Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jestem o wizycie. dzis 6 dc i pecherzyk 13,5 mm. W poniedzialek jeszcze kontrola i prawdopodobnie zastrzyk w brzuch. inseminacja prawdopodobnie w srode 16.11 . lipa tylko ze mimo stymulacji jest tylko 1 pecherzyk.. A boli ten zastrzyk w brzuch?? :)

domiszka lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekajcie do dnia miesiaczki. Ja miałam dostać okres w czwartek a testowalam w niedzielę i był to 12 dzień po ovu i też była 1 krecha.przeplakalam cała niedzielę a w czwartek zrobiłam jeszcze jeden bo akurat miałam na zbyciu. Brzuch bolał mnie tak jak na jakiś mega bolesny okres a tam dwie krechy.także spokojnie :)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Mysza1986 powodzenia, oby się udało i laparo było zbędne :)

Dzięki za ciepłe słowa, trzymam kciuki za Twoje testowanie :)

Anet96 - nie boli tak naprawdę. W porównaniu np. do badania HSG to jest muśnięcie piórkiem. To tylko zastrzyk podskórny czyli cieniusińka igiełka,która wchodzi na małą głębokość. Czasem ugryzienie komara boli bardziej :) Nie bojaj nic

PS własnie looknęłam na zestawienie i okazalo się, że razem z ka_tarzyną i bizoną mamy najwięcej IUI na koncie - można by rzec, że weteranki :)

A pomyśleć że jak w lutym robiłam hsg i patrzyłam na dziewczyny podchodzące do IUI myślałam- to mnie nie dotyczy :) życie bywa przewrotne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:28

bv5tg9v.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki do mnie wczoraj przyszła @ wiec cykl 14 oficjalnie uważam za rozpoczęty. Za ok 2 tygodnie podchodzimy do 2 IUI mam nadzieje ze ostatniej, chociaż nie ukrywam ze nie wiąże z nią juz tak dużych nadziei jak z pierwsza. Byłam wczoraj w klinice i w tym cyklu rownież podchodzę do IUI bez stymulacji. W poniedziałek mąż idzie na ponowne badania nasienia bo ja chce wiedzieć na czym stoimy. Także teraz znowuczekamy :) przy okazji dzięki dupkowi mam najbardziej bolesna miesiączkę w życiu...

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Hej dziewczynki do mnie wczoraj przyszła @ wiec cykl 14 oficjalnie uważam za rozpoczęty. Za ok 2 tygodnie podchodzimy do 2 IUI mam nadzieje ze ostatniej, chociaż nie ukrywam ze nie wiąże z nią juz tak dużych nadziei jak z pierwsza. Byłam wczoraj w klinice i w tym cyklu rownież podchodzę do IUI bez stymulacji. W poniedziałek mąż idzie na ponowne badania nasienia bo ja chce wiedzieć na czym stoimy. Także teraz znowuczekamy :) przy okazji dzięki dupkowi mam najbardziej bolesna miesiączkę w życiu...

Oj kochana pamiętam swoją pierwszą @ po dupku- też bolało.

No ale nowy cykl nowe nadzieje :) do boju!

Wojcinka lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:

Daj znać jak to wygląda u was. :) a czemu nie chcesz się stymulować ?

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka wrote:
    Daj znać jak to wygląda u was. :) a czemu nie chcesz się stymulować ?
    Bo nie muszę :) mam regularne cykle zawsze z owu z ładnie dojrzewającym pęcherzykiem, wiec nie chce bez potrzeby brać na razie hormonów. Rozmawialiśmy o tym z lekarzem i powiedział ze decyzja należy do mnie, ale on uważa to za zbędne w tym momencie. Problemem nadal sa plemniki a nie ja.

35 👩 🧔‍♂️32
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Oj kochana pamiętam swoją pierwszą @ po dupku- też bolało.

No ale nowy cykl nowe nadzieje :) do boju!
    Mówisz ze pierwsza @ bolała , czyli jest nadzieja ze drugi cykl po dupku juz nie bedzie takim koszmarem? :)

35 👩 🧔‍♂️32
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po dupku @ dopiero za drugim razem siekło, pierwszy był względy, ale w tym myślałam że zejdę z tego świata ;/

• anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Anet96 dokładnie, ja jeszcze niedawno trzęsłam portkami a potem się tylko z siebie śmiałam bo nic nawet nie poczułam (tylko pamiętaj żeby wbić raz a zdecydowanie szybko), komar gorzej gryzie, dasz radę :)
    Alimak, Mysza 1986 dziekuję za info. Alimak skoro juz tyle razy robilas inseminacje a ja pierwszy raz bede to powiedzcie proszę czy to jest bolesne czy tez nie :)

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Alimak za info :) jak do cytologii to faktycznie nic nie czuc :) trzymam kciuki za nas wszystkie!!

Fertimedica Warszawa
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza trzymam mocno mocno mocno kciuki <3

Gdyby mi udały się wszystkie planowane podejścia do iui, to miałabym więcej od ciebie ;-)

Ja po dupku mam normalne @. Takie jak zwykle, chociaż dawno nie brałam, ale ja nie widziałam różnicy.

Lady fajnie że wracasz :-) Powodzenia

Jeżeli chodzi o mnie to laparoskopii nie będę mogła zrobić u tego lekarza z polecenia, ponieważ skończyły im się środki z nfz w tym roku... Nie bardzo wiem co zrobić dalej... Czekać do 2017 czy szukać dalej i iść do kogoś "niezaufanego"

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Mysza trzymam mocno mocno mocno kciuki <3

Gdyby mi udały się wszystkie planowane podejścia do iui, to miałabym więcej od ciebie ;-)

Ja po dupku mam normalne @. Takie jak zwykle, chociaż dawno nie brałam, ale ja nie widziałam różnicy.

Lady fajnie że wracasz :-) Powodzenia

Jeżeli chodzi o mnie to laparoskopii nie będę mogła zrobić u tego lekarza z polecenia, ponieważ skończyły im się środki z nfz w tym roku... Nie bardzo wiem co zrobić dalej... Czekać do 2017 czy szukać dalej i iść do kogoś "niezaufanego"
    Ja bym chyba nie czekala. AMH idzie nam niestety w dół. Czas sie liczy. Zreszta ja wierze ze co ma byc to bedzie. W koncu przyslowie mowi ze Czlowiek strzela a Bóg kule trzyma... Więc jak ma byc ok to i inny lekarz z powodzeniem przeprowadzi zabieg :)

Sylvi83:) lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Ja bym chyba nie czekala. AMH idzie nam niestety w dół. Czas sie liczy. Zreszta ja wierze ze co ma byc to bedzie. W koncu przyslowie mowi ze Czlowiek strzela a Bóg kule trzyma... Więc jak ma byc ok to i inny lekarz z powodzeniem przeprowadzi zabieg :)

Dziękuję za opinię :*

W poniedziałek przedzwonię jeszcze do mojej byłej gin, może jej coś się uda załatwić...

anett96 lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania ja bym szła do zaufanego lekarza jeśli w styczniu zrobi Ci laparo to c za roznica miesiąc w te czy inna strone. Chyba ze Twoja gin poleci kogos innego.
    Ja tez miałam podejść do iui. I co? I jestem trochę zawiedziona, ale co zrobić, mam nadzieje ze w grudniu podejdziemy.

iv09i09katk65tr1.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    ania ja bym szła do zaufanego lekarza jeśli w styczniu zrobi Ci laparo to c za roznica miesiąc w te czy inna strone. Chyba ze Twoja gin poleci kogos innego.
    Ja tez miałam podejść do iui. I co? I jestem trochę zawiedziona, ale co zrobić, mam nadzieje ze w grudniu podejdziemy.

Dziękuję :-*

Postanowiłam że jeżeli ta moja była gin wykonałaby laparo w grudniu to zrobię, a jak nie, poczekam do stycznia. Tylko w styczniu mam taki gorący okres w pracy, że nie wiem jak zareagują na dłuższe l4... Ale trudno.

Też mam nadzieję że w grudniu podejdziecie do iui. Będziecie pięknie przygotowani i musi się udać <3

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ponoc dziewczyny po laparo bardzo szybko wracaja do siebie I nie potrzebujesz mega dlugiego zwolnienienia. Wazne jest zebys czula sie bezpieczna I zaopiekowana podczas zabiegu takze chyba faktycznie dobry wybor.
    Lunka a wy w tym m_cu mozecie sie naturalnie starac?
    Kuchcinko, taak to soe jakos potem unormowalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 08:14

ania8306 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania postaraj się jakos dac rade z l4. Wazne żeby zabieg zrobil ktoś zaufany.

Nie możemy się starac w tym mcu. Także być może w grudniu przystąpimy do iui, najpewniej. Ale wole nie mowic na pewno, bo widzicie jak to jest.

iv09i09katk65tr1.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    No i niestety nic ciekawego nie udało mi się wysikać. Orbitka mówisz, że 12dpo nie miałaś nawet żadnego cienia? :D

Oby było za wcześnie na test :-D <3

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo bardzo gratuluję wszystkim zaciążonym i życzę spokojnej ciąży <3
    Fasolka Twoja historia niesamowita! Ale jak to Ty brałas jakąś stymulacje?
    Ja się wczoraj dowiedziałam że będzie synek :)
    Bezustannie trzymam za Was wszystkie kciuki ! :*

monia 70, Selja, PolaMinka lubią tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ