INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mimo ze pecherzyk nie pekl mam brac duphaston. Ciekawe czemu. bylam w takim szoku ze nawet nie zapytalam.. gin. powidziala ze nastepnym razem zrobimy IUI na peknietym pecherzyku. ale na peknietym sie chyba nie robi? doradzcie prosze.
Jak to pęcherzyk nie pękł? Miałaś podany zastrzyk? Jest szansa źe jeszcze pęknie?Może starajcie się naturalnie...
Ja już po IUI, jeśli chodzi o ból było takie nieprzyjemne zakłucie. Ale co mnie zdziwiło, gin zapytała mnie o to, po której stronie był pęcherzyk i czy odczuwałam ból owulacyjny, po ďluższej chwili stwierdziła, że pęcherzyki jeszcze są. Odniosłam wrażenie, że już pękł ten jeden który był. Nie wiem co o tym myśleć. Ostatnio mialam zabieg na 3 niepękniętych i też nic z tego...
-
Anett96 a co u Was jest problemem jesli chodzi o zajscie w ciążę? Jak ďługo się staracie?
Ja mam PCOS, przed leczeniem nie miałam owulacji, dopiero po metforminie cykle się skróciły i owulacja była ale nie w każdym cyklu, dlatego dostałam Clostilbegyt na 6 miesięcy, mimo potwierdzonej owulacji nie udało się. Mąż ma plemniki ok, ja mam drożne jajowody a ciąży jsk nie było tak nie ma od 2 lat. -
Sylvi83:) wrote:Anett96 a co u Was jest problemem jesli chodzi o zajscie w ciążę? Jak ďługo się staracie?
Ja mam PCOS, przed leczeniem nie miałam owulacji, dopiero po metforminie cykle się skróciły i owulacja była ale nie w każdym cyklu, dlatego dostałam Clostilbegyt na 6 miesięcy, mimo potwierdzonej owulacji nie udało się. Mąż ma plemniki ok, ja mam drożne jajowody a ciąży jsk nie było tak nie ma od 2 lat.Fertimedica Warszawa -
nick nieaktualny
-
Ja mam niewiele mniej, bo 33 lata. Czasem dzieją sie rzeczy, których nawet lekarze nie potrafią wytlumaczyc np ciąże z cykli, które miały być bezowulacyjne, dlatego może nie spisuj całkowicie na straty tego cyklu, przyjmuj Duphaston, co ma być to będzie, a jaki plan ma dla Was ginka?
U nas 3 inseminacje i jeśli nie wyjdzie to in vitro. -
Sylvi83:) wrote:Ja mam niewiele mniej, bo 33 lata. Czasem dzieją sie rzeczy, których nawet lekarze nie potrafią wytlumaczyc np ciąże z cykli, które miały być bezowulacyjne, dlatego może nie spisuj całkowicie na straty tego cyklu, przyjmuj Duphaston, co ma być to będzie, a jaki plan ma dla Was ginka?
U nas 3 inseminacje i jeśli nie wyjdzie to in vitro.Fertimedica Warszawa -
Sylvi83:) wrote:Dzięki Dziewczyny, wspsrcie się przyda.
Anett96 ja mam na 14.40, to moja druga inseminacja, leczę się u tej samej Pani dr. A masz problem z pękaniem pęcherzyków? Ja poprzednio nie miałam monitoringu, czy pękł.
Trzymam kciuki za Twwoją dzisiejsze insem. ja mam sie stawic 2 grudnia ale jednoczesnie sie zapisalam do Fertimedici i sprobuje u tej Goncikowskiej.
Ja w trakcie ukłocia nie czułam tylko mi tak mocno manewrowała tym wziernikiem..
A Ty jak sie zapatrujesz na invitro?Sylvi83:) lubi tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
anett96 wrote:Sylvi 83 dostałam zatrzyk w brzuch a mimo to nie pekł nie ma juz szansy zeby pekl
Nie takie cuda już działy się tutaj na forum
Starajcie się też naturalnie, ale naprawdę, tak jak napisała Bridget wszystko się jeszcze może zdarzyć
Ja w każdym bądź razie dalej trzymam kciukianett96 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Bridget wrote:Można mnie dopisać. Dziś III IUI . Pęcherzyk 19 mm, trochę mizerny, ale mi pękają jak mają 20-21 mm, więc moim zdaniem w sam raz. Lekarz powiedział,że lepiej byłoby zabieg zrobić jutro...
teraz czekanie
a i plemniki znowu dobre. 21 mln/ml po kapacytacji. Ruch szybki 80 % .
Idealnie, tobie przecież szybko pęcherzyki pękają.
Mocno, mocno, mocno trzymam kciuki7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
2015 rok:
KWIECIEŃ 3 IUI / 1 udane = 33%
MAJ 20 IUI / 5 udane = 25%
CZERWIEC 15 IUI / 4 udane = 26%
LIPIEC 22 IUI / 3 udane = 13%
SIERPIEŃ 12 IUI / 2 udane = 16%
WRZESIEŃ 10 IUI / 1 udana = 10%
PAŹDZIERNIK 6 IUI / 2 udane = 33%
LISTOPAD 17 IUI / 4 udane = 24%
GRUDZIEŃ 13 IUI / 2 udane = 16%
2016 rok:
STYCZEŃ 21 IUI / 2 udane = 9,5%
LUTY 12 IUI / 1 udana = 8,4%
MARZEC 0 udanych
KWIECIEŃ 26 IUI / 4 udane = 15,38%
MAJ 18 IUI / 4 udane = 22%
CZERWIEC 19 IUI / 2 udane = 10,53%
LIPIEC 13 IUI / 3 udane = 23,08%
SIERPIEŃ 15 IUI / 2 udane = 13,33%
WRZESIEŃ 13 IUI / 2 udane = 15,38% (jedna iui nie uwzględniona)
PAŹDZIERNIK 19 IUI / 5 udanych = 26,32%Domili, Ylya lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
anett96 wrote:Sylvi czyli leczymy sie u jednej lekarki i Tobie tez nie zI czy pecherzyk pekl
Trzymam kciuki za Twwoją dzisiejsze insem. ja mam sie stawic 2 grudnia ale jednoczesnie sie zapisalam do Fertimedici i sprobuje u tej Goncikowskiej.
Ja w trakcie ukłocia nie czułam tylko mi tak mocno manewrowała tym wziernikiem..
A Ty jak sie zapatrujesz na invitro?
Nie zleciła, ale z drugiej strony zastanawiam się, co taka wiedza daje, bo u mnie tez zwykle pecherzyki pękają. Inseminacja to zabieg ograniczony, daje ok 5% szans, więc nie nastawiam się, ze nam pomoże, in vitro to jednak ok 40 do 50%, wiec ja jestem za, mojego meza kolezanka ma dziecko dzieki tej metodzie, miala niedrozne jajowody i brak szans na nsturalne zaplodnienie. Ale in vitro to duzy koszt, spore obciazenie tak jak pisalas i ostateczna metoda jak dla mnie. -
02.11 Raja86 1/
02.11 monia 70 2/
03.11 ka_tarzyna 4/
10.11 Mysza1986 4/
14.11 Emlissilmee 1/
15.11 anett96 1/
17.11 Sylvi83:) 2/
17.11 Bridget 3/
ka_tarzyna jutro będzie u ciebie uśmiechnięta buźka, tak czujęka_tarzyna lubi tę wiadomość
Sylvi83:) wrote:Nie zleciła, ale z drugiej strony zastanawiam się, co taka wiedza daje, bo u mnie tez zwykle pecherzyki pękają. Inseminacja to zabieg ograniczony, daje ok 5% szans, więc nie nastawiam się, ze nam pomoże, in vitro to jednak ok 40 do 50%, wiec ja jestem za, mojego meza kolezanka ma dziecko dzieki tej metodzie, miala niedrozne jajowody i brak szans na nsturalne zaplodnienie. Ale in vitro to duzy koszt, spore obciazenie tak jak pisalas i ostateczna metoda jak dla mnie.Fertimedica Warszawa
-
Sylvi83:) wrote:No może troche przesadziłam, skutecznosc IUI waha się od 5 fo 25%, co nie zmienia faktu ze to dosc mało.Fertimedica Warszawa
-
anett96 wrote:wiec gdybym nie chciala usg nie wiedziala bym ze pecherzyki nie pekaja. teraz jak wiem to moze mi dac gin inny lek na pekniecie i zrobic IUI np. na peknietym a nie majac tej wiedzy robila by znow na tym samym zastrzyku i na niepeknietym.. z tym pecherzykiem to w szoku tez bylam bo mi zawsze naturalnie pekaly. moze to jest tak ze czlowiek bardzo chce, nastawil sie i glowa blokuje zajscie w ciaze..czest jest tak ze jak sie wyluzuje to wtedy sie udaje, slyszalam takie historie. tylko wez i czloweku sie wyluzuj..
Nigdy nie mssz gwarancji,że pęcherzyk pęknie, czy to naturalnie, czy po zastrzyku Ovitrelle lub innym, a jeśli pęknie to też nie wiesz czy plemniki dotrą do celu, czy komórka jajowa bedzie odpowiedniej jakości, a także nie przewidzisz, czy organizm nie odrzuci zarodek...Loteria.. W ciążę zachodzą zwykle Ci, którzy akurat nie planują..Przepraszam za pesymizm.