INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Im dłużej to trwa, tym bardziej się spinam i przeżywam, próbowałam już i romantycznych wieczorków z winem i mężem, wyjazdów weekendowych, żeby się odstresować, nawet dalekiego wyjazdu wakacyjnego, bo podobno z wakacji zagranicznych często przywozi się pamiątkę w postaci ciąży.
Znam historię lekarza ginekologa, któremu 2 dzieci urodziła sie dzięki in vitro i 3 dziecko pojawilo sie niespodziewanie i cslkiem naturalnie więc coś w tym musi byc zeby uwolnic glowe... -
Witam
Jestem dzisiaj po IUI w Poznaniu na Polnej
Inseminacja robiona na pecherzyku 19mm z lewej strony z prawej byl wzrost ( za bardzo nie wiem co to znaczy)
Endometrium 14. Na naturalnym cyklu
Zobaczymy co wyjdzie za 2 tygodnieBridget, asiak1985, ania8306 lubią tę wiadomość
Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Sylvi83:) wrote:Im dłużej to trwa, tym bardziej się spinam i przeżywam, próbowałam już i romantycznych wieczorków z winem i mężem, wyjazdów weekendowych, żeby się odstresować, nawet dalekiego wyjazdu wakacyjnego, bo podobno z wakacji zagranicznych często przywozi się pamiątkę w postaci ciąży.
Znam historię lekarza ginekologa, któremu 2 dzieci urodziła sie dzięki in vitro i 3 dziecko pojawilo sie niespodziewanie i cslkiem naturalnie więc coś w tym musi byc zeby uwolnic glowe...Fertimedica Warszawa -
anett96 wrote:no wlaśnie moze za bardzo się spinamy..
mam to samo, chciałabym wiedzieć dlaczego nie wychodziniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Alimak wrote:Ania8306 w październiku było 20 iui
Tak, ale nie brałam już iui Fasolki pod uwagę, zmieniłam statystyki we wrześniu - dodałam jej udaną - chyba że coś jeszcze pokręciłam
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Domcia23 wrote:Witam
Jestem dzisiaj po IUI w Poznaniu na Polnej
Inseminacja robiona na pecherzyku 19mm z lewej strony z prawej byl wzrost ( za bardzo nie wiem co to znaczy)
Endometrium 14. Na naturalnym cyklu
Zobaczymy co wyjdzie za 2 tygodnie
PowodzeniaDomcia23 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Sylvi83:) wrote:Stres związany z pracą tez ma wpływ, nie martw się pracą, znajdziesz inną i na pewno lepszą. A skąd jestes? Z Wawy?Fertimedica Warszawa
-
Witam was jutro podchodzę do I iui. Mam nadzieje, ze się uda
Wojcinka, olciabos, Bikini31, ania8306 lubią tę wiadomość
36l, 2010- naturalny cud
starania od 03.2016,
4 inseminacje
Ona:hsg🆗histeroskopia🆗Usunięta tarczyca, era🆗cytokiny ❌
On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
I hbIMSI 10.2018, dł prot, hiperstymulacja, zamrozono 7 oocytow, brak zarodkow
II hbIMSI 01.2019, kr protokół ❄️❄️❄️
01.02.19 2x 3dn zarodków ❌
14.02.20- 1x 4aa- CB
III IMSI- ❄️❄️❄️❄️
26.11.20- transfer 4aa❌
24.01.22 transfer 3AA👍♥️🍀
Udało się warto próbować 👶🏼 -
Polawola wrote:Witam was jutro podchodzę do I iui. Mam nadzieje, ze się udaŻycie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
My dzisiaj odebraliśmy ponowne (juz trzecie) wyniki badania nasienia męża i jest kiepsko
Ruchliwość z która walczyliśmy nie stanowi juz większego problemu bo startowaliśmy z 15% wolnych a mamy 40% postepowych w sumie.
Ilośc, startowaliśmy z 39 mln/ejakulat a mamy aż 325 teraz.
Ale morfologię mieliśmy na poziomie 14% a teraz spadło do tragicznych 2%...
Nawet nie wiem jak to skomentować tyle miesięcy starań, suplementacji , zdrowego odżywiania i trybu życia i teraz takie cos szlag by to trafił serio...
jutro pierwszy monitoring a tym cyklu przed IUI, zobaczymy co lekarz powie na te wyniki...Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
325 MLN???? na ejakulat?
To bardzo dużo, nawet przy nieprawidłowej morfologii.
A ile na 1ml?
Kuchcinka wrote:My dzisiaj odebraliśmy ponowne (juz trzecie) wyniki badania nasienia męża i jest kiepsko
Ruchliwość z która walczyliśmy nie stanowi juz większego problemu bo startowaliśmy z 15% wolnych a mamy 40% postepowych w sumie.
Ilośc, startowaliśmy z 39 mln/ejakulat a mamy aż 325 teraz.
Ale morfologię mieliśmy na poziomie 14% a teraz spadło do tragicznych 2%...
Nawet nie wiem jak to skomentować tyle miesięcy starań, suplementacji , zdrowego odżywiania i trybu życia i teraz takie cos szlag by to trafił serio...
jutro pierwszy monitoring a tym cyklu przed IUI, zobaczymy co lekarz powie na te wyniki...
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
ka_tarzyna wrote:325 MLN???? na ejakulat?
To bardzo dużo, nawet przy nieprawidłowej morfologii.
A ile na 1ml?
Ja na wynikach nasienia w ogóle się nie znam, mój ma wszystko w normach...
A ty dzisiaj powtarzasz betę? Trzymam kciuki!7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Witam. Ja małymi krokami oswajam się ze myślą, że bez IUI nie będzie dziecka.. Co prawda lekarze (gin i androlog) wstępnie dają szansę na ciążę bez tego, ale aż się boję. Na chwilę obecną jak zajdę w ciązę mam 99% szans, że poronie. Problem u nas jest taki, że morfologia wyszła 4,6% ale mamy ponad 90% wad główki w plemnikach. Mój dostał lek i za 1,5 miesiąca ma powtórzyć badania i na wizytę do androloga, ale jakoś nie widzę tego w kolorowych barwach, że zaraz to się naprawi.. Jest tu może jakaś dziewczyna której partner miał podobne wyniki? Jak myślicie jest szansa na naprawę ? Najbardziej boję się tego, że IUI nie jest takie skuteczne i też trzeba kilka razy próbować...
słońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016