie wytwarza żadnych hormonów żeńskich byleby tylko endo nie miało sto lat). Dziś idę podejrzeć - po 4 zastrzykach ale nie spodziewam się cudów chociaż wdaje mi się, że coś jakby w jajnikach się działo ale myślę, że sobie wmawiam
Mysza jak u Ciebie? -
hej. dziewczyny powtórzyłam bete. w piątek 10,5 dziś 24,2. (72 godz) przyrost tylko 80% martwie się... pozostaje tylko czekać i powtórzyć w środę. macie jakis doświadczenia z tak słabym przyrostem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 12:32
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga