INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja byłam dzisiaj na monitoringu - dwa razy w ciągu dnia (to jakieś szaleństwo w tym cyklu z IUI). I koniec końców ustaliliśmy IUI jutro na 13-tą (chciałam wcześniej, ale w klinice po prostu terminów nie mieli).
Pęcherzyki miały dzisiaj 13 i 17mm, endo 10mm. Wczoraj o 18.30 wzięłam pregnyl, więc IUI będzie około 42h po zastrzyku. Dzisiaj było jeszcze za wcześnie, a jutro obawiam się, że już będzie za późno.
Kurcze, że to się nie da tak precyzyjnie...ania8306 lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
A dlaczego mało Cię satysfakcjonuje? Ze względów finansowych np.?
Na pewno jak wam 2 IUI nie wyszły, to warto porobić podstawowe badania - hormony (ale powinnaś mieć to w sumie zlecone przed IUI) etc. No i drożność jajowodów i może histeroskopia.
Viszka wrote:U nas problem polega na małej liczbie plemników. Korzystam teraz z dawcy nasienia, więc mało mnie to satysfakcjonuje.
Niby u mnie wszystko OK, ale teraz czuję, że po 2 nieudanych IUI problem dotyka również i mnie, ale nie jest on zdiagnozowany.
Czuję się beznadziejnie, praktycznie nic nie warta
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Dziewczyny mnie z listy mozecie wypisac....nie doszlo do IUI pecherzyka juz nie bylo..jedyne pocieszajace ze lekarz nie robi na sile...chociz tyle ze moge mu chyba zaufacDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
To dobre wieści. Ciekawa jestem jakie będziecie mieli parametry nasienia
Lunk_a wrote:Dziewczyny, bylam na wizycie. Mam liste badań do zrobienia, jak wszystko będzie ok, to w następnym cyklu będzie iui.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Alimak, na szczęście mamy lekarkę, która te szaleństwa toleruje:-) I jeszcze nawet się z nią raz dzisiaj przez tel. konsultowałam.
Kaśka, przykro mi - miałam tak przez ostatnie dwa cykle. Potrafi zdołować.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
U mnie pecherzyk 12 mm, ten na lewym nie urósł, endo 6 mm. Lekarz stwierdził, że 'szału nie ma' mam przyjść w piątek i jak nie będzie min. 15 mm to mam zapomnieć. W zeszłym cyklu 15 mm miałam dopiero w 18 dniu co prawda na clo ale jednak był później. Na ulotce gonalu jest napisane żeby stosować do momentu uzyskania odpowiedzi nie dłużej niż 5 tygodni więc dlaczego mam już nie brać w tym cyklu zastrzyków. Nic nie rozumiem, jestem wkurzona myślę czy znów nie zmienić lekarza...
-
to wlasnie tez juz moj drugi cykl w ktorym nie zdazylismy....no i wizja laparoskopii dopiero w lutym....ta nasza walka juz ta dlugo trwa...trace sily...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
10.10 bizona 5/
10.10 Monika*** 2/
11.10 Orbitka 1/
12.10 domiszka
13.10 1988 1/
17.10 efta 1/
17.10 Viszka 2/
18.10 Mysza1986 3/
19.10 Selja 2/
19.10 Ylya 1/
19.10 Fasolko_przyjdz 3/
20.10 Bridget 2/
21.10 Domili 1/
25.10 JJ 2/
25.10 Kuchcinka 1/
25.10 asiak1985 2/
29.10 olciabos
31.10 Alimak
31.10 Bikini31 2/
02.11 Raja86 1/7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Kaska
no co Ty! Chyba nie poddasz się dlatego ze pęcherzyka nie było! Nie było bo pekl wcześniej i już. Nie nie było bo nie urosl, nie bo nie masz owulacji, nie było bo za wcześniej pekl, niż oczekiwalas.
Podejdziesz za miesiąc.
katarzyna
u nas iui i badania meza będą wcześniej niż termin sprawdzenia po op. Ale ja jestem ciekawa czy dzięki suplementom cos się polepszylo. Tak mam , ze lubie wiedzieć i rozumieć co się dzieje w naszych ciałach Badania będą 7tyg po operacji na zylaki. A powinny być 10 tyg po. Tak czy inaczej, wyniki po operacji zrobimy, niezależnie jak będzie z iui.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 22:21
-
Dziewczyny nie możemy się jeszcze poddawać
Życie jest strasznie niesprawiedliwe, ale trzeba jeszcze walczyć.
Mysza1986 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Lunk_a wrote:Kaska
no co Ty! Chyba nie poddasz się dlatego ze pęcherzyka nie było! Nie było bo pekl wcześniej i już. Nie nie było bo nie urosl, nie bo nie masz owulacji, nie było bo za wcześniej pekl, niż oczekiwalas.
Podejdziesz za miesiąc.
kochana to nie o to chodzi ze chce sie poddac bo pecherzyka nie bylo...ale na t sie zlozylo naprawde duzo roznych innych problemow...zaczynajac d pecherzyka a konczac na dzisiejszym mandacie...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Viszka wrote:U nas problem polega na małej liczbie plemników. Korzystam teraz z dawcy nasienia, więc mało mnie to satysfakcjonuje.
Niby u mnie wszystko OK, ale teraz czuję, że po 2 nieudanych IUI problem dotyka również i mnie, ale nie jest on zdiagnozowany.
Czuję się beznadziejnie, praktycznie nic nie warta -
Kuchcinka wrote:Viszka nawet zdrowa para ma w każdym cyklu tylko 25% szans na ciaze, IUI wcale nie daje większych szans na ciaze niż naturalne zapłodnienie zdrowej pary, jednym sie udaje za pierwszym razem innym za 6 także uszy do góry. Nie rozumiem czemu chcesz sie poddać po 3 IUI. Jeśli ze względów finansowych to spróbuj powalczyć o IUI na NFZ, czeka sie długo, ale przynajmniej koszty sa minimalne.
asiak1985 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Czuję się beznadziejnie, praktycznie nic nie warta
myślę że nie chodzi o finanse tylko o dawcę -też bym miała wątpliwości a na pewno miałby je mój mąż-myśle ze spróbowałby ale przy kolejnej próbie z dawcą miałby opory