X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania8306 - poczekam cierpliwie do terminu @ czyli do czwartku. Bedzie co ma byc :)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jeszcze nie miałam pierwszej iui, mam nadzieje że w kolejnym cyklu bedzie. Mam nadzieje że torbiele się wchłonął mimo że dwa dni nie wzięłam anty bo były %. Jutro moje 30 urodziny. Miałam byc w ciazy przed 30stka No bo przeciez tak należy. Zycie zaskakuje staram sie z tym godzić codziennie ale wam życzę by moj dzien urodzin przyniósł wam pozytywne wiadomości :) a wiecie że moj maz do niepoprawny optymista, on nawet w tym cyklu ma jakas nadzieje ze cudem sie uda nawet jak biore anty. Chociaż jedno z nas jest dobrej myśli. Wiecie co mam historie która muszę wam napisać. Ciocia mojej koleżanki ma 2 dzieci. W wieku 40lat wpadka i podwiązała sobie jajowody. Teraz zrezygnowała z pracy jakos we wrześniu bo juz zmęczona jest dzieci duże nie mieszkają tylko ta dziewczynka 6 letnia. W październiku urodziła dziecko mimo podwiązanie jajowodów i w wieku 47lat. Poszła do łazienki i odeszły jej wody, brzuch dopiero po odejściu wód sie pojawił bo przytyła tylko 2kg a dziecko gdzieś bliżej kręgosłupa sie ułożyła. Do września miała okres. Dziecko zdrowe. Także zycie jeszcze nas zaskoczy pozytywnie. Chociaż ona w szoku była i nikt w szpitalu nie uwierzył ze nie wiedzili :)

Wojcinka lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka sto lat sto lat :-* Spełnienia marzeń :-) W 30-stkę będziesz w ciąży, też dobrze :-D

Niesamowita historia z tą kobietą :-)

Za pozostałe dziewczyny trzymam dzisiaj kciuki, dajcie znać :-)

madlenka lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Madlenka wszystkiego najlepszego, wymarzonego prezentu :*

Dziewczyny zrobiłam dziś dwa testy, na dwóch dwie kreski :)
    byłam na becie, wyniki po 15tej. Troszkę się boję czy to nie sen....
    tu też Ci pogratuluje <3 <3 <3

Alimak lubi tę wiadomość

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk pękł, nici z iui.
    Teraz czekamy już na poprawę męża do końca stycznia i zdecydujemy co dalej.
    Pozostałym dziewczynom starającym się życzę wytrwałości i dwóch kresek. Może w nowym roku jeszcze się spotkamy. :)

• madlenka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak super wiadomości. Czekamy na piękna bete

Alimak lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Madlenka wszystkiego najlepszego, wymarzonego prezentu :*

Dziewczyny zrobiłam dziś dwa testy, na dwóch dwie kreski :)
    byłam na becie, wyniki po 15tej. Troszkę się boję czy to nie sen....

Ale super <3
    Musi być piękna beta i piękny przyrost.

Gratuluję <3

Alimak, Bikini31 lubią tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka szkoda :-(
    Tobie też życzę wytrwałości. Uda się :-*

• olciabos Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliniak gratulacje

Alimak lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedz długo się staraliscie? Z tego co czytałam też mieliście problem z plemnikami? Czym poprawialiscie chłopaków?

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podeszliśmy dzisiaj. Pęcherzyk jeszcze nie pękł, a miał 25mm o 10:00. Przed przygotowaniem nasienia koncentracja 61mln/ml, ruchliwość 30%. Po przygotowaniu nasienia koncentracja 46mln/ml, ruchliwe 71%. Teraz czekamy, może któryś dotrze (chociaż prawidłowa morfologia 1%). Muszę jeszcze napisać, że mąż 4 miesiąc bierze suplementy (2000mg l-karnityny+ 1000mg wit. C+ salfazin+ folik) i widzimy poprawę ruchliwości. Ruch postępowy najpierw 16% (czerwiec), po 3 miesiącach 27% a teraz 30%.

olciabos, ania8306 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak, dziękuję i serdecznie gratuluję! :)

• anett96 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help! bylam na usg dzis 10 dc i pecherzyk 22 mm i dostalam zastrzyk w brzuch i jutro UIU ale umówiła as na IUI po 24 h od zastrzyku, a wyczytalam ze powinno byc 36-40 godz po zastrzyku. To nie za wczesnie?!

Fertimedica Warszawa
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka gratulacje!!! <3
    Ja też robiłam dzisiaj rano betę i wyniki oczywiście negatywny... Ehhh

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini31 - nie zalamuj się tylko. Wiara czyni cuda!

proszę, niech doswiadczone staraczki powiedza co po IUI? Jakie leki? I co - tylko pewnie relaks ksiazki i filmy mega relaksujące? Same komedie? :) cos jeszcze? aha kolezanka mowi ze na poprawe endometrium lapmka czerwonego wina i mogdaly. slyszalyscie o czyms takim? :)

Fertimedica Warszawa
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    57 cs za mną. Nie mam wiary i cuda to nie u mnie.

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Olciabos to był nasz 18ty cykl, jak to forumowa koleżanka powiedziała - najlepszy czas na zdanie egzaminu dojrzałości na dwie kreski ;) no i mam nadzieję, że się udało.

Tak u nas problemem była morfologia 3%, koncentracja na granicy normy i ruch poniżej (ale chyba podczas iui był w porządku). Ostatnimi czas brał profertil, mace, cynk i witaminę C.

Alimak- gratulacje!! niech okres spokojnej ciąży wynagrodzi Ci te 18 długich m-cy :)

Anett96- co po IUI? żyć normalnie, wiem że to trudne ale da radę. Bez nakręcania się i szukania objawów najpierw zagnieżdżenia potem ciąży. Polecam wypełnić sobie czas: praca, dom, spotkania towarzyskie, może jakiś wyjazd się uda?

Bikini31- wspieram z całych sił - ja już nie robię bety, czekam grzecznie na okres - jestem bogatsza o jakieś 40 zł/ m-c :) jakby nie przyszedł kiedyś w terminie wtedy się udam

bv5tg9v.png
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:

proszę, niech doswiadczone staraczki powiedza co po IUI? Jakie leki? I co - tylko pewnie relaks ksiazki i filmy mega relaksujące? Same komedie? :) cos jeszcze? aha kolezanka mowi ze na poprawe endometrium lapmka czerwonego wina i mogdaly. slyszalyscie o czyms takim? :)
    Ciężko się relaksować i o tym nie myśleć bynajmniej ja mam taki charakter że się dużo denerwuje..mam nadzieję że teraz drugie podejście będzie spokojniej..ja po IUI jadłam ananasa bo podobno pomaga na zagnieżdżane ale nie pomogło bo nawet sir chyba nie zaplodnilo.zadnych leków po nie dostałam. Życzę powodzenia:-) .Jak uważacie czy przy takich parametrach jak my mamy tzn. Podali ostatnio 5 mln najlepszych plemników, to to w ogóle się udaje przy takich wynikach? Bo zastanawiamy się czy ta druga iui nie będzie ostatnia i lepiej przygotowywać się do in vitro

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • Fasolko_przyjdz Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki;-) mi dalej ciężko w to wszystko uwierzyć... Ale zaczęły się mdłości... Ehh jakaś to Masakra ale warto warto warto! Mój gin mówił że mój organizm delikatnie zwariował przez stymulację i leki.. i prawdopodobnie miałam 2owu w 1cyklu... Zresztą dla mnie najważniejsze aby fasolka zdrowo się rozwijała. Alimak gratulacje!!!!;-) ;-) ;-) ;-)

ania8306, PolaMinka, olciabos, ewela88, Wojcinka lubią tę wiadomość

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bikini31 wrote:
    57 cs za mną. Nie mam wiary i cuda to nie u mnie.

My też się staramy od 2012 roku, a nawet i ciut dłużej...

Co nam pozostaje... Trzeba wierzyć...

Nie wiem czy badałaś się immunologicznie i skąd jesteś, ale mogę dać tobie namiary na te badania na nfz i w szybkim terminie...

‹‹ 403 404 405 406 407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ