Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, melduję się po IUI. Pecherzyk nie pekł, endo 10 mm. Od piatku mam brac duphaston.jestem dobrej mysli :) kazała mi gin byc w ruchu zeby pecherzyk pekl, wiec wieczorem idziemy na spacer.póki co - drzemka :)

Mysza1986, ania8306, Wojcinka, Domili lubią tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • olciabos Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Hello, melduję się po IUI. Pecherzyk nie pekł, endo 10 mm. Od piatku mam brac duphaston.jestem dobrej mysli :) kazała mi gin byc w ruchu zeby pecherzyk pekl, wiec wieczorem idziemy na spacer.póki co - drzemka :)
    Trzymam kciuki:-)

anett96 lubi tę wiadomość

3i49roeqvtlfpy4s.png
    Mala gwiazka 02/2019 *
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :)
    Mam nadzieję,że pęcherzyk wytrzyma i nie będę musiała się denerwować :)

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bridget wrote:
    Dzięki Dziewczyny :)
    Mam nadzieję,że pęcherzyk wytrzyma i nie będę musiała się denerwować :)

Tego Ci życzę :)
    tu masz przyjazne duszki, które trzymają za Ciebie kciuki i chyba jak nikt inny rozumieją- dlatego, weź głęboki oddech i odetchnij

Bridget lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak tam u Dziewczyn po wczorajszej IUI?

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie plis czy duphaston po IUI tez brałyscie na 3 dzien? nie wiem czumu od pt mam brac.. wyczytalam ze odrazu sie bierze :(

Fertimedica Warszawa
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    powiedzcie plis czy duphaston po IUI tez brałyscie na 3 dzien? nie wiem czumu od pt mam brac.. wyczytalam ze odrazu sie bierze :(

ja miałam IUI 10dc a duphaston biorę (z polecenia lekarza) od 15dc więc take it easy
    PS jaką dawkę bierzesz? ja 10mg/ na dobę

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Tego Ci życzę :)
    tu masz przyjazne duszki, które trzymają za Ciebie kciuki i chyba jak nikt inny rozumieją- dlatego, weź głęboki oddech i odetchnij

No, tu Dziewczyny są wspaniałe i wszystko rozumieją :)

ania8306 lubi tę wiadomość

• migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Można brać od razu, po potwierdzonej owulacji.

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ka_tarzyna wrote:
    ania8306 ale badania na NFZ robią chyba dopiero po drugim czy trzecim poronieniu...
    A koszt samego pakietu na trombofilę to około 750pln. Sprawdzałam ostatnio ceny, bo się waham czy robić.

Immunologię dają bez poronień. Do badań genetycznych tam gdzie byłam wymagali 3 poronień, dlatego nic nie uzyskałam. Ale dziewczyny z wątku ivf pisały, że miały te badania na nfz mimo braku poronień. Myślę że wszystko zależy od lekarza i możliwości przymrużenia oka...

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiak1985 powodzenia! Dzielna jesteś z tymi zastrzykami ;)

Bridget ja miałam jedną inseminację w Invikcie, poprosiłam o podgląd z rana czy jest jeszcze pęcherzyk, lekarz zgodził się bez problemu. Potem działał mąż, później płatność i iui ;)

anett96 trzymam kciuki! :) Ja brałam luteinę po potwierdzeniu że pęcherzyk pękł, a kontrolę miałam 3 dni po iui ;)

Bridget, anett96 lubią tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do invicty w Warszawie i tam też jest od tyłka strony czyli kasa, nasienie, preparatyka, iui, usg....Też mi się to nie podoba bo co mi z usg po IUI.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Dziewczynki za info :) dziś spacerowalismy - gin kazała byc w ruchu zeby pecherzyk pękł :) Muszę czyms zajac glowe na te 14 dni - z racji tego ze nie pracuję będzie ciężej :)
    Powodzonka dla wszystkich, ale nadal nie wiem co u Pań które miały IUI wczoraj :)

Wojcinka lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • PolaMinka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z innych klinik niż Invicta u Was też tak jest, że wizyta na cito graniczy z cudem? Zaczęłam plamić więc chciałam się umówić na sprawdzenie czy torbiel się wchłonęła i zacząć jak coś stymulacje...i co słyszę "nie ma ani jednego miejsca do końca tygodnia u żadnego lekarza". I teraz nie wiem czy iść do jakiejkolwiek przychodni i to sprawdzić...jakoś wizja latania z okresem po obcych lekarzach nie uśmiecha mi się...a może jednak nie pisany mi jeszcze powrót do IUI.

b71c39983e8062f47b2c9285f223e4ae.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • ka_tarzyna Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zawsze coś znajdzie, jak się pomarudzi.
    A poza tym można się umówić na konsultację telefoniczną i w czasie konsultacji lekarz zdecyduje czy potrzebna wizyta i dopisze gdzieś do siebie choćby na 5 min.

gg643e5ei3b53o9s.png
    bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
    10.2017 naturalsik :-)
    Mam 4❄️
    4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
    AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PolaMinka wrote:
    Dziewczyny z innych klinik niż Invicta u Was też tak jest, że wizyta na cito graniczy z cudem? Zaczęłam plamić więc chciałam się umówić na sprawdzenie czy torbiel się wchłonęła i zacząć jak coś stymulacje...i co słyszę "nie ma ani jednego miejsca do końca tygodnia u żadnego lekarza". I teraz nie wiem czy iść do jakiejkolwiek przychodni i to sprawdzić...jakoś wizja latania z okresem po obcych lekarzach nie uśmiecha mi się...a może jednak nie pisany mi jeszcze powrót do IUI.

Kochana ja zrezygnowalam z invicty bo slyszałam tylko o in vitro i wieczne czekanie w tych kolejkach.Ta klinika wg mnie jest na zysk tylko nastawiona i przepisałam sie do kliniki Bocian na Stawki 2a. jest kameralnie, jest indywidualne podejscie i panie na recepcji mile bardzo pomocne i spokojnie mozna sie dostac at hoc.. w koncu przestalam slyszec o in vitro tylko inseminacje zalecili i otrzymalam nadzieje ze jest szansa! wg panow z invicty nie bylo. Takze sprobu d nich.

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy zna któras z Was domowy sposób na pękniecie pecherzyka?

Domili lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • Domili Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    czy zna któras z Was domowy sposób na pękniecie pecherzyka?

Też mi się wydaje, że ruch :-)

anett96 lubi tę wiadomość

02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
    05.2016 - hsg, drożne
    21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
    26.01.2017 - druga IUI - nieudana
    28.04.2017 - Chińczyk + dieta
    07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
    03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
    02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
    03.2021 - krio cykl sztuczny (?)
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Anett96 ja raz czułam że mi pękł zaraz po tym jak robiłam przysiady i wymachy i podciąganie nogami :)

Dziewczyny beta z dziś 536, przyrost 149% :)

Cudownie <3

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam na usg. Pęcherzyk słabo rośnie bo nie ma nawet 18 mm. Przedwczoraj miał 15. Gin chciała IUI w sobotę, ale ja się uparłam na jutro i tak będzie.

Zapodałam już ovitrelle. Miało być bez, ale wzięłam tylko dlatego, bo wielkość jajka nie powala.
    Nie wiem co z tego będzie. Ta IUI tak na odczepnego, aby odhaczyć .

Jakie są leki na stymulacje silniejsze od CLO?

‹‹ 405 406 407 408 409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ