INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
ka_tarzyna wrote:325 MLN???? na ejakulat?
To bardzo dużo, nawet przy nieprawidłowej morfologii.
A ile na 1ml?Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
Paula. wrote:Witam. Ja małymi krokami oswajam się ze myślą, że bez IUI nie będzie dziecka.. Co prawda lekarze (gin i androlog) wstępnie dają szansę na ciążę bez tego, ale aż się boję. Na chwilę obecną jak zajdę w ciązę mam 99% szans, że poronie. Problem u nas jest taki, że morfologia wyszła 4,6% ale mamy ponad 90% wad główki w plemnikach. Mój dostał lek i za 1,5 miesiąca ma powtórzyć badania i na wizytę do androloga, ale jakoś nie widzę tego w kolorowych barwach, że zaraz to się naprawi.. Jest tu może jakaś dziewczyna której partner miał podobne wyniki? Jak myślicie jest szansa na naprawę ? Najbardziej boję się tego, że IUI nie jest takie skuteczne i też trzeba kilka razy próbować...
A jak z ruchliwością plemników i ilością u Was sprawa wyglada?Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
czekamy na wyniki NIPT 🤞
-
olciabos wrote:Kuchcinka jak udało Wam się poprawić tak bardzo paramery?? Super wynikŻycie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
czekamy na wyniki NIPT 🤞
-
Mysza jesteś tydzień po a już tak złowróżysz
Trochę kasy byś zaoszczędziła jednak bo 4 IUI, leki, wizyty też mało nie kosztowały
Ja też się zastanawiałam czy od razu nie podejść do IV ale to też nie zawsze się udaje - a tu już porażka boli bardziej -
To bardzo dobre wyniki, bardzo, myślę, że nie masz się czym przejmować. Nawet gdyby morfologia była słaba.
Nie jeden facet może tylko pomarzyć o takich wynikach.
Także głowa do góry! Kontynuujcie suplementacje itp.
P.S. Mi lekarka w Novum też mówiła, że wadliwy plemnik raczej nie zapładnia.
Ale słyszałam że jest kilka teorii na ten temat.
Kuchcinka wrote:65mln/ml zaczynaliśmy od 14mln/ml w czerwcuWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 16:15
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
witam was wszytkie.
poproszę o dopisanie mnie do listy. dziś miałam IUI nr 2.
u mnie 2 pęcherzyki
liczba plemników w ejakulacie 476mln
po preparatyce 31,38mln/300ul
ruch postępowy 87%olciabos, Ylya, Wojcinka, ania8306 lubią tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
HEj dziewczyny pisze do Was z prośbą o poradę po kolejnej porażce (tak myślę bo @ jeszcze nie ma ale test ciążowy wyszedł negatywny więc raczej kwestia czasu) postanowiła przygotowywać się do inseminacji wymazy już wszystkie zrobiła czekam tylko na wyniki ale chciałam Was zapytać ile trwa inseminacja i czy długo sie leży po i wogóle jak to wygląda, bardzo sie tym denerwuje ale raczej nie mam już innego wyjścia, gdyż w tym cyklu 3 pęcherzyki i wszystkie pękły więc tym bardziej nie rozumiem dlaczego nie doszło do zapłodnienie wiec jedynie pozostaje inseminacja, gdyż ile można być na stymulacji1. 19.02.2017 IUI
-
cześc dziewczyny ...nie było mnie kilka dni ...moje szczęście już się skończyło ..w poniedziałek trafiłam do lekarza z plamieniem brak pęcherzyka...skierowanie do szpitala ...po dwóch dniach okazało się że ciąża pozamaciczna...w czwartek laparoskopia -usunięty prawy jajowód... jestem w szoku ...nie wiem czemu mnie to spotkało po 5 latach starań ...w lipcu robiłam sono hsg jajowody drożne...doktor stwierdził że to badanie nie wykryje małych zwężeń -kilka stów wyrzuconych w błoto ...dziś wróciłam do domu ...nie wierze że to się wydarzyło....załamka totalna.16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
ja1986 wrote:cześc dziewczyny ...nie było mnie kilka dni ...moje szczęście już się skończyło ..w poniedziałek trafiłam do lekarza z plamieniem brak pęcherzyka...skierowanie do szpitala ...po dwóch dniach okazało się że ciąża pozamaciczna...w czwartek laparoskopia -usunięty prawy jajowód... jestem w szoku ...nie wiem czemu mnie to spotkało po 5 latach starań ...w lipcu robiłam sono hsg jajowody drożne...doktor stwierdził że to badanie nie wykryje małych zwężeń -kilka stów wyrzuconych w błoto ...dziś wróciłam do domu ...nie wierze że to się wydarzyło....załamka totalna.
Ja1986 współczuję i wspieram z całych sił. Masz dobrego lekarza? kogoś przy kim będziesz czuła się bezpiecznie?
zdesperowana85 - po zabiegu inseminacji leżysz na fotelu ginekologicznym jakies 15min i do domku. Sam zabieg trwa kilka minut i nawet ciezko nazwać go zabiegiem. Rano mężczyznao ddaje nasienie,i jest ono przygotowywane w labolatorium 2-3h poźniej Ci je podają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2016, 15:42
-
Zdesperowana85 wrote:HEj dziewczyny pisze do Was z prośbą o poradę po kolejnej porażce (tak myślę bo @ jeszcze nie ma ale test ciążowy wyszedł negatywny więc raczej kwestia czasu) postanowiła przygotowywać się do inseminacji wymazy już wszystkie zrobiła czekam tylko na wyniki ale chciałam Was zapytać ile trwa inseminacja i czy długo sie leży po i wogóle jak to wygląda, bardzo sie tym denerwuje ale raczej nie mam już innego wyjścia, gdyż w tym cyklu 3 pęcherzyki i wszystkie pękły więc tym bardziej nie rozumiem dlaczego nie doszło do zapłodnienie wiec jedynie pozostaje inseminacja, gdyż ile można być na stymulacji
-
Po jakim czasie po podaniu zastrzyku na pęknięcie pęcherzyka mialyscie iui?niedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Kuchcinka wrote:Tak Wam lekarze powiedzieli ze jeśli zajdziesz s ciaze to masz 99% szans na poronienie? To raczej nie działa tak. U nas aż 98% plemników ma wadę główki, mamy tylko 2% morfologii. W prawdzie mamy juz za sobą jedno wczesne poronienie ale przyczyna jest nieznana. Generalnie plemniki uszkodzone raczej nie maja szansy nawet dopłynąć do jajeczka a co dopiero jest zapłodnić.
A jak z ruchliwością plemników i ilością u Was sprawa wyglada?
Lepkość i wygląd prawidłowa.słońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016