INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
oj chcialabym bylby to swietny prezent dla mojej drugiej połówki za 2tyg ma urodziny
dziewczyny jaka tu sprawiedliwosc siostra o 4 lata ode mnie starsza (35l) po odstawieniu anty po dwoch miesiacach jest w ciazy a ja sie bujam juz 3 rok, ma to szczescie ze za sobą przepadamyniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Heloł Ja póki co mało się odzywam, a raczej więcej pytam w watku in vitro. Czekam na wyniki tych szczegółowych badań które powiedzą czy mogę dalej dzialac. Niemniej jednak mam trochę zal do lekarza (tego który miał mi robic iui, uważam ze pewne informacje odnośnie moich badań przekazał mi nie tak jak powinien) i w związku z tym raczej będę szykować się na in vitro (u innego lekarza).
Wszystko okaze się do połowy grudnia.
Za Was trzymam kciuki -
No ja już się nie zalicze na edycję 2016. 22 grudnia histeroskopia i w styczniu 2 inseminacja jak ja wytrzmam jeszcze 2 miesiące...
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
madlenka wrote:Moje 4 najbliższe koleżanki zaszły za pierwszym razem!!! Nie ogarniam tego.
miała taka samą ilość w tamtym roku, szału dostawałamniedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych
01/2020 przerwany długi protokół
07/2020 nieudana procedura z jednym zarodkiem -
Kuchcinka i asiak trzymam za was kciuki!
Dziewczyny chciałaby któraś prowadzić statystyki? Ja niestety odpadam z iui, w przyszłym roku podchodzimy do ivf.
Chciałam w tym miesiącu spróbować iui ostatni, trzeci raz, ale znowu coś nie tak... Także w ciągu pół roku ważności badań udało się podejść tylko raz
Ale i tak będę wchodziła na to forum i wam kibicowała7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Lunk_a wrote:Heloł Ja póki co mało się odzywam, a raczej więcej pytam w watku in vitro. Czekam na wyniki tych szczegółowych badań które powiedzą czy mogę dalej dzialac. Niemniej jednak mam trochę zal do lekarza (tego który miał mi robic iui, uważam ze pewne informacje odnośnie moich badań przekazał mi nie tak jak powinien) i w związku z tym raczej będę szykować się na in vitro (u innego lekarza).
Wszystko okaze się do połowy grudnia.
Za Was trzymam kciuki
A jakie informacje odnośnie badań masz na myśli? Oczywiście jak mogę wiedzieć
To spotkamy się pewnie na wątku ivf7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Pzrzekazał mi nieładnie mój wynik, uzywajac słow których nie powinien. Wiesz, jezyk medyczny jest specyficzny,czasem pewne słowo dla lekarza ma inny wydźwięk jak dla pacjentki, przekazał mi nie tak jak powinien (odnośnie cytologii) mowiac co drugie słowo ze nie może rozmawiać.
Porozmawiałam z doktorem od in vitro, dopytałam o wszystko. Jeśli wszystko będzie pomyślnie, w grudniu wizyta w klinice i od grudnia leki do ivf. -
Aha...
Lunka trzymam za ciebie mocno kciuki! Obyś zaczęła wkrótce działać z ivf
Ps. W mojej klinice rozpoczyna się leki od 2 dc. Tzn jezeli zlecą wcześniej antykoncepcję. Widziałam że pytałaś kiedyś na wątku ivfWiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 21:14
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Aha...
Lunka trzymam za ciebie mocno kciuki! Obyś zaczęła wkrótce działać z ivf
Ps. W mojej klinice rozpoczyna się leki od 2 dc. Tzn jezeli zlecą wcześniej antykoncepcję. Widziałam że pytałaś kiedyś na wątku ivf
Już wiem:)
Ja za Ciebie trzymam kciuki
ania8306 lubi tę wiadomość
-
02.11 Raja86 1/
02.11 monia 70 2/
03.11 ka_tarzyna 4/
10.11 Mysza1986 4/
14.11 Emlissilmee 1/
15.11 anett96 1/
17.11 Sylvi83:) 2/
17.11 Bridget 3/
17.11 Domcia23 1/
18.11 Polawola 1/
19.11 Asik84 1/
19.11 efta 2/
23.11 Kuchcinka 2/
23.11 asiak1985 3/
Trzymam za was kciukiWojcinka, Bridget lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyania8306 wrote:Kuchcinka i asiak trzymam za was kciuki!
Dziewczyny chciałaby któraś prowadzić statystyki? Ja niestety odpadam z iui, w przyszłym roku podchodzimy do ivf.
Chciałam w tym miesiącu spróbować iui ostatni, trzeci raz, ale znowu coś nie tak... Także w ciągu pół roku ważności badań udało się podejść tylko raz
Ale i tak będę wchodziła na to forum i wam kibicowała
tulę Kochana :*ania8306 lubi tę wiadomość
-
Ania i Lunk_a z całego serca życzę Wam powodzenia z ivf! Mam nadzieje ze teraz juz pójdzie z górki i napiszecie nam tu zaraz ze udało sie za pierwszym razem ❤️
ania8306 lubi tę wiadomość
Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
Kuchcinka wrote:Ania i Lunk_a z całego serca życzę Wam powodzenia z ivf! Mam nadzieje ze teraz juz pójdzie z górki i napiszecie nam tu zaraz ze udało sie za pierwszym razem ❤️
W grudniu zaczynam.Wojcinka lubi tę wiadomość
-
ania8306 wrote:Kuchcinka i asiak trzymam za was kciuki!
Ale i tak będę wchodziła na to forum i wam kibicowała
To była też moja ostatnia IUI, jestem już zapisana do kliniki w kierunku IVF, ale w wybranej przeze mnie (medart Poznań) termin był dopiero na początek stycznia, po drodze robię laparo i badania. Zazdraszczam (tak pozytywnie) Lunk_a, że Ty już w grudniu będziesz mogła podejść do procedury.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny co przechodzą na IVF stronę mocy jak i te które nadal próbują z IUI. Będę nadal zaglądać na ten wątek bo mam do niego sentyment
Madlenko, Asiak- u mnie w zeszłym roku 2 najbliższe przyjaciółki i 3 dalsze znajome, zostałam jedyna w "paczce" - fatalne uczucie.
Ja mam 3 dzien plamień ale pojawia się "zywa" krew - @ się pewnie nie rozkręca bo biorę dupka do 25dc (czyli jeszcze jutro), może bym i nawet betę spróbowała zrobić dla spokoju ducha, ale jestem w delegacji i nie ma takiej opcji. Gdyby jakimś cudem okazało się że się dalej nie rozkręci to byłby największy zaskok świata.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:55
-
Mysza1986 wrote:To była też moja ostatnia IUI, jestem już zapisana do kliniki w kierunku IVF, ale w wybranej przeze mnie (medart Poznań) termin był dopiero na początek stycznia, po drodze robię laparo i badania. Zazdraszczam (tak pozytywnie) Lunk_a, że Ty już w grudniu będziesz mogła podejść do procedury.
O widzę że wybrałaś moja klinikę Zapraszam do watku MedAtr Poznań
04.2013 - Początek starań (5cs z clo )
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka