Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie ja też zastanawiałam się nad akupunkturą. Powiedz, czy moment wbicia igieł jest bolesny?
    Wspomagasz akupunkturą płodność, czy na coś innego stosujesz?
    BitterSweetSymphony wrote:
    Dla mnie osobiście gorszy był właśnie zastrzyk w brzuch. W pupę to mąż miał nawet z tego przyjemność :D Co chwilę na jakieś badania trzeba jeździć to i do igieł już zdążyłam się przyzwyczaić.
    Teraz jeżdżę na akupunkturę i nie polecam dla osób które boją się kłucia :D Nie raz to do 15 igieł idzie.

olciabios trzymam kciuki. Na pewno wszystko pójdzie jak spłatka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 21:36

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Rzuci któraś okiem?
    20dc
    LH 8,97 mIU/ml
    Estradiol 68 pg/ml
    Progesteron 3,2 ng/ml

W piątek mam wizytę. Pokaże wyniki z 3dc i 20dc. Plus obejrzymy te endometrium. Chyba na wiele nie liczę, niby to mój 20dc. Możliwe, że owu miałam 2dni temu. Ale z drugiej strony może ta histero wniesie coś nowego do mojej diagnozy.

Chwilami tak dużo piszecie, że ledwo nadążam za Wami :D
    Gratuluje zaciążenia!

A mi się wydaje że jesteś tuż po owu. Estradiol spada właśnie 1-2 dni po owu, żeby później znowu wzrastać. Progesteron przed owu z reguły poniżej 1, ty masz wyższy, a tak jest że rośnie i swój szczyt osiąga ok 7 dni po owu. Lh po owulacji nie ma żadnego znaczenia. Oczywiście mogę się mylić :-P

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 jeszcze nic nie jest pewne. Oby to była ta implementacja :-)

Alimak super sobie poradziliście :-D

Mysza1986 lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak
    noo gratulacje :D
    dobrze ze przekonalas się ze to nic nie boli :)

Ja podtrzymuje zdanie, jak ania-tuz po owulacji. Na to wskazuje charakterystyczny stosunek hormonow. Prg musi rosnąć tuz po owu i endo się jakby starzeje.
    Jak mowie, szkoda ze się nie dowiemy jaki jest stan faktyczny :)

O akupunkturze tez slyszalam ze pomaga-ktoras rzucila taki temat.
    Ale nic więcej o niej nie wiem, jak pomaga, jak działa.Pobudza jakies prady w ciele :P

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    to własnie dziwne, przed diagnozą i lekami( lethrox na tarczycę, bromergon na hiperprolaktynemię i duphaston "na wsparcie") cykle miałam ok. 28 dni. po lekach cykle trawają 24-26dni, i rozpoczynaą się plamieniami (2-3dni) - lekarz stwierdził że to są włąsnie moje "normalne" cykle ale coraz częściej zastanawiam się nad konsultacją z innym

raczej nie myślę o implementacji żeby się nie nakręcać - ale gdyby się tak okazało byłoby cudownie
    Dlatego nie nakręcaj się w żadną strone i spokojnie czekaj jeszcze 2-3 dni.

iv09i09katk65tr1.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anemic wrote:
    Witajcie.
    ja szykuję się do inseminacji w listopadzie. Problem niepękające pęcherzyki, czas starań 5 lat.
    Jakie badania wymagali od Was przed inseminacją? Za którym razem się udało? :)

invicta:
    kobieta:
    * przeciwciała anty HCV
    * Antygen HBS
    * przeciwciała anty CMV IgG
    * przeciwciała anty CMV IgM
    * przeciwciała anty HBc
    * przeciwciała anty HIV
    * przeciwciała anty Różyczka IgG
    * przeciwciała anty Różyczka IgM
    * przeciwciała anty toksoplazmoza IgG
    * przeciwciała anty toksoplazmoza IgM
    * odczyn VDRL

wymaz w kierunku chlamydii
    Mężczyzna:
    * przeciwciała anty HIV
    * przeciwciała anty HCV
    * przeciwciała anty HBc
    * odczyn VDRL
    *Antygen HBS

statystki ilu dziewczynom się udało i kiedy prowadzi ania8306 i co jakiś tu podaje. musisz przesledzic kilka ostatnich stron

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za opinie bo ja w ogóle nie mam pojęcia jak interpretować te wyniki. Wydaję mi się, że to,że wszystkie znajdują się w granicach normy f.lutealnej wcale nie musi oznaczać że dla mnie ubiegającej się o dziecko muszą być dobre dlatego wolałam Was zapytać. Mi się wydaje, że możliwe, że owu właśnie była 17-18dc ale nie jestem pewna bo tym razem objawy były subtelniejsze. Ja mam tak porąbany organizm jak nie jestem stymulowana, że wszystko jest rozjechane w trzy światy...Dwukrotnie miałam tak, że jedna owu nie zahamowała wzrostu kolejnego pęcherzyka i kolejnej owu. Ale to da się okiełznać stymulacją i zastrzykiem na pęknięcie. Gorzej z tym endo.
    Cieszy mnie ogromnie, że jesień daje dobre wyniki. Nawet żałuje, że sama nie mogę dołączyć do Was. U mnie prolaktyna podejrzewam coraz lepiej już mam mikro wyciek z sutka ( w końcu to 17 tyg leczenia). Może nawet z taką mogłabym podejść do IUI. Ale jak nie urok to sraczka teraz mam endo, które nie utrzyma żadnej ciąży. Gdyby nie to moim jedynym problemem był by wrogi śluz jak u koleżanki co teraz zaszła. Ehh.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dlatego nie nakręcaj się w żadną strone i spokojnie czekaj jeszcze 2-3 dni.

dzięki za "głos rozsądku", a Ani za optymizm :)

Co do akupunktury - też słyszałam bardzo pozytywne opinie o wpływie na płodność, zwłaszcza przy idiopatycznej.

bv5tg9v.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola czyli w listopadzie podchodzisz do iui?

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    dzięki za "głos rozsądku", a Ani za optymizm :)

Co do akupunktury - też słyszałam bardzo pozytywne opinie o wpływie na płodność, zwłaszcza przy idiopatycznej.
    Będzie kochana co ma być. Musisz myśleć pozytywnie. Ale bez nakręcania
    Żyć normalnie. Nie chuchac nie dmuchać a zyc:)
    Za kilka dni będziesz wiedziała jak jest:)

iv09i09katk65tr1.png
  • Polawola Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do grupy w listopadzie podchodzę do pierwszego iui po 8 cs. Wiedziałam, że będę miała problem z zajściem w drugą ciążę bo jestem to usunięciu tarczycy, ale okazało się ze dobrze i regularnie owuluje a mój mąż ma teratozoospermie.

ania8306 lubi tę wiadomość

36l, 2010- naturalny cud
    starania od 03.2016,
    4 inseminacje :(
    Ona:hsg🆗histeroskopia🆗Usunięta tarczyca, era🆗cytokiny ❌
    On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
    I hbIMSI 10.2018, dł prot, hiperstymulacja, zamrozono 7 oocytow, brak zarodkow :(
    II hbIMSI 01.2019, kr protokół ❄️❄️❄️
    01.02.19 2x 3dn zarodków ❌
    14.02.20- 1x 4aa- CB
    III IMSI- ❄️❄️❄️❄️
    26.11.20- transfer 4aa❌
    24.01.22 transfer 3AA👍♥️🍀

Udało się :) warto próbować 👶🏼
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polawola wrote:
    Dołączam do grupy w listopadzie podchodzę do pierwszego iui po 8 cs. Wiedziałam, że będę miała problem z zajściem w drugą ciążę bo jestem to usunięciu tarczycy, ale okazało się ze dobrze i regularnie owuluje a mój mąż ma teratozoospermie.
    Witaj i powodzenia :)

Polawola lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polawola wrote:

Powodzonka! Oby udało się za pierwszym IUI :)

Polawola lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak szybko zaczyna działać dupek? I jak szybko miałyście (jeżeli w ogóle miałyście) jakies objawy z nim związane?

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Dziewczyny jak szybko zaczyna działać dupek? I jak szybko miałyście (jeżeli w ogóle miałyście) jakies objawy z nim związane?
    Ja mam tak dzien dwa po przyjęciu juz bolesnosc piersi, bolee głowy czasem bezsenność.

Wojcinka lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jak u Ciebie? Plamienie trwa?

iv09i09katk65tr1.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli w piątek okaże się, że moje endo ma sensowną grubość jak na 26dc i zrobię ponownie obciążenie prolaktyny i będzie bliskie 700 po obciążeniu to może jest dla mnie szansa na podejście w listopadzie. Ale z moim endo dzieje się coś złego i od lipca w czasie owu ma skrajne wartości np. 4 mm ( w czerwcu przez to nie podeszłam do 3IUI a potem okazało się, że mam dużą hiperprolaktynemie i to przez to są niepowodzenia). Teraz prolaktyna dużo lepsza a endo w zeszłym bardzo długim cyklu 60dniowym w 48dc miało 7,5mm. Dlatego najprawdopodobniej skończy się histeroskopią z ponacinaniem śluzówki. W Invicie robią to na nfz tylko za anastazjologa płaci się 200zł. Miesiąc po można już podchodzić do IUI ale nie wiem w razie czego ile czeka się na to samo histero.

Mysza ściskam kciuki za Ciebie.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    POla a nigdy wcześniej nie mialas problemów z endo?
    Histero z wycinkami do badania, bo może masz jakiś stan zapalny w endo.

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka u mnie żadnych złych dolegliwości z dupkiem. A ja z tych co źle reagują na wszelakie leki (np po luteinie mnie mdliło a estrofem wyciąga ze mnie wszelkie siły witalne, po 10 dniach brania byłam tak zmęczona jakbym tydzień nie spała)

Pola moje endo też słabiutkie. W cyklu niestymulowanym urosło mi max do 4 mm, teraz w 9 dc miało podobnie ale stymuluję się dopiero od 7 dc (u mnie to akurat nie ma większego znaczenia czy to 3 czy 10 dzień bo mój organizm sam z siebie nie wytwarza żadnych hormonów żeńskich byleby tylko endo nie miało sto lat). Dziś idę podejrzeć - po 4 zastrzykach ale nie spodziewam się cudów chociaż wdaje mi się, że coś jakby w jajnikach się działo ale myślę, że sobie wmawiam :P

Mysza jak u Ciebie?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • efta Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. dziewczyny powtórzyłam bete. w piątek 10,5 dziś 24,2. (72 godz) przyrost tylko 80% :( martwie się... pozostaje tylko czekać i powtórzyć w środę. macie jakis doświadczenia z tak słabym przyrostem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 12:32

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ