INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pytanie z innej beczki.
Czy infekcja lub globulki dopochwowe mogą zaburzyć temperaturę w pochwie (w moim przypadku obniżyć)? Miała któraś taki przypadek?
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Moje Kochane podpowiedzcie mi jak ma wyglądać skierowanie do poradni genetycznej od lekarza rodzinnego- w celu ma być wpisane wykonanie kariotypu czy np dalsza diagnoza? I rozumiem, że te badania robie ja i Mąż? Mój M. stwierdził, że robiny dalej badania aż się skończą możiwości Także kariotypy i subpopulacje limfocytów przede mną Tak sobie myślę, że jest szansa, że mogę mieć coś limfocytami, bo wrogość to eż zaburzenie układu immunologicznego. Pewnie nie zasada ale trzeba sprawdzić skoro nasienie dobre, u mnie też ogarnięte wszystko a nadal negatywy...
-
Monika 85 i anett96 powodzenia!
Monika już mniej boli?
Lunka ty wiesz jak tobie kibicuję
Bitter ja nie mierzę w pochwie więc nie mam pojęcia... Ale wydaje mi się że infekcja nie powinna mieć wpływu, a tym bardziej zaniżać temperaturę...
PolaMinka ja i mąż mieliśmy skierowania od rodzinnego z rozpoznaniem: niepłodność żeńska i męska i info że skierowanie jest do poradni genetycznej. Ale nic nie załatwiliśmy tam...
A u ciebie dzisiaj też negatyw?
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Bitter szczerze mowiac nie mam pojęcia. Poszperaj w internecie.
Pola ja robiłam badania genetyczne prywatnie wiec nie wiem
ania dziekuje Ja Tobie również :* Mam brac te lamette, z powodu tego żeby owu była szybciej. No ale zobaczymy, teoretycznie powinnismy dac rade przed Swietami. Ale to tak teoretycznie .
Maz będzie robił badania po op i suplementach w tym tyg. Ciekawe czy są pozytywne efekty. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ania8306 wrote:Monika 85 i anett96 powodzenia!
PolaMinka ja i mąż mieliśmy skierowania od rodzinnego z rozpoznaniem: niepłodność żeńska i męska i info że skierowanie jest do poradni genetycznej. Ale nic nie załatwiliśmy tam...
A u ciebie dzisiaj też negatyw?
Aniu robiłam sikanego wczoraj to był 13dpo bo mieliśmy taką sytuacje, że w sobote się przytulaliśmy i po swoim organaźmie dostałam tak niesamowitego bólu dołu brzucha, że myślałam, że małpa poleje mi się falą po nogach, siedziałam w kucki na podłodze i plecy miałam mokre bo aż się spociłam chyba z tego uderzenia bólu, aż do wymiotów mnie brało. Przeraziłam się myślałam, że to wczesne poronienie, wzięłam 2 luteiny na raz. Ale niedziela rano nie pozostawiła wątpliowści negayw tak wyraźny, że bardziej się nie da Pierwszy raz mój M. z tego powodu płakał. Myślałam, że serce mi pęknie widząc już w nim tą bezradność i załamanie. Do tej pory to on był silny i nas trzymał przy nadziei.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 18:22
-
Bridget wrote:Dziewczyny, beta 2270 . Nie za mało? Dziś trochę plamilam. MamNo wizyte u gina w czwartek. Martwię się
-
A co myslicie o tym
18 listopada mialam robiona inseminacje
Dzisiaj jest moj 43dc i okresu brak od tygodnia bola mnie piersi czasami mniej czasami mocniej.
A w 36dc bylam u lekarza ginekologa i nic nie widzial.
Wczesna ciaza i zblizajaca sie miesiaczka na USG wyglada tak samo. I minal tydzien od tej wizyty i nadal nic
I nie chce narazie robic badania krwi i testu chce poczekac co los nam daDomcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
A ja bym zrobiła i w razie potrzeby wsparła te szczęście, które czai się za rogiem Coś mi się wydaje, że dobre wieści nadciągają. Jeśli masz problemy z hormonami to chyba lepiej było by sprawdzć czy to ciąża i jaki jest poziom progesteronu i wesprzeć organizm.
Trzymam kciuki!! -
A tak by mi sie wydluzyl cykl po inseminacji?Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
No może się tak cykl po IUI wydłużyć, jeżeli jesteś w ciąży
A tak na poważnie, jeżeli masz reguralne cykle to zrób betę i progesteton, albo przynajmniej sikańca. W tym dniu cyklu powinien być już bardzo wyraźny wynik.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Bridget wrote:Dziewczyny, beta 2270 . Nie za mało? Dziś trochę plamilam. MamNo wizyte u gina w czwartek. Martwię się
Wygląda OK, to zależy też, który tydzień. Ale od samej wartości ważniejszy jest prawidłowy przyrost. Powtórz za dwa dni, równo po 48h, i sprawdź, czy dobrze przyrasta, i potem jeszcze raz powtórz po 48h.
Gratuluję i trzymam kciuki!
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Powtorz za 48godz. -
Domcia23 wrote:A co myslicie o tym
Dzisiaj jest moj 43dc i okresu brak od tygodnia bola mnie piersi czasami mniej czasami mocniej.
Wczesna ciaza i zblizajaca sie miesiaczka na USG wyglada tak samo. I minal tydzien od tej wizyty i nadal nic
I nie chce narazie robic badania krwi i testu chce poczekac co los nam da
Co mysle? Powiem szczerze nie rozumiem i czytałam 2 razy co napisalas.
Przeciez nikt nie wywrozy Ci niczego/
Nie chcesz robic testu? Kiedy się przekonasz? Jak zacznie być widać brzuch?
Co może być?
Ciaza. Albo bardzo zaburzony cykl z rozjechanymi hormonami, być może wymagającymi diagnostyki i leczenia.
-
monika_85 wrote:Cześć dziewczyny
Jestem po mojej pierwszej IUI , miałam ja 8 grudnia. 6 grudnia na usg był dominujący pęcherzyk 18 mm, zastrzyk z brevactid wzięłam 7 grudnia o 20 a 8 grudnia o 12 miałam iui i ginka powiedziała że z obrazu usg wnioskuję że owu będzie 8 grudnia popołudniu lub wieczorem najpóźniej. No i faktycznie popołudniu miałam mega bóle i klucia jajnika. No ale i wczoraj i dzisiaj mam nadal bóle i klucia , już nie tak mocne ale i tak bardzo odczuwalne. Od wczoraj biorę progesteron wieczorami 2x100mg.
Czy te bóle są normalne? Jak u was było?monika_85 lubi tę wiadomość
Na gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki. -
MARTIII wrote:też nie rozumiem Domci23...robiłaś iui i nie chcesz testować??? nie kumam;/...
Bridget- gratulacje jeszcze raz!!!!
Wydaje mi się ze dorosła kobieta w takiej sytuacji po prostu sika na test.
I jak nie wychodzą 2 kreski idzie do lekarza. Bo cykl 40paro dniowy nie jest normalny.
A jeśli to ciaza-super. Ale i pewne badania trzeba zrobić i może trochę zastanowić się nad swoim życiem (alkohol ćwiczenia cokolwiek)-bo ja sama zyje normalnie i robie wszystko do testu, ale wiadomo ze w przypadku ewentualnej ciąży człowiek troszkę zmienia swoje nawyki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2016, 20:24
MARTIII lubi tę wiadomość
-
Domcia23 wrote:A co myslicie o tym
I nie chce narazie robic badania krwi i testu chce poczekac co los nam daNa gorze róże na dole fiolki a my sie trykamy jak dwa poznańskie koziołki.