INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hello, melduję się po IUI. Pecherzyk nie pekł, endo 10 mm. Od piatku mam brac duphaston.jestem dobrej mysli kazała mi gin byc w ruchu zeby pecherzyk pekl, wiec wieczorem idziemy na spacer.póki co - drzemka
Mysza1986, ania8306, Wojcinka, Domili lubią tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
anett96 wrote:Hello, melduję się po IUI. Pecherzyk nie pekł, endo 10 mm. Od piatku mam brac duphaston.jestem dobrej mysli kazała mi gin byc w ruchu zeby pecherzyk pekl, wiec wieczorem idziemy na spacer.póki co - drzemka
anett96 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bridget wrote:Dzięki Dziewczyny
Mam nadzieję,że pęcherzyk wytrzyma i nie będę musiała się denerwować
Tego Ci życzę
tu masz przyjazne duszki, które trzymają za Ciebie kciuki i chyba jak nikt inny rozumieją- dlatego, weź głęboki oddech i odetchnijBridget lubi tę wiadomość
-
anett96 wrote:powiedzcie plis czy duphaston po IUI tez brałyscie na 3 dzien? nie wiem czumu od pt mam brac.. wyczytalam ze odrazu sie bierze
ja miałam IUI 10dc a duphaston biorę (z polecenia lekarza) od 15dc więc take it easy
PS jaką dawkę bierzesz? ja 10mg/ na dobę -
nick nieaktualny
-
anett96 wrote:powiedzcie plis czy duphaston po IUI tez brałyscie na 3 dzien? nie wiem czumu od pt mam brac.. wyczytalam ze odrazu sie bierze
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
ka_tarzyna wrote:ania8306 ale badania na NFZ robią chyba dopiero po drugim czy trzecim poronieniu...
A koszt samego pakietu na trombofilę to około 750pln. Sprawdzałam ostatnio ceny, bo się waham czy robić.
Immunologię dają bez poronień. Do badań genetycznych tam gdzie byłam wymagali 3 poronień, dlatego nic nie uzyskałam. Ale dziewczyny z wątku ivf pisały, że miały te badania na nfz mimo braku poronień. Myślę że wszystko zależy od lekarza i możliwości przymrużenia oka...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
asiak1985 powodzenia! Dzielna jesteś z tymi zastrzykami
Bridget ja miałam jedną inseminację w Invikcie, poprosiłam o podgląd z rana czy jest jeszcze pęcherzyk, lekarz zgodził się bez problemu. Potem działał mąż, później płatność i iui
anett96 trzymam kciuki! Ja brałam luteinę po potwierdzeniu że pęcherzyk pękł, a kontrolę miałam 3 dni po iuiBridget, anett96 lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ja chodzę do invicty w Warszawie i tam też jest od tyłka strony czyli kasa, nasienie, preparatyka, iui, usg....Też mi się to nie podoba bo co mi z usg po IUI.
-
Dziękuję Dziewczynki za info dziś spacerowalismy - gin kazała byc w ruchu zeby pecherzyk pękł Muszę czyms zajac glowe na te 14 dni - z racji tego ze nie pracuję będzie ciężej
Powodzonka dla wszystkich, ale nadal nie wiem co u Pań które miały IUI wczorajWojcinka lubi tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
Dziewczyny z innych klinik niż Invicta u Was też tak jest, że wizyta na cito graniczy z cudem? Zaczęłam plamić więc chciałam się umówić na sprawdzenie czy torbiel się wchłonęła i zacząć jak coś stymulacje...i co słyszę "nie ma ani jednego miejsca do końca tygodnia u żadnego lekarza". I teraz nie wiem czy iść do jakiejkolwiek przychodni i to sprawdzić...jakoś wizja latania z okresem po obcych lekarzach nie uśmiecha mi się...a może jednak nie pisany mi jeszcze powrót do IUI.
-
U mnie się zawsze coś znajdzie, jak się pomarudzi.
A poza tym można się umówić na konsultację telefoniczną i w czasie konsultacji lekarz zdecyduje czy potrzebna wizyta i dopisze gdzieś do siebie choćby na 5 min.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
PolaMinka wrote:Dziewczyny z innych klinik niż Invicta u Was też tak jest, że wizyta na cito graniczy z cudem? Zaczęłam plamić więc chciałam się umówić na sprawdzenie czy torbiel się wchłonęła i zacząć jak coś stymulacje...i co słyszę "nie ma ani jednego miejsca do końca tygodnia u żadnego lekarza". I teraz nie wiem czy iść do jakiejkolwiek przychodni i to sprawdzić...jakoś wizja latania z okresem po obcych lekarzach nie uśmiecha mi się...a może jednak nie pisany mi jeszcze powrót do IUI.
Kochana ja zrezygnowalam z invicty bo slyszałam tylko o in vitro i wieczne czekanie w tych kolejkach.Ta klinika wg mnie jest na zysk tylko nastawiona i przepisałam sie do kliniki Bocian na Stawki 2a. jest kameralnie, jest indywidualne podejscie i panie na recepcji mile bardzo pomocne i spokojnie mozna sie dostac at hoc.. w koncu przestalam slyszec o in vitro tylko inseminacje zalecili i otrzymalam nadzieje ze jest szansa! wg panow z invicty nie bylo. Takze sprobu d nich.Fertimedica Warszawa -
anett96 wrote:czy zna któras z Was domowy sposób na pękniecie pecherzyka?
Też mi się wydaje, że ruchanett96 lubi tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
nick nieaktualnyDziewczyny, byłam na usg. Pęcherzyk słabo rośnie bo nie ma nawet 18 mm. Przedwczoraj miał 15. Gin chciała IUI w sobotę, ale ja się uparłam na jutro i tak będzie.
Zapodałam już ovitrelle. Miało być bez, ale wzięłam tylko dlatego, bo wielkość jajka nie powala.
Nie wiem co z tego będzie. Ta IUI tak na odczepnego, aby odhaczyć .
Jakie są leki na stymulacje silniejsze od CLO?