INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Alimak ja nawet nie próbowałam nigdy dać sobie zastrzyku... Zawsze pielęgniarka i płacę... Ale cóż, kiedyś musi być ten pierwszy raz... Więc albo zrobię jak pisze migotkaaa albo pojadę do Lunki
Olciabos trzymam trzymam, daj nam koniecznie znać Może jeszcze jest pęcherzyk, albo pękł przed chwilą...
Dziewczyny a ja w nocy miałam ogromny ból hmm jajników? Nie wiem co to. Oby to było jednorazowe i nic złego tam się nie działoolciabos lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dla mnie osobiście gorszy był właśnie zastrzyk w brzuch. W pupę to mąż miał nawet z tego przyjemność Co chwilę na jakieś badania trzeba jeździć to i do igieł już zdążyłam się przyzwyczaić.
Teraz jeżdżę na akupunkturę i nie polecam dla osób które boją się kłucia Nie raz to do 15 igieł idzie.
olciabios trzymam kciuki. Na pewno wszystko pójdzie jak spłatka
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
efta wrote:Dziewczyny co do zastrzyków. dacie rade wszytko kwestia praktyki. No i psychiki
mi pierwsze zastrzyki mąż robił, teraz kuje się codziennie sama, Codziennie bo oprócz zastrzyków na pęknięcie robie sobie zastrzyki clexane - na krzepnięcie krwi.
Niestety będę się kuła w brzuch całą ciążę potem jak brzuszek bedzie większy to pewnie w inną część ciała.
Wszytko jest do przejścia.
Mam jeszcze pytanie odnośnie bety. Skoro w piątek beta była 10,5 to w poniedziałek jakiego wyniku powinnam się spodziewać ? Poproszę jakąś mądrą głowę o wyliczenie i podanie ilości.
W poniedzialek beta powinna wynosic ok. 30 zazwyczaj na poczatku przyrasta ok. 100 % co dwa dni a potem juz troche zwalnia I wynosi np. 65% mi tak wyszlo w 7 tygefta lubi tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! -
Olciabos, powodzenia na pęknietych też może się cykl zakończyć powodzenie. Nasienie jest tak przygotowane, że nie potrzebuje tyle czasu co bez tuningu
olciabos lubi tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i pokrzepienie Już po, jestem w domku, pęcherzyk 24 mm, i był taki jakby rozlany, więc albo pękł rano albo jeszcze nie..ale cały czas czuje jajnik więc może zdążyliśmy..5 mln najlepszych plemników, nie jest super wynik ale przecież potrzebny jest JEDEN !!!. Teraz tylko czekać
Ylya, efta, ania8306, Domili lubią tę wiadomość
-
olciabos wrote:AA i jeszcze dr kazała poprawić więc się zastosujemy i od dzisiaj lub jutra jem ananasa, bo podobno jest dobry na zagnieżdżanie . Może to zbieg okoliczności ale pomagał
powodzenia. od jutra odliczanie trzymam kciuki6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
olciabos wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie i pokrzepienie Już po, jestem w domku, pęcherzyk 24 mm, i był taki jakby rozlany, więc albo pękł rano albo jeszcze nie..ale cały czas czuje jajnik więc może zdążyliśmy..5 mln najlepszych plemników, nie jest super wynik ale przecież potrzebny jest JEDEN !!!. Teraz tylko czekać
Idealnie
Trzymam kciukiolciabos lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Rzuci któraś okiem?
20dc
LH 8,97 mIU/ml
Estradiol 68 pg/ml
Progesteron 3,2 ng/ml
W piątek mam wizytę. Pokaże wyniki z 3dc i 20dc. Plus obejrzymy te endometrium. Chyba na wiele nie liczę, niby to mój 20dc. Możliwe, że owu miałam 2dni temu. Ale z drugiej strony może ta histero wniesie coś nowego do mojej diagnozy.
Chwilami tak dużo piszecie, że ledwo nadążam za Wami
Gratuluje zaciążenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 15:05
-
PolaMinka wrote:Rzuci któraś okiem?
20dc
LH 8,97 mIU/ml
Estradiol 68 pg/ml
Progesteron 3,2 ng/ml
W piątek mam wizytę. Pokaże wyniki z 3dc i 20dc. Plus obejrzymy te endometrium. Chyba na wiele nie liczę, niby to mój 20dc. Możliwe, że owu miałam 2dni temu. Ale z drugiej strony może ta histero wniesie coś nowego do mojej diagnozy.
Gratuluje zaciążenia!
Lh jeszcze niskie - nie było jeszcze piku LH a wiec na naturalną owulację się jeszcze nie zanosi (przynajmniej w najbliższych 3 dniach).
co do estradiolu to się nie znam ale też nisko wiec potwierdzałby że owu jeszcze nie było
oczywiscie mogę się mylić , bo lekarzem nie jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 18:39
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
a u mnie dziś 23dc i plamienia więc @ za rogiem , po raz pierwszy bez płaczu- chyba doszłam do etapu gdzie comiesieczną żałobę przezywam juz tylko wewnetrznie.
jeszcze jedna IUI w listopadzie w którą de facto nie wierzę,
grudzień laparoskopia a potem mam nadzieję wyczekane in vitro...
-
Witajcie.
ja szykuję się do inseminacji w listopadzie. Problem niepękające pęcherzyki, czas starań 5 lat.
Jakie badania wymagali od Was przed inseminacją? Za którym razem się udało?
12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5
22.06 transfer-5t 5dz - Strata
ANA 2 - dodatni 1:320
NK: 50,1%, hashimoto -
efta wrote:progesteron niziutki - owulacji jeszcze nie było.
Lh jeszcze niskie - nie było jeszcze piku LH a wiec na naturalną owulację się jeszcze nie zanosi (przynajmniej w najbliższych 3 dniach).
co do estradiolu to się nie znam ale też nisko wiec potwierdzałby że owu jeszcze nie było
oczywiscie mogę się mylić , bo lekarzem nie jestem
Estradiol niski ale prg wlasnie wysoki-przeciez przed owulacja jest niski, potem wlasnie rosnie, ale wynik powyżej 3 wskazuje na owulacje lub tuz po.
I lh już spada, nie współgra z estradiolem jak na okres przedowulacyjny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 19:53
-
Mysza1986 wrote:a u mnie dziś 23dc i plamienia więc @ za rogiem , po raz pierwszy bez płaczu- chyba doszłam do etapu gdzie comiesieczną żałobę przezywam juz tylko wewnetrznie.
jeszcze jedna IUI w listopadzie w którą de facto nie wierzę,
grudzień laparoskopia a potem mam nadzieję wyczekane in vitro...
Może implantacyjne? -
Lunk_a wrote:Ja bym wlasnie powiedziała ze owulacja była.
Estradiol niski ale prg wlasnie wysoki-przeciez przed owulacja jest niski, potem wlasnie rosnie, ale wynik powyżej 3 wskazuje na owulacje lub tuz po.
I lh już spada, nie współgra z estradiolem jak na okres przedowulacyjny.
czy ja wiem...
progesteron po owu jest od około 6
a estradiol po owu powyżej 120 (przynajmniej w moim lab)
nie bede się upierać, bo nie mam pewności.
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:czy ja wiem...
progesteron po owu jest od około 6
a estradiol po owu powyżej 120 (przynajmniej w moim lab)
nie bede się upierać, bo nie mam pewności.
I mi i Tobie się wydaje, każdej tak jak napisala.
Szkoda, że nie dowiemy się od posiadaczki wynikow jak było naprawdę-bo musiałaby mieć dziś usg -
Lunk_a wrote:Masz krótkie cykle?
Może implantacyjne?
to własnie dziwne, przed diagnozą i lekami( lethrox na tarczycę, bromergon na hiperprolaktynemię i duphaston "na wsparcie") cykle miałam ok. 28 dni. po lekach cykle trawają 24-26dni, i rozpoczynaą się plamieniami (2-3dni) - lekarz stwierdził że to są włąsnie moje "normalne" cykle ale coraz częściej zastanawiam się nad konsultacją z innym
raczej nie myślę o implementacji żeby się nie nakręcać - ale gdyby się tak okazało byłoby cudownie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 20:16
-
PolaMinka wrote:Rzuci któraś okiem?
20dc
LH 8,97 mIU/ml
Estradiol 68 pg/ml
Progesteron 3,2 ng/ml
Gratuluje zaciążenia!
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec