INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Hej. Ja jeszcze nie miałam pierwszej iui, mam nadzieje że w kolejnym cyklu bedzie. Mam nadzieje że torbiele się wchłonął mimo że dwa dni nie wzięłam anty bo były %. Jutro moje 30 urodziny. Miałam byc w ciazy przed 30stka No bo przeciez tak należy. Zycie zaskakuje staram sie z tym godzić codziennie ale wam życzę by moj dzien urodzin przyniósł wam pozytywne wiadomości a wiecie że moj maz do niepoprawny optymista, on nawet w tym cyklu ma jakas nadzieje ze cudem sie uda nawet jak biore anty. Chociaż jedno z nas jest dobrej myśli. Wiecie co mam historie która muszę wam napisać. Ciocia mojej koleżanki ma 2 dzieci. W wieku 40lat wpadka i podwiązała sobie jajowody. Teraz zrezygnowała z pracy jakos we wrześniu bo juz zmęczona jest dzieci duże nie mieszkają tylko ta dziewczynka 6 letnia. W październiku urodziła dziecko mimo podwiązanie jajowodów i w wieku 47lat. Poszła do łazienki i odeszły jej wody, brzuch dopiero po odejściu wód sie pojawił bo przytyła tylko 2kg a dziecko gdzieś bliżej kręgosłupa sie ułożyła. Do września miała okres. Dziecko zdrowe. Także zycie jeszcze nas zaskoczy pozytywnie. Chociaż ona w szoku była i nikt w szpitalu nie uwierzył ze nie wiedzili
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Madlenka sto lat sto lat :-* Spełnienia marzeń W 30-stkę będziesz w ciąży, też dobrze
Niesamowita historia z tą kobietą
Za pozostałe dziewczyny trzymam dzisiaj kciuki, dajcie znać
madlenka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Alimak wrote:Madlenka wszystkiego najlepszego, wymarzonego prezentu :*
Dziewczyny zrobiłam dziś dwa testy, na dwóch dwie kreski
byłam na becie, wyniki po 15tej. Troszkę się boję czy to nie sen....Alimak lubi tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualny
-
Alimak wrote:Madlenka wszystkiego najlepszego, wymarzonego prezentu :*
Dziewczyny zrobiłam dziś dwa testy, na dwóch dwie kreski
byłam na becie, wyniki po 15tej. Troszkę się boję czy to nie sen....
Ale super
Musi być piękna beta i piękny przyrost.
GratulujęAlimak, Bikini31 lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyMy podeszliśmy dzisiaj. Pęcherzyk jeszcze nie pękł, a miał 25mm o 10:00. Przed przygotowaniem nasienia koncentracja 61mln/ml, ruchliwość 30%. Po przygotowaniu nasienia koncentracja 46mln/ml, ruchliwe 71%. Teraz czekamy, może któryś dotrze (chociaż prawidłowa morfologia 1%). Muszę jeszcze napisać, że mąż 4 miesiąc bierze suplementy (2000mg l-karnityny+ 1000mg wit. C+ salfazin+ folik) i widzimy poprawę ruchliwości. Ruch postępowy najpierw 16% (czerwiec), po 3 miesiącach 27% a teraz 30%.
olciabos, ania8306 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madlenka gratulacje!!!
Ja też robiłam dzisiaj rano betę i wyniki oczywiście negatywny... Ehhh05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Bikini31 - nie zalamuj się tylko. Wiara czyni cuda!
proszę, niech doswiadczone staraczki powiedza co po IUI? Jakie leki? I co - tylko pewnie relaks ksiazki i filmy mega relaksujące? Same komedie? cos jeszcze? aha kolezanka mowi ze na poprawe endometrium lapmka czerwonego wina i mogdaly. slyszalyscie o czyms takim?Fertimedica Warszawa -
anett96 wrote:Bikini31 - nie zalamuj się tylko. Wiara czyni cuda!
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Alimak wrote:Olciabos to był nasz 18ty cykl, jak to forumowa koleżanka powiedziała - najlepszy czas na zdanie egzaminu dojrzałości na dwie kreski no i mam nadzieję, że się udało.
Tak u nas problemem była morfologia 3%, koncentracja na granicy normy i ruch poniżej (ale chyba podczas iui był w porządku). Ostatnimi czas brał profertil, mace, cynk i witaminę C.
Alimak- gratulacje!! niech okres spokojnej ciąży wynagrodzi Ci te 18 długich m-cy
Anett96- co po IUI? żyć normalnie, wiem że to trudne ale da radę. Bez nakręcania się i szukania objawów najpierw zagnieżdżenia potem ciąży. Polecam wypełnić sobie czas: praca, dom, spotkania towarzyskie, może jakiś wyjazd się uda?
Bikini31- wspieram z całych sił - ja już nie robię bety, czekam grzecznie na okres - jestem bogatsza o jakieś 40 zł/ m-c jakby nie przyszedł kiedyś w terminie wtedy się udam -
anett96 wrote:Bikini31 - nie zalamuj się tylko. Wiara czyni cuda!
proszę, niech doswiadczone staraczki powiedza co po IUI? Jakie leki? I co - tylko pewnie relaks ksiazki i filmy mega relaksujące? Same komedie? cos jeszcze? aha kolezanka mowi ze na poprawe endometrium lapmka czerwonego wina i mogdaly. slyszalyscie o czyms takim? -
Hej kobietki;-) mi dalej ciężko w to wszystko uwierzyć... Ale zaczęły się mdłości... Ehh jakaś to Masakra ale warto warto warto! Mój gin mówił że mój organizm delikatnie zwariował przez stymulację i leki.. i prawdopodobnie miałam 2owu w 1cyklu... Zresztą dla mnie najważniejsze aby fasolka zdrowo się rozwijała. Alimak gratulacje!!!!
ania8306, PolaMinka, olciabos, ewela88, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Bikini31 wrote:57 cs za mną. Nie mam wiary i cuda to nie u mnie.
My też się staramy od 2012 roku, a nawet i ciut dłużej...
Co nam pozostaje... Trzeba wierzyć...
Nie wiem czy badałaś się immunologicznie i skąd jesteś, ale mogę dać tobie namiary na te badania na nfz i w szybkim terminie...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.