INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej. Ja jeszcze nie miałam pierwszej iui, mam nadzieje że w kolejnym cyklu bedzie. Mam nadzieje że torbiele się wchłonął mimo że dwa dni nie wzięłam anty bo były %. Jutro moje 30 urodziny. Miałam byc w ciazy przed 30stka No bo przeciez tak należy. Zycie zaskakuje staram sie z tym godzić codziennie ale wam życzę by moj dzien urodzin przyniósł wam pozytywne wiadomości
a wiecie że moj maz do niepoprawny optymista, on nawet w tym cyklu ma jakas nadzieje ze cudem sie uda nawet jak biore anty. Chociaż jedno z nas jest dobrej myśli. Wiecie co mam historie która muszę wam napisać. Ciocia mojej koleżanki ma 2 dzieci. W wieku 40lat wpadka i podwiązała sobie jajowody. Teraz zrezygnowała z pracy jakos we wrześniu bo juz zmęczona jest dzieci duże nie mieszkają tylko ta dziewczynka 6 letnia. W październiku urodziła dziecko mimo podwiązanie jajowodów i w wieku 47lat. Poszła do łazienki i odeszły jej wody, brzuch dopiero po odejściu wód sie pojawił bo przytyła tylko 2kg a dziecko gdzieś bliżej kręgosłupa sie ułożyła. Do września miała okres. Dziecko zdrowe. Także zycie jeszcze nas zaskoczy pozytywnie. Chociaż ona w szoku była i nikt w szpitalu nie uwierzył ze nie wiedzili
Wojcinka lubi tę wiadomość

-
Madlenka sto lat sto lat :-* Spełnienia marzeń
W 30-stkę będziesz w ciąży, też dobrze 
Niesamowita historia z tą kobietą
Za pozostałe dziewczyny trzymam dzisiaj kciuki, dajcie znać
madlenka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
tu też Ci pogratulujeAlimak wrote:Madlenka wszystkiego najlepszego, wymarzonego prezentu :*
Dziewczyny zrobiłam dziś dwa testy, na dwóch dwie kreski
byłam na becie, wyniki po 15tej. Troszkę się boję czy to nie sen....
Alimak lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI
krótki protokół
2 pICSI
długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualny
-
Alimak wrote:Madlenka wszystkiego najlepszego, wymarzonego prezentu :*
Dziewczyny zrobiłam dziś dwa testy, na dwóch dwie kreski
byłam na becie, wyniki po 15tej. Troszkę się boję czy to nie sen....
Ale super
Musi być piękna beta i piękny przyrost.
Gratuluję
Alimak, Bikini31 lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyMy podeszliśmy dzisiaj. Pęcherzyk jeszcze nie pękł, a miał 25mm o 10:00. Przed przygotowaniem nasienia koncentracja 61mln/ml, ruchliwość 30%. Po przygotowaniu nasienia koncentracja 46mln/ml, ruchliwe 71%. Teraz czekamy, może któryś dotrze (chociaż prawidłowa morfologia 1%). Muszę jeszcze napisać, że mąż 4 miesiąc bierze suplementy (2000mg l-karnityny+ 1000mg wit. C+ salfazin+ folik) i widzimy poprawę ruchliwości. Ruch postępowy najpierw 16% (czerwiec), po 3 miesiącach 27% a teraz 30%.
olciabos, ania8306 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madlenka gratulacje!!!

Ja też robiłam dzisiaj rano betę i wyniki oczywiście negatywny... Ehhh05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Bikini31 - nie zalamuj się tylko. Wiara czyni cuda!
proszę, niech doswiadczone staraczki powiedza co po IUI? Jakie leki? I co - tylko pewnie relaks ksiazki i filmy mega relaksujące? Same komedie?
cos jeszcze? aha kolezanka mowi ze na poprawe endometrium lapmka czerwonego wina i mogdaly. slyszalyscie o czyms takim?
Fertimedica Warszawa -
57 cs za mną. Nie mam wiary i cuda to nie u mnie.anett96 wrote:Bikini31 - nie zalamuj się tylko. Wiara czyni cuda!
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Alimak wrote:Olciabos to był nasz 18ty cykl, jak to forumowa koleżanka powiedziała - najlepszy czas na zdanie egzaminu dojrzałości na dwie kreski
no i mam nadzieję, że się udało.
Tak u nas problemem była morfologia 3%, koncentracja na granicy normy i ruch poniżej (ale chyba podczas iui był w porządku). Ostatnimi czas brał profertil, mace, cynk i witaminę C.
Alimak- gratulacje!! niech okres spokojnej ciąży wynagrodzi Ci te 18 długich m-cy
Anett96- co po IUI? żyć normalnie, wiem że to trudne ale da radę. Bez nakręcania się i szukania objawów najpierw zagnieżdżenia potem ciąży. Polecam wypełnić sobie czas: praca, dom, spotkania towarzyskie, może jakiś wyjazd się uda?
Bikini31- wspieram z całych sił - ja już nie robię bety, czekam grzecznie na okres - jestem bogatsza o jakieś 40 zł/ m-c
jakby nie przyszedł kiedyś w terminie wtedy się udam
-
Ciężko się relaksować i o tym nie myśleć bynajmniej ja mam taki charakter że się dużo denerwuje..mam nadzieję że teraz drugie podejście będzie spokojniej..ja po IUI jadłam ananasa bo podobno pomaga na zagnieżdżane ale nie pomogło bo nawet sir chyba nie zaplodnilo.zadnych leków po nie dostałam. Życzę powodzenia:-) .Jak uważacie czy przy takich parametrach jak my mamy tzn. Podali ostatnio 5 mln najlepszych plemników, to to w ogóle się udaje przy takich wynikach? Bo zastanawiamy się czy ta druga iui nie będzie ostatnia i lepiej przygotowywać się do in vitroanett96 wrote:Bikini31 - nie zalamuj się tylko. Wiara czyni cuda!
proszę, niech doswiadczone staraczki powiedza co po IUI? Jakie leki? I co - tylko pewnie relaks ksiazki i filmy mega relaksujące? Same komedie?
cos jeszcze? aha kolezanka mowi ze na poprawe endometrium lapmka czerwonego wina i mogdaly. slyszalyscie o czyms takim? 
-
Hej kobietki;-) mi dalej ciężko w to wszystko uwierzyć... Ale zaczęły się mdłości... Ehh jakaś to Masakra ale warto warto warto! Mój gin mówił że mój organizm delikatnie zwariował przez stymulację i leki.. i prawdopodobnie miałam 2owu w 1cyklu... Zresztą dla mnie najważniejsze aby fasolka zdrowo się rozwijała. Alimak gratulacje!!!!
ania8306, PolaMinka, olciabos, ewela88, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Bikini31 wrote:57 cs za mną. Nie mam wiary i cuda to nie u mnie.
My też się staramy od 2012 roku, a nawet i ciut dłużej...
Co nam pozostaje... Trzeba wierzyć...
Nie wiem czy badałaś się immunologicznie i skąd jesteś, ale mogę dać tobie namiary na te badania na nfz i w szybkim terminie...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.