INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Efta
Przykro mi. Ale uważam że w tym cyklu powinnaś podejść do kolejnej iui. Jak Twój lekarz uważa?
U Ciebie beta była 24. Ciąża biochemiczna.
Ponoć po biochem łatwiej zajść w ciążę.
Nie wiem ile w tym prawdy ale jeśli nie musisz robić przerwy nie rób.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 10:34
-
Selja najmocniej i gratuluję! Piękna beta
1988, Viszka, Ylya wspieram z całych sił i przesyłam dużo energii do walki z przeciwnościami :*
Efta bardzo mi przykro kochana Tak jak dziewczyny piszą następny cykl przyniesie wspaniałą niespodziankę w postaci zdrowiutkiej ciąży. Nie załamuj się proszę :*
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
efta wrote:mam wynik.
beta spadła.
czekam na poronienie
Tak mi przykro
Kolejnym razem się uda, widocznie tylko ten wrogi śluz jest przeszkodą - teraz się udało, na krótko ale udało! Więc kolejne podejście też będzie udane
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ylya wrote:Efta tak mi przykro i smutno
U mnie też test negatywny.
To co, zbieramy się, otrzepujemy piórka i walczymy dalej?
Przykro mi...
Dobre masz podejście! Musi się udać7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyDziewczyny, a ja jeszcze parę dni temu totalnie olewałam system,a teraz zaczynam się nakręcać... 13 dni po IUI . Jeśli jutro tempka nie spadnie, chyba pójdę na betę . Nie mam żadnych objawów . Nic a nic, no chyba że okresowe .
Jest nadzieja, ale tak bardzo boję się kolejnej porażki ,że wmawiam sobie że na pewno się nie uda . Może porażka będzie bolała mniejDomili, Bikini31, Mysza1986, ania8306 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlimak, to racja... jeszcze parę dni temu łapałam się na tym,że zapominałam że miałam IUI, a teraz jakaś masakra
Zaraz idę do pracy, to przestanę o tym myśleć chociaż do 22 . Potem spać i zobaczymy co rano termometr pokaże. Jak nie spadnie, lecę na betęDomili, ania8306 lubią tę wiadomość
-
Selja wrote:Dziękuję Wam bardzo. Niesamowicie się cieszę ale i stresuje.
Dziś w klinice była dziewczyna chyba też na betę- 7 lat starań 5 nieudanych in vitro !! I WPADKA naturalna!!!!!Selja lubi tę wiadomość
-
A dlaczego dajesz sobie tylko trzy podejścia do IUI?
Viszka wrote:2IUI też nieudana. Szykuję się do ostatniej
Moja ostatnia szansa na posiadanie potomstwa.
Wojcinka lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
dziekuje wam dziewczyny za słowa otuchy i wsparcie.
nie poddałam się bede walczyc.
czekam na telefon od mojej gin jak powie, że mogę podchodzić do IUI w nastepnym cyklu to z pewnoscią tak zrobię.
kto nie walczy ten nie niańczy !Domili, Ylya, Wojcinka, BitterSweetSymphony, Alimak, Bikini31, Selja, promyczek 39, ania8306 lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny. Podczytuje was od jakiegos czasu ( trzymam kciuki) a dzisiaj przyszedl czas i na mnie. Jestem po 1 IUI wiec jesli moge to prosze dopiszcie mnie do listy!.....ehhhh chyba dopiero teraz zaczyna sie stres!
PozdrawiamBikini31, olciabos, ania8306 lubią tę wiadomość
-
Raja86 wrote:Czesc dziewczyny. Podczytuje was od jakiegos czasu ( trzymam kciuki) a dzisiaj przyszedl czas i na mnie. Jestem po 1 IUI wiec jesli moge to prosze dopiszcie mnie do listy!.....ehhhh chyba dopiero teraz zaczyna sie stres!
Pozdrawiam05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
nick nieaktualnyka_tarzyna wrote:A dlaczego dajesz sobie tylko trzy podejścia do IUI?
U nas problem polega na małej liczbie plemników. Korzystam teraz z dawcy nasienia, więc mało mnie to satysfakcjonuje.
Niby u mnie wszystko OK, ale teraz czuję, że po 2 nieudanych IUI problem dotyka również i mnie, ale nie jest on zdiagnozowany.
Czuję się beznadziejnie, praktycznie nic nie warta -
Viszka
no ale to ja nie rozumiem, pytanie było czemu dajesz sobie 3iui a nie 5 czy 10? Rozumiem ze boisz się ze problem jest tez po Twojej stronie, ale to czemu nie chcesz diagnozować tego wszystkiego?
Poza tym, 2 nieudane iui to często zbieg okolicznosciWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 19:09
ania8306, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, bylam na wizycie. Mam liste badań do zrobienia, jak wszystko będzie ok, to w następnym cyklu będzie iui.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 19:09
olciabos, ka_tarzyna, ania8306, Bikini31, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość