INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewuszki jestem o wizycie. dzis 6 dc i pecherzyk 13,5 mm. W poniedzialek jeszcze kontrola i prawdopodobnie zastrzyk w brzuch. inseminacja prawdopodobnie w srode 16.11 . lipa tylko ze mimo stymulacji jest tylko 1 pecherzyk.. A boli ten zastrzyk w brzuch??
domiszka lubi tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
Dziewczyny czekajcie do dnia miesiaczki. Ja miałam dostać okres w czwartek a testowalam w niedzielę i był to 12 dzień po ovu i też była 1 krecha.przeplakalam cała niedzielę a w czwartek zrobiłam jeszcze jeden bo akurat miałam na zbyciu. Brzuch bolał mnie tak jak na jakiś mega bolesny okres a tam dwie krechy.także spokojnie
-
Alimak wrote:Mysza1986 powodzenia, oby się udało i laparo było zbędne
Dzięki za ciepłe słowa, trzymam kciuki za Twoje testowanie
Anet96 - nie boli tak naprawdę. W porównaniu np. do badania HSG to jest muśnięcie piórkiem. To tylko zastrzyk podskórny czyli cieniusińka igiełka,która wchodzi na małą głębokość. Czasem ugryzienie komara boli bardziej Nie bojaj nic
PS własnie looknęłam na zestawienie i okazalo się, że razem z ka_tarzyną i bizoną mamy najwięcej IUI na koncie - można by rzec, że weteranki
A pomyśleć że jak w lutym robiłam hsg i patrzyłam na dziewczyny podchodzące do IUI myślałam- to mnie nie dotyczy życie bywa przewrotneWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 16:28
-
Hej dziewczynki do mnie wczoraj przyszła @ wiec cykl 14 oficjalnie uważam za rozpoczęty. Za ok 2 tygodnie podchodzimy do 2 IUI mam nadzieje ze ostatniej, chociaż nie ukrywam ze nie wiąże z nią juz tak dużych nadziei jak z pierwsza. Byłam wczoraj w klinice i w tym cyklu rownież podchodzę do IUI bez stymulacji. W poniedziałek mąż idzie na ponowne badania nasienia bo ja chce wiedzieć na czym stoimy. Także teraz znowuczekamy przy okazji dzięki dupkowi mam najbardziej bolesna miesiączkę w życiu...
-
Kuchcinka wrote:Hej dziewczynki do mnie wczoraj przyszła @ wiec cykl 14 oficjalnie uważam za rozpoczęty. Za ok 2 tygodnie podchodzimy do 2 IUI mam nadzieje ze ostatniej, chociaż nie ukrywam ze nie wiąże z nią juz tak dużych nadziei jak z pierwsza. Byłam wczoraj w klinice i w tym cyklu rownież podchodzę do IUI bez stymulacji. W poniedziałek mąż idzie na ponowne badania nasienia bo ja chce wiedzieć na czym stoimy. Także teraz znowuczekamy przy okazji dzięki dupkowi mam najbardziej bolesna miesiączkę w życiu...
Oj kochana pamiętam swoją pierwszą @ po dupku- też bolało.
No ale nowy cykl nowe nadzieje do boju!Wojcinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKuchcinka wrote:Hej dziewczynki do mnie wczoraj przyszła @ wiec cykl 14 oficjalnie uważam za rozpoczęty. Za ok 2 tygodnie podchodzimy do 2 IUI mam nadzieje ze ostatniej, chociaż nie ukrywam ze nie wiąże z nią juz tak dużych nadziei jak z pierwsza. Byłam wczoraj w klinice i w tym cyklu rownież podchodzę do IUI bez stymulacji. W poniedziałek mąż idzie na ponowne badania nasienia bo ja chce wiedzieć na czym stoimy. Także teraz znowuczekamy przy okazji dzięki dupkowi mam najbardziej bolesna miesiączkę w życiu...
Daj znać jak to wygląda u was. a czemu nie chcesz się stymulować ? -
Viszka wrote:Daj znać jak to wygląda u was. a czemu nie chcesz się stymulować ?
-
Mysza1986 wrote:Oj kochana pamiętam swoją pierwszą @ po dupku- też bolało.
No ale nowy cykl nowe nadzieje do boju! -
nick nieaktualny
-
Alimak wrote:Anet96 dokładnie, ja jeszcze niedawno trzęsłam portkami a potem się tylko z siebie śmiałam bo nic nawet nie poczułam (tylko pamiętaj żeby wbić raz a zdecydowanie szybko), komar gorzej gryzie, dasz radęFertimedica Warszawa
-
Mysza trzymam mocno mocno mocno kciuki
Gdyby mi udały się wszystkie planowane podejścia do iui, to miałabym więcej od ciebie
Ja po dupku mam normalne @. Takie jak zwykle, chociaż dawno nie brałam, ale ja nie widziałam różnicy.
Lady fajnie że wracasz Powodzenia
Jeżeli chodzi o mnie to laparoskopii nie będę mogła zrobić u tego lekarza z polecenia, ponieważ skończyły im się środki z nfz w tym roku... Nie bardzo wiem co zrobić dalej... Czekać do 2017 czy szukać dalej i iść do kogoś "niezaufanego"7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Mysza trzymam mocno mocno mocno kciuki
Gdyby mi udały się wszystkie planowane podejścia do iui, to miałabym więcej od ciebie
Ja po dupku mam normalne @. Takie jak zwykle, chociaż dawno nie brałam, ale ja nie widziałam różnicy.
Lady fajnie że wracasz Powodzenia
Jeżeli chodzi o mnie to laparoskopii nie będę mogła zrobić u tego lekarza z polecenia, ponieważ skończyły im się środki z nfz w tym roku... Nie bardzo wiem co zrobić dalej... Czekać do 2017 czy szukać dalej i iść do kogoś "niezaufanego"Sylvi83:) lubi tę wiadomość
Fertimedica Warszawa -
anett96 wrote:Ja bym chyba nie czekala. AMH idzie nam niestety w dół. Czas sie liczy. Zreszta ja wierze ze co ma byc to bedzie. W koncu przyslowie mowi ze Czlowiek strzela a Bóg kule trzyma... Więc jak ma byc ok to i inny lekarz z powodzeniem przeprowadzi zabieg
Dziękuję za opinię :*
W poniedziałek przedzwonię jeszcze do mojej byłej gin, może jej coś się uda załatwić...anett96 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania ja bym szła do zaufanego lekarza jeśli w styczniu zrobi Ci laparo to c za roznica miesiąc w te czy inna strone. Chyba ze Twoja gin poleci kogos innego.
Ja tez miałam podejść do iui. I co? I jestem trochę zawiedziona, ale co zrobić, mam nadzieje ze w grudniu podejdziemy. -
Lunk_a wrote:ania ja bym szła do zaufanego lekarza jeśli w styczniu zrobi Ci laparo to c za roznica miesiąc w te czy inna strone. Chyba ze Twoja gin poleci kogos innego.
Ja tez miałam podejść do iui. I co? I jestem trochę zawiedziona, ale co zrobić, mam nadzieje ze w grudniu podejdziemy.
Dziękuję :-*
Postanowiłam że jeżeli ta moja była gin wykonałaby laparo w grudniu to zrobię, a jak nie, poczekam do stycznia. Tylko w styczniu mam taki gorący okres w pracy, że nie wiem jak zareagują na dłuższe l4... Ale trudno.
Też mam nadzieję że w grudniu podejdziecie do iui. Będziecie pięknie przygotowani i musi się udać7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Aniu ponoc dziewczyny po laparo bardzo szybko wracaja do siebie I nie potrzebujesz mega dlugiego zwolnienienia. Wazne jest zebys czula sie bezpieczna I zaopiekowana podczas zabiegu takze chyba faktycznie dobry wybor.
Lunka a wy w tym m_cu mozecie sie naturalnie starac?
Kuchcinko, taak to soe jakos potem unormowalo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 08:14
ania8306 lubi tę wiadomość
-
Alimak wrote:No i niestety nic ciekawego nie udało mi się wysikać. Orbitka mówisz, że 12dpo nie miałaś nawet żadnego cienia?
Oby było za wcześnie na test7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny bardzo bardzo gratuluję wszystkim zaciążonym i życzę spokojnej ciąży
Fasolka Twoja historia niesamowita! Ale jak to Ty brałas jakąś stymulacje?
Ja się wczoraj dowiedziałam że będzie synek
Bezustannie trzymam za Was wszystkie kciuki ! :*monia 70, Selja, PolaMinka lubią tę wiadomość
20.08.2016 r. - III IUI niepękniete pęcherzyki a tu niespodzianka!