INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
wy tu piszecie o zwierzakach a ja się własnie zastanawiam czy przygarnąć pupila, u mnie w domu zawsze byly zwierzaki 2 lata temu uspiłam psa, tydzien temu kota i szału dostaje bez zwierzakaniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
A ja boję się panicznie psów. Mam problem nawet z jazdą na rowerze czy spacerami - wszędzie słyszę "dyszenie" psa
Dlatego pozostają nam koty Są bardziej złośliwe ale i tak meeeeega kochane
Asiak przygarnij hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 20:02
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Niby temat off- topowy od IUI, myślę jednak, że podsiadanie zwierzaka potrafi pomóc w trudnych chwilach starania kiedy rośnie poziom stresu (dogoterapia, felinoterapia) dlatego Aiak1985 - jeśli masz możliwość i chcesz to czemu nie?
Ania8306- ja Cię podziwiam, że w ogóle potrafisz coś wyczuć- ja od 1,5 roku próbuję czytać znaki organizmu ale niestety z miernym skutkiem. Nie potrafię wyczuć ovu mierzenie tempki sobie odpuściłam: monitoring mówił swoje, tempka swoje- trochę mnie to zniechęciło. Powodzonka jutro!ania8306 lubi tę wiadomość
-
efta wrote:mam wynik.
beta spadła.
czekam na poronienie
Kochana, nie wiem co powiedzieć... bądź dzielna.Strasznie mi przykro. Tulę Was
12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5
22.06 transfer-5t 5dz - Strata
ANA 2 - dodatni 1:320
NK: 50,1%, hashimoto -
Mysza1986 dziękuję kochana :-*
Ważne że dzięki monitoringom wiesz że pęcherzyki rosną i pękają
Nasza kicia przychodzi do mnie kiedy płaczę. Muszę ją wtedy głaskać, myślę że to jest jej wsparcie dla mnie7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Kaśka28 wrote:Dziewczyny mnie z listy mozecie wypisac....nie doszlo do IUI pecherzyka juz nie bylo..jedyne pocieszajace ze lekarz nie robi na sile...chociz tyle ze moge mu chyba zaufac
Kaśka dobrze, że nie "naciąga" jak nasza Ostrava A w listopadzie po prostu zrobicie IUI wcześniej. Ważne, że pęcherzyk był i pęka.
Miałaś stymulację przed IUI?
12.12 - crio beta: 12 dpt: 230; 15 dpt 935,5
22.06 transfer-5t 5dz - Strata
ANA 2 - dodatni 1:320
NK: 50,1%, hashimoto -
Ja też mam kotka i do głowy by mi nie przyszło nawet się go pozbyć przecież to nasz domownik, członek rodziny, nie rozumiem jak tak można...
Mnie też kluja jajniki, na prawym niby rośnie jakiś kurdupel ale niestety chyba zbyt wolno na lewym nie rośnie nic, to ciekawe dlaczego czuje oba?
Ja sluzu nie mam wcale. Nie pamiętam żebym kiedykolwiek miała ale ciekawi mnie jak badają sobie szyjke? Próbowałam dziś paluchami i nic nie znalazlamBikini31, ania8306 lubią tę wiadomość
-
Oddać kota? Nie wyobrażam sobie. Ale adoptując naszego Majkiego, pani powiedziała nam, że pewna para spodziewająca się dziecka postanowiła pozbyć się swojego pupila (miał 8 lat). Pani miała już brzuszek, a kot bardzo przywiązany łasił się do tego brzucha i mruczał jej na kolanach. Płakać mi się chciało jak tego słuchałam Nam lekarz powiedział, że podstawowa higiena związana z kotem, tzn. mycie rąk, w zupełności wystarczy. Bardziej zwracał uwagę na surowe mięso, aby nie kroić warzyw na desce i nożem używanych bez mycia poprzednio do mięsa, np. warzyw do surówki, czyli tego co będziemy jeść na surowo.
Ania, czyli jutro może już być IUI ? Nareszcie A masz już te wyniki badań ? Ból po prawej czy lewej stronie nie oznacza, po której będzie owulacja. Wiec spokojnie, nie należy się tym sugerowaćWojcinka, ania8306 lubią tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Fasolko, ty to spokojnie możesz pójść na betę02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Dziękuję Wam dziewczyny za życzenia! Jesteście kochane
Ja już nie będę prorokować. Za każdym razem jak coś napiszę lub pomyślę to spełnia się to. Szkoda, że nie działa to w tą dobrą stronę Choć wiem, że myśli mają wielką moc. Każda z nas powinna codziennie budzić się z myślą: Jestem w ciąży Warto spróbować wszystkiego.
Chyba głupoty gadam. Może to od %. Musiałam się znieczulić przed jutrzejszym wyrokiem hehe
ania8306, MalaHD lubią tę wiadomość
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Sylvi - kiedyś pamiętam (jako młódka ;p) miałam dużo "pięknego" śluzu a od kiedy zaczęłam się starać (i stresować), albo może nawet nieco wcześniej posucha totalna, że czasem to nie ma co obserwować, jakiś czas temu brałam wiesiołka ale pomagał "tak se" a zaczęło mi się robić niebezpiecznie dużo tych tabletek.
Teraz używamy żelu pre seed dedykowanego dla"starających się". -
Jeśli chodzi o śluz to ja też go muszę "szukać" intesywnie palcem blisko szyjki, inaczej nie mam możliwości obserwacji. W cyklach stymulowsnyvh clo jest go jak na lekarstwo, w nsturalnych troche lepiej ale szału nie ma. Żelu sie trochę obawiam, odkąd przeczytałam ze nawet płyny do higieny intymnej mogą zakwaszać i stanowić barierę dla plemników, aczkolwiek chyba do końca nie ma ns to dowodów.
-
Asia pewnie ze weź zwierzaczka! Mialas zwierzęta, a zycie bez zwierzat , jeśli się je miało, jest puste! Sama wiesz jak fajnie zyc ze zwierzakami
Moje koty mnie denerwują Mamy internet z routerem, wiecie-taka plastikowa płaska skrzynka, która jest zawsze ciepła.
I mój kot, jeden z nich, wskakuje na parapet, wchodzi na ten router, siedzi na nim i mruczy łapie pole elektromagnetyczne, nagrzewa się czy co ? I potem zwykle internet jest rozłączony.
Ania
znam pare osob z lekiem przed psami. Może masz jakies przezycia? Pies Cie ugryzł? Ktos straszył psami?
Wiadomo, do obcych psów trzeba mieć dystans, ale taki zdrowy...wiesz co mam na myśli
Domili
ja jak czytam to to plakac mi się chce.
Nasze kochane przywiązane do nas zwierzęta,a tu ktoś oddaje bo ciaza.
Nie rozumiem,nie pojmuje
Ehh, nawet nie ma o czym gadac...
Powodzenia Dziewczyny na usg jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 22:28
ania8306, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość
-
Humorystycznie na wieczór kochane
ania8306, olciabos, asiak1985, BitterSweetSymphony, Ylya, efta lubią tę wiadomość
-
Domili jutro tylko podgląd, ale bardzo bardzo bym chciała żeby było wszystko ok i iui w sobotę... Odebrałam dzisiaj wynik urea i na szczęście negatywny, pozbyłam się tego. Dziękuję :-*
Bitter ja też próbuję w tym miesiącu zmienić nastawienie na pozytywne, przyciągać dobre rzeczy W takim razie po iui będę budziła się z tą myślą co piszesz - sprawdzimy moc
Czyli nie tylko mnie organizm oszukuje co do strony owu Ja ze śluzem nie mam żadnego problemu, wręcz czasem mnie wkurza
Lunka raz tylko zaatakowały mnie trzy wilczury, a raz mały kundelek. Jak byłam dzieckiem. Krzywdy mi nie zrobiły, także nie wiem skąd aż taki strach. Chociaż zdarza się, że jak przebywam z jakimś psem znajomych, to po jakimś czasie wyluzuję i nawet pogłaskam Mój mąż za to uwielbia psy. Wszędzie je głaszcze, chciałby mieć dwa. Pomarzyć może Muszę nad sobą pracować, ten mój strach przed obcymi psami jest dla mnie uciążliwy, a i innych to wręcz denerwuje...
Dobranoc dziewczyny :-*
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Aniu,
Na początek dnia: wstaw przy mnie smutną mordkę.
No cóż, działamy dalej
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
03.2021 - krio cykl sztuczny (?)