INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny@ ka_tarzyna
Tak bardzo mi przykro. To jest mega niesprawiedliwe, że tak się dzieje. To bardzo boli, wiem o tym, dlatego życzę Ci duuużo sił i wsparcia:*
A badałaś może komórki NK, bo u mnie właśnie one były przyczyną ciąży biochemicznej zdaniem lekarza. Robiłam wtedy cały panel limfocytów i tylko NK były podwyższone. Teraz dowiedziałam się, że bardzo dużo pacjentek tego lekarza, które wcześniej roniły ciążę teraz po kroplówkach z intralipidu na NK właśnie są w ciąży:)ka_tarzyna lubi tę wiadomość
-
ka_tarzyna wrote:Zaleca się te badania przy poronieniach, ewentualna zakrzepica może być jedną z przyczyn poronień i trzeba wtedy brać clexane i acard.
A co jest w tym pakiecie genetycznym w Invicie i ile kosztuje?
Można też zamówić za darmo kuriera, wtedy test ze śliny.
Za 399 zł jest:
- detekcja mutacji G20210 A w genie Protrombiny - czynnik II
- detekcja mutacji Leiden w genie Proakceleryny - czynnik V
- detekcja 2 mutacji w genie CFTR
- detekcja polimorfizmu w genie MTHFR.
Ale tam gdzie pisze promyczek jest jeszcze taniej widocznie...
Agnieszka a znasz się na tych komórkach NK? Mi wyszło 18%, mieści się w normach, a lekarz zaleca żeby było poniżej 12% hmmm. To prawda?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Cześć dziewczyny! W czerwcu miałam pierwszą i jak dotąd jedyną IUI. Bardzo bolało, a potem przez kilka godzin krwawiłam. Zgłosiłam to do kliniki, na co lekarz odpowiedział, że to niemożliwe. Ponadto ten sam lekarz niewłaściwe zaplanował termin IUI (a były usg i ovitrelle) i na monitoringu okazało się, że nastąpiła ona trzy dni później... Tak więc te plemniki, które nie wyleciały wraz z krwawieniem, zginęły zanim miały szansę spotkać jajeczko. Postanowiłam, że moja noga w tej klinice więcej nie postanie. Ponadto zraziłam się do IUI w ogólności. Ale - badam to teraz - mogę mieć faktyczne wskazanie do IUI i zastanawiam się, gdzie warto je ewentualnie zrobić. Gdzie byłyście zadowolone? (do Warszawy mam najbliżej)
-
ka_tarzyna wrote:Może to jeszcze nie był czas owulacyjny i szyjka nie otworzyła się.
Nie wiem...
Raczej owulacyjny bo śluz mam. Gdyby była zamknięta to myślę, że byłoby sucho.. -
majka23 wrote:Dziewczyny a ja z innej beczki nie mam kogo się poradzić otóż mam problem zauważyłam że wargi sromowe mi sie zabarwily na brązowo do tego swedzi co to może być?do lekarza musze czekac z tydzień na wizyte help mi
Może jakaś infekcja. Nieinwazyjne są saszetki "Tantum Rosa" do kupienia bez recepty za parę złotych w aptece. Bardzo skuteczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 14:09
ania8306 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emlissilmee wrote:U mnie pierwsza IUI nieudana, dziś 11 dpo B-hCG 0,66Życie na pustyni📍Abu Dhabi
34 👩 🧔♂️31
2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
🌸 córeczka z 2cs 💛
2024 - starania o rodzeństwo
🌸 4cs - 20/11 ⏸️
17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
Usg prenatalne prawidłowe, ryzyka niskie
czekamy na wyniki NIPT 🤞
12/02 - następna wizyta 🤞
-
nick nieaktualny
-
Emlissilmee wrote:U mnie pierwsza IUI nieudana, dziś 11 dpo B-hCG 0,66
Mi też przykro
Obojętnie jaką decyzję podejmiesz życzę powodzeniaEmlissilmee lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Bea_ wrote:Cześć dziewczyny! W czerwcu miałam pierwszą i jak dotąd jedyną IUI. Bardzo bolało, a potem przez kilka godzin krwawiłam. Zgłosiłam to do kliniki, na co lekarz odpowiedział, że to niemożliwe. Ponadto ten sam lekarz niewłaściwe zaplanował termin IUI (a były usg i ovitrelle) i na monitoringu okazało się, że nastąpiła ona trzy dni później... Tak więc te plemniki, które nie wyleciały wraz z krwawieniem, zginęły zanim miały szansę spotkać jajeczko. Postanowiłam, że moja noga w tej klinice więcej nie postanie. Ponadto zraziłam się do IUI w ogólności. Ale - badam to teraz - mogę mieć faktyczne wskazanie do IUI i zastanawiam się, gdzie warto je ewentualnie zrobić. Gdzie byłyście zadowolone? (do Warszawy mam najbliżej)
Musiałaś trafić na jakiegoś niekompetentnego lekarza
Myślę że jak będziesz miała wskazania do iui, spróbuj jeszcze raz.
Może dziewczyny z Warszawy podpowiedzą gdzie chodzić
A ty w jakiej klinice byłaś?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
promyczek 39 wrote:Dziewuszki zrobcie sobie te badania ,ja wlasnie robilam te genetyczne wysylkowe ale w test dna bo jest taniej ,6 mutacji jest za 320 zł,i mi wyszly az 3 mutacje! czyli jakis problem zakrzzepowy jest.
Promyczku a mogłabyś napisać szczegółowiej? Weszłam na ich stronę, ale nie widzę takiej oferty...
Możesz wysłać linka?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Promyczku a mogłabyś napisać szczegółowiej? Weszłam na ich stronę, ale nie widzę takiej oferty...
Możesz wysłać linka?
Już nieaktualne, chyba znalazłam.
Tobie chodziło chyba o: Pakiet badań po poronieniu - 330 zł. Tam jest badanie 6 mutacji. Ale dotyczy tylko 6 mutacji związanych z trombofilią wrodzoną.
Porównując ceny tych 4 badań o których ja pisałam, to bardziej opłaca się Invicta. W tym testdna ceny są takie: 217zł + 217zł + 277zł i czwartej nie mogę znaleźć.7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ja już po wizycie. Uczucia mocno mieszane. Sytuacja wygląda tak, że to mój 10 dc na lewym jajniku tym co nie pracował 2 pęcherzyki po 14mm. Na prawym rośnie jeden ale nie dogoni tych z lewego. Endo masakra-4mm. Nie mam sił do tego. Niby wszystko ok a w kółko coś nie gra. Dostałam estrofem 1g 2x1 ale mam nie robić sobie nadziei. W poniedziałek kontrola już u mojej dr.
-
Ania ,tak. pisalam o tym pakiecie badan po poronieniu za 330 i 6 mutacji.
Tam jest
-czynnik v leiden
-protrombina czynnik2
-czynnik Vr2
-Mthfr C677t
-mthfr A1298c
-PAI-1Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 20:21
ania8306 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualny@PolaMinka
Mi akurat estrofem pomógł na odbudowanie szybko endo a miałam takie jak Ty w tym samym dniu cyklu a w dzień iui miało już 10mm. W 5 dni tak ładnie podrosło więc myślę że u Ciebie też nie jest nic stracone i jest nadzieja.
@ania8306
Normy dla komórek NK dla starających się są inne i rzeczywiście powinny być niższe nawet niż 10%Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2016, 21:54
-
PolaMinka wiem że efta brała jakąś tam viagrę na polepszenie endo i jej pomogło... Ale nie wiem czy to na receptę...
Dziękuję promyczku, chyba się zdecyduję... Trochę inne mutacje, ale ja i tak się na tym nie znam...
AgnieszkaH dzięki. To mnie trochę zdołowało... Widzę że ty masz te wlewy. Ja mam zrobić specjalistyczne badanie, bardziej szczegółowe... Zobaczę...
Anett96 mój nic nie bierze...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.