X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    No i niestety nic ciekawego nie udało mi się wysikać. Orbitka mówisz, że 12dpo nie miałaś nawet żadnego cienia? :D
    Poki nie przyjdzie @ jestes w grze I jest szansa na ciaze w tym cyklu. Sikaniec to nic pewnego.

Lunka przykro mi ale wiadoomo ze jak mus to mus trzeba przeleczyc I wierzyc ze w grudniu bedziecie mogli podchodziic.

bv5tg9v.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina gratuluję synka;)

Myszą ja Ci powiem że mi juz nawet nie przykro. Ciągle coś wyskakuje. Takie jest życie.
    Jak będzie okaże się. Sprawa jest niby prosta Ale co będzie zobaczymy.
    Jak nie w grudniu to w styczniu.
    Będę wiedziała co i jak za ok 3tyg czyli akurat na początku nast cyklu.

Póki co za Was trzymam kciuki;)

KarolinaSeven lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    No i niestety nic ciekawego nie udało mi się wysikać. Orbitka mówisz, że 12dpo nie miałaś nawet żadnego cienia? :D
    Robilal w niedziele Nie bylo nic a w czwartek 1dzien przed spodziewana @ wyszla kreska ale fez Nie jak as mega mocna. Mowie mialam taki bol brzucha w czwartek jak na @ nawet Nie spodziewalam sie pozytywnego testy.także Nie ma reguly.

w4sqyx8db6pby0vm.png

• olciabos Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie temp mocno w dół, więc zbieram siły na kolejny cykl,też próbujemy dalej iui. Szkoda że nikt nie może mi powiedzieć kiedy to się uda, nawet gdyby to miało być za 3 lata ale wiedzialabym że będzie, a tak cały czas niepewność i co miesięczny emocjonalny rollercoaster od potężnego smutku i załamania, po nowa nadzieję,wiare, podniecenie, później zwątpienie, i znowu na sam dół....ale cóż trzeba walczyć!!! Wierzę a wiara czyni cuda..chciałbym się o tym przekonać..dziewczynom które podchodzą kolejny raz życzę powodzenia:-)

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @olciabos
    Mam tak samo. Gdybym tylko wiedziała kiedy się uda to cierpliwie czekałabym nawet 2 i więcej lat. Szkoda że człowiek nie wie. Osobom z niepłodnością byłoby wtedy łatwo, ale tak to życie jest ułożobe że musimy mieć dużo sił do walki o wymarzoną przyszłość.

Wojcinka, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• Selja Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olciabos wrote:
    U mnie temp mocno w dół, więc zbieram siły na kolejny cykl,też próbujemy dalej iui. Szkoda że nikt nie może mi powiedzieć kiedy to się uda, nawet gdyby to miało być za 3 lata ale wiedzialabym że będzie, a tak cały czas niepewność i co miesięczny emocjonalny rollercoaster od potężnego smutku i załamania, po nowa nadzieję,wiare, podniecenie, później zwątpienie, i znowu na sam dół....ale cóż trzeba walczyć!!! Wierzę a wiara czyni cuda..chciałbym się o tym przekonać..dziewczynom które podchodzą kolejny raz życzę powodzenia:-)

Wiem co czujecie, naprawdę przez ponad dwa lata starań miałam górki i doły, zmiany lekarzy a co najważniejsze każdy stwierdzał ze wszystko jest ok, tyle że dziecka nie było.

Teraz nawet nie przypuszczałam że może się udać bo niby dlaczego nawet rozmawialiśmy już o in vitro ? A tu niespodzianka <3

Dlatego jestem jednym z wielu przykładów że trzeba wierzyć że wkońcu się uda bo dlaczego nie ???!

Trzymam kciuki :) codziennie zaglądam do Was bo to tu znalazłam sporo wsparcia <3

Wojcinka, olciabos lubią tę wiadomość

p19u3e3kwjkqlfv6.png
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolko rozwaliłaś system!!
    Tylko mnie też zadziwia jak to się stało, że lekarz w kolejnym cyklu Cie monitorował do iui i co kolejne owu się szykowało jak już byłaś w ciąży? Nasze organizmy są nieprzewidywalne!!

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Fasolko rozwaliłaś system!!
    Tylko mnie też zadziwia jak to się stało, że lekarz w kolejnym cyklu Cie monitorował do iui i co kolejne owu się szykowało jak już byłaś w ciąży? Nasze organizmy są nieprzewidywalne!!

Dokładnie, też jest to dla mnie niepojęte :D
    Ale takie cuda lubimy <3 :)

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a prowadzi tu ktoras z Was kalendarz odnośnie kazdej z nas- która na jakim etapie jest? :)

Fertimedica Warszawa
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10.10 bizona 5/ :(
    10.10 Monika*** 2/ :(
    11.10 Orbitka 1/ :)
    12.10 domiszka :(
    13.10 1988 1/ :(
    17.10 efta 1/ :) :(
    17.10 Viszka 2/ :(
    18.10 Mysza1986 3/ :(
    18.10 ja1986 2/ :)
    18.10 Sylvi83:) 1/ :(
    19.10 Selja 2/ :)
    19.10 Ylya 1/ :(
    20.10 Bridget 2/ :(
    21.10 Domili 1/ :(
    25.10 Kuchcinka 1/ :(
    25.10 asiak1985 2/ :(
    29.10 olciabos
    31.10 Alimak
    31.10 Bikini31 2/

02.11 Raja86 1/
    02.11 monia 70 2/
    03.11 ka_tarzyna 4/
    10.11 Mysza1986 4/

Fasolka dopisałam ciebie do wrześniowych statystyk :)

Alimak na twoim wykresie będzie plusik :D Piękny jest :D

Alimak lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nastroje przed jutrzejszymi Waszymi IUI? :)
    Ja jutro zastrzyk w brzuch i umówienie terminu IUI :):)

Wojcinka lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Dziewczyny a prowadzi tu ktoras z Was kalendarz odnośnie kazdej z nas- która na jakim etapie jest? :)

Tylko taki jak powyżej ;)

Jeżeli chciałabyś szczegółowy to jasne, można prowadzić :D

• anett96 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest oki a mogla byś mnie plis dopisać ?:)
    Czy Wy tez przed 1 IUI byłyscie takie pełne wiary ze sie uda za 1 razem? Ja ja jestem mega pozytywnie i boje sie ze jak sie nie uda to bedzie ciezko :(

Fertimedica Warszawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96, dokładnie jak Alimak mówi, każda z nas ma wielką nadzieję przy pierwszym podejściu :) . Ja mam tak,że z każdą kolejną IUI nadzieja jest mniejsza ..ale pewnie nie tylko ja.

Dziewczynki, ja jutro jadę na usg. Mam nadzieję,że pęcherzyk będzie pokaźny, bo IUI musi być we wtorek,bo na tego dnia wzięłam wolne, a raczej wywalczyłam.. o mały włos, a nie byłoby IUI w tym cyklu, bo dopiero co zaczęłam nową pracę i kierownik nie chciał mi dać wolnego.

Poprzednie IUI były na pękniętych,jeden w trakcie pękania. Teraz chcę zrobić IUI nawet dzień przed owulacją.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda z tymi nadziejami. Jestem po 1 IUI i nie ukrywam ze mialam ciacha nadzieje ze moze sie uda..jednak maleje ona z dnia na dzien. Dzisiaj zrobilam test...oczywiscie negatywny..ale chyba bylo mi to potrzebne zeby sprowadzic mnie na ziemie! Teraz grzecznie czekam na zblizajaca sie @.
    Fasolka gratuluje!!! Super historia. Oby takich wiecej.
    Za pozosrale dziewczyny trzymam kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja pęcherzyk wczoraj miałam tak duży, że aby nie pękł zbyt wcześnie, dopiero dziś rano zrobiłam zastrzyk z ovritelle. Teraz mam dosłownie plynotok wodnistego śluzu z dołu, no jakby woda się lala z kranu ;). Mialyscie cos podobnego? Ja czuję, że cykl pójdzie na straty, bo z powodu klotni nie było <3 i wydaje mi się, ze owu mogła być już dzisiaj :(

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    jest oki a mogla byś mnie plis dopisać ?:)
    Czy Wy tez przed 1 IUI byłyscie takie pełne wiary ze sie uda za 1 razem? Ja ja jestem mega pozytywnie i boje sie ze jak sie nie uda to bedzie ciezko :(

Jasne że dopiszę, jak tylko ustalisz termin iui daj znać :)

U mnie po pierwszej iui prawdopodobnie pęcherzyk nie pękł, więc nastawiłam się już negatywnie... Do drugiej podeszłam z wiarą, ale mimo wszystko zakładałam niepowodzenie. Teraz nawet w naturalnym cyklu mam malutką nadzieję, ale taką tyci tyci. W in vitro pokładam ogromną nadzieję, myślę że to niepowodzenie złamałoby mnie :/

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget kciuki za ładny pęcherzyk i trafienie z terminem :D Ty to musisz robić szybko, żeby znowu nie pękły :/

Emlissilmee a ty iui masz mieć jutro? Może jeszcze nie było owu, a jak nie podchodzisz do iui to może dzisiaj uda się z <3

Raja86 może na test za wcześnie... Nie robisz bety?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania8306, podchodzę jutro, dlatego już dziś nie będziemy nic kombinować. Tylko się martwię, że pęcherzyk mógł pęknąć np dzisiaj rano i do jutra już nic z niego nie będzie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306, no poprzednie IUI były 14 dc . Wtedy była owulacja ,albo 13 dc wieczorem . Pewności niestety nie mam :). Myślę że 13 dc z rańca będzie ok , o ile pęcherzyki będą rosły w takim samym tempie .

No i nie wiem czy brać ovitrelle..

‹‹ 402 403 404 405 406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ