INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania, doskonale Cie rozumiem, przychodzi taki moment, w którym mam wrażenie że próbowałam już wszystkiego, i jakby jedynym krokiem do przodu to krok w kierunku IVF
Bridget- obyś była w grupie tych szczęśliwyc kobiet, którym IUI pomogło
Paula- Czytanie wątków o IVF też uświadomiło mi, jak to naprawdę wygląda i ilu dziewczynom nawet to się nie udaje...zanim nie wejdziesz w temat nie masz pojęcia że to tak potrafi wyglądać i że życie potrafi być tak okrutne i niesprawiedliweBridget, ania8306 lubią tę wiadomość
-
Niestety bez badań itd. się raczej nie da - reguluje to ustawa o leczeniu niepłodności.
Chyba, że na NFZ na Starynkiewicza - ale pewnie też czegoś tam wymagają.
Bea_ wrote:Cześć dziewczyny! Gdzie w Warszawie warto podejść do IUI? Najchętniej bez zbędnych formalności, po prostu umawiam się na termin i przychodzę. Bez naciągactwa na dodatkowe usługi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 14:24
Wojcinka lubi tę wiadomość
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
promyczek 39 wrote:Ania dobrze ze sie zecydowałas na badania .Kibicuje Ci :**
Dziękuję
Promyczku twój tysięczny post był skierowany do mnie, myślę że przyniesiesz mi szczęście7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Bea_ wrote:Badań robiłam kilka kompletów. Mogę im zaprezentować. Chodzi o bezproblemowe podejście, higienę, profesjonalizm, wysłuchanie zdania pacjenta. Na pierwszym miejscu higiena.
To ty pierwszą iui miałaś w Novum tak? Takie złe wspomnienia?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Ania Kochana nie moze byc inaczej
Ty tez mi przyniosłas szczescie ,na samym poczatku napisalas ze sie uda i sie udalo,tyle tylko ze pozniej sie zepsuło..no ale to juz niezalezne od nas..
Takze dla Ciebie ♥Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 17:52
ania8306 lubi tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
promyczek 39 wrote:Ania Kochana nie moze byc inaczej
Ty tez mi przyniosłas szczescie ,na samym poczatku napisalas ze sie uda i sie udalo,tyle tylko ze pozniej sie zepsuło..no ale to juz niezalezne od nas..
Takze dla Ciebie ♥
Wkrótce znowu się tobie uda
Wiesz już jakie masz mutacje, na pewno bierzesz odpowiednie leki i kolejna ciąża będzie już trwała 9 m-cypromyczek 39, Wojcinka lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
A później clexane do końca ciąży, czy tylko do pewnego momentu?
promyczek 39 wrote:Tak mam brac clexane od pozytywnego testu.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Bea, czy mogłabyś napisać coś więcej o tej inseminacji w novum?
Ja chciałam na początku grudnia tam właśnie podejść, ale moje pierwsze wizyty nie zrobiły na mnie dobrego wyrażenia, za to ewidentnie pani doktor zleca niepotrzebne badania, nawet trzytygodniową cytylogię kazała mi powtórzyć.
Również szukam poleconego miejsca.
11.06.2019 - 2 FET - 4.1.1 - 8 dpt -85,7 ; 10 dpt- 230 ; 24 dpt ❤
26.02.2020 córeczka 3,583 kg❤❤❤
25.05.2019 [*] 4t1d cb
21.02.2019 - 1 FET- 5.2.2 - 8 dpt -89,6 ; 11 dpt-239 ; 23 dpt- 13855 ; 28.03.2019 7t 1d [*]
22.10.2018 - ET
X 2018 - II in vitro ICSI ❄️ ; IX 2018 - I in vitro ICSI ;
2016 - 2017 - 5 x IUI
05.03.2014 - (*) 6t3d cp
MTHFR - układ homozygotyczny ; PAI-1 - układ heterozygotyczny -
A do jakiego lekarza trafiłaś?
Czy możesz coś więcej napisać o tym przypadku?
Bea_ wrote:Bardzo złe. Na forum nie spotkałam bardziej nieprzyjemnego przypadku. Dlatego omijam szerokim łukiem. Szukam polecanego miejsca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 08:38
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Promyczku, a jeszcze jedno pytanie - jeżeli można
Które z tych mutacji Ci wyszły w badaniach?
I o jakiej dawce Clexane mówił lekarz?
promyczek 39 wrote:Ania ,tak. pisalam o tym pakiecie badan po poronieniu za 330 i 6 mutacji.
Tam jest
-czynnik v leiden
-protrombina czynnik2
-czynnik Vr2
-Mthfr C677t
-mthfr A1298c
-PAI-1
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Opisałam mój przypadek w poście z 25 listopada. Ponadto brakowało mi stuprocentowego zachowania higieny - lekarz po założeniu rękawiczek ma przystąpić bezpośrednio do zabiegu, a nie dotykać wszystkiego naokoło, mam na myśli także moich butów, które rzekomo za blisko zostawiłam (nie było nakładek na stopy ani jednorazowych kapci).
-
Czytałam ten post, jednak nie opisywał on wszystkiego na co wskazujesz.
Dopytuje, bo też tam chodzę i trafiałam na lekarzy lepszych i gorszych, ale ogólnie jestem zadowolona z obecnego lekarza, natomiast mało zadowolona jestem z obsługi administracyjnej.
Zawsze masz prawo złożyć skargę na lekarza i personel. Oni mają tam managera od jakości.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
Na każdą wizytę czekałam na korytarzu bez żadnej informacji. Od 20 minut do ponad godziny. Administracja tam wygląda chyba jak w szpitalu za poprzedniego reżimu. A czym może skutkować złożenie skargi? Zaczną być profesjonalni, przeproszą i w ramach poprzednio uiszczonej ceny poprawią inseminację?...
-
Myślę, że na zasadzie ziarnko do ziarnka, po tym jak na ten sam problem wskaże kilka osób. Jak zgłosisz problem, to tylko wówczas zostanie on dostrzeżony i będzie mógł zostać naprawiony
Jeżeli zgłaszałaś problem z krwawieniem przez infolinie, i lekarz to zbagatelizował, to rozmowa mogła być nagrana, a Ty masz podstawy do skargi.
W Novum IUI traktują trochę po macoszemu i trzeba też samemu sporo pilnować. Opóźnienia się zdarzają, ale tylko dlatego, że ludzie przychodzą z różnymi problemami - jeden się da załatwić w 5 min, a na inny trzeba więcej niż standardowa wizyta. Myślę, że da się to zrozumieć. Plusem jest to, że przeważnie nawet jak nie ma wizyt wolnych, to zawsze dopiszą do lekarza choćby na 5 min, jak masz jakiś problem nie cierpiący zwłoki
Ważne aby znaleźć wspólny język z lekarzem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2016, 11:10
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%