X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki jestem o wizycie. dzis 6 dc i pecherzyk 13,5 mm. W poniedzialek jeszcze kontrola i prawdopodobnie zastrzyk w brzuch. inseminacja prawdopodobnie w srode 16.11 . lipa tylko ze mimo stymulacji jest tylko 1 pecherzyk.. A boli ten zastrzyk w brzuch?? :)

domiszka lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • Orbitka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czekajcie do dnia miesiaczki. Ja miałam dostać okres w czwartek a testowalam w niedzielę i był to 12 dzień po ovu i też była 1 krecha.przeplakalam cała niedzielę a w czwartek zrobiłam jeszcze jeden bo akurat miałam na zbyciu. Brzuch bolał mnie tak jak na jakiś mega bolesny okres a tam dwie krechy.także spokojnie :)

w4sqyx8db6pby0vm.png

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Mysza1986 powodzenia, oby się udało i laparo było zbędne :)

Dzięki za ciepłe słowa, trzymam kciuki za Twoje testowanie :)

Anet96 - nie boli tak naprawdę. W porównaniu np. do badania HSG to jest muśnięcie piórkiem. To tylko zastrzyk podskórny czyli cieniusińka igiełka,która wchodzi na małą głębokość. Czasem ugryzienie komara boli bardziej :) Nie bojaj nic

PS własnie looknęłam na zestawienie i okazalo się, że razem z ka_tarzyną i bizoną mamy najwięcej IUI na koncie - można by rzec, że weteranki :)

A pomyśleć że jak w lutym robiłam hsg i patrzyłam na dziewczyny podchodzące do IUI myślałam- to mnie nie dotyczy :) życie bywa przewrotne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:28

bv5tg9v.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki do mnie wczoraj przyszła @ wiec cykl 14 oficjalnie uważam za rozpoczęty. Za ok 2 tygodnie podchodzimy do 2 IUI mam nadzieje ze ostatniej, chociaż nie ukrywam ze nie wiąże z nią juz tak dużych nadziei jak z pierwsza. Byłam wczoraj w klinice i w tym cyklu rownież podchodzę do IUI bez stymulacji. W poniedziałek mąż idzie na ponowne badania nasienia bo ja chce wiedzieć na czym stoimy. Także teraz znowuczekamy :) przy okazji dzięki dupkowi mam najbardziej bolesna miesiączkę w życiu...

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Hej dziewczynki do mnie wczoraj przyszła @ wiec cykl 14 oficjalnie uważam za rozpoczęty. Za ok 2 tygodnie podchodzimy do 2 IUI mam nadzieje ze ostatniej, chociaż nie ukrywam ze nie wiąże z nią juz tak dużych nadziei jak z pierwsza. Byłam wczoraj w klinice i w tym cyklu rownież podchodzę do IUI bez stymulacji. W poniedziałek mąż idzie na ponowne badania nasienia bo ja chce wiedzieć na czym stoimy. Także teraz znowuczekamy :) przy okazji dzięki dupkowi mam najbardziej bolesna miesiączkę w życiu...

Oj kochana pamiętam swoją pierwszą @ po dupku- też bolało.

No ale nowy cykl nowe nadzieje :) do boju!

Wojcinka lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:

Daj znać jak to wygląda u was. :) a czemu nie chcesz się stymulować ?

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viszka wrote:
    Daj znać jak to wygląda u was. :) a czemu nie chcesz się stymulować ?
    Bo nie muszę :) mam regularne cykle zawsze z owu z ładnie dojrzewającym pęcherzykiem, wiec nie chce bez potrzeby brać na razie hormonów. Rozmawialiśmy o tym z lekarzem i powiedział ze decyzja należy do mnie, ale on uważa to za zbędne w tym momencie. Problemem nadal sa plemniki a nie ja.

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Oj kochana pamiętam swoją pierwszą @ po dupku- też bolało.

No ale nowy cykl nowe nadzieje :) do boju!
    Mówisz ze pierwsza @ bolała , czyli jest nadzieja ze drugi cykl po dupku juz nie bedzie takim koszmarem? :)

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po dupku @ dopiero za drugim razem siekło, pierwszy był względy, ale w tym myślałam że zejdę z tego świata ;/

• anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Anet96 dokładnie, ja jeszcze niedawno trzęsłam portkami a potem się tylko z siebie śmiałam bo nic nawet nie poczułam (tylko pamiętaj żeby wbić raz a zdecydowanie szybko), komar gorzej gryzie, dasz radę :)
    Alimak, Mysza 1986 dziekuję za info. Alimak skoro juz tyle razy robilas inseminacje a ja pierwszy raz bede to powiedzcie proszę czy to jest bolesne czy tez nie :)

Fertimedica Warszawa
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Alimak za info :) jak do cytologii to faktycznie nic nie czuc :) trzymam kciuki za nas wszystkie!!

Fertimedica Warszawa
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza trzymam mocno mocno mocno kciuki <3

Gdyby mi udały się wszystkie planowane podejścia do iui, to miałabym więcej od ciebie ;-)

Ja po dupku mam normalne @. Takie jak zwykle, chociaż dawno nie brałam, ale ja nie widziałam różnicy.

Lady fajnie że wracasz :-) Powodzenia

Jeżeli chodzi o mnie to laparoskopii nie będę mogła zrobić u tego lekarza z polecenia, ponieważ skończyły im się środki z nfz w tym roku... Nie bardzo wiem co zrobić dalej... Czekać do 2017 czy szukać dalej i iść do kogoś "niezaufanego"

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania8306 wrote:
    Mysza trzymam mocno mocno mocno kciuki <3

Gdyby mi udały się wszystkie planowane podejścia do iui, to miałabym więcej od ciebie ;-)

Ja po dupku mam normalne @. Takie jak zwykle, chociaż dawno nie brałam, ale ja nie widziałam różnicy.

Lady fajnie że wracasz :-) Powodzenia

Jeżeli chodzi o mnie to laparoskopii nie będę mogła zrobić u tego lekarza z polecenia, ponieważ skończyły im się środki z nfz w tym roku... Nie bardzo wiem co zrobić dalej... Czekać do 2017 czy szukać dalej i iść do kogoś "niezaufanego"
    Ja bym chyba nie czekala. AMH idzie nam niestety w dół. Czas sie liczy. Zreszta ja wierze ze co ma byc to bedzie. W koncu przyslowie mowi ze Czlowiek strzela a Bóg kule trzyma... Więc jak ma byc ok to i inny lekarz z powodzeniem przeprowadzi zabieg :)

Sylvi83:) lubi tę wiadomość

Fertimedica Warszawa
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett96 wrote:
    Ja bym chyba nie czekala. AMH idzie nam niestety w dół. Czas sie liczy. Zreszta ja wierze ze co ma byc to bedzie. W koncu przyslowie mowi ze Czlowiek strzela a Bóg kule trzyma... Więc jak ma byc ok to i inny lekarz z powodzeniem przeprowadzi zabieg :)

Dziękuję za opinię :*

W poniedziałek przedzwonię jeszcze do mojej byłej gin, może jej coś się uda załatwić...

anett96 lubi tę wiadomość

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania ja bym szła do zaufanego lekarza jeśli w styczniu zrobi Ci laparo to c za roznica miesiąc w te czy inna strone. Chyba ze Twoja gin poleci kogos innego.
    Ja tez miałam podejść do iui. I co? I jestem trochę zawiedziona, ale co zrobić, mam nadzieje ze w grudniu podejdziemy.

iv09i09katk65tr1.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    ania ja bym szła do zaufanego lekarza jeśli w styczniu zrobi Ci laparo to c za roznica miesiąc w te czy inna strone. Chyba ze Twoja gin poleci kogos innego.
    Ja tez miałam podejść do iui. I co? I jestem trochę zawiedziona, ale co zrobić, mam nadzieje ze w grudniu podejdziemy.

Dziękuję :-*

Postanowiłam że jeżeli ta moja była gin wykonałaby laparo w grudniu to zrobię, a jak nie, poczekam do stycznia. Tylko w styczniu mam taki gorący okres w pracy, że nie wiem jak zareagują na dłuższe l4... Ale trudno.

Też mam nadzieję że w grudniu podejdziecie do iui. Będziecie pięknie przygotowani i musi się udać <3

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ponoc dziewczyny po laparo bardzo szybko wracaja do siebie I nie potrzebujesz mega dlugiego zwolnienienia. Wazne jest zebys czula sie bezpieczna I zaopiekowana podczas zabiegu takze chyba faktycznie dobry wybor.
    Lunka a wy w tym m_cu mozecie sie naturalnie starac?
    Kuchcinko, taak to soe jakos potem unormowalo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 08:14

ania8306 lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania postaraj się jakos dac rade z l4. Wazne żeby zabieg zrobil ktoś zaufany.

Nie możemy się starac w tym mcu. Także być może w grudniu przystąpimy do iui, najpewniej. Ale wole nie mowic na pewno, bo widzicie jak to jest.

iv09i09katk65tr1.png
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    No i niestety nic ciekawego nie udało mi się wysikać. Orbitka mówisz, że 12dpo nie miałaś nawet żadnego cienia? :D

Oby było za wcześnie na test :-D <3

• KarolinaSeven Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo bardzo gratuluję wszystkim zaciążonym i życzę spokojnej ciąży <3
    Fasolka Twoja historia niesamowita! Ale jak to Ty brałas jakąś stymulacje?
    Ja się wczoraj dowiedziałam że będzie synek :)
    Bezustannie trzymam za Was wszystkie kciuki ! :*

monia 70, Selja, PolaMinka lubią tę wiadomość

bl9ci09kxvg5tkmx.png
    bfarxzdvab0ihkjr.png
    20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka! :)
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ