INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kuchcinka wrote:Oj kochana znam to, to ciagle zaglądanie na OF tak jakby tu miała znaleźć sie odpowiedz na pytanie " jestem w ciazy czy nie?" Hehe wytrzymaj! Który to Twój dpo? Idziesz na będę jakoś na dniach czy czekasz do terminu @ ?
chociaż jedyna nie jestemniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Mysza1986 wrote:jestem 11 dni po IUI i właśnie zaobserwowałam pierwsze przedokresowe plamienia nie chodzę na betę- zawsze czekam do dnia spodziewanej @, bo szkoda mi dodatkowej kasy.
Nie łudzę się że to implementacyjne trudno, to była już moja ostatnia IUI, w tym cyklu laparoskopia i potem robię wszystko by jak najszybciej podejść do IVF.
Na ten moment zostaję w tym wątku bo Was wszystkie bardzo polubiłam i mocno wspieram, oby u Was było inaczej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2016, 20:10
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
PolaMinka ja byłam trzy razy u Jeżaka. Jak dla mnie jest spoko. Konkretny. Od razu zlecił mi test po stosunku, dał skierowanie na laparo i powiedział by spróbować z iui. Ja na początku tez chciałam chodzic tylko do "mojej" gin, nigdy nie byłam u faceta! Ale ostatnio mi wszystko jedno i chyba z 5 z ich zespołu już przerobiłam
Ja wczoraj wzięłam ostatnia tabletkę anty i czekam na okres. Boje sie trochę że w tym cyklu okres mnie pokona a w sobotę mam wizytę i sprawdzamy czy torbiele sie wchłonęły. Potem clo, monitoringi i jak bedzie jajo po lewej to pierwsza iui. W końcu.
-
Trochę mnie uspokoiłaś. I co robiłaś ten test po? Mój masakra zero żywych. Z tego co wiem to niektóre dziewczyny robią inny test- osobno łączy się nasienie i śluz i wtedy widać po jakim czasie dochodzi do uśmiercenia plemników.
Powodzenia Ci życzę!!
Ja mam 2 IUI nieudane za sobą i potem prawie pół roku przerwy na leczenie prolaktyny i terapie kondomową ze wzgl.na wrogi śluz (podobno wycisza się wrogość). Teraz wracam do stymulacji i IUI nawet nie chce mi się próbować naturalnie. Zastanawiam się tylko nad kliniką. Chyba Novum jest sporo tańsze inie takie oblegane... -
PolaMinka super że już działacie Trzymam kciuki żeby wszystko poszło zgodnie z planem. A zmiana lekarza ma tez swoje plusy - ktoś świeżym okiem spojrzy na wasze wyniki.
PolaMinka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Tak robiłam to badanie i tak samo jak u Ciebie zero żywych. Ale mi powiedział i nie tylko on ze nie ma co patrzeć na te wyniki i sie nimi martwic. No to po co je robić? Ja tez zastanawiałam sie nad zmiana kliniki. Ale moze spróbuje ze dwie iui i wtedy pomyśle. Mi nikt nic nie mówił o terapii na wyciszenie.
-
madlenka wrote:Tak robiłam to badanie i tak samo jak u Ciebie zero żywych. Ale mi powiedział i nie tylko on ze nie ma co patrzeć na te wyniki i sie nimi martwic. No to po co je robić? Ja tez zastanawiałam sie nad zmiana kliniki. Ale moze spróbuje ze dwie iui i wtedy pomyśle. Mi nikt nic nie mówił o terapii na wyciszenie.
Też słyszałam, że się odchodzi od tego badania a jednak jedna z "lepszych" klinik robi. Kiedyś na swojej drodze do kwalifikacji do hsg spotkałam takiego już wiekowego pana dr, baaardzo sympatycznego i on jako pierwszy mi wtedy powiedział, że wrogość to nie wyrok, że czasami wystarczy 3 miesiące współzycia w gumkavh, leki na podkręcenie wyników nasienia i odpowienia pozycja w czasie stosunku i po stosunku. Gdyby nie to, że wysoka prolaktyna wymuia na mnie kilka miesięcy przerwy pewnie w Invikcie nikt by nie wspomniał, że stosunek w gumkach wyisza wrogie nastawienie organizmu co sprzyja nawet lepszego przyjęciu nasienia przez organizm przy IUI. Jak to przekłada się na rzeczywistość nie wiem.
Nie wiem czy to przerwa czy obniżona prolaktyna nie hamuje już pracy jajników ale czuje wpływ brania Aromka tam na dole już po 2 dniach brania. Może nic sensownego się z tego nie wyhoduje ale czuje, że cokolwiek się am dzieje. -
Hej dziewczyny a robilyscie badania na przeciwciała przeciwplemnikowe? My z mężem wczoraj je robiliśmy i teraz musimy czekać aż 2 tyg na wyniki jutro drugia IUIŻycie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
czekamy na wyniki NIPT 🤞
-
Kuchcinka wrote:Hej dziewczyny a robilyscie badania na przeciwciała przeciwplemnikowe? My z mężem wczoraj je robiliśmy i teraz musimy czekać aż 2 tyg na wyniki jutro drugia IUI
ja robiłam i też sporo czekałam na wynik może nie 2 tyg, ale kilka dni to na pewno
Kuchcinko- powodzonka jutro na IUI!
Aniu- dzieki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 08:37
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
PolaMinka wrote:Zastanawiam się tylko nad kliniką. Chyba Novum jest sporo tańsze inie takie oblegane...
Novum jest bardzo oblegane, bardzo... Ale jak będziesz miała swojego stałego lekarza, to przeważnie idzie na rękę. A poza tym mam wrażenie, że oni IUI to traktują trochę po macoszemu
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Kuchcinka wrote:
Mam nadzieje ze ta wiadomość troche Cię pocieszysłońca łan, BabyBoom25, akacjowa lubią tę wiadomość
Moj wczesniaczek z 33tc
Aniołki: 02.2015 & 06.2016 -
Paula. wrote:Nie ukrywam bo podnioslas mnie na duchu wiesz moje negatywne nastawienie na to wszystko wiaze sie z tym ze kazdy specjalista mowi mi co innego.zwariowac od tego idzie... Tak czy siak i tak chwilowo odpuscilismy starania. Zobaczymy po nowym roku co sie wydarzy jak narzeczony zbada jeszcze raz nasienie.
Mój mąż mówi do mnie tak - moje plemniki są jak Spartanie w 300 - jest ich mało ale skopią dupę wszystkim HahahaPaula. lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
🌸 córeczka z 2cs 💛
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
czekamy na wyniki NIPT 🤞
-
anett96 wrote:Ja1986 bardzo współczuje.. trzymaj sie, od kiedy mozesz zaczac starania? dojscie do siebie troche potrwa ja w kwietniu tego roku poronilam -serduszko przestalo bic i cale swieta wielkanocy przelezalam w szpitalu.. a jeszcze zapytam to pozamaciczna jest wówczs gdy jajowody sa niedrozne??
hej
tak ponieważ pęcherzyk nie może się przedostac dalej i zaczyna rosnąc w miejscu w którym utknął ,wystarczy że w jajowodzie jest jakieś zwężenie a już się tam zatrzyma ..no ja po sono hsg miałam drożne oba a robiłam pod koniec czerwca i profesor powiedział mi że to badanie nie jest wystarczająco dokładne
mogę się zacząc starac za jakieś 3 miesiące ..ale to już będzie utrudnione bo prawa strona już jest bezużyteczna (brak jajowodu) ...lekarz mi powiedział że miałam po prostu pecha i że najważniejsze że zachodzę w ciąże ale jakoś mnie to nie pociesza.16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
Kuchcinka w tym miesiącu również jutro mam iui ☺
Wojcinka, Mysza1986 lubią tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Powodzenia dziewczyny ja jutrzejszych iui. Bede 3mac kciuki. PolaMinka daj znac co Jeżak wymyślił. Ja1986 jak się udało jeden raz to uda się i drugi zobaczysz. Ja mam jeden jajowod drożny tylko a żeby było śmieszniej owulacje nie z tego jajnika co powinno Kiedyś wszystkim nam się musi udać. Ja jutro dostanę okres. Czuję że mnie cos tam zaczyna powoli pobolewać a i śluz kolor powoli zmienia.
-
ka_tarzyna wrote:Novum jest bardzo oblegane, bardzo... Ale jak będziesz miała swojego stałego lekarza, to przeważnie idzie na rękę. A poza tym mam wrażenie, że oni IUI to traktują trochę po macoszemu
Tu też jest masówka. Po IUI 3 minuty i do domu. Tylko tu każda wizyta 140 i IUI 800 a w Novum chyba monitoring taniej liczą? I IUI chyba 600zł. U mnie nie zdziwie się jak w piątek wyznaczy mi lekarz IUI np na wtorek a w recepcji powiedzą, że nie ma miejsc.
Kuchcinka wrote:Hej dziewczyny a robilyscie badania na przeciwciała przeciwnikotynowe? My z mężem wczoraj je robiliśmy i teraz musimy czekać aż 2 tyg na wyniki jutro drugia IUI
Mi z kolei z hsg wyszło poszerzenie lewego jajowodu co oznacza, że gdybym owulowała z lewego i były by dwa pęcherzyki to obie komórki by zeszły do jajowodu. Jednym słowem większe prawdopodobieństwo mnogiej ciąży. Ale z lewego nie owuluje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 18:34